Jesenske bebe 2023. 🍂🍁🌦️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Artemida1990
    24. Lipanj 2023. 07:39

Marulek ako se ne varam (ispravite me ako grijesim) radi se o mpo tako da znaju dan transfera i samim time je iskljucena mogucnost kasnije ovulacije. 
    No, kako god uvijek postoji mogucnost da je beba fizioloski sitnija isto kao sto ima 2 tj naprednijih beba 🤞

32🙋‍♀️🙋‍♂️
    26.2. ➕️ 30.4 🩷

Lily123
    24. Lipanj 2023. 08:57

MalaG drago mi je da idete po drugo mišljenje. Znaju se desiti pogreške u procjenama i pametno je da idete kod drugog doktora čisto da znate kako dalje. Ali sigurna sam da će mališa biti borac i izborit se za sebe  samo hrabro dalje. 
    Inače, ima li itko problema s bolovima u leđima nakon buđenja? Mene leđa rasturaju ujutro otkad moram paziti da spavam na boku, doslovno se nekad ne mogu pomaknut. Kad legnem na leđa, osjetim trenutno olakšanje… baš mi jako teško pada ta promjena položaja spavanja. I imam osjećaj da mi na desnoj strani trbuha, odmah ispod rebara, ima manje mjesta za trbuh pa me i tamo zna bolit. Tijelo mi se razmrdava haha, morat će me sastavljat nakon trudnoće  

• Marulek
    24. Lipanj 2023. 09:19

Lily123

MalaG drago mi je da idete po drugo mišljenje. Znaju se desiti pogreške u procjenama i pametno je da idete kod drugog doktora čisto da znate kako dalje. Ali sigurna sam da će mališa biti borac i izborit se za sebesamo hrabro dalje.
    Inače, ima li itko problema s bolovima u leđima nakon buđenja? Mene leđa rasturaju ujutro otkad moram paziti da spavam na boku, doslovno se nekad ne mogu pomaknut. Kad legnem na leđa, osjetim trenutno olakšanje… baš mi jako teško pada ta promjena položaja spavanja. I imam osjećaj da mi na desnoj strani trbuha, odmah ispod rebara, ima manje mjesta za trbuh pa me i tamo zna bolit. Tijelo mi se razmrdava haha, morat će me sastavljat nakon trudnoće

Ooo, ima ima.. izgubljena sam otkad ne mogu spavati na trbuhu, trudnički jastuk prvih pola sata djeluje kao olakšanje, ali se budim u bolovima

👩37
    🧔33
    👶 10/2023
    24.4.2025. 7+3 💚 kasna ovulacija, zadnja m. 22.2.
    27.5. QUALIFIED 360 ⏳️

Flowerson 🌸
    24. Lipanj 2023. 09:34

Lily, cijelu noć se budim u bolovima zbog spavanja na boku... olakšanje nađem na leđima, al ne mogu dugo bit ni na leđima...tako da je borba. Srećom, brzo zaspem nakon svakog buđenja.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Flowerson 🌸
    24. Lipanj 2023. 10:21

kiki13

Cure jel se vama beba nekad bas manje javlja? Izludit ce me sad vec par dana. Inace cim se probudim ona tambura, ako nesto slatko pojedem opet lupa, a sad par dana je bas nekako mirna. Javi se 2 put dnevno i to sve nesto lagano sramezljivo. Ni na slatko vise ne poludi… Bas me sad vec to izluđuje 🙄 stvrdne se drob i izviri joj neki dio tijela kako se premista, al bas ne lupa toliko 😶

Da, meni se to desi i onda budem u strahu cijeli dan. Jučer se npr. Dosta javljala, a prekjučer sam pokušavala inicirati javljanja jer sam poludjela od nejavljanja...tako da razumijem te skroz. Ne znam zašto se nekad češće javljaju, nekad manje.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• MamaŠČ
    24. Lipanj 2023. 10:39

