Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Popokatepetl
    05. Svibanj 2024. 09:22

nora3001

Jeleenaa

Ja sam iz Bih i to je kod nas drugacije. Ginekolog me na prvom pregledu poslao na bolovanje - cuvanje trudnoce. Posao nikako nije za trudnu zenu. Imam platu 100%. Samo sto mi ovdje nismo nimalo zasticene. Ugovor mi je na odredjeno. I vjerovatno nakon isteka da poslodavac nece produziti.
    Kod nas je prije bilo da su zene cim su saznale da su trudne otvarale komplikacije i koje su trebale i koje nisu.
    I donesena je odluka da se komplikacije isplate svima 560 eura i to je limit.
    I kaze meni sestra kod ginekologice da je za 30% manje komplikacija od kad je to jer jednostavno zene sa 560€ ne mogu zivjet ako imaju jos nekakav kredit.
    Slazem se da bi trudna zena ako zeli trebala bit postedjena i bezbrizna po pitanju trudnoce.
    U mom slucaju ja sam odlucila radit do kraja.
    Imamo svoju firmu i mogu otvorit komplikacije i uzeti radnicu,ali nekako se dobro osjecam i bilo bi mi dosadno s obzirom da mi je prva trudnoca i nemam doma djece pa sam odlucila da radim do god mogu. Cula sam da svaka trudnica iznad 30 moze otvorit bez problema bolovanje jer je zbog godina odmah rizicna skupina.

Slažem se, da..
    Ja sam prošlu trudnoću radila do zadnjeg dana, također sam imala nešto svoje pa mi je bilo dosta važno..ali i tip posla je bio potpuno drugačiji. Sad na ovom poslu zaista nisu uvjeti za trudnice i u pravilu su poslodavci inzistirali da otvorim komplikacije na samom početku, mislim, naravno da bih ostala doma, ne daj bože da se nešto desi, ne bih si mogla oprostiti, ali žao mi je da sam tek kasnije tu pročiala za dopust trudne radnice, možda bih se malo više pokušala izboriti jer ipak je ogromna razlika u mjesečnom iznosu 😅ali eto..
    Idemo dalje, da se preživjeti i ovako, bitno da je sve u redu s trudnoćom 😊 jedino ponekad dođe malo taj okus nepravde u usta..
    .
    Jelenaa super za dobar pregled 🥰

Kejti0000
    05. Svibanj 2024. 10:50

Ako te išta tješi, ja sam pokušala dobiti dopust trudne radnice pa mi nisu odobrili, iako je u drugim gradovima i županijama za isto radno mjesto odobravano. 
    Doduše, radim u državnoj firmi pa sam čula da imaju usmeni naputak da to ne odobravaju pa kako kome prođe i ovisno o medicini rada (ako je ona s kojom poslodavac ima ugovor, ugl. ne prolazi nego kad se ide privatno). Isto sam se osjećala izigranom…

♀ 31 ♡ ♂32
    1. trudnoća
    ZM 25. 11. / + 28. 12. / TP 1. 9. / porod 10. 9. 👶🏼🎀

snowwhite1410
    05. Svibanj 2024. 11:24

Cure ko ima pretragu ogtt 🫣😭ja ću ići sutra tako da danas neću ništa slatko 🫣

Marija96
    05. Svibanj 2024. 11:53

snowwhite1410

Nemam al kad sam imala poslije 7 nisam bas nista jela. I samo vodu. Da nebi bilo😅 tad mi je onda bio i manjak secera haha.. Ja sam mislila trazit dr opce prakse da na svoju ruku vadim krv da provjerim cisto da vidim jer pijem i za zeljezo pa da vidim kako sta napreduje jer moj ginekolog od pocetka trudnoce kasnije me nije nikako slao, ne znam jel bi to sad nekako bilo, kakva mu je praksa. Frendica uopce cjelu trudnocu nije isla jer je valjd smatrao da je sve kak treba ali opet kak ces znat ak ne izvadis pa cu mozd sama otici. 

11.01. ➕
    01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)
    12.08. (2617g) 💙
    Iduci pregled: 26.8.

snowwhite1410
    05. Svibanj 2024. 13:39

Marija96

snowwhite1410

Nemam al kad sam imala poslije 7 nisam bas nista jela. I samo vodu. Da nebi bilo😅 tad mi je onda bio i manjak secera haha.. Ja sam mislila trazit dr opce prakse da na svoju ruku vadim krv da provjerim cisto da vidim jer pijem i za zeljezo pa da vidim kako sta napreduje jer moj ginekolog od pocetka trudnoce kasnije me nije nikako slao, ne znam jel bi to sad nekako bilo, kakva mu je praksa. Frendica uopce cjelu trudnocu nije isla jer je valjd smatrao da je sve kak treba ali opet kak ces znat ak ne izvadis pa cu mozd sama otici.

Ja mislim sada na ovom vađenju prvo izvade krv pa u tom nalazu mislim da je i željezo i sve šta treba neka me netko ispravi ako zna bolje ali mislim da je tako, kada si ti to vadila?

Marija96
    05. Svibanj 2024. 13:51

snowwhite1410

Marija96

snowwhite1410

Ja mislim sada na ovom vađenju prvo izvade krv pa u tom nalazu mislim da je i željezo i sve šta treba neka me netko ispravi ako zna bolje ali mislim da je tako, kada si ti to vadila?

I zeljezo da i secer i hormoni, tsh i ostalo sta vec traze za trudnice. Na samom pocetku me poslao ginekolog onda sam ja jednom trazila sama a sad ima to već.. A znm ak se ima poviseni secer onda te salje opet vadit krv, 3x. Prvo nataste onda ti daju neku vodu i prah pa popijes pa opet vadis i kasnije dolazis opet. 

11.01. ➕
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)
    12.08. (2617g) 💙

Marija96
    05. Svibanj 2024. 14:08

Mene boli zub za po****** a do 24og kad sam narucena mi dugo cekat ak ce ovako biti. Zvat cu ju sutra, a msm da je taj zub i za vadit, sto nz jel se preporuca iako znm mnoge da su vadile u trudnoci. 

11.01. ➕
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)
    12.08. (2617g) 💙

• MiNi1324
    05. Svibanj 2024. 16:56

Što se tiče vrtića - jedna je upitala. Imam curicu od 14mjeseci koja hoda u vrtić od njenih godinu dana. Naravno, tu su virozice, prehladice itd. Termin mi je u 10.mjesecu. S obzirom da hoda u vrtić odlučila sam da curica ne bude išl u vrtić od 10.mj sve do 1.mjeseca sljedeće godine. Naravno, ako bude vrtić htio čuvati njeno mjesto, a mi planiramo svakako platiti za to mjesto. Ne mora nužno značiti da bude bebi donosila iz vrtića, možda ne bude, nadam se. Ali proći će ta tri mjeseca i tješim se da će biti malo jača beba, jer fizički sa njih dvoje sama do 17h ne mogu. Pogotovo ako budem išla ponovo na carski rez. Curica je jako vezana za mene i ona bi htjela da ju nosim stalno i JAKO je hiperaktivna. Ovako ću se moć više posvetiti bebi, a curica ne bude toliko zapostavljena jer će se zabavljati u vrtiću. Prilagodila se skroz i sad vidim da jedva čeka ić u vrtić. Jer ima društvo, igra se stalno dok ja sa njom to ne mogu sad zbog kućanskih obaveza, tad me najviše i treba i onda se kućanske obaveze produže. I barem si odmaram kad god me zaboli u trbuhu. Sada su te proljetne virozice, ali na zimu će biti veselo…

▪️PCOS, IR
    ▪️Imam curicu, 2023.❤️
    ▪️Termin 04.10.2024.💙

Kejti0000
    05. Svibanj 2024. 17:29

snowwhite1410

Ja imam 20.5. kad budem u 25. tjednu; to mi je 1. put u trudnoću.

♀ 31 ♡ ♂32
    1. trudnoća
    ZM 25. 11. / + 28. 12. / TP 1. 9. / porod 10. 9. 👶🏼🎀

Melodie
    05. Svibanj 2024. 18:58

Marija96

Mene boli zub za po****** a do 24og kad sam narucena mi dugo cekat ak ce ovako biti. Zvat cu ju sutra, a msm da je taj zub i za vadit, sto nz jel se preporuca iako znm mnoge da su vadile u trudnoci.

Ja san ti vadila 4 zuba u trudnoci na pocetku, za dva nisan jos znala da san trudna , ostala san trudna ne planirano a kad san saznala zubarica mi je rekla da moramo zavrsit sta smo zapoceli jer da je opasno ostavljat zube koji su za vadit (u mene se radilo o 4 krnjetka poluzuba) i jos san ih imala par za popravit i to san sve u prvi misec dana radila, u jednom mi je jos lijek to rjesavam u petak. Za sve sam primila anesteziju, nista me nie bolilo ni tijekom ni poslije , uopce, nisan nikakvu bol osjetila. Sva vadenja su prosla savrseno i popravci. Zubarica me stvarno na pocetku umirila i rekla da je to sve rutinski i pod kontrolom i da to nije opasno u trudnoci raditi, a imala je moju ortopan snimku koju sam radila taman na kraju zadnje menstruacije i vidila je sto nesmije uopce cekat. 

🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.