Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sanya123
    20. Ožujak 2024. 15:19

Marija96

sanya123

Pitanje. Kava. U ovom skroz početku od 4 tjedna, smijem li ikako ili nikako ? Inace sam baš do sad pila puno kave. Prebacila sam se s obzirom na situaciju na ness 3u1 neki baš kao slabi, ne znam da li bi škodio ako popijem 1 u danu? Nastojat ću i to preskočiti ali danas i jučer me baš glava bolila pa sam mislila možda ako popijem kavu bude popustila bolje nego tablete… 🤔🤔🤔

Od jedne kave na dan ti nista neće biti to i sam ginekolog kaže, sve umjereno je dobro. Znam gomilu trudnica da piju kave. Ja sam isto sad nekako pocela piti bas mi paše.

Odlicno :) super :) ma svašta čitam, pa mi ništa nije jasno 😅

16.03.2024. +
    11.04.2024. ♥️
    25.04.2024. 22 mm
    13.05.2024. 52 mm
    17.05.2024. nipt ✅ curica ♥️
    15.07.2024. 391 gram 🌞
    26.08.2024. 1100 g 🌞
    27.09.2024. 1800 g 🌞
    14.10.2024. 2100 g 🌞
    08.11.2024. 2775 g ☀️
    Termin 27.11.2024.

Zvončica0401_
    20. Ožujak 2024. 16:00

Pozdrav žene! 
    Evo i mene. Nisam se javila ima skoro dva mjeseca. Naime, mučnine su krenule sa početkom 5.tjedna i traju još i dan-danas. Sutra nam je točno 13 tjedana. Ja sam ispovraćala dušu, tjednima sam bila zatvorena u kući. Totalno su me paralizirale. Od siline povraćanja sam u isto vrijeme i mokrila u gaće. Grozno. Završila sam na infuzijama i dan-danas sam na Reglanu. On me jednostavno održava.  Dns sam popila i vitamin B6 jer kažu da je on dobar za mučnine. Je li netko od koristio raj vitamin? Reglan? Bilo tko? Inače, ništa mi nije pomafalo. Niti bademi, djumbir, menta. Ništa. I da, radili smo Nifty plus test, sve je u redu i dobit ćemo jednu curicu. 💞 Idući pregled je 8.04. ! 

21.12.2023. zadnja M
    11.01. ➕️😍
    05.02. -prvi pregled, ❤️ kuca 🙏
    06.03. Nifty plus - stiže nam curica 🩷
    26.09.2024.- Termin porođaja 🧸🎀
    08.04. -Idući pregled

Marta93
    20. Ožujak 2024. 16:18

Pozdrav svim budućim majkama... 
    Danas obavljen pregled, točno danas je 10 tjedan. Sve je uredu. Otkucaji su tu, beba ne mirna, ali sve je školski. Dobili smo i jako lijepu sliku za uramiti ako zelimo. Mučnine još uvijek prisutne i vjerojatno samo zato pala za 2kg. Smanjen apetit, meso ne jedem i dalje jer ga nemogu vidjeti. Za dva tjedna je sljedeći pregled, točnije 05.04. kada ću raditi mini anomaly scan kao i nifty. Obaviti krvnu grupu i što sve ide uz to (prva trudnoća pa nisam baš najbolje upućena, pitam dr tek kad dodjem tamo). Nadam se da će onda rijeđe biti pregledi. I dalje preporuka za utrogestan (iako je vaginalni, može izazvati mučnine, doduše manje nego onaj za oralnu upotrebu ali može), cataferty 1 vrečica dnevno i novalac 1 dnevno. Jako se radujem svemu što dolazi, ali nemam baš neki osjećaj da sam trudna, ako me razumijete. Ja svoju trudnoću nisam još nikome otkrila, čak niti partneru kojeg nema još neki određeni period, a želim mu reći dok je pored mene. Iako se ovako rijetko čujemo, 2x tjedno, ali si šaljemo pisma pa smo povezani na taj način. Nažalost ograničeni smo pozivima. Nadam se što prije njegovom dolasku da mogu prvo podijeliti sa njim, a onda i sa svima ostalima. Ne pitaj te me kako izdržavam jer neznam niti na 🤣🤣. Svima želim školsku i ugodnu trudnoću, sretno svima.. nadam se da će vam svima biti onako kako ste zamislili 🍀🍀. Slabo sam aktivna, ali uredno pratim. Držite se svi 💪🏽

