Leia same here😅, samo me po noći krenut boljet valjda kukovi, pa stalno moram s boka na bok, onda kratko na leđa i u nekom trenu pred jutro me donja leđa krenu boljeti. Probala sam s trudničkim jastukom za dojenje, ali ne odgovara mi za spavanje nikako, a prije toga sam stavila deku između nogu na boku i to mi je olakšalo bolove satrane, rekla bih u kukovima. Ne znam. Gledam kupit neki manji trudnički jastuk samo za spavanje. Preko dana me ne bole leđa, samo ti okrugli ligamenti znaju boljeti dok hodam. I novost je da me od jučer počela boljet rebra, maternica radi pritisak sad kako se sve više širi prema gore.
Pupo24 ma znam ja to, nitko nema vremena za posvetiti se kako treba, zato od početka trudnoće (a i prije začeća) imam svoje nuticionistice, doktorima ne bude drago posebno ako im se razilaze mišljenja, ali ja sam tu najbitnija kao pacijent i trudnica, i prvo se uvijek dobro informiram i onda donosim odluke. Recimo nutricionistice su forsirale da krenem s Lactoferrinom još u 1 tromjesečju, doktor je bio protiv, ja sam odvagnula sve i pitala svoju intuiciju i odlučila ne piti. Stoji bočica neotvorena. Možda uvedem krajem 2 tromjesečja kad malo još popratim kako će se kretat KKS i željezo sad kad uvedem gentle iron i 250 mg vit C za apsorpciju. Ležanje će i mene dotuć, praktički cijelo 1 tromjesečje radi migrena i mučnina sam preležala, a sad hematom. Pretvorit ću se u kauč. 😂
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Cure, pogledala sam danas ovaj podcast, mislim da je full koristan za svaku trudnicu, pa ostavljam link:
https://youtu.be/8tEVGPyb5rA?si=BTvhBEzRkMg6m5on
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Cure, pogledala sam danas ovaj podcast, mislim da je full koristan za svaku trudnicu, pa ostavljam link:
samo da se javim na ovu temu. ja sam pitala ovdje ima li medju vama koja trudnica koja se i cijepila protiv rsva (pasivna zastita za bebu prvih 6mj). ja sam se odlucila cijepiti i na podrucju zga sam uspjela bas doci do doktorice iz podcasta (sabol) koja me pristala cijepiti. cjepivo se placa i nije jeftino, al samo ostavljam info ovdje, ako ima zeljnih medju vama za cijepljenje, pogotovo jer ce vase jesenske bebe bit "na udaru", s obzirom da je sezonalnost rsva najveca u kasnu jesen/zimu/rano proljece
3/2024 💙
PREGLEDI
Miškica30 23.7.
Lendoxia 30.7.
Ana_ZK_101 6.8.
Lea25 6.8.
Ana_ 11.8.
Deepblue 18.8.
TERMINI
Martinaaa_ 1.9.
Maravillosa 4.9. ⚽
Amiiina 7.9. 🌸
Rainbow_Hope 11.9. ⚽
Crox 16.9. 🌸
Marina.25 20.9. ⚽
Alba 23.9. ⚽
Mare8080 25.9. 🌸
Clo 5.10. ⚽
Lendoxia 9.10. ⚽
Mimoza17 15.10. ⚽
Marchy89 15.10. ⚽
Artemiss 21.10. 🌸
Ana_ 23.10. ⚽
Deepblue 23.10. ⚽
Regina 31.10. 🌸
Leia 31.10. 🌸
Plavuša 3.11. 🌸
Nala48 4.11.🌸
Jana1993 5.11. ⚽
Luna23 5.11.
Ana_ZK_101 13.11. ⚽
Marijamiriam14 14.11.
Miškica30 15.11. ⚽
Lea25 16.11. ⚽
Baccarat 17.11. ⚽
Pikulica6 17.11. ⚽
Cotton 23.11. 🌸
Nikkitta 25.11. ⚽
Rozi_lak 26.11. 🌸
PuPo24 🌸🌸
Korisne info & popisi za bebu, mamu i rodilište: stranice 298-299
PORODI
Inna_92 20.6.
