Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dija85
    10. Kolovoz 2018. 12:50

Iris stvarno lijepo rečeno. Skoro sam se raspkakala. 😍 i čestitke na curici! 
    Ja se spremam za izlet u onu vikendicu. Idemo u nedjelju ali evo kupila sve što treba pa samo spakiram u nedjelju. Puni tjedan danas pa evo slikice nas dvije 

Ail
    10. Kolovoz 2018. 13:00

Iris cestitke na curici 😍😍 
    Kalanhoja ja ti isto mislim da porodiljni tj ispalata krece od prvog dana rodenja kod nezaposlenih. Ja jos imam u 9 mj nositi doznake i onda je to to. Javi ako sto saznas 😀 
    Dija85 lijpa busica 😍😍 
    Justme123 mi smo starijem prevukli stavrno rano i super mu je, mladem sam prevukla, i poslije vise nisam pa mu se opet malo sljepilo/ ne ide do kraja pa smo opet morali i sad mu ide. Ne ide kao starije jer ima neku malu bijelu kvrgicu ispod glavica, tamo di se ta kozica prrvlaci ali je rekao pedijatar da je to normalno. 

10. Kolovoz 2018. 13:14

Ail

Iriscestitke na curici 😍😍
    Kalanhojaja ti isto mislim da porodiljni tj ispalata krece od prvog dana rodenja kod nezaposlenih. Ja jos imam u 9 mj nositi doznake i onda je to to. Javi ako sto saznas 😀
    Dija85 lijpa busica 😍😍
    Justme123 mi smo starijem prevukli stavrno rano i super mu je, mladem sam prevukla, i poslije vise nisam pa mu se opet malo sljepilo/ ne ide do kraja pa smo opet morali i sad mu ide. Ne ide kao starije jer ima neku malu bijelu kvrgicu ispod glavica, tamo di se ta kozica prrvlaci ali je rekao pedijatar da je to normalno.

Hvala ti, mi cemo sad u 9.mj ionako opet pedijatrici pa cemo vidjet na cemu smo, ali me prepala s tom kremicom koju je spomenula jer pojma nemam sta je to. Njemu ide, ali malo samo, kad ga kupam se ionak sam igra pa si valjda pomaze tako i necu mu ja morat s tom kremicom.

Nas_bebac
    10. Kolovoz 2018. 13:42

Evo sada bila na hzzo-u s obzirom da sam stalno zaposlena i da sam na komplikacijama ginekologica minje dala potvrdu o provremenpj nesposobnosti za rad te dvije doznake na kojima je zaokruzeno porodiljini (ne vise komplikacije) onda na hzzo nosis ispunjen zahtjev koji ti tamo daju 1 doznaku bolovanja i taj papir o privremenoj nesposobnosti, to je to... Poslije je samo rekla da idemo na matični(koji sve sada riješava) tamo ce nam dat rodni list i s jednom kopijom dolazimo njima, i rekla je da prije kraja 6 mj(djetetovog zivota) salju oni zahtjev za produljenjem e sada to je tako u rovinju... Ako je di drugdije drugačije neznam... 

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

Nas_bebac
    10. Kolovoz 2018. 13:44

I da ovu drugu doznaku nosis poslodavcu i to je zadnja koju nosis... Nista nije spominjala za pomoc u opremi (ako se ne varam nekih 2300) za bebu pa i za to cu se morati raspitat posebno 

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

joNNa
    10. Kolovoz 2018. 14:04

Jelena M

iris2018

Drage moje, čisto da se pohvalim da sam rodila 2.8.2018. curicu Asju, 3420g i 50 cm, rođenu hitnim carskim rezom u 35+6 tt pa je provela tjedan dana u inkubatoru :) bebica je zdrava, dobro je, napreduje, fino papa, danas će nas otpustiti kući.

Želim reći svim prvorotkinjama nešto. Ništa vas na ovom svijetu neće pripremiti za porod i za te osjećaje kad prvi put vidite svoje dijete. Nemojte guglati stvari tipa "koliko boli porod","što ako-ovo ono" jer vas svo teoretsko znanje svijeta ne može prirediti za to.:) Gledajte na taj dan kao prvi dan kad ćete upoznati svoje dijete, i nemojte se ničeg plašiti, nema ničeg strašnog u porodu. To je sve prirodno i prekrasno. Boli, da. No to je jedan "ružan" dan koji morate platiti da imate tu čast da gledate svoje dijete kako raste, da vidite kako se iz dana u dan mijenja i postaje mala osobica. Nisam vjerovala kad su mi rekli da se sve sporoda zaboravi za deset dana, i da trenuci s djetetom brišu sve, ali uistinu je tako :)

Ja sad, osam dana poslije poroda imam 11 kg manje :D voda je otišla, puno mi je lakše, trbuh izgleda kao da sam 4-5 mjeseci trudna, ali to kroz mjesec dva

Jao kako si ovo lipo napisala, grop mi se skupia u grlu. Cestitam na maloj Asji!
    Cure su brze od deckiju. Vec 3 cure u nasoj grupi, decki jos uvik plivuckaju u nasim malim bazencicima.

