Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Popokatepetl
    21. Ožujak 2024. 09:24

sanya123

Popokatepetl

Marta93

Pozdrav svim budućim majkama…
    Danas obavljen pregled, točno danas je 10 tjedan. Sve je uredu. Otkucaji su tu, beba ne mirna, ali sve je školski. Dobili smo i jako lijepu sliku za uramiti ako zelimo. Mučnine još uvijek prisutne i vjerojatno samo zato pala za 2kg. Smanjen apetit, meso ne jedem i dalje jer ga nemogu vidjeti. Za dva tjedna je sljedeći pregled, točnije 05.04. kada ću raditi mini anomaly scan kao i nifty. Obaviti krvnu grupu i što sve ide uz to (prva trudnoća pa nisam baš najbolje upućena, pitam dr tek kad dodjem tamo). Nadam se da će onda rijeđe biti pregledi. I dalje preporuka za utrogestan (iako je vaginalni, može izazvati mučnine, doduše manje nego onaj za oralnu upotrebu ali može), cataferty 1 vrečica dnevno i novalac 1 dnevno. Jako se radujem svemu što dolazi, ali nemam baš neki osjećaj da sam trudna, ako me razumijete. Ja svoju trudnoću nisam još nikome otkrila, čak niti partneru kojeg nema još neki određeni period, a želim mu reći dok je pored mene. Iako se ovako rijetko čujemo, 2x tjedno, ali si šaljemo pisma pa smo povezani na taj način. Nažalost ograničeni smo pozivima. Nadam se što prije njegovom dolasku da mogu prvo podijeliti sa njim, a onda i sa svima ostalima. Ne pitaj te me kako izdržavam jer neznam niti na 🤣🤣. Svima želim školsku i ugodnu trudnoću, sretno svima.. nadam se da će vam svima biti onako kako ste zamislili 🍀🍀. Slabo sam aktivna, ali uredno pratim. Držite se svi 💪🏽

Ajme svaka ti čast to sve hendlat sama sa sobom 💪💪💪💪💪
    Ja iskreno ne znam kako bi izdržala, progovorila bi na guzicu vjerojatno 😅

Ja sam za sad samo par ljudi rekla, neke sam stvari otkazala koje sam imala isplanirano u toku godine pa sam "morala" reći jer su ljudi mislili da sam nešto bolesna ili da ne misle da sam neodgovorna što otkazujem u zadnji tren nisam nešto čak ni bliska s njima ali eto nekako mi je bilo glupo ne reć kad s

Ma nije da ja trčim po selu i vičem da sam trudna 🤣 čak štoviše, smeta mi što ako sam negdje sa sveki ona svima daje mote 🤦🏼‍♀️
    Partneru sam rekla neposredno nakon testa, na poslu nakon prvog pregleda, roditeljima smo negdje oko 10tt, a najbližim frendicama nakon drugog pregleda, znači s nekih 12tt. Ostalima ako se potegne tema u razgovoru sad već, ali nikome namjenski.
    Djecu sam počela primjećivati tokom prve trudnoće, ali nisam ni ja baš taj tip, rijetko da se rascmoljim 😁 

