Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sanya123
    24. Lipanj 2024. 07:53

MiNi1324

sanya123

I još molim preporuku za izdajalicu i grijac bocica…. Da li je obična izdajalica ok ili bolje elektricna? Avent elektricne su 150 eura a uopce ne znam hoce li mi trebati 🤔 grijac isto gledam Avent….. Aspirator za nos da li obican ili elektricni? Elektricni nemam pojma koji, ima ih na 100 strana a ne znam ako neki narucim hoce li počistit što ili ne. Što više gledam to sam zbunjenija.
    Iskreno. Za početak bi bilo dobro da uzmeš samo ručnu izdajalicu ako misliš dojiti. Jer će ti ona zapravo služiti da izdojiš višak mlijeka jer će ti u prvim tjednima biti prenapunjene dojke. Bilo bi idealno ako bi mogla posuditi od prijateljica. Električna je više za mame koje uz dojenje se i izdajaju ili se isključivo izdajaju. A koju izdajalicu uzet, to ti ja ne bih znala reć. Imaš na internetu kako odabrati najbolju izdajalicu za tvoj tip grudi. Npr.za mene je bio Avent i uzela sam ručnu koju sam koristila 4mjeseca za povremena izdajanja(ako sam morala negdje ići ili je beba preskočila jelo).
    Grijač bočica je za mene bio bačen novac jer je najednostavnije i najeftinije kupiti termosicu i običnu flašu. U termosicu vruću vodu(koristim od babylove i doslovno mi drži vodu vrućom 8sati, nqkon toga 5h toplu vodu) a u drugu flasu obicnu prokuhanu hladnu vodu i tako miksaš.
    Aspirator za nos je odličan samo prva tri mjeseca, kasnije je preslab. Tako da radije preporučam nastavak na usisavač, nježan je i više toga povuče nego aspirator.
    Ovo su sve moja iskustva sa prvom curicom, bezveze bačeni novci na aspiratore za nos(4kom…)😃
    Grijač bočice je isto za mene bačen novac, idealno je za mame s blizancima koja ne doji.

I još jedno pitanje, taj nastavak na usisavać..... Kakav je to? Ako može slikica ili nešto 🙏 pokušavam skužit ali samo mi izbacuje ili električne aspiratore ili one na pumpicu kao obične..... 

16.03.2024. +
    11.04.2024. ♥️
    25.04.2024. 22 mm
    13.05.2024. 52 mm
    17.05.2024. nipt ✅ curica ♥️
    15.07.2024. 391 gram 🌞
    26.08.2024. 1100 g 🌞
    27.09.2024. 1800 g 🌞
    14.10.2024. 2100 g 🌞
    08.11.2024. 2775 g ☀️
    Termin 27.11.2024.

⭐ Miss_Ivy ⭐
    24. Lipanj 2024. 08:56

sanya123

MiNi1324

sanya123

I još molim preporuku za izdajalicu i grijac bocica…. Da li je obična izdajalica ok ili bolje elektricna? Avent elektricne su 150 eura a uopce ne znam hoce li mi trebati 🤔 grijac isto gledam Avent….. Aspirator za nos da li obican ili elektricni? Elektricni nemam pojma koji, ima ih na 100 strana a ne znam ako neki narucim hoce li počistit što ili ne. Što više gledam to sam zbunjenija.
    Iskreno. Za početak bi bilo dobro da uzmeš samo ručnu izdajalicu ako misliš dojiti. Jer će ti ona zapravo služiti da izdojiš višak mlijeka jer će ti u prvim tjednima biti prenapunjene dojke. Bilo bi idealno ako bi mogla posuditi od prijateljica. Električna je više za mame koje uz dojenje se i izdajaju ili se isključivo izdajaju. A koju izdajalicu uzet, to ti ja ne bih znala reć. Imaš na internetu kako odabrati najbolju izdajalicu za tvoj tip grudi. Npr.za mene je bio Avent i uzela sam ručnu koju sam koristila 4mjeseca za povremena izdajanja(ako sam morala negdje ići ili je beba preskočila jelo).
    Grijač bočica je za mene bio bačen novac jer je najednostavnije i najeftinije kupiti termosicu i običnu flašu. U termosicu vruću vodu(koristim od babylove i doslovno mi drži vodu vrućom 8sati, nqkon toga 5h toplu vodu) a u drugu flasu obicnu prokuhanu hladnu vodu i tako miksaš.
    Aspirator za nos je odličan samo prva tri mjeseca, kasnije je preslab. Tako da radije preporučam nastavak na usisavač, nježan je i više toga povuče nego aspirator.
    Ovo su sve moja iskustva sa prvom curicom, bezveze bačeni novci na aspiratore za nos(4kom…)😃
    Grijač bočice je isto za mene bačen novac, idealno je za mame s blizancima koja ne doji.
    I još jedno pitanje, taj nastavak na usisavać….. Kakav je to? Ako može slikica ili nešto 🙏 pokušavam skužit ali samo mi izbacuje ili električne aspiratore ili one na pumpicu kao obične…..

https://ljekarna.hr/medicinski-proizvodi/1158-nosi-set-aspirator-za-nos.html
    Ja imam ovaj, preporuka od patronazne sestre.

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

• ikica_90
    24. Lipanj 2024. 08:57

E ne znam tu ljepit slike, ali googlaj baby vac (imaš ga za kupiti u dm-u). Ja sam isto taj jednom koristila kad se mali razbolio dok smo bili na putu 😁 ja sam si uzela nosiboo iz razloga kaj mi se nada stalno držati usisavač vani jer malcu moram par puta dnevno izvlačiti šmrklje kad ga uhvati neka viroza. Iako mi je pedijatrica rekla da ti svi aspiratori što se više koriste više se sluzi nakuplja pa je bolje zapravo kad su prehlađeni ih češće inhalirati i ispirati im nos s fiziološkom otopinom. Tak da eto mi se držimo toga, i zapravo zadnjih nekoliko viroza koje je imao smo prošli bez korištenja aspiratora. Za ispiranje nosa bi preporučila nastavak silikonski za špricu, ima ih za naručiti na temu, aliexpress, ja to nisam u niti jednoj ljekarni našla, ali mozda neka i drži 😁 po meni svi aspiratori koji nisu električni su bezveze i to nisam nikad kupovala jer niš ne izvlače 😁 ne znam za druge omron, ali mislim da ti je ovaj c28p jedini kaj se može koristiti u ležećem položaju jer dok beba ne sjedi, a treba je inhalirati je puno jednostavnije za razliku od drugih inhalatora 😁 i svakako si uzmi neki toplomjer sa savitljivim vrhom kojem treba max 10sec za izmjeriti temperaturu 😁 ja sam si uzela i beskontaktni pa ga koristim ovako za dobiti orijentaciju kolika mu je temperatura, ali ako vidim da je 37.5 ili više na beskontaktnom onda mu obavezno mjerim u guzi 😁 a za grijač bočica iskreno ja ga nisam imala, ali susjeda je imala aventov i rekla je da je užas i da neki put joj je pregrijano, a neki put nedovoljno zagrijano. Moj je bio samo na ad mlijeku tako da se meni isplatilo uzeti od babymoovea milky now grijač vode. U njemu se voda prokuha i onda može ohladiti na željenu temperaturu i drži tu temp 6h i ima dozator s kojim lako iscuri vode koliko ti točno treba za bočicu 😁 to nisam uzimala prije neg sam rodila jer ne isplati se uzimati ako ćeš dojiti 😁 a izdajalicu isto posudi bolje ako možeš ili uzmi preko njuškala jer možda ti neće ni trebati 😁

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

Jeleenaa
    24. Lipanj 2024. 09:04

sanya123

Ja sam kupila Avent ručnu izdajalicu. Planiram dojiti ako budem u mogucnosti, a trebamo je imati čim rodimo. 

Jelenaa
    🙋‍♀️ 27
    🧔‍♂️29
    5.1.2024 pozitivan test ✅️
    29.2 Nipti double +, nalaz uredan
    Čekamo dječaka 💙
    Termin: 13.9
    28.8. Naredni pregled ❤️

• MiNi1324
    24. Lipanj 2024. 09:08

sanya123

MiNi1324

sanya123

I još jedno pitanje, taj nastavak na usisavać….. Kakav je to? Ako može slikica ili nešto 🙏 pokušavam skužit ali samo mi izbacuje ili električne aspiratore ili one na pumpicu kao obične…..