Znas da deckima uvijke trdba duze 😂kasnije i u pubertet ulaze. Tako ja to gledam🙂
    Iris cestitam bas velika prava cura❤️predivna prica. 

Nas_bebac
    10. Kolovoz 2018. 14:06

Kalanhoja 
    Evo ja ti ovo nasla jedino je razlika u cifri mislim da se je digla...
    Nezaposlene majke

Nezaposlene majke mogu ostvariti pravo na naknadu od dana rođenja djeteta do navršene godine dana starosti. Za blizance, treće i svako sljedeće dijete pravo na rodiljni dopust može se koristiti do navršene treće godine djetetova života.
    Nezaposlene majke imaju pravo na porodni dopust ako ispunjavaju sve sljedeće uvjete:

-ako imaju hrvatsko državljanstvo
    -ako imaju neprekidno prebivalište u Republici Hrvatskoj najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva za priznanje prava na porodni dopust 
    -ako su zdravstveno osigurane u Zavodu 
    -ako se vode u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najmanje 12 mjeseci koji prethode porodu djeteta za koje se ostvaruje odnosno pravo ili su se prijavile u evidenciju nezaposlenih osoba pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u roku od 90 dana nakon završenog redovitog školovanja, odnosno u roku od 30 dana nakon prestanka radnog odnosa, službe ili obavljanja samostalne djelatnosti 
    -ako im radni odnos ili služba nije prestala zbog toga što su otkazale ugovor o radu, odnosno službu (osim u slučaju izvanrednog otkaza ugovora o radu prouzročenog ponašanjem poslodavca) i ako im radni odnos nije prestao pisanim sporazumom o prestanku radnog odnosa, odnosno službe.

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

Nas_bebac
    10. Kolovoz 2018. 14:07

I nastavak 
    Zahtjev
    Podnosi se nakon rođenja djeteta, u područnom uredu Zavoda nadležnom prema prebivalištu osigurane osobe.
    Zahtjev mora biti u pismenom obliku, a uz isti je potrebno priložiti sljedeću dokumentaciju:

-fotokopiju rodnog lista za dijete ili fotokopije rodnih listova za blizance, troje ili više djece
    -fotokopiju osobne iskaznice (za majku) i potvrdu o prebivalištu 
    -potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od kada se majka neprekidno vodi u evidenciji nezaposlenih osoba 
    -potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o visini novčane naknade koja joj se isplaćuje kao nezaposlenoj osobi 
    -fotokopiju odluke o prestanku radnog odnosa.
    Na uvid je potrebno donijeti:
    -osobnu iskaznicu
    -zdravstvenu iskaznicu
    -original rodnog lista (listove) za dijete (djecu) 
    -original odluke o prestanku radnog odnosa
    Visina novčane naknade je 1.663,00 kune mjesečno.U slučaju ostvarivanja novčane naknadu pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, nezaposlenoj majci pripada pripada samo pravo na razliku od iznosa naknade koja se ostvaruje pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje do iznosa od 1.663,00 kune.

Nezaposlene majke korisnice mirovine odnosno invalidske mirovine zbog profesionalne nesposobnosti za rad
    Navedenim kategorijama majki pripada pravo na novčanu naknadu za vrijeme korištenja rodiljnog dopusta do navršene godine dana starosti djeteta, a najviše u visini razlike između iznosa mirovine i iznosa novčane naknade od 1.663,00 kuna mjesečno.

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

• Classe
    10. Kolovoz 2018. 14:21

Naknada za nezaposlene majke je 2.328,00 kn cijelu godinu! Kad su prosle godine digli cifre, digli su i to! 

petrapp2605
    10. Kolovoz 2018. 14:24

Iris čestitam ti na maloj princezi!
    Dija85 lijepa bušica!
    Uhhh napisala sam post pa ga izbrisala...ugl evo nas iz TA na Merkuru. Kaže da smo danas 31+4, i da je termin 8.10. Lucija je trenutno na oko 1700 g, glavicom okrenuta prema dolje, možda malo više na desnoj strani trbuha pa mi je tamo doktorica rekla da mogu slobodno i ja više ležati na desnom boku ako mi odgovara (prije sam samo na desnom i spavala). Nema traga placenti previi, ali imam placentu succenturiata, to je još jedna manja popratna posteljica ispod ove koju sad moramo pratiti. Cerviks je na 45 mm, potpuno sam zatvorena, količinama plodne vode je normalna. Čudi se kako moja ginička to nije primijetila do sada, i što nije bilo nikakvog krvarenja. Sad na bilo kakav trag krvarenja pod hitno u bolnicu moram, i ona mi nastavlja voditi trudnoću. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.