Vidim da se priča o promjenama tijela u trudnoći, to je sve normalno i nemojte se zabrinjavati sa kilama. Ja sam u prošloj dobila 10kg i nakon kaj sam rodila malog iz bolnice sam se vratila sa 2 kg manje nego prije trudnoće 🤣 sve kile će otići prije il kasnije, tak da bez brige 😁 kad malci počnu puzati i hodati sve te kile odu 😊 ja nisam dobila za sad niš kila, ni strija, ali su mi se preko noći pojavili kao sitni prištići po dojkama, užasno me svrbi 🙈 tak da sad planiram se krenuti mazat s nečime 😊
Od odjeće sam si uzela trudničke traperice jer sam skužila da u svoje hlače stanem al me malo tiska, valjda kak se maternica širi, a neugodno mi hodati sa gumbom otkopčanim na poslu 🤣🙈 tak da dok ne krene vrijeme haljina budem tako 😊 kod nas na kontinentu (Zg) je baš zahladilo
Cijene pregleda jesu skuplje, evo sad plaćam 90eura uvz privatno, a prije 2022 bio 600kn. Doduše nije drastično skočilo, ali vrlo vjerojatno jer u Zg doslovce tih privatnika ima na svakom čošku 🤣🙈 postali su ko frizeri, svaki kvart ima bar 2 il 3, a po centru ih je gomila. Ja sam odlučila samo dva uvz raditi privatno u 12 i 20tt, a ostalo u domu zdravlja. Moja šogorica sve vodi privatno i kaže da je uzela neki trudnički paket za vođenje trudnoće za 1000eura kod nekog privatnika, ali da nije zadovoljna jer na kraju ispadne da dosta toga nije uključeno pa onda još mora na to platiti još neke stvari kao briseve i lijekove
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Ako ćete raditi neki od nipt testova, mislim da nema potrebe ići na zaseban mini anomaly jer se prije nipt testa radi detaljan UZV koji je zapravo taj mini anomaly i uključeno je u cijenu koliko sam shvatila.Ne, NIPT testovi su neinvazivni pregledi kojima se utvrđuje razina rizika za mogućnost da djete dobije neki sindrom poput down, edvarts, patau i sl. Sve ovisi koje sve sindrome panel koji se odabere obuhvaća. Sve to se gleda iz krvi i nema veze s ultrazvukom. UVZ se gleda razvoj djeteta jeli u skladu sa tjednom trudnoće. Svi NIPT testovi se plaćaju posebno i u njih nije uključen uvz. Ako ne želite raditi NIPT koji se plaća, možete se odlučiti za preko uputnice raditi kombinirani probir. Tu ne možete birati nikakav panel nego on uključuje ono što HZZO pokriva. Ja to nisam nikad radila jer smo se u obije trudnoće odlučili za NIPT.
Meni je isti dan prije Nifty Plus testa napravljen mini anomaly. Ne rade nipt testove prije nego naprave UZV i uvjere se da je trudnoća i dalje uredna. Na to sam mislila…
♀ 31 ♡ ♂32
1. trudnoća
ZM 25. 11. / + 28. 12. / TP 1. 9. / porod 10. 9. 👶🏼🎀
Ako ćete raditi neki od nipt testova, mislim da nema potrebe ići na zaseban mini anomaly jer se prije nipt testa radi detaljan UZV koji je zapravo taj mini anomaly i uključeno je u cijenu koliko sam shvatila.Ne, NIPT testovi su neinvazivni pregledi kojima se utvrđuje razina rizika za mogućnost da djete dobije neki sindrom poput down, edvarts, patau i sl. Sve ovisi koje sve sindrome panel koji se odabere obuhvaća. Sve to se gleda iz krvi i nema veze s ultrazvukom. UVZ se gleda razvoj djeteta jeli u skladu sa tjednom trudnoće. Svi NIPT testovi se plaćaju posebno i u njih nije uključen uvz. Ako ne želite raditi NIPT koji se plaća, možete se odlučiti za preko uputnice raditi kombinirani probir. Tu ne možete birati nikakav panel nego on uključuje ono što HZZO pokriva. Ja to nisam nikad radila jer smo se u obije trudnoće odlučili za NIPT.Meni je isti dan prije Nifty Plus testa napravljen mini anomaly. Ne rade nipt testove prije nego naprave UZV i uvjere se da je trudnoća i dalje uredna. Na to sam mislila…
Možda zato jer ti se poklopilo da si u 12tt radila anomaly scan i NIPT. Ja sam u 9tt trudnoće radila NIPT (Panoramu), a u 12tt mini anomaly scan. Realno gledajući NIPT možeš raditi od tjedna kad je moguće najranije za određeni NIPT raditi krvne pretrage (za Panoramu je to 9tt), ali možeš i bilo kad kasnije. Nije praksa da se radi UVZ obavezno prije NIPTa. Jasno da ćeš do 9tt sigurno napraviti neki UVZ, ali nije nužno da se isti dan radi UVZ prije uzimanja uzorka krvi jer realno gledajući taj UVZ prije NIPTa nažalost nikome ne garantira da će se trudnoća održat dok ne dođu rezultati NIPTa, tako da nema smisla da se mora obavezno raditi.
AIH 12/2021, beta ❌
12/22 baby boy 💙
10/2024 baby boy 💙🍼
Meni iskreno je puno 110€ ali dat ću jer je bitan pregled tako da eto a nisam se ni ja previše udebljala jer ne stignem uz malu ništa mislim da sam najviše dobila dok sam imala mučnine tada sam od 6-10 tjedna dobila 2 kg možda malo više ali to je ok trudim se hodat svaki dan ipak je skoro pa pola trudnoće i sada će početi kg dolaziti ja sam u prošloj trudnoći išla rodit 83 kg meni se čini a trudna ostala s 65 i vratila kg skoro ostalo mi je bilo 2-3 kg više ali sam mogla stati u traperice stare neću se opterećivati jedem normalno pokušavam što zdravije nekad sagriješim bitno mi je da beba bude zdrava najviše od svega a drugo ćemo riješiti ☺️🍀
Znači ispada da mi koji smo platili test 600 eura smo praktički bacili novce jer je točnost testa 50-50? Ovo prvi put čujem i sad sam zaista šokirana. Zbog čega onda preporuke lječnika da se odradi taj test? Pogotovo nama starijima od 35?
21.12.2023. zadnja M
11.01. ➕️😍
05.02. -prvi pregled, ❤️ kuca 🙏
06.03. Nifty plus - stiže nam curica 🩷
26.09.2024.- Termin porođaja 🧸🎀
08.04. -Idući pregled
Znači ispada da mi koji smo platili test 600 eura smo praktički bacili novce jer je točnost testa 50-50? Ovo prvi put čujem i sad sam zaista šokirana. Zbog čega onda preporuke lječnika da se odradi taj test? Pogotovo nama starijima od 35?Osvrćem se se na komentare za prenatalne testove. Nisam često aktivna na forumu, pa sam sad malo prelistala komentare i naišla na komentar da su ti testovi navodno točni samo 50 posto. Evo ne znam šta bi sad mislila. Odeš privatno u polikliniku i sjedneš sa stručnjacima i obaviš pregled i testiranje i onda pročitam ovo. Pri tome mi nitko nije rekao da je točnost testa 50 posto.
21.12.2023. zadnja M
11.01. ➕️😍
05.02. -prvi pregled, ❤️ kuca 🙏
06.03. Nifty plus - stiže nam curica 🩷
26.09.2024.- Termin porođaja 🧸🎀
08.04. -Idući pregled
Znači ispada da mi koji smo platili test 600 eura smo praktički bacili novce jer je točnost testa 50-50? Ovo prvi put čujem i sad sam zaista šokirana. Zbog čega onda preporuke lječnika da se odradi taj test? Pogotovo nama starijima od 35?
Ti testovi nisu dijagnosticki testovi i oni pokrivaju samo mali broj genetickih bolesti koje se javljaju ucestalije kod trudnica iznad 35.
Ali i to je statistika. Ja licno poznajem djevojku koja je sa 20 godina rodila kcerku sa Down sindromom.
Tako da, ukoliko zelite znati da li imate geneticki zdravo dijete, znat cete kada se dijete rodi.
Trebali ste se ranije informirati o tome koliko genetickih bolesti postoji a koliko vas test pokriva.
Baby IM 👶 🤱
➕️ 24.02
Ma ne, test je pouzdan, nisi bez veze bacila pare to je sigurno. Test je 99% pouzdan. Taj kaj je izjavio da je šansa 50-50 očito nije radio test i nije se ni informirao o istome. A ako je to rekao neki ginekolog onda savjetujem bolje ne ići kod istoga jer očito zna manje od nas laika 🤣🙈
Evo jednog članka na tu temu: https://ginekologija-boras.hr/nipt-testovi-najcesce-postavljena-pitanja/
AIH 12/2021, beta ❌
12/22 baby boy 💙
10/2024 baby boy 💙🍼
Ja imam 35 navrsenih, i odbila sam te testove jer znam curu sta je isla na harmony koji je bio savrsen i na kraju dobila dijete s down sindromom i to joj je bio nevjerojatan sok , bila je u depresiji jako dugo ali samo zato sto radi super nalaza nije to ni u snovima ocekivala, dok sestrina mi zaova je za prvo dijete imala neki veliki postotak za down sindrom, mali ga uopce nema ziv zdrav bez down sindroma. Tako sa poucena tim iskustvima ja sam odmah te testove odbila. Ali kada sam ginekologici rekl za ta dva slucaja , rekla je da mora priznat da je u karrijeri vise puta imala slucajeve gdje bi test prijebira bio pozitivan na down a majke rodile zdravo dijete, a ovu situaciju sa curkom kojoj je test bio savrsen a rodila dijete s down sindromom da je u svojih 25 godina imala samo 2 puta taj slucaj. Ali eto ja sam svakako to odbila, radit cu mini anomaly i anomaly jer to tako ide i na kraju kako bude. Ali neke cure su stvarno mirnije kad odu na neki od testova i to je sasvim u redu. Svak kako osjeca da mu je lakse.
🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼❤️💋👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀
Narucila sam se u Porecu anomaly scan 110 e mi je rekla.
Sve druge preglede radim preko zdravstva i ne mogu se za sada pozaliti,sve je bilo ok i nisam nigdje cekala jer sam imala prednost.Moja ginekologica je neka mlada zenskica i za sada sve sto me zanima pitam i kaze mi.
Skontala sam ako ne pitam da odradi proceduru a kad zapitkujem sve mi objasni.
Ja isto tako. Idem kod svog ginekologa, koji ima ugovor s HZZO, samo anomaly cu privatno u Porecu, a moze se obavit i u bolnici bez placanja, preko HZZOa.
Ja sam se odlucila da samo taj pregled obavim privatno, uz to sto sam platila i prenatalni.
It's a boy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji