Mene isto probode livo uz preponu tu i tamo tako da pulsira i boli jos pola dana nakon toga. To je krenilo od 12og tjedna. Nekad kod naglih pokreta nekad iz cista mira. To je sto posto round ligament.
Lea prekontroliraj urin,ja imam eserihiju i taj pritisak mi je bio simptom uz cesce mokrenje.
plavusa, ja sam u nedjelju zakurila vrlo slicno meni je islo do 38.2 jedan dan samo temperature, popila tri puta paracetamol od 500 mg i cuclala one isla pastile jer su to valjda jedne od rijetkih koje smijemo u trudnoci. i puno caja od kamilice s medom i limunom. drugi dan mi je vec bilo bolje, a sad dalje se vise manje rjesavam sluzii iz nosa. Steta sto ti maloj nije radila bris, meni je doktorica rekla da ima sad viroza koje lice na upalu grla ali nisu, meni je recimo brzi bris na sreptokok bio negativan. isla sam provjerit da ne uzimam bezveze antibiotike ako ne moram. nadam se da je i tebi slicna prica i da ce brzo bit gotovo.
inace nedavno odradih jos jedan pregled, mali dobro napreduje negdje je i tjedan dana unaprijed. sad cekam pomalo dalje, tek 2.7 mi je novi pregled pa razmisljam da mozda polovicom sestog odem presjec i vidjet malo sto radi privatno
38 hipo hasi
+03.02 Decko na putu <3
Nemam nikakvo peckanje ni češće mokrenje ali nekad imam žućkasti trag kao neka sluz, jako malo i nije svaki dan ali nekad bude, ne znam jel povezano možda s hematomom i terapijom. Urinokultura uvijek uredna, urin kod Dr isto nikad problema. Papa test i cervikalno od siječnja su bili ok, ali već mi je najavio da ćemo ponoviti na idućem pregledu pa ne bih sad inzistirala jer nemam nikakve bolove, do pregleda je još 10 dana, kod ozbiljnijih situacija ipak očekujem bolove neke, ali svakako ću ponoviti sve, možda je Paranoja samo.
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI
!Prvi put Beta iznad 0,1!
11dnt: Beta 145
14dnt: Beta 690
FET 03.03.🧊
Termin: 16.11.⭐️
UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 10.6 . ~
Vezano za spavanje na leđima, meni se događa da se tako probudim, puno sam čitala o tome jer sam imala neku operaciju između grudi i pupka i nakon toga sam zauvijek ostala spavati na leđima i nesvjesno se okrenem sada u noći, i pisalo je da nije poželjno, ali da bi tijelo svakako poslalo neki signal upozorenja da dođe do te mjere da takav položaj šteti bebi, to bi se manifestiralo u smislu vrtoglavice ili opće slabosti, ali mislim da do toga dođe kad si stvarno uvijek u tom položaju.
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
FET 03.03.🧊
UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 10.6 . ~
Vezano za spavanje na leđima, meni se događa da se tako probudim, puno sam čitala o tome jer sam imala neku operaciju između grudi i pupka i nakon toga sam zauvijek ostala spavati na leđima i nesvjesno se okrenem sada u noći, i pisalo je da nije poželjno, ali da bi tijelo svakako poslalo neki signal upozorenja da dođe do te mjere da takav položaj šteti bebi, to bi se manifestiralo u smislu vrtoglavice ili opće slabosti, ali mislim da do toga dođe kad si stvarno uvijek u tom položaju.
Da nekako i ja mislim da bi primjetila da je položaj nezgodan, kao što primjetim kad ležim dulje na jednom boku. Inače, dobila trudnički jastuk, milina za spavanje.
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Curke koje muči spavanje na leđima,ako se vi probudite tokom noći jer ste na leđima,tijelo vam automatski šalje signal da treba promijeniti položaj,ili vas možda i sama beba tjera na to ako ste već u malo većim tjednima. Inače tek u kasnijem periodu trudnoće tamo od cca 28TT se ne preporuča ležati na leđima zbog te vene koju beba svojom težinom pritisne pa uspori dotok krvi do nje same.
Dok su one ovako lagane par sto grama ništa neće biti,a i instinktivno se budite. Ja se znam i sama leć tokom noći da odmorim bokove jer mi tako paše pa se onda opet okrenem i odspavam na bolu dalje,većinom lijevi sam primijetila. Uglavnom nema panike i dok namjerno ne ležete na leđa u većim tjednima ništa neće biti
Ja inače spavam na desnom boku i baš sam jučer slala poruku ginu, pošto je posteljica lijevim bridom maternice, a beba više desno, je li bolje spavati na lijevom ili desnom boku? A on mi je odgovorio da u principu nema razlike. To me samo naživiciralo, jebemu kako nema razlike kad svuda vidim da savjetuju lijevi bok. 😬 Svaku noć, pa i ovu, sam se probudila na leđima i onda se okrenem na bok. Ne kužim zakaj se stalno okrenem na leđa. Kak to spriječiti? Znam da je kasnije to još bitnije. Kad nabavit taj jastuk? Ima li smisla ogradit i iza leđa? 😂 Gdje ste i koji jastuk kupovale?