I meni je tako bilo prije 3 dana. Cijeli dan se nije javljao,  ja već zabrinuta kuckam po trbuhu stalno. I tek navečer oko 10 se lagano javio. Onda je idući dan divljao svakih 5 minuta pa sam bila sretna. To je očito normalno, ali naravno da se mi zabrinemo kad dulje ne osjetimo. Možda samo više spavaju taj dan ili smo mi aktivnije pa ih uljuljamo

Mačkor
    24. Lipanj 2023. 10:51

Meni je gin. rekao da je normalno da npr. Jedan dan divljaju, budu nemogući, onda da dan-dva budu mirni. U tom "mirnom" razdoblju puno spavaju, jer zapravo tada rastu. Pa kad se moja umiri ja sama sebi ponavljam da ona sada raste i da zato ne divlja, pa ju pustim na miru. 

Moja je toliko čvrsto spavala da ni moj pad niz stepenice nije doživjela, nego je još na ultrazvuku nakon pada radila grimase, da zašto ju budimo 😂.

Lily123
    24. Lipanj 2023. 11:27

Kod mene ista stvar, jedan dan se mrda stalno, drugi dan skoro ništa, tek tu i tamo osjetim nešto. I uvijek se zabrinem zbog toga, pokušam inicirat nešto, ali rijetko kad hoće surađivat. Jučer sam išla na kupanje i bila aktivna cijeli dan, nije se uopće javljao, valjda jer je spavao, kako kažete  A sinoć sam osjetila nekakve kao otkucaje u trbuhu, nije bio moj puls, nego nešto potpuno zasebno, dosta onako konstantno. Je li to štucanje možda?  
    A bolove u leđima ne znam kako riješit, osim na masažu možda otići… jer je to baš od položaja spavanja i nema nam druge nego izdržat do poroda.  Drago mi je da nisam jedina “patnica” hahah. 

amarenna
    24. Lipanj 2023. 11:37

kiki13

Cure jel se vama beba nekad bas manje javlja? Izludit ce me sad vec par dana. Inace cim se probudim ona tambura, ako nesto slatko pojedem opet lupa, a sad par dana je bas nekako mirna. Javi se 2 put dnevno i to sve nesto lagano sramezljivo. Ni na slatko vise ne poludi… Bas me sad vec to izluđuje 🙄 stvrdne se drob i izviri joj neki dio tijela kako se premista, al bas ne lupa toliko 😶

Da, da, mene je neki dan tako isto bas zabrinuo 🙈 bitno da se javi,  pa makar i na kratko samo, ima dana kad se uspavaju. 
    Kiki evo nas na 30, kako vrijeme leti 😍🙈❤

👣 Curka 2018. ❤
    👣 Dečko 2021. 💙
    9/2022. Blighted ovum 😔
    28.12.2022 ➕🙏
    👣 Dečko 2023. 💙

Lena1897
    24. Lipanj 2023. 12:08

Kiki, to je izgleda sve normalno. A i kad skontas, ima sve manje prostora pa je ligicno da se vise ne moze okretati kao prije. Dok se javlja, makar i sramezljivo, nema brige ali ti pitaj svog doktora, nista te ne kosta. 
    .
    Bolovi u ledjima: - ne savijat kicmu/naginjat se vec dtvari eventualno dohvatit iz cucnja
    - ne lezati na ledjima vec na boku s jStukom izmedju nogu
    - sjediti pod 90 stepeni s jastukom iza ledja/ ne zavaljivati se
    - ne usisavati, ne mesti, ne kositi travu:) vec to prepustiti nekom drugom
    - kod umivanja i pranja zuba vodit racuna kad se naginjete, bolje je jednom rukom napravit potporu odnosno oslonac nad lavabo 
    - rotacije su uzas!!!! izbjeci rotacije tijela - ako vas neko zovne, okrecete se cijelim tijelom a ne samo torzom
    - tusiranje mlakom vodom pomaze
    - lezanje je preporucljivo u akutnoj fazi, a inace ne pomaze previse, stavise, suprotno, jer tek kad se tijelo krece diskovi se hrane.
    - pojas za trudnice isprobati

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.