Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anđeo_
    22. Listopad 2018. 16:13

Aurora

Anđeo_

Jelennna- uhhh baš te snašlo, jebemuu.. šuuu šuuu od trudnica te bakterije kako nas "vole "
    Aurora- Sveti Duh imam cca sat vremena do tamo ako se sve lijepo posloži ako ne A tako najčešće bude oko sat i 20 min.. Muž razmišlja ima 17 dana godišnjeg još ( ne računaju se subote i nedjelje naravno) pa misli možda da uzme prije termina mog ako ne rodim ranije (u petak bila 2 prsta otvorena u ponedjeljak idem u trudnicku ambulantu 1. Puta) baš zato da me može vozit, makar onda ne može prekinut pa uzet 5 dana koje mu firma daje za rođenje djetata tako da ne znamo ni sami mislim da će ipak kad se rodi beba uzet tih 5 dana na koje ima pravo pa onda godišnji taj cijeli šta mu je ostalo, žao nam je tih 5 dana da mu propadne
    Di ces ti rodit? Kolko Imaš do TA

Uh, ima do Sv. Duha dosta penjanja, bar nećeš prenijeti😂 Ja ću u Petrovu, imam busom pa tramvajem nekih 45 min kad nema gužve. Moj suprug do 1.10. nije radio i taman sad dobio posao kad su meni krenule stalne kontrole… Neće moći tražiti ništa slobodno, iako ima zakonski pravo, malo je nezgodno… Nadam se jedino da će moći biti na porodu jer smo išli na tečaj i bilo bi mi super da može!
    Ako nekako možeš hodati puno je ljepše da ste skupa kad bebica dođe, bar meni 😀

45 min kad nema gužve, a non stop su gužve 😂😂 više nema pravila  i to mi nije jasno ujutro kad ljudi idu na posao kamo onolike bakice i dedice idu plus 60 god.. 
    Mogu hodat samo mi je koma kad legnem za 10 min kičma počne bolit nevjerojatno dok sjedim i hodam ništa 😟 legnem rastura od sredine uz kralježnicu sa svake strane prema gore uz lopatice 😭

Looda_vila
    22. Listopad 2018. 17:04

Lidach2014

Drage curke koje ste rodile, čestitaaaaaam od srca! Vi koje kao i ja čekate, šaljem zagrljaje i neka sve prođe što bezbolnije!
    Zanima me ima li koja neke najfriškije informacije sa Svetog duha? Iz rađaone, odjela babinjača i ostalog? Kaj ste nosile sa sobom u bolnicu, posebno u rađaonu?Hvala vam!

Ja sam rodila 21.9. I osobno imam samo rijeci hvale za sve. Od prijema gore, predrađaone, boxa i kasnije na binjacama.
    Dosla sam oko 11h jer mi je pukno vodenjak, nissm imala svojih trudova, a morala ssm primit antibiotik radi streptokoka. Obzirom da sam se sporo otvarala , popodne sam dobila drip, kad su trudovi ppstali nepodnosljivi trazila sam epiduralnu..dobila ju. Sestre su stalno dolazile gledat ctg i pitat jel sve ok. Sve stvari sam imala stalno sa sobom. Kad su mi dali epi i smjetili me u box, dosao je muz. Obzirom da se mala nije spustila u zdjelicu i nikako ju sa trudom tiskat van..zavrsila sam na carskom oko ponoci. Svi doktori bili super. Sve lijepo objasnili kako gdje sto se.dogada itd. Na babinjacama isto tako sve sestre u sva 3 dana jako ljubazne ..sto god sam pitala, trazila pomoc to sam i dobila. I oko mene i oko bebe. 
    Cistacice obilaze kupaonu nekoliko puta na dan. Ima wc papira, sapuna.. antiseptika. Ulosci, mrezaste gacice i spavacica nek ti bude na vrhu torbe. Iako imaju pelena za bebe...uzmi si par komada. Eto. Ne znam..to je to sto sam se sjetila...ako te nesto konktetno zanima - pitaj. 
    I da ..imaj boce vode sa sobom u boxu  

