Isssa - ja sam kupila istu tu haljinicu. Kuma mi je kupila neku od viskoze u Lidlu, ima rukavčiće ali mislim da će biti super kada pupo bude još veći
Alina - dobrodošla
Shinin - meni najduže cvjetaju surfinije i petunije, ali to je cvijeće koje se sadi u teglice. Ako imaš gredicu, baš vrt, onda su ti najbolje kombinacije. Recimo, ja nemam gredicu ali ti u istoj teglici imam narcise i turske karanfile. Taman u proljeće cvjetaju narcisi prvi (ostavljam ih u zemlji), kada se posuše, počinju cvjetati turski karanfili koji su se probili između njih, a i oni dosta dugo cvjetaju. Ako ti je gredica uz neku ogradu ili zid, onda preporučam asarina scandens, jer rastu u visinu pa su super ako treba privatnosti od susjeda ili sakriti neki ružni zid. One ti počinju cvjetati u lipnju, a meni su cvjetale do 12. mjeseca jer uopće nije bilo toliko hladno. Kod moje mame doma imam brdo raznih gredica pa je sve skombinirano. U proljeće cvatu lukovice (korkusi, narcisi, tulipani, zumbuli, jaglaci i visibabe), nakon toga karanfili obični i neko sitno cvijeće koje ne znam kako se zove i perunike, onda dolaze ljiljani i gladiole a već do tada cvjeta i balkonsko cvijeće (petunije, surfinije, pelargonije), pomalo dolaze i ruže, turski karanfili, neveni, ledenike što traje skoro do kasne jeseni. Ima još nekih vrsta koje ne znam kako se zovu, mama isto nema pojma. Pitala sam ju pa mi je rekla "švalerovo oko"
Uglavnom, preporučam forum pijani tvor. Baš tako se zove. Za svaki problem tamo sam našla rješenje. Nisam često aktivna ali ekipa je super.
Schinin hahahaha, sakrivaj wc papir dok se jos imate s cim obrisati… I pitala si za cvijece - i ja bi bas voljela nesto posadit, a nemam bas neku uspjesnu povijest s cvijecem. Al citala sam neki dan clanak bas vezano za cvijece koje je idealno za balkon jer je kao jednostavno za odrzavanje, nije zahtjevno i ima lijepe cvjetove. Pelargonija, begonija i treca cini mi se petunija ili nesto tako.
Potpisujem, samo bih još dodala i surfinije. To su puzave petunije, one koje rade duge cvijetne slapove. Jedino pelargonije ja ne preporučam ako imate susjede ispod sebe ili neku terasu jer jako lete latice. To znam za puzave pelargonije, ove klasične pelargonije (lize ili muškatle, kako ih tko zove) za njih se ne sjećam.
Curke evo i mene s pregleda. Bruna je super, sve se razvilo kako treba i odgovara terminu. Lijepo je spavala glavicom drito na mjehuru. Samo se ja moram malo pripaziti jer sam granicna za prerano otvaranje. Zabrana odnosa, dizanja iceg, ali niposto komplet lezanje. Dobila sam terapiju utrogestan vaginalno 2x2, pa opet kontrola za 2 tjedna
Ne znam što bih vam rekla. Jučer su mi stigli nalazi brisa.. Ureoplazma, 10(4). bakterija je na samom ušću maternice.
Isplakala sam more suza od brige, gin nije radila, otišla privatniku po savjet za nalaze, propisao mi sumamed, piti 3 dana.
Prošli petak mi je bio pregled, na uzv sve u redu, tad mi je i uzet bris. Danas putujem, prekosutra se udajem. Trudim se biti pozitivna, smiriti se i nadati da će antibiotik to riješiti.
I da, još uvijek ne osjetim bebu. Tj. i kad osjetim nešto nisam sigurna jel to beba ili su moja crijeva haha i zadnjih tjedan dana me užasno bole leđa, donji dio. Prvo me bolilo s desne strane, trenutno s lijeve. Baš me jako zna probadat da nemogu ni stajat nego moram sjest. Jel još koju muči to?