samo da se javim na ovu temu. ja sam pitala ovdje ima li medju vama koja trudnica koja se i cijepila protiv rsva (pasivna zastita za bebu prvih 6mj). ja sam se odlucila cijepiti i na podrucju zga sam uspjela bas doci do doktorice iz podcasta (sabol) koja me pristala cijepiti. cjepivo se placa i nije jeftino, al samo ostavljam info ovdje, ako ima zeljnih medju vama za cijepljenje, pogotovo jer ce vase jesenske bebe bit "na udaru", s obzirom da je sezonalnost rsva najveca u kasnu jesen/zimu/rano proljece
Ja sam odlučila da ću se cijepiti protiv hripavca, ali moram na sljedećem pregledu pitati gin što misli o cijepljenje protiv rsv-a. Pa ću onda odlučiti. Mislim, ako mi ne može naškoditi možda bolje se cijepiti, da ne pokupim ja u trudnoći ni beba poslije, s obzirom na to da mi toddler u 9mj kreće u vrtić 🤷🏼♀️
Ja sam odlučila da ću se cijepiti protiv hripavca, ali moram na sljedećem pregledu pitati gin što misli o cijepljenje protiv rsv-a. Pa ću onda odlučiti. Mislim, ako mi ne može naškoditi možda bolje se cijepiti, da ne pokupim ja u trudnoći ni beba poslije, s obzirom na to da mi toddler u 9mj kreće u vrtić 🤷🏼♀️
moje iskustvo ti je da ginici nemaju pojma o rsvu..mene nitko nije htio cijepiti jer se boje cijepiti trudnice. i cijepljenja opcenito (ne znam zasto, valjda ne educiranost - ovo sta i kazu u podcastu). mozda ti se bolje informirat o rsvu kod pedijatrice - kakva je klinicka slika kod beba. al kazem, cjepivo NIJE besplatno i dojde oko 240e sta puno ljudi odbije u startu
3/2024 💙
Cure, jedno matematičko pitanje. Računa li se 23 + x već kao 24. tjedan ili se mora čekati 24+?
Stvar je u tome sto mi je dr na godišnjem, vraća se 6.8., a ja taj dan putujem na more na cijeli mjesec nakon UZV. Imam uputnicu za OGTT, ali voljela bih ga odraditi sad u petak jer je taj dan jedini do GO kad će muž biti doma, pa da me odveze tako da nalaz odmah prokomentiramo na pregledu 6. Malo sam uspavana od lijekova i vremena, nisam luda za dugim vožnjama, sto zbog bebe sto zbog drugih u prometu
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
UZV 6.8.🔭🩺
Meni je moja ginicka rekla da je bolje ogtt radit kasnije jer sto vise trudnoca odmice vise sve vidi netolerancija glukoze, ja bi osobno radije radila kasnije pa je zagnjavis nakon rezultata ako bude problematicno.
38 hipo hasi
+03.02 Decko na putu <3
Bananica80 očito sam ja propustila tvoj post kad si pitala, uglavnom, ja se svakako planiram cijepiti i imali smo tu već raspravu o tome, Grizli nam je dala korisne informacije, pa sam tako shvatila da je najbolje cijepit se iza 27 tt, right? U kojem tt si se ti cijepila? Prvo sam mislila samo hripavac, ali sad već razmatram hripavac i RSV. I nešto treće su spominjale u podcastu, nemrem se sad sjetit (ne gripa, ne covid). Imam uzv s 24 tt kod svoje gin pa sam se mislila savjetovati gdje i kad to najbolje napraviti.☺️
Ana_ mislim da ti je to jako dobra odluka. Ja planiram i cijepiti dijete protiv rota virusa čim bude dovoljno stasao. 🙏🏼
Lea25 meni je gin rekla napraviti s 24 tt, ne u 24 tt. 23+ xy dana se smatra da si u 24 tt, ali zapravo si 23 tjedan i xy dana. Gle, ako nemaš kad odradit, odradi u petak i ciao. Meni je gin objašnjavala da ne žurim nego tek s navršenih 24 tt, jer onda posteljica ima nekaj hormonski već tada, zaboravila sam što točno. Neki gin u SAD-u šalju žene na OGTT s 27 tt, to mi je pak prekasno.😬
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Inače, bila sam jutros na kontroli u Petrovoj kako su me naručili nakon otpusta iz bolnice. Cerviks mi je straga (gdje i treba u ovoj fazi bit), zatvoren (što je super), ali je smekšan. To je novo. 😩 Tako da moram nastavit strogo mirovati. Kontrola kod moje gin dalje privat po rasporedu kako sam si dogovorila. S tim da mi je prof rekla da si uzmem nekaj za željezo, a za TSH da bi mi ga ipak spuštala na 2,5. Baš me zbunjuju kontradiktorne informacije. Ja ću slušat svoju gin i ostavit istu terapiju i provjerit TSH za 4 tjedna. Ako baš bude išao iznad 3.5 onda ću pojačat terapiju vikendom. 😅
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji