Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ikica_90
    12. Travanj 2024. 09:19

tinchi

Ja bila jucer na pregledu..
    Izgubila pola kile, a toliko me prosli put izgrdili sto sam dobila bila 2 i pol ali nebitno to..
    Ovaj puta mi nije radio ultrazvuk, vec samo vaginalni pregled i to je to.
    Rekao da se narucim u bolnicu na ultrazvuk za 2 tj ( dobila termin tek 30.4) i rekao mi da ultrazvuke on vise mi nece raditi vec samo u bolnici. Jel se koja susrela s time da ginekolog na kontroli to vise neradi?

Meni je uvz moja ginekologica iz doma zdravlja (Zg) radila sve do odlaska u trudničku ambulantu u bolnicu. Sad jedino ako si iz neke manje sredine pa onda šalju nakon nekog vremena u bolnicu ili ako je možda kod vas praksa da u slučaju otvaranja čuvanja trudnoće takve trudnice šalju na preglede u bolnicu.
    Ja sam i prvu i ovu trudnoću ostvarila iz IVF-a, tako da sam prvih 12 tjednana bila na pregledima u bolnici (humana reprodukcija), a nakon toga sam mogla birati ili moj ginekolog iz doma zdravlja ili dalje pregledi u bolnici na odjelu za visoko rizičnu trudnoću. A zadnjih mjesec dana ili u trudničku ili opet na humanu pregledi. Mislim da ti to sve ovisi o organizaciji zdravstva kako je to posloženo. U svakom slučaju bitno da negdje redovno kontroliraš i radiš sve pretrage koje je potrebno ovisno o tt. Želim ti urednu trudnoću 😘

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermia

AIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

• ikica_90
    12. Travanj 2024. 09:30

Lavendera

ikica_90

Lavendera

ikica_90

Pozdrav svima, evo da se i ja pridružim 😁 čekamo drugog dečkića 😊 meni je druga trudnoća definitivno različita od prve. Sada sam imala i mučnine i napočetku krvarenja, ali sada se nekako to već primirilo pa se nadam da će biti lakše 😊 pusa svima

Cestitaam i dobrodosla🥰
    Sjecam te se i ja s teme zimske bebe 2022/2023😊
    Skolsku i urednu, po mogucnosti dosadnu trudnocu ti zelim😊

Hvala draga i ja se tebe sjećam sa zimskih beba i čestitam ti na trudnoći, također da bude uredna i školska 😘 kako je tebi u ovoj trudnoći 😘

Nadam se da hoce ovoga puta! Druga mi je bas bila komplicirana nakon 28tj. Ali hvala Bogu sve dobro proslo na kraju i dogurala do 37tj😊
    Pa sad mogu reci da mi je za sad okej, cak lakse nego u prve dvije trudnoce. Mucnine jesu tu ali nisu jake i konstantne kao u prve dvije. U drugoj me drzalo do samog kraja i bas me dokrajcilo.
    Osjetim lagane grcice danas kroz dan ali pripisujem to sirenju maternice jer nije nista strasno.
    Planiram raditi do 11tj, pa od 1.5 na godisnji pa komplikacije otvorit ili dopust trudne radnice ako mi odobre. Radim u vojsci pa mi nije bas da si otezem to sve.

Kako si ti sada? U usporedbi na proslu trudnocu, primjecujes li kakve razlike?

Pa meni je za sada ok, sve negdje do 10tjedna sam znala povremeno imati krvarenja i svježa krv i smeđarenje tak da sam baš bila na iglama, dok me u prvoj to sve zaobišlo. Mučnine su mi bile možda jače, ali sam ih dobro podnijela jer nije bilo povraćanja 😁 zadnji put sam bila na komplikacijama, ali sad sam odlučila ostati raditi obzirom da imam mogućnost rada od kuće i nije fizički ništa težak posao, pa zbog financija sam odlučila ostati ovog puta. Ako se nedaj bože što zakomplicira tada bi sigurno otišla na čuvanje trudnoće. Moram priznati da sam u prvoj trudnoći bila stalno u strahu jer sam imala vremena i čitala sam svašta i kad mi je doktorica rekla u 20tt da moram mirovati zbog skraćenog cerviksa sam se usrala i uopće se nisam mogla opustiti. Niti sam na moru uživala ni ništa. A sad uz malog nemam vremena niš pratiti jedva da znam koji sam tt 🙈🤣 tak da kaj se tog tiče bar ne razmišljam o glupostima. Sad više razmišljam kak da malom konačno padne temperatura i kaj je opet uspio pobrati u vrtiću 🙈🤣 tak da cure kojima je ovo prva trudnoća, uživajte, nemojte istraživati gluposti po internetu i zabrinjavati, nego samo opušteno i uživajte 😘

🧔'88, normozoospermia

AIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    12/22 baby boy 💙
    10/2024 baby boy 💙🍼

• ikica_90
    12. Travanj 2024. 09:56

LadyD

ikica dobrodosla ❤️ napisi kad ti je iduci pregled i termin poroda 😉
    macuhica super za pregled ❤️ a svakako javi kad obavis endokri., upisan termin 😉
    tiri dobrodosla ❤️ napisi termine za listu 😁
    keti dobrodosla ❤️ napisi termine za liste i cestitke na curki🩷
    mama super za dobar pregled ❤️
    claire super za dobar pregled ❤️ nadam se da ce se iduci puta vidjeti 😉
    sanya super za dobar pregled ❤️
    teicaa super za dobar pregled ❤️ super za slicicu 😉
    misko saljem dobre vibre ❤️
    anny super za dobar pregled ❤️
    tinchi super za vaginalni ❤️ bas sam se iznenadila za ovo za uzv… izdrzi tih par dana da vidis svoju bebicu 😉💪

Hvala 😘 idući pregled je 6.5, a termin je 19.10 😊

🧔'88, normozoospermia

AIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    12/22 baby boy 💙
    10/2024 baby boy 💙🍼

LadyD
    12. Travanj 2024. 10:07

evo i ja da se javim poslje pregleda... sve mjere odgovaraju tjednima, mjerenja su ok tako da se netrebam brinuti, prelazim na prenetale od sutra i prekidam sa duphastonom i folnom, kilaza mi je +1.5kg od zadnjeg pregleda pa je rekla da malo pripazim 🤣🤣 i nesluzbeno imamo pisonju... al kaze da se sluzbeno potvrđuje nakon 14tog tj... a ja danas brojim 13+3(uzv13+6)

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

nora3001
    12. Travanj 2024. 11:21

LadyD

evo i ja da se javim poslje pregleda… sve mjere odgovaraju tjednima, mjerenja su ok tako da se netrebam brinuti, prelazim na prenetale od sutra i prekidam sa duphastonom i folnom, kilaza mi je +1.5kg od zadnjeg pregleda pa je rekla da malo pripazim 🤣🤣 i nesluzbeno imamo pisonju… al kaze da se sluzbeno potvrđuje nakon 14tog tj… a ja danas brojim 13+3(uzv13+6)

Super vjesti👌

👩🏻34🧔🏻‍♂️31
    🗓️ 1 godinu se trudili👩🏻‍❤️‍👨🏻
    🏥prvi pregled 31.1.24.
    Drugi pregled 15.2.24. imamo❤️
    🩸25.12.2023.
    ➕18.01.2024.
    💊Teranova prednatal vitamini,othomol,novalac
    🩷🩷it’s a girl🩷🩷
    🩷Nora 3250g,50 cm,16:49🩷
    url=https://www.tickerfactory.com]

Marija96
    12. Travanj 2024. 13:29

snowwhite1410

Marija96

Jeleenaa

Marija96

Hej da pitam nekog tko je prosao u 16tj 17tj u ovoj sad trudnoci ili prije da ima osjecaj kao da ti trbuh tvrd dosta, kao da imas kamenje uteg neki u sebi.. Cudno mi je nije nikad tak msm ne panicarim sam pitam jel to tak sve normalno jer kao i da osjetim da se sve mrda steze rasteze hahah. Bas imam pritisak… Vjerujem da sad to sve postaje vece pa je normalno :)

I meni je isto trbuh jako tvrd i osjetim punocu u dnu. Kao loptica je. Izgledam kao da sam puno vise trudna nego sto jesam.
    Vjerujem da je to sve u redu, mijenja nam se sve. Samo dok se malo priviknemo, ali onda ce vjerovatno doci neki drugi simptom 😃

E tako nekako je osjecaj. Ma samo sam htjela vidjet da je to i kod drugih normalno haha, mozda sad vec i osjetimo da nesto je i veće, da nesto raste pa je zato to sve :)

Hej Marija to je sve normalno i u prošloj i ovoj trudnoći kako beba raste tako nam se tijelo mjenja meni isto neka težina trbuh na dodir puno tvrđi pecka oko pupka jučer ispod lijevog rebra tako me bolilo i jučer kada sam se naglo ustala iz kreveta isto jedva sam hodala koliko me zabolilo ali sve je normalno 😅ja kao da sam počela osjećati neko mrdanje na trenutak i onda mi je beba se probudila i sve se prekinulo 😥 Još uvijek živopisni snovi mi se znaju ponavljati evo noćas,ali sve mi je puno lakše nego u prvoj trudnoći i hvala bogu da je tako jer nebi mogla s bebom se posvetiti skuhati očistiti toliko je toga, jel uspiješ ti šta odmarati?

A onda dobro heh. Jedino ja imam od prije problema s kukom pa me cesto zna bas trgat, boli jako. A kako sam inace na komplikacijama zbog posla, stignem sve. I plus mi je u smislu sto mogu otic spavat kad hocu odmorit, nemam jel dijete pa da ne mogu ili nesto. Pa ili odem na kavu, ili se odmaram ili nešto treće dan mi prodje. Sad mi je bas dugo do pregleda haha nikako docekat. 

11.01. ➕
    01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)

12.08. (2617g) 💙

Iduci pregled: 26.8.

Marija96
    12. Travanj 2024. 13:30

LadyD

evo i ja da se javim poslje pregleda… sve mjere odgovaraju tjednima, mjerenja su ok tako da se netrebam brinuti, prelazim na prenetale od sutra i prekidam sa duphastonom i folnom, kilaza mi je +1.5kg od zadnjeg pregleda pa je rekla da malo pripazim 🤣🤣 i nesluzbeno imamo pisonju… al kaze da se sluzbeno potvrđuje nakon 14tog tj… a ja danas brojim 13+3(uzv13+6)

Ohooo jos jedan u nizu 🩵 bravo Cestitam! 

11.01. ➕
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)

12.08. (2617g) 💙

• Premija
    12. Travanj 2024. 13:36

Hej, obavila sam danas pregled. Sve je u redu, beba odgovara tjednu, par dana veća. Spol se nije dobro vidio pa čekam do idućeg pregleda koji će biti 10.5. S obzirom da imam šećer 5.5, trebam se javiti dijabetologu. Ostalo sve super. Dobila sam 4 kg do sad. 

30.09. na svijet stigao naš dječak 💙

Marija96
    12. Travanj 2024. 13:47

Premija

Hej, obavila sam danas pregled. Sve je u redu, beba odgovara tjednu, par dana veća. Spol se nije dobro vidio pa čekam do idućeg pregleda koji će biti 10.5. S obzirom da imam šećer 5.5, trebam se javiti dijabetologu. Ostalo sve super. Dobila sam 4 kg do sad.

Super, a dobro nije to strasno ali cim njima malo prelazi... Odmah se uzbude. Ali sad ces bar bit pod nadzorom bude to sve okej. 

11.01. ➕
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)

12.08. (2617g) 💙

• Doriis
    12. Travanj 2024. 14:03

Bok cure, da se i ja javim nakon prvog pregleda. Srčeko kuca 🥰 i plod je veličine 14,9 mm a sad sam u 7+3 tt. Kaže ginekologica da je sve u redu, da do idućeg puta razmislim želim li raditi genski test i to je to. Idući pregled mi je 08.05. i jedva čekam 😬

22.03.2024. + 😇
    26.11.2024. - termin 💗 it's a girl 💗
    20.11.2024. 💗💗3820 grama i 52 cm 💗💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.