Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    31. Kolovoz 2018. 13:29

Kad smo kod magnezija. Jel ima neko pravilo do kojeg tjedna se pije?

christyy
    31. Kolovoz 2018. 13:38

garavusa005

christyy

Jao curke ja ne znam sta cu sa svojom kicmom. Toliko me boli da sam se jedva dovezla do doma. Hodam ko bakica od 100 godina-mic po mic. Kako kaue isssa kao sestar, drito to. Nit sjest normalno nit ustat. I tako vec danima. Pijem magnezij 2x na dan al nis od njega ☹

Draga moja, ja ti ne vozim već neko vrijeme iz istog razloga. Meni osobno paše onako sjediti malo izvaljeno za nazad, mada ti meni bol "šeta". Ili je prepona, ili je stidna kost ili su leđa ovisi kako koji dio štedim.

Ma jucer sam cijeli dan prelezala bas iz tog razloga jer sam mislila da je zbog preforsiranosti al opet noc je bila koma, dok se okrenem na neku stranu treba mi 10 min i to moram stisnut zube kolko boli, danas hodanje isto, o voznji da ni ne pricam. Bas se osjecam nemocno a htjela bi 1000 stvari napravit

31. Kolovoz 2018. 13:39

petrapp2605

Garavusa005ja sam obične bijele pamučne kapice kupila u pepcu, ali ima ih i u c&a i h&m ak se ne varam.

Jao, pa Pepco!! Totalno sam zaboravila. Baš se otvara (iako stalno odgađaju) u Rijeci. Strpit ću se pa ću tamo pogledat. 
    Cure kako me je trgovina Bubamara naživcirala. Imaju kao internet akciju na Avent i Nuk, i taman ono što bih ja uzela, nije dostupno u internet trgovini. Isto tako imaju akciju na jastučiće za grudnjak Chicco 1+1 gratis - isto tako nije dostupno preko interneta a bila sam i fizički u trgovini i nemaju, zato sam išla naručiti kao sve odjednom. Navlakuša žešća! Baš nisu u redu pogotovo za takve stvari koje kupuju trudnice. Baš mi i nije zgodno niti praktično na pragu 9mj trudnoće niti hodati po stepenicama (imam ih 80 samo u jednom smijeru) iz stana da mi kažu da ih "nisu dobili iz središnjice". Ne krivim prodavačice, one su stvarno super uljudne i hoće pomoći i daju savjet i svašta, ali malo su neorganizirani i neozbiljni a na to sam jaaaako osjetljiva. Posebice na neetične marketinške trikove 

christyy
    31. Kolovoz 2018. 13:40

KikeS

Kad smo kod magnezija. Jel ima neko pravilo do kojeg tjedna se pije?

Ja sam cula da se zadnji mjesec ne preporuca, al ja cu ga nastaviti piti jer bez njega mi nema ni probave

christyy
    31. Kolovoz 2018. 13:43

garavusa005

Baby nb.1. Ja sam isto skratila kosu za nekih 20ak cm. Sad mi je negdje do linije grudnjaka. Mislim da će mi biti najlakše i najbrže princip operem-počešljam-svežem. Da imam kratku, morala bih barem 30min provesti pred ogledalom da ukrotim to čudo sa 4 zvrka ili svrtka (ne znam kako se to zove ali ono kad ti kosa ide u vrtlog)!
    Mamasite jeste li i u kojoj trgovini pronašle pamučne kapice za novorođenčad?? Znate one pamučne, najčešće budu bijele.

Tih kapica imas svugdje. Prije neki dan sam kupila u c&a jos 2 kom u kompletu, bijela i siva i mislim da su bile ili 25 ili 35kn, nisam sigurna..

Looda_vila
    31. Kolovoz 2018. 13:48

Jelena nemoj brinut, bebač ti se stigne još okrenut. Mislim čak da je i Schinin spomenula kako se njoj mala dan prije poroda okrenula u položaj za vaginalni, tako da ...imas jos vremena, glavno da je mali dobro i napreduje :)
    Sanja super za pregled i ctg. Ti ces izgleda taman dočekati planirani carski
    Baby.nb1 ja bi vrlo rado rodila kroz iduca 2 tjedna, nebi bas da moram prenjet trudnocu...ne mogu viseee haha
    Garavusa ja sam obicne bijele i roze narucivala u emporiumu, nesto tipa ovog ako si na to mislila
    https://emporium.hr/proizvodi/novorodencad-i-bebe/baby-kape/n-2645/
    mimmyx meni su isto savjetovali da najbolje obicnom toplom vodom,eventualno ako osjetis da bi mogla bit neka infekcija, onda pošpricat octeniseptom. Ja si spakirala taj sprej u torbu za bolnicu.
    KikeS ja sam dobila savjet da sa 35.tjednom prestanem sa magnezijom. No, ja sam sad uvrstila VIP omni biotic panda (probiotik) koji je namijenjen bas za trudnice i mogu vam reci da mi probava niakad bolja nije bila!!

