Chicas, meni je moja dr opce prakse nekidan izisla u susret pa mi je dala vadit krv stitnjacu, mokracu secer kolesterol sedaciju itd kompletnu krvnu sliku i neke dodatke, da to odnesem na prvi pregled u ponedjeljak. I sve je u redu osim leukocita, oni su 13, a CRP je 3 tako da sto se tice Crp on ne pokazuje nikakvu upalu. Sad me malo brinu leukociti ti, znam da je u trudnoci (ali kasnijoj, ja sam tek na pocetku) normalno imat nekad povisene leukocite ali ipak ne toliko i ne ovako rano. Mozda se netribam brinit jer apsolutno sve ostalo je savrseno. Ali isto mi nisu jasni ti leukociti.
🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼❤️💋👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀
Ja dobila 2 i pol kile od zadnjeg pregleda a povracam ..
Pa za nepovjerovati
Kaze doktor da je to puno i stavio me na dijetu.
Cure sta vi jedete kroz dan?
Inace mi se dosta primaju lako kile ali nejedem nista vise nego inace pa sam bas sokirana
A koliko si dobila sve zajedno, sorry nisam upratila. Kakvu dijetu ti je predložio? Ja sam zbog šećera promijenila prehranu, znači izbacila sam slatko i peciva. Samo kruh s cjelovitim žitaricama. Primjer, ujutro 1 kruh s sirnim namazom. Ili jogurt s žitaricama. Ručak većinom neka povrtna juha barem dva puta tjedno. Uz to minimalno ugljikohidrata (krumpira, tjestenine, riže), a dozvoljeno je nemasno meso ili riba, čak su na jelovniku i hrenovke. Uglavnom ako neki dan ne jedem meso onda recimo skuham dva jaja (što je zamjena za meso) ili pojedem navečer svježi sir. A između neku jabuku, narancu, bananu, ananas. Ili što već imam od voća. Ne vašem sastojke, ali pazim da je to jedna manja normalna porcija.
Pa evo u 13 tj sam dobila 2 i pol kile
To kao nije puno, ali od zadnjeg pregleda sam se toliko udebljala i to je kao puno.
Vec sam imala 10 kg viska prije trudnoce mozda i zbog toga..
Pa rekao mi je kruh izbacit, jedino ujutro snjita dvije inrgralnog tosta.
Meso moze peceno ali sve ostalo vise kuhano.
Slatko skroz izbaciti znaci sve i sokove.
Tako da od sinoc se toga drzim.
I rekao je da s vocem isto nepretjerujem.
Ja i dalje povracam i imam mucnine ali se meni kile oduvijek lako primaju pa valjda eto bas moram paziti
Aha, ja sam mislila da si već dobila ohoho kg. 😀 Ja sam dobila 2 kg pa sam u 12 tj. sad. Ok, ja nemam viška, sve trudnoće sam započela s isto kg. U prvoj sam dobila 14 kg, u drugoj 10. S tim da u prvoj do 16. tj ništa, a u drugoj do 20. tj 5 kg. Tako da eto sve je to individualno, a i bome svaka trudnoća drugačija. Barem meni. Da, slažem se da ni s voćem ne treba pretjerivati, a povrće možemo po želji koliko želimo. Ja ne povraćam, a mučninu imam ako ne jedem redovito. Znači mogla bi doslovno svako malo nešto u usta staviti. Tako mi je bilo i u drugoj trudnoći na početku i otud vjerojatno i više kg na početku. Nadam se da će nam promjena prehrane dati rezultate i samo da ne posustanemo. Ja sam si zadala da do Uskrsa nema ničega slatkog. Iako mi gin nije zabranila potpuno do kraja slatko. Ali eto, ako već pazim onda budem prestala s time. Sretno 😊
30.09. na svijet stigao naš dječak 💙
Bokbok
Sutra imam pregled.
No, ono što mene brine su totalno drugačiji osjećaji za trudnoću. Cijelo vrijeme imam loš osjećaj, ali ne znam što. Svi simptomi su mi odjednom nestali negdje u 10.tt. Sutra budem ravnih 12tj. I uopće nemam apetita.
-moram spomenuti da mi je ovo druga trudnoća. U prvoj trudnoći sam bila toliko opuštena, imala sam simptome do oko 15.tt i nikad nisam imala loš osjećaj. Trudnoća za poželjeti.
