Jesenske bebe 2023. 🍂🍁🌦️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    amarenna
    01. Rujan 2023. 11:50

ROĐENE BEBE: 
    Benkina: 27.07 dečko 💙
    MomM.94: 22.08 curica 💜
    Jelušićkaa: 23.08 curica 💜
    Kiki: 28.08 curica 💜
    Amarenna: 28.08 dečko 💙
    Mimica91: 29.08 dečko 💙
    Ivana: 29.08 curica 💜

👣 Curka 2018. ❤
    👣 Dečko 2021. 💙
    9/2022. Blighted ovum 😔
    28.12.2022 ➕🙏
    👣 Dečko 2023. 💙

• Niva
    01. Rujan 2023. 14:01

pozdrav drage mame :D 
    ne znam da li je ovo tema za ovdje, ali panicarim pa bi mi svaki savjet dobro dosao. 
    Danas sam 30+1, od 28 tjedna idem jednom tjedno na CTG i kontrole radi toga sto mi je ginekologica u 28tj ustanovila da bebin trbuh kasni 2 tjedna(zastoj) i napravila mi ogromnu paniku, nakon toga sam 3 puta bila na pregledu u bolnici, gdje su rekle 3 razlicite doktorice da trbuscic ne kasni, da je sve ok, ali samo da ce bebica bit malo manja (krace ruke i noge trenutno na ultrazvuku te 1200g u 29tj), ali u principu nista strasno, također, ctg uvijek uredan. Da napomenem, trudnoca uredna od pocetka, svi nalazi odlicni jedino sto nisam niti jednu kilu dobila od pocetka trudnoce 😔 a jedem ko prasica sad ali nikako dobit.. 
    uglavnom, trudnocu pratim u bolnici sada, i nakon vikenda imam pregled opet, mene sad brine sto je bebica od 26 do 28 tjedna bila bas jako aktivna, i dosta jako sam udarce osjecala.. osjecam ih i sad redovno (brojim i pratim) ali dosta manjeg intenziteta, ne lupa tako jako kao prije.. 
    tu mi je ginekologica jucer digla paniku kada sam ju pitala za to.. da beba mora lupat jako, pa cak i jace sto trudnoca ide dalje, i da svaki put kad osjetim da nije tako da odem u bolnicu.. ja ne znam da li sam ja luda, ali po njoj bi stalno trcala u bolnicu, vec sam 2 puta i bila zbog toga, i uvijek sve ok a samo si stvaram ogroman stres lezeci doma i cekajuci da lupi i da mogu izbrojat umjesto da uzivam u trudnoci jos ovo kratko sto mogu..
    Da li je po Vama normalno da beba nije uvijek isto aktivna? i da ne lupa istim intenzitetom? i naravno da ima dana kad vise spava pa se rijeđe javlja? (mislim da ne moram napomenut da je prva trudnoca 🤣).
    hvala svima unaprijed na odgovorima 🥰

• Lola1212
    01. Rujan 2023. 14:47

Svasta. Ja bih po toj logici svaki drugi dan trcala u bolnicu. Naravno da ima dana/perioda kad je beba manje ili vise aktivna, kad vise ili manje spava. Ja sam znala imat po dva dana momente kad se bas slabo javlja, a onda sljedeca tri me udara ko luda. Po meni, sve dok ju osjetis svakodnevno, nema brige. 

It’s a girl 💞

MomM.94
    01. Rujan 2023. 15:58

Pozdrav cure. Da se i mi malo tu javimo. Mi smo super, Lara samo spava i papa, ja se dobro oporavljam, rez jos malo boli ali nista strasno. Evo i slikice moje pikulice: https://ibb.co/mH1xjhS
    Jelušička bas mi je zao da se svd upalilo, nadam se da je danas bolje. 🤞
    Niva i mojoj je bio trbuscic manji za dva tjedna, evo rodila se u 37+4, sa 2650g. Sitnija je, ali super zdrava beba, tako da nemoj brinut. 

🙋‍♀️ 29
    🙋‍♂️30
    14.06.2016 💙👶
    Someone i love was never born. 💓😇
    22.02.2022 💔 21.tt
    27.12 ➕
    Baby girl 💗

• Ana26
    01. Rujan 2023. 16:26

Lalaland danas sam imala pregled. Kaže dr.da CTG očitava trudove i pita jel me boli šta,reko ne,kaže da se zna tako biti. Kad ti ideš? 
    Meni cijelu trudnoću vodu termin po transferu,a sad u bolnici po zadnjoj m. 
    MomM.94 Lara je predivna .
    Niva ne brini, svako malo čujem da kažu da je manji trbuh ili beba i na kraju bude sve ok. Samo stvaraju stres. I u mojoj okolini ima puno primjera zastoja u razvoju,a na kraju sve ok. Bitno da beba raste. I kod mene je kako koji dan s udarcima. Nekad se javi par puta na dan,a nekad udara svako malo. Kažu da rastu kad su mirniji. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