Aurora
    22. Listopad 2018. 17:28

Anđeo_

Aurora

Anđeo_

Jelennna- uhhh baš te snašlo, jebemuu.. šuuu šuuu od trudnica te bakterije kako nas "vole "
    Aurora- Sveti Duh imam cca sat vremena do tamo ako se sve lijepo posloži ako ne A tako najčešće bude oko sat i 20 min.. Muž razmišlja ima 17 dana godišnjeg još ( ne računaju se subote i nedjelje naravno) pa misli možda da uzme prije termina mog ako ne rodim ranije (u petak bila 2 prsta otvorena u ponedjeljak idem u trudnicku ambulantu 1. Puta) baš zato da me može vozit, makar onda ne može prekinut pa uzet 5 dana koje mu firma daje za rođenje djetata tako da ne znamo ni sami mislim da će ipak kad se rodi beba uzet tih 5 dana na koje ima pravo pa onda godišnji taj cijeli šta mu je ostalo, žao nam je tih 5 dana da mu propadne
    Di ces ti rodit? Kolko Imaš do TA

Uh, ima do Sv. Duha dosta penjanja, bar nećeš prenijeti😂 Ja ću u Petrovu, imam busom pa tramvajem nekih 45 min kad nema gužve. Moj suprug do 1.10. nije radio i taman sad dobio posao kad su meni krenule stalne kontrole… Neće moći tražiti ništa slobodno, iako ima zakonski pravo, malo je nezgodno… Nadam se jedino da će moći biti na porodu jer smo išli na tečaj i bilo bi mi super da može!
    Ako nekako možeš hodati puno je ljepše da ste skupa kad bebica dođe, bar meni 😀

45 min kad nema gužve, a non stop su gužve 😂😂 više nema pravila i to mi nije jasno ujutro kad ljudi idu na posao kamo onolike bakice i dedice idu plus 60 god..
    Mogu hodat samo mi je koma kad legnem za 10 min kičma počne bolit nevjerojatno dok sjedim i hodam ništa 😟 legnem rastura od sredine uz kralježnicu sa svake strane prema gore uz lopatice 😭

Ja isto to ne kužim, baš kad se ide na posao i školu evo njih... Stvarno je gužva stalno! Al ajde, većinu puta sjedim pa nije tako strašno. Mene cijelu trudnoću išijas izluđuje, al najviše kad spavam. Više od pola sata nisam na jednom boku. Uskoro će nam proći sve boljke😉

Missed ab - 12 tt (2017) ❤️

Jelennnna
    22. Listopad 2018. 17:48

I u Splitu je tako s penzicima, kad najvise studenata na fax ide njih more se vraca iz spize i ribarnice. Znaci svud ista prica. 

Evo taman cula od muza od poznanice koja je neki dan rodila da je dobila epiduralnu. Znaci postoji to cudo u Splitu, XD

• Lidach2014
    22. Listopad 2018. 17:59

Looda_vila

Lidach2014

Drage curke koje ste rodile, čestitaaaaaam od srca! Vi koje kao i ja čekate, šaljem zagrljaje i neka sve prođe što bezbolnije!
    Zanima me ima li koja neke najfriškije informacije sa Svetog duha? Iz rađaone, odjela babinjača i ostalog? Kaj ste nosile sa sobom u bolnicu, posebno u rađaonu?Hvala vam!

Ja sam rodila 21.9. I osobno imam samo rijeci hvale za sve. Od prijema gore, predrađaone, boxa i kasnije na binjacama.
    Dosla sam oko 11h jer mi je pukno vodenjak, nissm imala svojih trudova, a morala ssm primit antibiotik radi streptokoka. Obzirom da sam se sporo otvarala , popodne sam dobila drip, kad su trudovi ppstali nepodnosljivi trazila sam epiduralnu..dobila ju. Sestre su stalno dolazile gledat ctg i pitat jel sve ok. Sve stvari sam imala stalno sa sobom. Kad su mi dali epi i smjetili me u box, dosao je muz. Obzirom da se mala nije spustila u zdjelicu i nikako ju sa trudom tiskat van..zavrsila sam na carskom oko ponoci. Svi doktori bili super. Sve lijepo objasnili kako gdje sto se.dogada itd. Na babinjacama isto tako sve sestre u sva 3 dana jako ljubazne ..sto god sam pitala, trazila pomoc to sam i dobila. I oko mene i oko bebe.
    Cistacice obilaze kupaonu nekoliko puta na dan. Ima wc papira, sapuna.. antiseptika. Ulosci, mrezaste gacice i spavacica nek ti bude na vrhu torbe. Iako imaju pelena za bebe…uzmi si par komada. Eto. Ne znam..to je to sto sam se sjetila…ako te nesto konktetno zanima - pitaj.
    I da ..imaj boce vode sa sobom u boxu

