Jutro, meni je porodiljni nastupio 28.08. Otisla sam po papire 03.09 jer je ginekolog bio na godisnjem i odnesla odmah taj dan jer je vec bilo na knap. Ali sve je ok ispalo.
Koliko i da li dobijete novce od grada kada rodite? I sa hzzoa isto?
Jutro! Mi dobijemo 1700 kn od općine, i 1000 od županije, muža su već isplatili na poslu sa 3250, i još ono što se dobije od države kao i porodiljna naknada za nezaposlene, nije za baciti.
Ti ne možeš spavati?
Jutro, meni je porodiljni nastupio 28.08. Otisla sam po papire 03.09 jer je ginekolog bio na godisnjem i odnesla odmah taj dan jer je vec bilo na knap. Ali sve je ok ispalo.
Jutro! Mi dobijemo 1700 kn od općine, i 1000 od županije, muža su već isplatili na poslu sa 3250, i još ono što se dobije od države kao i porodiljna naknada za nezaposlene, nije za baciti.
Ti ne možeš spavati?
Ne mogu da. Svako jutro tako. 🤯 kako si ti? A bebica? 😍
Ti ne možeš spavati?
Ja sam stvarno dobro, ko da i nisam bila na carskom, kao da nisam dobila epiduralnu ne osjetim nikakve neg.posljedice. Evo baš ju se spremam ići dojiti, jednu cicu izdojim za svaki slučaj, s drugu ponudimo za cicanje.
Ti ne možeš spavati?
Ja sam stvarno dobro, ko da i nisam bila na carskom, kao da nisam dobila epiduralnu ne osjetim nikakve neg.posljedice. Evo baš ju se spremam ići dojiti, jednu cicu izdojim za svaki slučaj, s drugu ponudimo za cicanje.
Odlično, baš mi je drago da se tako dobro oporavljaš. Mene je tako strah. Jako. Očekujem na porodu sve najgore pa ako bude lakše, super. 🤷♀️😭 ali izaći mora, pa kako bude 😁
Dija85 ma sve će biti ok. Samo moraš ostati smirena kako god te strah, sve to prođe kad ti daju bebicu u ruke. Slušati babicu, doktore i sestre i biti će puno lakše, to je zapravo jedino što trudnica treba znati kad krene porod. Ja nisam znala ni disati, pa su me naučili. A da ti ne pričam kako me bilo strah što je s bebom i kako će biti jer je ipak bilo prerano da se porodim...ali su mi odmah govorili da smo u sigurnim tjednima da je sve razvijeno i da ne brinem.
Dija85 mislim da je to sve okej kilaža, meni je na 37+1, procijenjena na oko 3100…da bi sad na 38+5 bila 3500 i kao puno je dobila, a onda mi opet kaze da bebe znaju u zadnjim tjednima navuc si malo vise gramica , tj. vise masnog tkiva radi bolje termoregualcije kad izadu van…. Ma ne zamaram se s tom kilazom, ionako su sve to njihove aproksimacije.
Isssa jeste obavili prvu šetnju?
Prva šetnja nam je bila još u subotu 😀 (u petka došli doma), u bolnici su rekli 2 puta na dan dok je ovako lijepo vrijeme tako da koristimo maximalno ovo vrijeme 😉
Jutro cure!
Ja obavila vadenje krvi i urin u breyeru pa se castim kavom, kroasanom i tostom😁😂😊
Endzure ja sam bila 2x kod zubara, prvi put na pola trudnoce - jedan mini karijes + ciscenje kamenca i sad prije 3 tjedna kontrola - sve okej.🙂
Porodiljni mi je krenuo oko 6.8. Pa sam papire za otvaranje porodiljnog, zajedno sa tih par dana za komplikacije sve zajedno podigla krajem 7.mj i sad sam mirna do veljace.
Isssa super za setnje! Samo iskoristit sto vise ovo vrijeme! Tome se i ja najvise veselim..dok je jos ovako lijepo vrijeme i nadat se da mala nece previse vristat u kolicima😁
Jel nam danas dolazi koja beba?!
Ja sam zubara obavila negdje u 4. Mjesecu trudnoće, očisti mi kamenac i rekao vidimo se za godinu dana, osim ako ću imati tegobe sa zubnim mesom. Do sada sve srećom ok. Trudim se flosati redovito (rekao mi da je to najvažnije u trudnoći) ali to se ipak svede na tri puta tjedno ali eto, za sada je ok.
Papire za rodiljni i zatvaranje komplikacija sam predala isti dan kad mi je rodiljni otvoren (bio je 13.) meni rekli da nema veze kada predajem (glavno da je do 5. za prethodni mjesec)
Isssa, da šetnje što više, kamo sreće da ću ja sa svojim smotuljkom moći van odmah. Kada ja rodim, vjerojatno će se naredati kiši dani.
Looda, kod mene nikakvih naznaka nažalost...
Dobro jutro!
Cestitam novim mamicama, bebice su bas pravi mali slatkisi.❤️
Napokon mogu biti vise aktivna jel sam zavrsila sa generalkom, sad do poroda samo laganini, bitno mi je da sam ocistila frizider, pecnicu izribala, pomakla garnituru i sve usisala, ocistila iza ormara, izribala plocice od do u obje kupaonice, ormare iznutra obrisla, podigla madrace i oprala sve navlake, vukla krevete i sve iza fino ocistila, uglavnom sve je gotovo. Kako sam sama doma sa djecom, dragi radi na moru, kaze on meni pa ti si zeno luda, sto si sve to sama radila? Hahahaha...pa tko ce ako necu ja? Sad krecem peglati odjecu za malenu pa sve posloziti u ormar. Ovaj vikend namjeravam po kolica i sjedalicu te namontirati kindac. Mpp je narucen, cekamo isporuku. Blazinice su mi dosle, oprala sam ih i spremila. Iduci tjedan namjeravam kupiti sve za bolnicu, sto se tice kozmetike za bebu ne kupujem kreme i sampone, samo stvari za pupak. Sve u svemu pripremam se za dolazak malene. Ovo mi je četvrti porod i moram priznati da me kao i sa svakim prethodnim strah. Ne trudova i bolova, nego da se nesto lose ne desi na porodu bebi i meni. Trudim se misliti pozitivno. 😀
26.05.2004. 💙
11.03.2011. 💜
05.10.2013. ❤
08.11.2018. 💛
Jutro cure! 🤗
Petrapp Lucija je preslatka mala damica 😘
Ja sam odvela malog u skolu i vec sam toliko otekla da sam morala opet leci. Osjecam neku tezinu u trbuhu i sve razmisljam da opet popodne odem do doktorice ako mi nebude bolje. 🤔
Nama puni tjedan danas pa evo slikice
Sortiraj odgovore
Najstariji