👰🏼♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻♂️OK
2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
2013. LPSC endometrioza. 🏥
2013.-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
2014.-2020. 1 AIH, 8 IVF.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
2022.-2023. Oporavak. ❤️🩹
2024. 2 propala IVF-a. ❌❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 ❄️, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4 tt, imamo ❤️!
05/25 Panorama 12 tt ✅, stiže 💙!
Ja inače spavam na desnom boku i baš sam jučer slala poruku ginu, pošto je posteljica lijevim bridom maternice, a beba više desno, je li bolje spavati na lijevom ili desnom boku? A on mi je odgovorio da u principu nema razlike. To me samo naživiciralo, jebemu kako nema razlike kad svuda vidim da savjetuju lijevi bok. 😬 Svaku noć, pa i ovu, sam se probudila na leđima i onda se okrenem na bok. Ne kužim zakaj se stalno okrenem na leđa. Kak to spriječiti? Znam da je kasnije to još bitnije. Kad nabavit taj jastuk? Ima li smisla ogradit i iza leđa? 😂 Gdje ste i koji jastuk kupovale?
E tako se i ja nesvjesno okrećem na leđa i baš mi to paše primjetila sam. A jastuk mi je sestra dala, nez točno otkud ga je nabavila, pitat ću je. I super mi je jer mi je lakše na boku ležati, i mislim da ću ga koristiti i poslije trudnoće, udoban je.
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Ja sam jastuk naručila, ima stvarno raznih, čak ima sasvim ok za 25€, a naravno imate i ove skuplje… jel nekog probada desni jajnik? Koliko puta ste do sad vadile krv i urinok? Ja se uvijek bojim da ne bude nešto, a ja to ne znam pa se zakomplicira. Ali valjda doktori znaju vise od mene kad šta treba prekontrolirat i koliki razmak UZV treba biti🥲
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
FET 03.03.🧊
UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 10.6 . ~
Jana1993 ajd pitaj hvala ti, pa da pronjuškam gdje pazariti, kad sad znam da ti je taj provjereno dobar. 😍
Lea25 mene evo sad opet jako pika u lijevom jajniku (taman legla nakon kuhanja ručka i stajanja i saginjanja sat-sat i pol), ali doktor mi je gledao ovaj put uzv i preko trbuha, pa je rekao da su se jajnici pomaknuli gore višlje i da me to ne probada jajnik nego priraslica ili okrugli ligament maternice - što je oboje normalno. 🤷🏼♀️😁
Krv vadim svakih 2-4 tjedna, ovisno što. Kad sam ukidala Prolutex onda sam vadila progesteron cca 10 dana od zadnje injekcije (pa sam usput izvadila b12, folnu i vitamin D), a inače na svakih mjesec dana kontroliram panel štitnjače ili samo TSH i dajem urinokulturu jer sam na prvoj UK imala E. Coli i Enteroccocus 10 na 3 i na kontrolnoj za mjesec dana samo Enterococcus 10 na 3😳 Nemam nikakvih tegoba i svaku večer sam inače na profilaksi D-Manoza 2 g prije spavanja. Btw. Sad mi je na zadnjem uzv doktor ukinuo Duphaston 3x2, a ja se bojim prestat cold turkey, pa sam mu rekla da ću prvo prepolovit dozu na 3x1 par dana i onda prestati. Smanjio mi je i Cyclogest sa 1200 na 800 mg dnevno (stavljat ujutro i navečer, ukinut popodne), pa i to mislim za par dana ukinut tu popodnevnu vaginaletu, i onda ću opet za 10ak dana vaditi progesteron da budem sigurna da je stabilan.
Za uzv razmak u ranoj trudnoći mi je bio na 2 tjedna, sad zadnji pregled 3 tjedna razmaka, a idući za 4 tjedna što je realno standard. Neke žene idu samo na 3-4 uzv u svih 9 mj. 🤓
👰🏼♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻♂️OK
2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
2013. LPSC endometrioza. 🏥
2013.-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
2014.-2020. 1 AIH, 8 IVF.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
2022.-2023. Oporavak. ❤️🩹
2024. 2 propala IVF-a. ❌❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 ❄️, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4 tt, imamo ❤️!
05/25 Panorama 12 tt ✅, stiže 💙!
Sortiraj odgovore
Najstariji