👩🏻 30, 👨🏻 44
    📍Varaždin
    Prva trudnoća 🤗
    10.01. zadnja 🩸
    08.02. izostanak 🩸
    10.02. ➕️
    15.02. prvi pregled (uredna gestacijska vrečica)
    26.02. drugi pregled - prvi otkucaji srca
    20.03. treći pregled - sve super, dobili sliku
    05.04. anomaly scan - sve školski, nifty - čekam nalaz

tinchi
    20. Ožujak 2024. 18:09

Ja dobila 2 i pol kile od zadnjeg pregleda a povracam ..
    Pa za nepovjerovati 
    Kaze doktor da je to puno i stavio me na dijetu.
    Cure sta vi jedete kroz dan?
    Inace mi se dosta primaju lako kile ali nejedem nista vise nego inace pa sam bas sokirana

👱‍♀️28
    🧔‍♂️31
    20.12 zadnja mj
    12.1 pozitivan test

Termin 25.9

It's a girl 🩷👶

• Popokatepetl
    20. Ožujak 2024. 19:06

Marta93

Pozdrav svim budućim majkama…
    Danas obavljen pregled, točno danas je 10 tjedan. Sve je uredu. Otkucaji su tu, beba ne mirna, ali sve je školski. Dobili smo i jako lijepu sliku za uramiti ako zelimo. Mučnine još uvijek prisutne i vjerojatno samo zato pala za 2kg. Smanjen apetit, meso ne jedem i dalje jer ga nemogu vidjeti. Za dva tjedna je sljedeći pregled, točnije 05.04. kada ću raditi mini anomaly scan kao i nifty. Obaviti krvnu grupu i što sve ide uz to (prva trudnoća pa nisam baš najbolje upućena, pitam dr tek kad dodjem tamo). Nadam se da će onda rijeđe biti pregledi. I dalje preporuka za utrogestan (iako je vaginalni, može izazvati mučnine, doduše manje nego onaj za oralnu upotrebu ali može), cataferty 1 vrečica dnevno i novalac 1 dnevno. Jako se radujem svemu što dolazi, ali nemam baš neki osjećaj da sam trudna, ako me razumijete. Ja svoju trudnoću nisam još nikome otkrila, čak niti partneru kojeg nema još neki određeni period, a želim mu reći dok je pored mene. Iako se ovako rijetko čujemo, 2x tjedno, ali si šaljemo pisma pa smo povezani na taj način. Nažalost ograničeni smo pozivima. Nadam se što prije njegovom dolasku da mogu prvo podijeliti sa njim, a onda i sa svima ostalima. Ne pitaj te me kako izdržavam jer neznam niti na 🤣🤣. Svima želim školsku i ugodnu trudnoću, sretno svima.. nadam se da će vam svima biti onako kako ste zamislili 🍀🍀. Slabo sam aktivna, ali uredno pratim. Držite se svi 💪🏽

Ajme svaka ti čast to sve hendlat sama sa sobom 💪💪💪💪💪
    Ja iskreno ne znam kako bi izdržala, progovorila bi na guzicu vjerojatno 😅

• Popokatepetl
    20. Ožujak 2024. 19:07

Zvončica0401_

Pozdrav žene!
    Evo i mene. Nisam se javila ima skoro dva mjeseca. Naime, mučnine su krenule sa početkom 5.tjedna i traju još i dan-danas. Sutra nam je točno 13 tjedana. Ja sam ispovraćala dušu, tjednima sam bila zatvorena u kući. Totalno su me paralizirale. Od siline povraćanja sam u isto vrijeme i mokrila u gaće. Grozno. Završila sam na infuzijama i dan-danas sam na Reglanu. On me jednostavno održava. Dns sam popila i vitamin B6 jer kažu da je on dobar za mučnine. Je li netko od koristio raj vitamin? Reglan? Bilo tko? Inače, ništa mi nije pomafalo. Niti bademi, djumbir, menta. Ništa. I da, radili smo Nifty plus test, sve je u redu i dobit ćemo jednu curicu. 💞 Idući pregled je 8.04. !

Uffff, ja sam ih imala tjedan dana i bilo mi dosta svega 🙈
    Držim fige da tu prođu čim čim prije 🤞🤞🤞🤞

Čestitam na curici 🫶

LadyD
    20. Ožujak 2024. 20:13

marta 20.3
    clarie 20.3.
    tinchi 20.3.
    kako su prosli pregledi?  tinchi samo si kile spomenila 🤣🤣

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

tinchi
    20. Ožujak 2024. 20:47

LadyD

marta 20.3clarie 20.3.tinchi 20.3.
    kako su prosli pregledi? tinchisamo si kile spomenila 🤣🤣

Hahah pa da tu me isplasio kao da sam 10 kila dobila 🤣
    Sve ostalo je super, prosli tj su mi nuhalni nabor mjerili sve je uredu, beba raste veca je za 5 dana 

👱‍♀️28
    🧔‍♂️31
    20.12 zadnja mj
    12.1 pozitivan test

Termin 25.9

It's a girl 🩷👶

• Claire123
    20. Ožujak 2024. 21:27

LadyD, super je pregled prošao, nismo dobili potvrdu je li curica jer su noge bile prekrižene, a beba se hvatala za glavu 🤣 ja sam se isto udebljala 1.5 kg , ali sam odmah nakon ručka došla pa je dr.zaključila da je to faktor, pregledala mi stomak-škembicu, vidjela da se još ne hvataju vidljivo kg i rekla da je to ok i da joj se čini da je od ručka🤣
    Zvončice, drago mi je da si s nama tu, sjećam te se! B6 je super vitamin, uzimala sam ga prije trudnoće, samo pazi na dnevno doziranje, progoogleaj, nije baš dobar u visokim dozama.
    Marta- svaka čast na držanju tajne, baš ti se divim i baš lijepo od tebe. Koliko će još proći dok ne vidiš dragog?
    Željka - ja sam imala višestruko povišene jetrene enzime prvi mjesec trudnoće, mislila sam se od čega može biti i odlučila sam na svoju ruku uvesti Catafertyl 3- 4 x tj. jer imam neki blagi PCOS (još mi je šećer bio 6, nikad više) i kombiniram ga sa starim prenatalima (njih uzimam 2-3 x tj.)koji su mi inače do trudnoće bili savršeni, digli sve vitamine u krvi. I jela sam što više juhica. Drugo vadjenje, jetreni enzimi su bili super, a šećer 5.1, pitali su me dr.što sam napravila da je toliko bolji nalaz, to je jedina promjena.

32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
    AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
    missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    T: 19.9.2024.
    Clexane 0.4 💉

• sanya123
    21. Ožujak 2024. 08:30

Popokatepetl

Marta93

Pozdrav svim budućim majkama…

Ajme svaka ti čast to sve hendlat sama sa sobom 💪💪💪💪💪
    Ja iskreno ne znam kako bi izdržala, progovorila bi na guzicu vjerojatno 😅

Ja sam za sad samo par ljudi rekla, neke sam stvari otkazala koje sam imala isplanirano u toku godine pa sam "morala" reći jer su ljudi mislili da sam nešto bolesna ili da ne misle da sam neodgovorna što otkazujem u zadnji tren  nisam nešto čak ni bliska s njima ali eto nekako mi je bilo glupo ne reć kad su se tako lijepo zabrinuli za mene. I rekla sam još par naj naj bližih kome sam imala želju reć. A prijatelji i ostala rodbina i poslodavac će saznat kad obavim pregled.
    Ja inace nisam neki tip osobe za djecu, u smislu, ne okrecem se za cesti i ne divim se tudoj djeci kako su slatki i divnii 😂 kako vi s tim stojite ? 🤔

16.03.2024. +
    11.04.2024. ♥️
    25.04.2024. 22 mm
    13.05.2024. 52 mm
    17.05.2024. nipt ✅ curica ♥️
    15.07.2024. 391 gram 🌞
    26.08.2024. 1100 g 🌞
    27.09.2024. 1800 g 🌞
    14.10.2024. 2100 g 🌞
    08.11.2024. 2775 g ☀️
    Termin 27.11.2024.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.