31. Kolovoz 2018. 13:57

christyy

Ma jucer sam cijeli dan prelezala bas iz tog razloga jer sam mislila da je zbog preforsiranosti al opet noc je bila koma, dok se okrenem na neku stranu treba mi 10 min i to moram stisnut zube kolko boli, danas hodanje isto, o voznji da ni ne pricam. Bas se osjecam nemocno a htjela bi 1000 stvari napravit

Jao, i ja sam noćas imala akciju. Spavala sam na boku i normalno da sam se uležala i u neko doba rotiram se na leđa. Ne znam što me u tom trenu bolilo više: prepona, stidna kost ili pun mjehur. Da ne govorim da kako sam spavala na boku da mi je ruka utrnula da se nisam njome mogla pomoći. Premjestila sam se spavati na kauč jer mi je on malo viši nego krevet da mi je lakše ustajati noću mada se svaki put moram malo razbuditi jer mišići budu uspavani. A ovo što je Issaa pisala "šestar" - meni je tako sa desnom nogom. zbog te prepone. 
    Ovo što pišeš da bi još 1000 stvari napravila. Ja sam do 15.7. jedva čekala da muž završi dio stana da ja mogu krečiti. Dakle, osjećala sam se sposobnom da se mogu penjati na stolicu i krečiti. Dan prije sam skidala pločice sa zidova štemajzlom i čekićem... polako i oprezno jer to leti svugdje ali mogla sam sve samo da nije saginjanje i čučanje - doslovno sutradan više nisam mogla ništa! Prvo nedostatak energije, pa su tjedan poslije počele kontrakcije, pa sam morala strogo mirovati... ja sam mislila da ću pasti u depresiju. Radovi idu sporo, ja bih pomogla a ne mogu, pa prijetio da će prije vremena van a stan kompletan razlupan (i još nije gotov). 
    Iskreno, mislim da sam si ja sa svojim emotivnim stanjem isprovocirala te kontrakcije zbog osjećaja nemoći. Prvi put u životu se moram osloniti na nekog drugog a uvijek sam do sada sve u životu sama - shvatila sam da je problem u meni i da ja ne znam pustiti nekog drugog da obavi stvari umjesto mene. A sve to je tako nevažno, zapravo... može muž skočiti do trgovine ako nešto nedostaje, nek svekrva očisti stan ako ja ne stignem, neka kum namontira krevetić,... ima tko uskočiti i imam se na koga osloniti i to je super i to je zapravo blagoslov. A i oni uživaju u tome. 

Elza
    31. Kolovoz 2018. 14:00

I ja se vozim polulezecki u autu haha 
    Mimmyx, bivacyn je antibiotik mislim da se nije dobro s njim spricati samo tako, octanisept po meni moze to je vise dezinzficijens, mi ga doma spricnemo cim imamo neku ranicu.

Isssa
    31. Kolovoz 2018. 14:05

Uf jeste se raspisale 😀😀😀
    Eto obavljen CTG, zabilježen trud od 💯 jačine ali me nije bolio 😀, uglavnom kreće to sve lagano 😀😀😀, ako ne rodim preko vikenda onda u ponedjeljak idem opet u TA na pregled otvorenosti i ctg, držite mi figeeee 😀😀😀😀

Dija85
    31. Kolovoz 2018. 14:06

Looda_vila

Dija85

Looda_vila

Justme123 da, ful simpaticna mi se cini knjigica, a vidim da imaju i ostalih u ponudi. Davno sam to gledala, ali ako si ne stavim u bookmark ili zapisem negdje , piši - caio đenja, zaboravim. Haha a mogu si mislit kako su to zanimljivi razgovori sa cetverogodisnjakinjom :D uvijek se nasmijem kad cujem takve razgovore iz vrtica i slicno, to je bas zanimljivo razdoblje :D
    Mislim da se dragi i ja nismo oko niceg tako brzo slozili kao oko imena ja sam u jednoj fazi htjela da se zove Ester, pa su me svi blijedo gledali i da nisam normalna meni je i dalje to bas lijepo , neobicno i nesvakidasnje ime :))
    Kikice meni su sluzni čep opisivali kao oni sluzavi zuto/zeleni šmrklji iz nosa prošarani sukrvicom i kapilarama hahah, predivan opis

🤮🤮🤮🤮😂😂😂 bljak. Ne znam jesam to morala pročitati dok jedem 😂😂😂
    Tko mi kriv 🤣

Hihihi dobar tek 😁😅😂😂 ma tebi ce to bit kao da haribo bomboni ispadaju…evo jel sad lakse?😂😂

😂😂😂 a jesi luda hahaha 😁
    Garavusa hvala 😊
    Danas puni tjedan pa evo i slikica,nista od slikice, javlja gresku jos uvijek.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.