Kako je ikica rekla, baby vac imaš ih u DM-u za kupiti. 
    A za toplomjer preporučam digitalni toplomjer omron flex temp smart. Doslovno za manje od 10sec očita temp što je meni fenomenalno jer sam prije nego sam otkrila taj toplomjer koristila onaj stari toplomjer gdje sam morala čekat 5min. To je bila nemoguća misija, pa sma se bacila u istraživanje i dosta mama je hvalila taj toplomjer, a nije skup😃

▪️PCOS, IR
    ▪️Imam curicu, 2023.❤️
    ▪️Termin 04.10.2024.💙

• sanya123
    24. Lipanj 2024. 09:56

Evo na kraju sam naručila ovaj omron baby  2u1, ima i aspirator i inhalator zajedno.  A za ispiranje ću doslovno uzet fiziološku i špricu. Ima taj 2u1 nastavak i za odrasle. Mislim da ću ovako za svakodnevno uzet i taj obični aspirator koji ste gore navele. Toplomjer imam beskontaktni od Geratherma, izmjeri za 3 sekunde temperaturu tako da to neću kupovati.  S obzira da kao imam još vremena do kraja 11.mj te malo komkretnije stvari ću uzimat ovako u hodu već sad a onda ove sitnice tipa kozmetika i sl.pred kraj. 

16.03.2024. +
    11.04.2024. ♥️
    25.04.2024. 22 mm
    13.05.2024. 52 mm
    17.05.2024. nipt ✅ curica ♥️
    15.07.2024. 391 gram 🌞
    26.08.2024. 1100 g 🌞
    27.09.2024. 1800 g 🌞
    14.10.2024. 2100 g 🌞
    08.11.2024. 2775 g ☀️
    Termin 27.11.2024.

• Arianne
    24. Lipanj 2024. 11:01

MiNi1324

Imaš na internetu kako odabrati najbolju izdajalicu za tvoj tip grudi. Npr.za mene je bio Avent i uzela sam ručnu koju sam koristila 4mjeseca za povremena izdajanja(ako sam morala negdje ići ili je beba preskočila jelo).

I ja bas razmisljam i gledam za rucnu izdajalicu ove dane, gdje si nasla na netu to o najboljoj izdajalici za oblik grudi?

It's a boy 💙

• MiNi1324
    24. Lipanj 2024. 11:26

Arianne

MiNi1324

Imaš na internetu kako odabrati najbolju izdajalicu za tvoj tip grudi. Npr.za mene je bio Avent i uzela sam ručnu koju sam koristila 4mjeseca za povremena izdajanja(ako sam morala negdje ići ili je beba preskočila jelo).
    I ja bas razmisljam i gledam za rucnu izdajalicu ove dane, gdje si nasla na netu to o najboljoj izdajalici za oblik grudi?

Evo par internetskih članka:
    1. https://littledotapp.com/hr/blog/prehrana/kako-odabrati-i-koristiti-izdajalicu 
    2. https://lansinoh.ba/kako-odabrati-ispravnu-velicinu-lijevka-za-izdajalicu/
    3. https://mamicakravica.blogspot.com/2016/09/koju-izdajalicu-izabrati.html
    I znam da postoje na fejsu jedna grupa mamine izdajalice, i one su unutra imale kako izmjeriti veličinu bradavice i na taj način izabrati lijevak te vrstu izdajalice. Ali više nisam u toj grupi, pa ne mogu proslijediti.

▪️PCOS, IR
    ▪️Imam curicu, 2023.❤️
    ▪️Termin 04.10.2024.💙

• ikica_90
    24. Lipanj 2024. 13:57

E netko je bio pitao za bol pri obavljanju velike nužde, onako kao trud. Meni se dogodilo to prije cca 2 tjedna, isto me jako zgrčilo, doduše i prije samog obavljanja nužde i za vrijeme nužde tako da je meni taj osjećaj bio od grča u crijevima. Možda je to od toga. Pogotovo ako kasnije nije bilo nikakvih grceva 😁

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

Tinnaa999
    24. Lipanj 2024. 21:41

Evo da se i ja malo javim, pregled sam obavila prosli tjedan(trebao je biti danas) ali zbog nekog cudnog pritiska i osjecaja tamo dole isla sam ranije. Beba je dobro i lijepo raste 😊 a meni su brisevi pokazali da imam e.coli pa ako se koja susrela s time molim neki savjet kako je se rijesiti, pijem sad antibiotike 😬😬

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.