-razlika između curice i bebe bude 19 mjeseci.
Ne znam, strah me jako. Baš imam loš osjećaj i bojim se sutra ići na pregled.
Bok! Baš mi je žao što te prati taj osjećaj. Pretpostavljam da zapravo strah čini svoje u tvom slučaju. Što se nestanka simptoma tiče, dalo bi se o tome raspravljati. Eto meni ovo treća trudnoća pa vidim koliko mi je svaka različita, pa i po osjećajima i simptomima. Bude mi par dana ko da nisam trudna, pa onda opet nešto osjetim da si potvrdim da je sve ok. Npr par dana ne bole grudi, pa onda zabole na trenutak barem, ili nemam stezanja nikakva, pa onda opet jedan dan čujem da steže... Mozda su ti samo prestali ti prvi simptomi koji najviše divljaju na početku, pa sada miruju. Vodiš se prvom trudnoćom, ali eto druga trudnoca može biti potpuno drugačija, pa i simptomi. Vjerojatno bi već bio neki znak (krvarrnje) ili grčevi veliki ako nešto ne bi bilo u redu. Jer ako prestanu simptomi zbog prestanka trudnoće, ta trudnoća bi onda već od prije završila. Hoću reći uvijek nakon spontanog još znaju potrajati simptomi trudnoće dok se hormoni ne smire i beta opadne. Ne možeš ništa znati prije sutra i pregleda, ali ja stvarno mislim da ti to sve strah radi i naravno da se bojiš onda. Sretno 🍀
30.09. na svijet stigao naš dječak 💙
Ja dobila 2 i pol kile od zadnjeg pregleda a povracam ..
Pa za nepovjerovati
Kaze doktor da je to puno i stavio me na dijetu.
Cure sta vi jedete kroz dan?
Inace mi se dosta primaju lako kile ali nejedem nista vise nego inace pa sam bas sokirana
A koliko si dobila sve zajedno, sorry nisam upratila. Kakvu dijetu ti je predložio? Ja sam zbog šećera promijenila prehranu, znači izbacila sam slatko i peciva. Samo kruh s cjelovitim žitaricama. Primjer, ujutro 1 kruh s sirnim namazom. Ili jogurt s žitaricama. Ručak većinom neka povrtna juha barem dva puta tjedno. Uz to minimalno ugljikohidrata (krumpira, tjestenine, riže), a dozvoljeno je nemasno meso ili riba, čak su na jelovniku i hrenovke. Uglavnom ako neki dan ne jedem meso onda recimo skuham dva jaja (što je zamjena za meso) ili pojedem navečer svježi sir. A između neku jabuku, narancu, bananu, ananas. Ili što već imam od voća. Ne vašem sastojke, ali pazim da je to jedna manja normalna porcija.
Pa evo u 13 tj sam dobila 2 i pol kile
To kao nije puno, ali od zadnjeg pregleda sam se toliko udebljala i to je kao puno.
Vec sam imala 10 kg viska prije trudnoce mozda i zbog toga..
Pa rekao mi je kruh izbacit, jedino ujutro snjita dvije inrgralnog tosta.
Meso moze peceno ali sve ostalo vise kuhano.
Slatko skroz izbaciti znaci sve i sokove.
Tako da od sinoc se toga drzim.
I rekao je da s vocem isto nepretjerujem.
Ja i dalje povracam i imam mucnine ali se meni kile oduvijek lako primaju pa valjda eto bas moram paziti
Hej i ja sam isto dobila 2 kg i malo više ali to je ok rekla je isto imam viška od prošle trudnoće 🙈😅 vidjet ćemo koliko ću biti do kraja 🙈
pratim vas al nestignem i daljepojedinacno... termine biljezim 🤣🤣🤣, uglavnom sinoc sam dosla doma pa haos.... tone robe za oprat i obaveza pa cu opet u subotu na put do iza uskrsa... kod mene nema dijete, nema odmora al hvala bogu samo umor osjecam i potrebu da predahnem i legnem al nestignem bas puno... odmaram sjedeci 😅😅😅 imam groznicu neku na usni vec drugi dan pa vjerujem da je od umora, promjene klime u hladniju... i svega ostalog 🤯 al proci ce 😉
mini samo hrabro sutra i nebrini se, vjerujem da cesve biti dobro i da je ok
ja nezz gdje sam trudnicku k zagurala da i svoj termin upisem jer se nesjecam 🤣🤣🤣🤣 stvarno zaboravljam u sekundi sve pa se ko luda okrecem oko sebe da se podsjetim, muz mi sam poceo ponavljat kad pitam koliko je sati pa se okrenem nakon par min ponovno prema njemu 🤣🤣🤣🤣🤣
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
pregledi:
ozujak:
kaća 4.3. ?
merima 16.3.?
DonnaP 22.3.
Mini 22.3.
Lavendera 22.3.
melodie 25.3.
arianne 25.3.
željka 27.3.
azz 28.3.
petra 29.3.
marija 29.3
travanj:
misko 3.4.
lol 3.4.
sparkle 3.4.
snowwhite 4.4
macuhica 5.4.
marta93 5.4.
zvončica 8.4.
jeleenaa 8.4.
mama 10.4.
tinchi 10.4.
teicaa11.4.
premija 11.4.
sanya 11.4
nora 15.4.
ivonab 18.4
kejtioooo 18.4.
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Evo menee s pregleda🥰
Vidi se pravilna GV sa ZV, dobila utrogestane 3x dnevno zbog spontanog, i dala mi je komplet obradu transfuziologa za trombofiliju, s obzirom da sam 2.trudnocu dosta rano dobila trudove i otvarala se i jos taj spontani pa kaze moguce da se razvila trombofilija pa da na vrijeme napravimo sto se mora. Tako da to idem 28.3, a iduci pregled je 5.4, tad je rekla da ce se cuti srce vec (tad bi bila 7+2)
S obzirom na opis posla predlozila mi je dopust trudne radnice pa da se raspitam do iduceg pregleda hoce mi to dati.
Bas mi je laknulo sada, jedva cekam iduci pregled i da cujem srceko🥰
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Evo menee s pregleda🥰
Vidi se pravilna GV sa ZV, dobila utrogestane 3x dnevno zbog spontanog, i dala mi je komplet obradu transfuziologa za trombofiliju, s obzirom da sam 2.trudnocu dosta rano dobila trudove i otvarala se i jos taj spontani pa kaze moguce da se razvila trombofilija pa da na vrijeme napravimo sto se mora. Tako da to idem 28.3, a iduci pregled je 5.4, tad je rekla da ce se cuti srce vec (tad bi bila 7+2)
S obzirom na opis posla predlozila mi je dopust trudne radnice pa da se raspitam do iduceg pregleda hoce mi to dati.
Bas mi je laknulo sada, jedva cekam iduci pregled i da cujem srceko🥰
Super... 😊😊😊😊
11.01. ➕
01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
22.02. (26.84mm) 😍 👣
05.03. (49.75mm) 😍
29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
22.04. 🩵
20.5 (603g) 🩵
17.6. (1042g)
15.7. (2005g)
12.08. (2617g) 💙
Iduci pregled: 26.8.
Izvještaj
Sve štima, nuhalni i nosna kost super, kaže dr. da beba odgovara 13+3, a ne 12+5. Na komplikacijama sam zbog povraćanja, 2 kg sam izgubila od prošlog pregleda.
Rekli su mi da se prvo naručim na anomaly scan, pa kad dobijem termin za anomaly, da im se javim za termin za kontrolu.
👩🏻 28
Pokušavamo od 11.mj.2021.
😥 2./2023. biokemijska
🩸24.12.23.
+ 18.1.
💊 Novalac, Folacin 5mg
7.2. - 6+3 ❤️KČS+ (5,87mm)
22.02. 8+4 2,08cm
22.03. - 7,3 cm
Izvještaj
Sve štima, nuhalni i nosna kost super, kaže dr. da beba odgovara 13+3, a ne 12+5. Na komplikacijama sam zbog povraćanja, 2 kg sam izgubila od prošlog pregleda.
Rekli su mi da se prvo naručim na anomaly scan, pa kad dobijem termin za anomaly, da im se javim za termin za kontrolu.
Super, napredno dijete 😂 jel ćeš ići?
11.01. ➕
01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
22.02. (26.84mm) 😍 👣
05.03. (49.75mm) 😍
29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
22.04. 🩵
20.5 (603g) 🩵
17.6. (1042g)
15.7. (2005g)
12.08. (2617g) 💙
Iduci pregled: 26.8.