MalaG
    01. Rujan 2023. 18:08

Lalaland da, da. I to je tak brzo došlo.🥰🤭 Bila sam i ranije svjesna da je porod blizu, ali sad kad znamo i otprilike kada sam još svjesnija svega i jedva čekam bebača primiti na ruke.😍🤭  super za tvoj pregled i velikog dečka!🤭🥰
    MomN.94 dolazi bebica T!😍🤭🥰❤️
    Lotta90 uvijek postoje odstupanja, naravno, a niti oni ne mogu biti 100% sigurni.😉 Kad su nama u 21tt rekli da bebač zaostaje, rekli su nam i nek očekujemo raniji porod, oko 26-27tt, a eto nas, u 36tt. ☺️🙏🙏🙏 ne treba im niti vjerovati sve kaj kažu. Meni je bilo teško to shvatiti jer mi je baš bio stres i briga, ali onda sam oglušila nakon nekog vremena.😅
    Ana26 meni termin računaju po danu aspiracije tj. transfera. 😉
    Niva i moj bebač po mjerama trbuha zaostaje i također ima mirnije i luđe periode. Budu 3-4 dana kad luduje i onda 1-2 dana kad je miran i tu i tamo se javi. Nemoj se previše zamarati time kaj doktor kaže jer nije svaka trudnoća ista i nije svaki bebač jednako aktivan. 😉🤗 Dokle god ti njega osjetiš svaki dan, dobro je. Ako osjetiš da nešto ne štima, otiđi u bolnicu da budeš mirna.
    MomM.94 slatkica jedna.🥰🤭🥰

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Tinchy09
    01. Rujan 2023. 19:01

MomM.94

Pozdrav cure. Da se i mi malo tu javimo. Mi smo super, Lara samo spava i papa, ja se dobro oporavljam, rez jos malo boli ali nista strasno. Evo i slikice moje pikulice:https://ibb.co/mH1xjhS
    Jelušičkabas mi je zao da se svd upalilo, nadam se da je danas bolje. 🤞
    Nivai mojoj je bio trbuscic manji za dva tjedna, evo rodila se u 37+4, sa 2650g. Sitnija je, ali super zdrava beba, tako da nemoj brinut.

Upadam malo sa zimskih beba 🙈
    Prvo, Lara je predivna❤️
    S obzirom na ta mjerenja po 2tj manje i da sa se rodila nesto sitnija, pretpostavljam da ste u broju 50? Koliko si uzimala te manje robice? 
    Ja sam tek u 22tt, ali malena je stalno, od 12tt za 7-10ak dana manja, a glavica za 2tjedna manja pa ne ocekujem gigantsku bebu i nisam pametna sto i koliko🙈
    Bas me zanima kako ce biti na pregledu u 25tt😅

🙋🏻‍♀️ 30
    ➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
    7+0 kuca ❤️🥰
    OTP 02.01.2024. Curica 🎀 A 💕

amarenna
    01. Rujan 2023. 19:10

Tinchy09

MomM.94

Pozdrav cure. Da se i mi malo tu javimo. Mi smo super, Lara samo spava i papa, ja se dobro oporavljam, rez jos malo boli ali nista strasno. Evo i slikice moje pikulice:https://ibb.co/mH1xjhS
    Nivai mojoj je bio trbuscic manji za dva tjedna, evo rodila se u 37+4, sa 2650g. Sitnija je, ali super zdrava beba, tako da nemoj brinut.

Upadam malo sa zimskih beba 🙈
    Prvo, Lara je predivna❤️
    S obzirom na ta mjerenja po 2tj manje i da sa se rodila nesto sitnija, pretpostavljam da ste u broju 50? Koliko si uzimala te manje robice?
    Ja sam tek u 22tt, ali malena je stalno, od 12tt za 7-10ak dana manja, a glavica za 2tjedna manja pa ne ocekujem gigantsku bebu i nisam pametna sto i koliko🙈
    Bas me zanima kako ce biti na pregledu u 25tt😅

Moj se rodio sa 2960 i mi smo u broju 50, imamo par jednodjelnih kompletica, par bodica i par hlačica sa čarapicama, zasad se presvlacimo oko 3 puta dnevno što zbog bljuckanja, ili ako se zapiski 🤭

👣 Curka 2018. ❤
    👣 Dečko 2021. 💙
    9/2022. Blighted ovum 😔
    28.12.2022 ➕🙏
    👣 Dečko 2023. 💙

Lena1897
    01. Rujan 2023. 20:40

Draga Kiki, rastopila sam se kad sam vidjela sliku, djevojcica je kao med ❤️🥳 Ma med medeni. Tako je to kad mama pojede čizburger u ranoj trudnoći (taj čizburger nikako ne mogu zaboravit 🤣) 
    Čestitke i ostalim porodiljama 🌼 
    Niva, ovako je meni objasnila jedna ginekologinja koja je baš autoritet u svojoj struci: najgore sto mozeš sebi i bebi napraviti je izložit se stresu, jer pri stresu i anksioznosti se sužavaju krvne žile i zato stres može prouzrokovati da tijelo smanji dopremu hrane i svega sto treba bebi, a to nijedna od nas ne želi. Dakle, opusti se. Kod mojih beba takodjer prednjaci glavica. Niko ne obraca paznju na to. Dvoje ih je i eto zamisli kad ih je dvoje al opet ima dana kad su mirniji. Dan-dva tako pa onda opet lupanje. Na pregledima hvala Bogu su savrseno normalne bebe. Eto nadam se da si se smirila sada. Trebamo sve gledat romantične glupe filmove za opustanje i opcenito malo “očvrsnut” jer isprepadana a ne hrabra mama nije od pomoci! ;) Chill! 🌼

Jelušićkaa
    01. Rujan 2023. 20:54

MomM.94

Nažalost nije bolje. 2 puta dnevno idem na previjanje sve živo se upalilo, mlijeko bacam antibiotici na max. Pritiskaju i Režu mi svaki put iznova da ima gdje curiti ta tekućina. Čak su razmatrali da me ostave u bolnici pa ponovo operacije da otvore to da vide šta je. Znaci nemogu da dođem sebi od bolova...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.