Da li je koja od vas vadila D-dimere na transfuziji?Ja sam radila u 22 tjednu i D-timeri su mi točno 1,0 sto kažu da je u redu u tom trimewtru trudnoće . Sad sam 30 tjedana ,nisu mi vise provjeravali.
Hvala ti! A zbog čega su ti vadili? Meni je naotekla lijeva noga na stopalu, iznad prstiju. Ali samo lijeva. Pa me moja dr opće prakse poslala na vađenje D-dimera. Zbog ne daj Bože tromba. Nalaz u 26. tj mi je 101 ili kako si ti napisala 1.01.
Isto mi je dr rekla da je s obzirom na tj trudnoće nalaz uredan.
30.09. na svijet stigao naš dječak 💙
Doris, pereslatki trbuscic Snowwhite javi nam se! Kako si?
👩 40 👨 39
*11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
*02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷
Hej cure, samo da javim da sam odradila pregled i sve je super, deckic ima 677g :)
Jedino sam kasnije skuzila da mi je cerviks sada 37mm, a prosli mjesec je bio 32mm. Je li normalno da se povecava debljina cerviksa?
Iduci pregled mi je 24.7., a do tad moram napraviti i OGTT.
Sto se tice hormona, ne osjecam neku promjenu, zapravo sam puno bolja, nego u vrijeme izmjena PMS-a...
Termin 18.10.2024.
Pa kaj se tiče promjena, primjetila sam samo da sam dobila na kilaži, skoro pa 4 kile sveukupno do sada. Mislim da je to ok, a kaj se tiče ostalih stvari nisam primjetila ništa drugo 😁 e sad hormoni su vjerojatno kod svakog drugačiji, ja za sada nisam imala neka razdoblja kad sam bila depresivna ili pak jako nabrijana u pozitivnom smislu, ugl sam istog raspoloženja kao i prije trudnoće. Stvari koje su mi ranije dizale tlak mi i dalje dižu tlak, ono kaj me i prije veselilo i dalje me veseli, tako da rekla bi da tu nije bilo promjena😁
Tiri mi smo skoro pa isti dan termin 😊 tvoj je dan prije 😁 mislim da se cerviks ne produljuje nego da se skraćuje kako trudnoća prolazi. Sad moguće da ti je prvi mjeren vaginalno sondom, a drugi preko trbuha pa je zato ta mala razlika. Iako mislim da to nije baš neka razlika, da je ginekolog procijenio da je omekšan ili da je problem što je kraći nego na prošlom pregledu sigurno bi ti rekao da miruješ i eventualno dao progesteron za primjenu vaginalno.
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Pa kaj se tiče promjena, primjetila sam samo da sam dobila na kilaži, skoro pa 4 kile sveukupno do sada. Mislim da je to ok, a kaj se tiče ostalih stvari nisam primjetila ništa drugo 😁 e sad hormoni su vjerojatno kod svakog drugačiji, ja za sada nisam imala neka razdoblja kad sam bila depresivna ili pak jako nabrijana u pozitivnom smislu, ugl sam istog raspoloženja kao i prije trudnoće. Stvari koje su mi ranije dizale tlak mi i dalje dižu tlak, ono kaj me i prije veselilo i dalje me veseli, tako da rekla bi da tu nije bilo promjena😁
Tiri mi smo skoro pa isti dan termin 😊 tvoj je dan prije 😁 mislim da se cerviks ne produljuje nego da se skraćuje kako trudnoća prolazi. Sad moguće da ti je prvi mjeren vaginalno sondom, a drugi preko trbuha pa je zato ta mala razlika. Iako mislim da to nije baš neka razlika, da je ginekolog procijenio da je omekšan ili da je problem što je kraći nego na prošlom pregledu sigurno bi ti rekao da miruješ i eventualno dao progesteron za primjenu vaginalno.