Marta93
    21. Ožujak 2024. 09:35

Claire123

LadyD, super je pregled prošao, nismo dobili potvrdu je li curica jer su noge bile prekrižene, a beba se hvatala za glavu 🤣 ja sam se isto udebljala 1.5 kg , ali sam odmah nakon ručka došla pa je dr.zaključila da je to faktor, pregledala mi stomak-škembicu, vidjela da se još ne hvataju vidljivo kg i rekla da je to ok i da joj se čini da je od ručka🤣
    Zvončice, drago mi je da si s nama tu, sjećam te se! B6 je super vitamin, uzimala sam ga prije trudnoće, samo pazi na dnevno doziranje, progoogleaj, nije baš dobar u visokim dozama.
    Marta- svaka čast na držanju tajne, baš ti se divim i baš lijepo od tebe. Koliko će još proći dok ne vidiš dragog?
    Željka - ja sam imala višestruko povišene jetrene enzime prvi mjesec trudnoće, mislila sam se od čega može biti i odlučila sam na svoju ruku uvesti Catafertyl 3- 4 x tj. jer imam neki blagi PCOS (još mi je šećer bio 6, nikad više) i kombiniram ga sa starim prenatalima (njih uzimam 2-3 x tj.)koji su mi inače do trudnoće bili savršeni, digli sve vitamine u krvi. I jela sam što više juhica. Drugo vadjenje, jetreni enzimi su bili super, a šećer 5.1, pitali su me dr.što sam napravila da je toliko bolji nalaz, to je jedina promjena.

Hvala ti, vidjeti ćemo se kroz mjesec i pol... proći će i to. Do tad ću morati ovako, iskreno se nadam da se neće jako primijetiti do tada 😀

👩🏻 30, 👨🏻 44
    📍Varaždin
    Prva trudnoća 🤗
    10.01. zadnja 🩸
    08.02. izostanak 🩸
    10.02. ➕️
    15.02. prvi pregled (uredna gestacijska vrečica)
    26.02. drugi pregled - prvi otkucaji srca
    20.03. treći pregled - sve super, dobili sliku
    05.04. anomaly scan - sve školski, nifty - čekam nalaz

ivona2306
    21. Ožujak 2024. 09:36

Ja sam isto na pocetku rekla samo jednoj bliskoj prijateljici i roditeljima (mojim i njegovim), tek nakon drugog pregleda ostalim bliskim prijateljima, a tek jucer sam rekla na poslu…iako su vec neki poceli sumnjati, cudno im je sto sam odjednom prestala pusit i ici u teretanu 😂 
    Da se mene pita, ne bi ni govorila jos dok se trbuh bas ne pocne vidjeti, ali dobro 😊
    Djecu obozavam, vec par godina znam da se zelim ostvariti kao majka i to mi je nekako najveci smisao u zivotu. Jedva cekam svoju bebicu imati u narucju 🥹

👩🏼 31
    7.1. +
    1. trudnoća ✨
    26.9. Baby girl 💕

ivona2306
    21. Ožujak 2024. 09:37

Cure, sve koje ste imale super preglede - cestitaaaam i da se samo tako nastavi ❤️

👩🏼 31
    7.1. +
    1. trudnoća ✨
    26.9. Baby girl 💕

Marta93
    21. Ožujak 2024. 09:38

sanya123

Popokatepetl

Marta93

Pozdrav svim budućim majkama…
    Danas obavljen pregled, točno danas je 10 tjedan. Sve je uredu. Otkucaji su tu, beba ne mirna, ali sve je školski. Dobili smo i jako lijepu sliku za uramiti ako zelimo. Mučnine još uvijek prisutne i vjerojatno samo zato pala za 2kg. Smanjen apetit, meso ne jedem i dalje jer ga nemogu vidjeti. Za dva tjedna je sljedeći pregled, točnije 05.04. kada ću raditi mini anomaly scan kao i nifty. Obaviti krvnu grupu i što sve ide uz to (prva trudnoća pa nisam baš najbolje upućena, pitam dr tek kad dodjem tamo). Nadam se da će onda rijeđe biti pregledi. I dalje preporuka za utrogestan (iako je vaginalni, može izazvati mučnine, doduše manje nego onaj za oralnu upotrebu ali može), cataferty 1 vrečica dnevno i novalac 1 dnevno. Jako se radujem svemu što dolazi, ali nemam baš neki osjećaj da sam trudna, ako me razumijete. Ja svoju trudnoću nisam još nikome otkrila, čak niti partneru kojeg nema još neki određeni period, a želim mu reći dok je pored mene. Iako se ovako rijetko čujemo, 2x tjedno, ali si šaljemo pisma pa smo povezani na taj način. Nažalost ograničeni smo pozivima. Nadam se što prije njegovom dolasku da mogu prvo podijeliti sa njim, a onda i sa svima ostalima. Ne pitaj te me kako izdržavam jer neznam niti na 🤣🤣. Svima želim školsku i ugodnu trudnoću, sretno svima.. nadam se da će vam svima biti onako kako ste zamislili 🍀🍀. Slabo sam aktivna, ali uredno pratim. Držite se svi 💪🏽

Ajme svaka ti čast to sve hendlat sama sa sobom 💪💪💪💪💪
    Ja iskreno ne znam kako bi izdržala, progovorila bi na guzicu vjerojatno 😅

Ja sam za sad samo par ljudi rekla, neke sam stvari otkazala koje sam imala isplanirano u toku godine pa sam "morala" reći jer su ljudi mislili da sam nešto bolesna ili da ne misle da sam neodgovorna što otkazujem u zadnji tren nisam nešto čak ni bliska s njima ali eto nekako mi je bilo glupo ne reć kad su se tako lijepo zabrinuli za mene. I rekla sam još par naj naj bližih kome sam imala želju reć. A prijatelji i ostala rodbina i poslodavac će saznat kad obavim pregled.
    Ja inace nisam neki tip osobe za djecu, u smislu, ne okrecem se za cesti i ne divim se tudoj djeci kako su slatki i divnii 😂 kako vi s tim stojite ? 🤔

Ja volim djecu i redovito se okrenem za njima😀

👩🏻 30, 👨🏻 44
    📍Varaždin
    Prva trudnoća 🤗
    10.01. zadnja 🩸
    08.02. izostanak 🩸
    10.02. ➕️
    15.02. prvi pregled (uredna gestacijska vrečica)
    26.02. drugi pregled - prvi otkucaji srca
    20.03. treći pregled - sve super, dobili sliku
    05.04. anomaly scan - sve školski, nifty - čekam nalaz

Jeleenaa
    21. Ožujak 2024. 09:59

Kod mene se trbuscic vec jako fino vidi. I svima je ocigledno. A vidim.da je to sve od zene do zene. Neke su puno vise trudne od mene a imaju stomacic kao ja, a neke manje pa se trbuscic puno prije i vise vidio.

Znate li ikakve prirodne ljekove za glavobolju? Svakodnevno imam jaku pulsirajucu bol. 

Jelenaa
    🙋‍♀️ 27
    🧔‍♂️29
    5.1.2024 pozitivan test ✅️
    29.2 Nipti double +, nalaz uredan
    Čekamo dječaka 💙
    Termin: 13.9
    28.8. Naredni pregled ❤️

• Premija
    21. Ožujak 2024. 11:42

tinchi

Ja dobila 2 i pol kile od zadnjeg pregleda a povracam ..
    Pa za nepovjerovati
    Kaze doktor da je to puno i stavio me na dijetu.
    Cure sta vi jedete kroz dan?
    Inace mi se dosta primaju lako kile ali nejedem nista vise nego inace pa sam bas sokirana

A koliko si dobila sve zajedno, sorry nisam upratila. Kakvu dijetu ti je predložio? Ja sam zbog šećera promijenila prehranu, znači izbacila sam slatko i peciva. Samo kruh s cjelovitim žitaricama. Primjer, ujutro 1 kruh s sirnim namazom. Ili jogurt s žitaricama. Ručak većinom neka povrtna juha barem dva puta tjedno. Uz to minimalno ugljikohidrata (krumpira, tjestenine, riže), a dozvoljeno je nemasno meso ili riba, čak su na jelovniku i hrenovke. Uglavnom ako neki dan ne jedem meso onda recimo skuham dva jaja (što je zamjena za meso) ili pojedem navečer svježi sir. A između neku jabuku, narancu, bananu, ananas. Ili što već imam od voća. Ne vašem sastojke, ali pazim da je to jedna manja normalna porcija.

30.09. na svijet stigao naš dječak 💙

• azz9
    21. Ožujak 2024. 13:10

Od nedjelje me zatrpao posao pa nikako napisati.
    Termin je 9.10., a sljedeci pregled 28.3. 
    Ovaj sam tjedan obavila lab pretrage krvi i urina, sve je ok, osim manjka vitamina D pa sad cekam pregled da medu ostalim vidim i kako to pojacati, znam da inace prepisuju nekakve ampule koje se uzimaju 1-2x tjedno. 
    Mucnine kao da su vec manje, medutim ako me zapuhne kakav “miris” zeludac mi se okrene za 180 momentalno. 
    S jedne strane bi samo spavala, s druge strane volim biti aktivna tijekom dana, medu ljudima, pa mi je jos uvijek veci plus biti na poslu nego ici na porodiljni. 

• MiNi1324
    21. Ožujak 2024. 13:50

Bokbok
    Sutra imam pregled. 
    No, ono što mene brine su totalno drugačiji osjećaji za trudnoću. Cijelo vrijeme imam loš osjećaj, ali ne znam što. Svi simptomi su mi odjednom nestali negdje u 10.tt. Sutra budem ravnih 12tj. I uopće nemam apetita. 
    -moram spomenuti da mi je ovo druga trudnoća. U prvoj trudnoći sam bila toliko opuštena, imala sam simptome do oko 15.tt i nikad nisam imala loš osjećaj. Trudnoća za poželjeti. 
    -razlika između curice i bebe bude 19 mjeseci. 
    Ne znam, strah me jako. Baš imam loš osjećaj i bojim se sutra ići na pregled. 

▪️PCOS, IR
    ▪️Imam curicu, 2023.❤️
    ▪️Termin 04.10.2024.💙

tinchi
    21. Ožujak 2024. 14:00

Premija

tinchi

Ja dobila 2 i pol kile od zadnjeg pregleda a povracam ..
    Pa za nepovjerovati
    Kaze doktor da je to puno i stavio me na dijetu.
    Cure sta vi jedete kroz dan?
    Inace mi se dosta primaju lako kile ali nejedem nista vise nego inace pa sam bas sokirana

A koliko si dobila sve zajedno, sorry nisam upratila. Kakvu dijetu ti je predložio? Ja sam zbog šećera promijenila prehranu, znači izbacila sam slatko i peciva. Samo kruh s cjelovitim žitaricama. Primjer, ujutro 1 kruh s sirnim namazom. Ili jogurt s žitaricama. Ručak većinom neka povrtna juha barem dva puta tjedno. Uz to minimalno ugljikohidrata (krumpira, tjestenine, riže), a dozvoljeno je nemasno meso ili riba, čak su na jelovniku i hrenovke. Uglavnom ako neki dan ne jedem meso onda recimo skuham dva jaja (što je zamjena za meso) ili pojedem navečer svježi sir. A između neku jabuku, narancu, bananu, ananas. Ili što već imam od voća. Ne vašem sastojke, ali pazim da je to jedna manja normalna porcija.

Pa evo u 13 tj sam dobila 2 i pol kile 
    To kao nije puno, ali od zadnjeg pregleda sam se toliko udebljala i to je kao puno.
    Vec sam imala 10 kg viska prije trudnoce mozda i zbog toga..
    Pa rekao mi je kruh izbacit, jedino ujutro snjita dvije inrgralnog tosta.
    Meso moze peceno ali sve ostalo vise kuhano.
    Slatko skroz izbaciti znaci sve i sokove.
    Tako da od sinoc se toga drzim.
    I rekao je da s vocem isto nepretjerujem.
    Ja i dalje povracam i imam mucnine ali se meni kile oduvijek lako primaju pa valjda eto bas moram paziti

👱‍♀️28
    🧔‍♂️31
    20.12 zadnja mj
    12.1 pozitivan test

Termin 25.9

It's a girl 🩷👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.