Divno je čuti da ima pozitivnih iskustava. Drago mi je! Nadam se da će i moje iskustvo biti pozitivno! 😁😍 U zadnje vrijeme samo nas negativnim bombardiraju... 😥 Sve stvari su stalno imala sa sobom? To je bio tvoj izbor ili ti je tako rečeno? Ja sam si pripremila posebnu torbu (ruksak) za rađaonu (spavaćica, mali ručnik, toaletni papir, labello, voda, nekaj za grickanje, mrežaste gaćice i uloške). Pa si sad mislim, možda je to bedasto i too much...?
    U rađaoni si imala pratnju? 

Looda_vila
    22. Listopad 2018. 18:17

Lidach Tak sam i ja imala pripremljeno torbu za radaonu sa istim sadrzajem..no na kraju su sve stvari isle samnom.. ne znam kak to.
    Kad su me zaprimili gore i smjestili u predradaonu, rekla mi je sestra da se presvucem i stvari u kojima sam dosla da stavim u vrecicu i da ce dat muzu da odnese doma. 
    Kad sam krenula prema boxu od bolova jedva hodala.. pa je sestra kofer i torbu uzela i smjestila kraj kreveta. Kad sam dosla u box, dosao je anesteziolog i dao epiduralnu. Nakon toga je dosao muz. 
    Anesteziolog je bio divan..tako smiren, opusten..ljubazan...ko andela sam ga gledala kad je dosao koliko mr pocelo rasturat haha😂

• Lidach2014
    22. Listopad 2018. 18:32

Looda_vila

LidachTak sam i ja imala pripremljeno torbu za radaonu sa istim sadrzajem..no na kraju su sve stvari isle samnom.. ne znam kak to.
    Kad su me zaprimili gore i smjestili u predradaonu, rekla mi je sestra da se presvucem i stvari u kojima sam dosla da stavim u vrecicu i da ce dat muzu da odnese doma.
    Kad sam krenula prema boxu od bolova jedva hodala.. pa je sestra kofer i torbu uzela i smjestila kraj kreveta. Kad sam dosla u box, dosao je anesteziolog i dao epiduralnu. Nakon toga je dosao muz.
    Anesteziolog je bio divan..tako smiren, opusten..ljubazan…ko andela sam ga gledala kad je dosao koliko mr pocelo rasturat haha😂

😂😂 Svjetlost na kraju tunela! Kad bi zdravstvo samo znalo koliko volimo anesteziologe, bilo bi ih ko rusa!😂 A niš, ja bum spakirala taj ruksak, pa bumo vidjeli! 😉 Misliš da sam pretjerala sa sadržajem koji bu unutra? 
    A kakvi su boxovi i odjel babinjača? Novo? Staro? Čula sam sto varijanti, pa da čujem i nekog sa najfriškijim informacijama! 
    Dobila si dečka ili curku? 

Looda_vila
    22. Listopad 2018. 18:44

Lidach2014

Looda_vila

LidachTak sam i ja imala pripremljeno torbu za radaonu sa istim sadrzajem..no na kraju su sve stvari isle samnom.. ne znam kak to.
    Anesteziolog je bio divan..tako smiren, opusten..ljubazan…ko andela sam ga gledala kad je dosao koliko mr pocelo rasturat haha😂

😂😂 Svjetlost na kraju tunela! Kad bi zdravstvo samo znalo koliko volimo anesteziologe, bilo bi ih ko rusa!😂 A niš, ja bum spakirala taj ruksak, pa bumo vidjeli! 😉 Misliš da sam pretjerala sa sadržajem koji bu unutra?
    A kakvi su boxovi i odjel babinjača? Novo? Staro? Čula sam sto varijanti, pa da čujem i nekog sa najfriškijim informacijama!
    Dobila si dečka ili curku?

Fali osoblja definitivno u nasem zdravstu. Zato treba i njih razumjet. A anesteziologa pogotovo. Na odjelu beba znalo je bit po dvije sestre u nocnoj..jedva su ists stizale..
    Nisi nis pretjerala. Sve ti zapravo zavisi koliko ce ti porod trajat.. ja sam pila gro vode (mozes si i tam natocit ak ti bude falilo) i falilo mi jos nekaj ovak slatko ..al opet ja ssm kasnije sve povratila.
    Stolovi u boxu koliko znam su noviji, mozda koju godinu stari. Sve je cisto i uredno. Na babinjacama ja sam bila u sobi za carski rez..tamo su novi kreveti , veliki, na daljinski podesavas sve. Kupaone su nove isto kao i oni krevetici za bebe.. ne znam jedino kak je u ostalim sobama, di dolaze zene sa vaginalog poroda. 
    Curicu sam dobila:)) evo jucer napunili mjesec dana:)
    A ti? Prva beba?

• Lidach2014
    22. Listopad 2018. 20:19

Looda_vila, znači načelno nije sve tak staro i pohabano kak sam ja čula... Ajd super! Valjda je i u drugim sobama ok!
    Čestitam na curki! Dobrodošla! 🎆🎇🎉
    Mi čekamo dečka, princa veli moja majka! 😂 I da, prva beba bu nam! 😍 Dugo smo se mučili, trudili, prošli 3 neuspjela ivf-a i taman kad smo se spremali na novi postupak, ostali smo trudni! 💗 Mene sve brine baš zbog svega kaj smo prošli, pa razmišljam i o onome kaj treba i kaj ne treba... Valjda bu sve ok! Veseli me kaj smo relativno blizu kraja! Hvala ti kaj si podijelila svoje iskustvo sa SD-a sa mnom! 😊 Kakva je situacija u TA? Ovaj tjedan ćemo se prvi put uputit tamo... Jel se dugo čeka bez obzira na vrijeme u koje smo naručeni? Treba doći kaj ranije ili? 

Looda_vila
    22. Listopad 2018. 21:35

Lidach2014

Looda_vila, znači načelno nije sve tak staro i pohabano kak sam ja čula… Ajd super! Valjda je i u drugim sobama ok!
    Čestitam na curki! Dobrodošla! 🎆🎇🎉
    Mi čekamo dečka, princa veli moja majka! 😂 I da, prva beba bu nam! 😍 Dugo smo se mučili, trudili, prošli 3 neuspjela ivf-a i taman kad smo se spremali na novi postupak, ostali smo trudni! 💗 Mene sve brine baš zbog svega kaj smo prošli, pa razmišljam i o onome kaj treba i kaj ne treba… Valjda bu sve ok! Veseli me kaj smo relativno blizu kraja! Hvala ti kaj si podijelila svoje iskustvo sa SD-a sa mnom! 😊 Kakva je situacija u TA? Ovaj tjedan ćemo se prvi put uputit tamo… Jel se dugo čeka bez obzira na vrijeme u koje smo naručeni? Treba doći kaj ranije ili?

Cestitke velike na decku!!! 💙🍼🎉 
    Gle, mislis da sad brines? 😁 vidjet ces kad rodis i kad  s malim dodete doma..instantno ce ti se pojavit bilijun pitanja i upitnika iznad glave😂😂 ma samo se treba opustit i ne previse brinut...koliko je dobro da su nam danss sve informacije dostupne na svakom koraku toliko je to i lose...jer svasta cistas, svasta ti ude u glavu i kaos... al vjeruj mi, nema do majcinskog isntinkta..vidjet ces:)
    Ja sam trudncou vodila privatno u poliklinici Medifem kod dr. Vasilja..tako da sam kod njega i dosla u TA na sv.Duh.. ja sam imala termine od 12h oba puta i nikad nije bila guzva. Dosla bi oko 15 min prije. Kak je ujutro ne znam ...no mislim da je veca guzva. Bila bi gotova kroz 1h S tim da si  pol sata na ctg-u. Svi doktori su ti super koliko ssm uspjela cut od drugih cura. 
    Na porodu mi je bila neka Edina..ne znam prezime, mala plava...malo ovako rezervirana, no strucna i ljubazna.
    Kad ti je termin?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.