Mozda cemo onda bit cimerice u bolnici :)
Ma da, znam i ja da se treba skracivat kako trudnoca prolazi, zato me bas i zacudilo sto je sada dulji.. Oba puta je mjeren vaginalno, ali jednom u bolnici, a drugi put kod moje gin. Moguce da je do toga.
Gin mi nije nista rekla za to, samo da je sve u redu i kako treba biti.
Termin 18.10.2024.
Da li je koja od vas vadila D-dimere na transfuziji?Ja sam radila u 22 tjednu i D-timeri su mi točno 1,0 sto kažu da je u redu u tom trimewtru trudnoće . Sad sam 30 tjedana ,nisu mi vise provjeravali.Hvala ti! A zbog čega su ti vadili? Meni je naotekla lijeva noga na stopalu, iznad prstiju. Ali samo lijeva. Pa me moja dr opće prakse poslala na vađenje D-dimera. Zbog ne daj Bože tromba. Nalaz u 26. tj mi je 101 ili kako si ti napisala 1.01.
Da li je koja od vas vadila D-dimere na transfuziji?Ja sam radila u 22 tjednu i D-timeri su mi točno 1,0 sto kažu da je u redu u tom trimewtru trudnoće . Sad sam 30 tjedana ,nisu mi vise provjeravali.Hvala ti! A zbog čega su ti vadili? Meni je naotekla lijeva noga na stopalu, iznad prstiju. Ali samo lijeva. Pa me moja dr opće prakse poslala na vađenje D-dimera. Zbog ne daj Bože tromba. Nalaz u 26. tj mi je 101 ili kako si ti napisala 1.01.
Da,normalno je kad nisi trudna do nekih 0,5 tako nešto, ali u trudnoći se fiziološki D dimer povećava pa za svaki trimeszar ima do koliko je normalan , vama je isto to u redu. Mene su slali zbog dva rana spontana pobacaja pa da vide slučajno da se krv ne zgrusava ,ali hvala Bogu sve je u redu
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20769;32/st/20240906/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/43fa/preg.png03/2022.-blight ovum,kiretaza u 9.tj.
08/2023.-spontani pobačaj 6.tjedan12/2023.-nova trudnoća🌈
01.03.2024.-nifty uredan,curica
Mamasite jedno osobno pitanje…kako se nosite sa šamaranjem hormona? Mene sad, u 26 tjednu počeli šorati, plačem svaki dan, svakakve misli mi prolaze kroz glavu, sumnjam u sebe i sl. Znam da je to od hormona, al ne znam kako si pomoći… S fizičkim simptomima se još nekako nosim, al ovo me sad totalno izbacuje iz takta. Spremamo se na more koje sam jedva čekala, a sad već 2 dana razmišljam da ostanem doma koliko se loše osjećam 🥴
A ja isto imam periode kada mi hormoni bas luduju 😅 sama sebe ne mogu prepoznat kako znam reagirat na neke stvari… snovi su mi isto problem, jer bas svakvakvi znaju bit😬
[/url
Cure, jeste li već definirale imena za bebice?
Mi imamo listu od 4-5 imena, ali smo baš neodlučni… 😅
♀ 31 ♡ ♂32
1. trudnoća
ZM 25. 11. / + 28. 12. / TP 1. 9. / porod 10. 9. 👶🏼🎀
Curke meni je stolica dva tri dana crna i tvrđa a dosad nikakvih problema. Nije moglo bit radi hrane. Ali tocno tri dana pijem tablete zeljeza, mislite li da je povezano to?
🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼❤️💋👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀
Sto se tice duzine cerviksa, meni je ginekolog rekao da to moze biti razlicito ako to mjere razliciti ginekolozi ali ovisno i o kutu mjerenja i kako su namjestili uzv. Cak mi je i jednom pokazao da ovisno o tome iz kojeg kuta mjeri kako mu moze doc razlicito Melodie, mislim da ti to moze bit od zeljeza, ono moze raditi zatvor i pijem ga i ja i imam crnu stolicu otkad pijem.
It's a boy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji