Cure, vezano za OSJEĆAJE BEBE U STOMAKU.
U prvoj trudnoći sam osjetila curicu već sa 17tj i to su bili već udarci. Moram napomenuti da sam bila jako mršava i zbog građe tijela i svih ostalih faktora sam ju zato osjetila ranije. Ti udarci su u početku bili česti, sve dok nije bila veća i veća. Bilo je dana kada je udarala po cijele dane, a bilo je i dana kada se smirila i udarila samo ujutro, popodne i navečer. I već sam znala njenu rutinu udaranja. Negdje od 30.tjedna je stvarno slabo udarala, nekad bi prošao cijeli dan a da ju ne osjetim. I to je potrajalo. Sve dok u 33.tjednu nisam uopće osjetila od jutra i tu sam se zabrinula i otišla na hitnu. Objasnila sam tamo doktorima situaciju, a oni su mi se smijali i rekli pa ako ste ju jednom osjetili onda je dobro. Tražila sam pregled i rekla da ne idem doma dok me ne pregledaju kako treba jer osjećam jednostavno da nije toto(nisam osjećala da je nešto opasno, samo da nešto ne štima kako treba). CTG uredan, sve uredno i stigli nalazi krvi crp visok. Imala sam negdje upalu i zbog te upale dobila dvije vrste antibiotika. Nakon prvog dana korištenja antibiotika, curica se vratila u normalu. No, kako je ona tad bila veća, ona je tad samo udarala povremeno ujutro, popodne i navečer. I tako je bilo sve do poroda. Bilo je dana kad bi udarila samo ujutro tek toliko da se javi. Moja pouka priče je da kad su tako manji tjedni da se više osjećaju jer imaju više slobode. No kako su bebe sve veće imaju manje slobode pa se neke bebe smire, a neke luduju skroz do porod bez obzira što su stisnuti unutra. Ali morate shvatiti da bebe imaju dana kada prespavaju doslovno cijeli dan, da su umorne, da im nije do stalnog udaranja i sl. Najbitnije je da ih osjetite taj dan, i ako popijete hladnu vodu, pojedete nešto slatko, legnete na trbuh i pričekate i ako vas udari, onda je sve u redu. Tako su mi rekli na hitnoj, da bezveze plaše trudnice da moraju osjetiti 10 pokreta u jedan sat jer nisu sve bebe iste. Vidjela sam po svojoj prvoj trudnoći. Sad u drugoj trudnoći sam kasnije osjetila jer mi je ostalo kg od prvog poroda. I maleni je aktivan svaki dan po cijele dane. Ali ima i dana kada se smiri i ne udari po cijele dane. Dokle god sam ga osjetila taj dan, ili osjetim kada pojedem nešto slatko, mirna sam. Probajte i vi tako. Ali, najbitnije, slušajte svoju intuiciju. Mene do sad nije prevarila.
▪️PCOS, IR
▪️Imam curicu, 2023.❤️
▪️Termin 04.10.2024.💙
I dajte me sjetite koji kod kopiram za sticker i da li ga stavljam u opis ili gdje?
▪️PCOS, IR
▪️Imam curicu, 2023.❤️
▪️Termin 04.10.2024.💙
Da li ste se vi djevojke fizicki promjenile? Ja sebe ne mogu prepoznati..
Debela, otecena u licu nisam vise ista
Stvarno se nadam da ce se sve moci vratiti na staro hhahha
Ja sam zasad poprilicno zadovoljna, jos mi je trbuh ok, s obzirom na tjedne nije prevelik, u licu se nisam nista promijenila, udebljala se dosad 3kg.. jedino mi znaju gleznjevi nateknuti, pogotovo ako sam vecinu dana u pokretu. Jos uvijek mi sve izgleda pod kontrolom, ali ima jos do 9.mjeseca 😅
👩🏼 31
7.1. +
1. trudnoća ✨
26.9. Baby girl 💕
Stvarno se nadam da ce se sve moci vratiti na staro hhahhaJa sam zasad poprilicno zadovoljna, jos mi je trbuh ok, s obzirom na tjedne nije prevelik, u licu se nisam nista promijenila, udebljala se dosad 3kg.. jedino mi znaju gleznjevi nateknuti, pogotovo ako sam vecinu dana u pokretu. Jos uvijek mi sve izgleda pod kontrolom, ali ima jos do 9.mjeseca 😅
Ista stvar…barem zasad 🤣 do sad sam dobila 4,5 kg (ostala trudna sa 66kg na 176cm) al stomak i dalje nije prevelik a ostalo je sve ostalo isto.. ne naticem ništa zasad… možda igra ulogu sto i dalje treniram u teretani bar 3 puta tjedno… trudit ću se sto duže ostat ovako aktivna ako i dalje sve bude uredno🙏🏼
Danas mi je pregled pa javim stanje 😁Bebu bas često osjećam i doslovno vidim kad nogicom udari jer bas iskoči taj mali dio i mogu je opipat pod rukom 😍🥰
👩🏼 30
👨🏻 30
1. trudnoća
5.1. ➕ // Nitfy Plus - čekamo curicu 🩷
Termin poroda: 12.9. 🙏🏼
MiNi1324Hvala na ovome. Stvarno ne zelim stvarat paniku al vec sam pomislila da zovem svog dr da me primi haha. Jer do sad sam stvarno "stalno" osjecala pokrete odnosno vise i udaranje du du du a sad nekako se to smirilo i vise kao da je neko istezanje, migoljenje nego pravi udarci pa me to zbunjuje.