Mene užasno boli trtica, ne znam zašto. Rekla sam ginekologu pa mi je rekao da će biti sve gore i gore. (Baš utješno). Ali zato gledam da što manje sjedim. Počela sam vježbati (našla na youtube nešto što mi odgovara) i šetam svaki dan duge šetnje kad kiša ne pada. I ne brini, mi se pratimo, a ni ja još ne osjetim bebu.
Cure koje ste radile Nifty ili neki drugi test (Harmony, Panorama, …) i koje uzimate heparinsku terapiju za trombofiliju (Clexane i sl.), koliko je vremena kod vas prošlo od zadnje injekcije do vađenja krvi za test?
Nadam se da ste znale za ovo:
Ja sam jučer išla u Breyer i sama sam u uputi testa primijetila da mora proći najmanje 24 h između injekcije i vađenja krvi, jer u suprotnom nalaz može biti nepouzdan. Iako sam rekla tehničarki da imam trombofiliju, ona to uopće nije povezala s heparinom niti me pitala uzimam li neku terapiju. Malo je reći da me takvo nepoznavanje testa razljutilo pa sam se na kraju naručila u Suncu. Kao da je 4400 kn malo pa nije problem ako se test odmah u početku kontaminira pogrešnim tempiranjem vađenja krvi. Ufff...
Cure ako vec niste, bacite pogled na clanak I video, bas je zanimljivo.
https://klokanica.24sata.hr/beba/razvoj-u-prvoj-godini/tajni-jezik-beba-prepoznajte-znacenje-placa-2943?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=2943&utm_campaign=Klokanica+Facebook+status
Plavaborovnica bas mi je zao da sad o tome moras razmisljat. Ja sam popila turu sumameda radi iste stvari, sljedeci tjedan idem ponovo briseve radit da vidimo jel otisla. Ali za sada nam nije nikakvu stetu napravila, sve je cvrsto zatvoreno. Nadam se da ce I tebi biti tako.
url=https://lilypie.com]
Crna, ma nek si se ti narucila na pregled. Ja isto nisam panicar, ali u slucaju krvarenja ili smeđeg iscjetka, isla bi na hitnu sigurno.
Tako ni mene ne pogleda u bolnici niti mi kaze ijednu informaciju, samo kaze da se cuje srce i to je to, mislim stvarno! Ne ocekujem kraljevski tretman, ali barem da pogleda dijete, mene, je li sve u redu.. Zato sam i isla privatno i mislim da cu nastaviti.
LadyDi, iako je jesen 23.09.-20.12., cini mi se da cure kojima je termin vec nakon 1.12. sebe smatraju zimskim bebama, ali mislim da bi tako i ja. Kao i da mi je termin npr. 10.09., to mi je vec jesenska beba, ne ljetna
Ne pijem nista za zeludac, pa oko toga stvarno nemam savjet. Sad kad pred kraj trudnoce budem ona sa najjacom zgaravicom i molila vas da mi preporucite neki lijek
Bruncili, bravo za pregled! Sta ti je skracen cerviks pa ti je zato rekla ovo za prerano otvaranje?
PlavaBorovnica, neznam sto da ti kazem, pa di te sad sve napalo u isto vrijeme? :( Cuvaj se, misli na bebicu, nadam se da ce sumamed pomoci i da do slijedeceg pregleda vise nece biti ureaplasme
Maggie, nisam radila te prenatalne testove, ali uzimam heparin i nisam znala to za vremenski odmak. Znam da to ide u slucaju poroda jer se nesto ne smije primiti nakon manje od nekoliko sati od uzimanja zadnje injekcije, ali nisam se jos detaljno raspitala oko toga.
Sortiraj odgovore
Najstariji