11.01. ➕
01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
22.02. (26.84mm) 😍 👣
05.03. (49.75mm) 😍
29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
22.04. 🩵
20.5 (603g) 🩵
17.6. (1042g)
15.7. (2005g)
12.08. (2617g) 💙
Iduci pregled: 26.8.
https://postimg.cc/H8yY0q17 evo mog trbuha, sad sam u 18om tt i jos uvijek ne osjecam pokrete. Vjerujem da ce uskoro poceti. Od pocetka trudnoce do sad sam dobila 2kg s time da jedem sto mi se jede i kad, ne pazim strogo. Svaki dan sam u setnji i po kuci polako pospremam i tako. Gleznjevi su mi bili naoteceni zadnji tjedan na poslu dok sam sjedila ugl, sada zadnja 2 tjedna mi nisu uopce i super se osjecam, glavobolje su napokon prestale 😊
22.03.2024. + 😇
26.11.2024. - termin 💗 it's a girl 💗
20.11.2024. 💗💗3820 grama i 52 cm 💗💗
MiNi1324Hvala na ovome. Stvarno ne zelim stvarat paniku al vec sam pomislila da zovem svog dr da me primi haha. Jer do sad sam stvarno "stalno" osjecala pokrete odnosno vise i udaranje du du du a sad nekako se to smirilo i vise kao da je neko istezanje, migoljenje nego pravi udarci pa me to zbunjuje.
Tako je i meni bilo ima možda nekih 2-2ipo tj… stalno sam osjećala bebu po vise puta dnevno i onda odjednom 3-4-5 dana jako slabo i doslovno po jedan eventualno dva puta i to sto kažeš vise kao neko migoljenje a ne udarci… i onda se opet nakon tih nekoliko dana vratilo na staro🥰
👩🏼 30
👨🏻 30
1. trudnoća
5.1. ➕ // Nitfy Plus - čekamo curicu 🩷
Termin poroda: 12.9. 🙏🏼
Stvarno se nadam da ce se sve moci vratiti na staro hhahha
Ništa, do sad sam dobila 1,5 kg, trbuh ujutro manji a navečer se više vidi. Nit otečena. Jedino prsa, ali ovako ništa 🤷 s obzirom na tjedne, čekam sljedeći pegled 29.7. i vaganje 🤞
16.03.2024. +
11.04.2024. ♥️
25.04.2024. 22 mm
13.05.2024. 52 mm
17.05.2024. nipt ✅ curica ♥️
15.07.2024. 391 gram 🌞
26.08.2024. 1100 g 🌞
27.09.2024. 1800 g 🌞
14.10.2024. 2100 g 🌞
08.11.2024. 2775 g ☀️
Termin 27.11.2024.
Javljam se s urednim pregledom kod gin a i na transfuziji sve okej. Nastaviti s andolom, pa kontrola za mj dana s obzirom da se fibrinogen poboljsao. Gin kaze da je malac pravo musko💙, rukica kod pisk, ne srami se polazat i ne bi bio miran, presmijesno je bilo vidjeti te akrobacije i bjezanje mjerenju🤣 jedva je uhvatila mjere. Malac 306gr🥰
Utrogestane smanjila s 3 na 2x dnevno, i zeljezo jos par dana pa cemo ga kontrolirati na iducem pregledu kad budem i ogtt radila.
Do sad je ova trudnoca za pozeljeti pa se nadam da bude tako i ostalo, bez komplikacija kao prosla🙈
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Mamasite jedno osobno pitanje...kako se nosite sa šamaranjem hormona? Mene sad, u 26 tjednu počeli šorati, plačem svaki dan, svakakve misli mi prolaze kroz glavu, sumnjam u sebe i sl. Znam da je to od hormona, al ne znam kako si pomoći... S fizičkim simptomima se još nekako nosim, al ovo me sad totalno izbacuje iz takta. Spremamo se na more koje sam jedva čekala, a sad već 2 dana razmišljam da ostanem doma koliko se loše osjećam 🥴
ZM 30.12.23
➕️ 29.01.24🥰🥳
Prvi pregled 09.02.24 🤞
Drugi pregled 05.03.24 ✅️ ❤️ kuca
Treći pregled TA visokorizicna 27.03.
Termin 05.10. 🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji