Jesenske bebe 2023. 🍂🍁🌦️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    poisonivy2604
    19. Svibanj 2023. 12:11

MalaG

Složila bih se da je i meni samo prvi pregled u 6tt bio vaginalan, sve nakon toga preko trbuha. Također, krv sam vadila zadnji put u 12tt i tada su nalazi bili uredni. Prilikom svakog pregleda urin testiraju na glukozu i proteine. Također, na svakom UZV do sad bi i ja gledala na ekranu bebicu i lijepo bi objašnjavali gdje je što (osim pregleda u bolnici), i svaki puta bi slušali srčeko.🥰🤭
    Jopa bitno da je sve u redu s bebicom i da lijepo napreduje!🤗🤗koliko sam ja upoznata, 4D UZV ide tek od 24tt, ali neka me isprave ako je kriva informacija.

Meni je rečeno između 20. i 24. tjedna 4D, kada sam se naručivala

2016. 👩🏼
    2019. 👩🏼
    2023. 🧒🏻
    27.02. 6+4 uzv ❤️/ 06.06. 💙

• MomN.93
    19. Svibanj 2023. 13:09

Evo da vam ja napišem svoje iskustvo. 
    Trudnoću sam počela voditi kod gin u domu zdravlja, svaki pregled je bio vaginalnom sondom. U 8 tjednu (nakon prvog pregleda) poslana sam na kks, jetrene enzime i hormone i antitijela štitnjače zbog prethodnih DG. Tad mi je rađen i papa test koji je bio uredan. U 14 tjednu sam završila na hospitalizaciji zbog visokog tlaka i bolova. Od 16. Tjedna se kontroliram u trudničkoj ambulanti u Petrovoj. Tamo imaju neku svoju čudnu politiku koja se meni iskreno ne sviđa. Uzv je rade svaki put, ali zato vaginalni pregled stalno. I već mi je iskreno puna kapa čačkanja dole po meni. Znači ja kad dođem u trudničku ambulantu, pregleda me vaginalno, izmjeri cervix putem prstiju/članaka, preko uzv sonde samo pronađu otkucaje bebe i to je to. Briseve su mi radili tek u Petrovoj u 21 tjednu i to mi je došao nalaz ureaolasme 10 na 3. Kao kaže doktor da je to mala koncentracija pa da nećemo dizati paniku. S obzirom da od ranije imam oštećenu jetru, nije mi htio dati Sumamed nego sam dobila geonistin vag 2 kutije za potrošiti. Zadnji uzv sam imala 18.4. i sad u srijedu kad sam bila na kontroli mi nisu rekli ni za sljedeću kontrolu da im treba uzv. I to mene užasno ljuti. I onds naravno idem u međuvremenu privat jer mi je to predugo bez uzv, radi mene same a i radi bebe dal' je sve ok i dal' se sve ok razvija/odvija. Ogtt su mi radili u 20 tj zbog inzulinske rezistencije. Guk profil sam jednom radila u 16 tjednu i sad ga moram ponoviti u 26. 
    Eto, ne znam što bih rekla, ali svugdje su drugačija pravila. 

🧒 28
    🧑29
    05.01. ➕
    Baby boy 💙T💙

• MomN.93
    19. Svibanj 2023. 13:11

Jagoda, drago mi je da je sve prošlo ok. Sad lijepo miruj i odmaraj i sve će biti ok! Šaljem zagrljaje 🤗 

E da, nastavno na moj post gore, kad sam bila privat na anomaly, tad su mi mjerili cervix i bio je 42 mm. To je bilo prije mjesec dana. Za sljedeći tjedan ću se opet kod njih naručiti na uzv jer mi je jednostavno predugo čekati da se u Petrovoj sjete reći mi da za sljedeću kontrolu treba uzv. 

🧒 28
    🧑29
    05.01. ➕
    Baby boy 💙T💙

lalaland1991
    19. Svibanj 2023. 14:54

Kiki gdje si kupila, jel ti se da slikat da vidim kak je pricvrsceno za krevetic?

Ja potvrđujem da se cerviks nekad moze izmjeriti i preko trbuha, dr na zamjeni je jednom tako probala pa taj put nije uspjela.
    Moja dr pak nikad cerviks ne spominje.
    Iduci put cu pitat dal nosim nisko i jel cerviks ok, da budem na miru jer bas osjecam ponekad uzasan pritisak na donjem trbuhu, doslovno nemrem hodati, no uvijek nakon neke teske hrane i puno pricanja.😅

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

• Lola1212
    19. Svibanj 2023. 15:55

lalaland1991

Kiki gdje si kupila, jel ti se da slikat da vidim kak je pricvrsceno za krevetic?

Ja potvrđujem da se cerviks nekad moze izmjeriti i preko trbuha, dr na zamjeni je jednom tako probala pa taj put nije uspjela.
    Moja dr pak nikad cerviks ne spominje.
    Iduci put cu pitat dal nosim nisko i jel cerviks ok, da budem na miru jer bas osjecam ponekad uzasan pritisak na donjem trbuhu, doslovno nemrem hodati, no uvijek nakon neke teske hrane i puno pricanja.😅

Mislim da nosis nisko da bi ti svakako to rekao, a i za cerviks da kojim slucajem nije ok. Evo nas s pregleda, sve je kako treba, imamo 680 grama 🥰
    Do sljedecg pregleda ogtt 🤮

It’s a girl 💞

• Lola1212
    19. Svibanj 2023. 15:56

I opet mi je cerviks izmjerio preko abdominalnog pregleda :) 

It’s a girl 💞

Jelušićkaa
    19. Svibanj 2023. 16:40

Artemida1990

Lily kung fu bebica 😆 jedva cekam prve pokrete 😊
    Zenice sto uzimate od vitamina? Novalac u meni izaziva osjecaj gadjenja cim ga izvadim iz kutije, jedva ga gurnem u usta. 😒

Ja od samog početka koristim od Natural Wealth perenatal dođe 100 komada za 30 KM i mirna sam 100 dana i nikad mi zlo nije došlo 💁🏻. Neznam zasto ja sve volim to veliko pakovanje mrzi me stalno ići u prodavnicu. Isto tako i magnezij iz dm-a 300 komada 😂😂

MomM.94
    19. Svibanj 2023. 16:40

Ja vodim trudnocu u Vinogradskoj, i svaki put su me uz uzv pregledavali i vaginalno. Isto mi cerviks nikad nisu spominjali, samo kazu da sam zatvorena.  Prematalicu smo mi kupili u ikei, ona sto se moze kasnije pretvorit u obicnu komodu, pa nam je to super. A ja od jucer muku mucim sa zubnim mesom, sve crveno. A bila prosli tjedan kod zubarke i sve super. I danas ju zvala i rekla da kupim sprej na bazi propolisa i bas osjecam olaksanje. 

🙋‍♀️ 29
    🙋‍♂️30
    14.06.2016 💙👶
    Someone i love was never born. 💓😇
    22.02.2022 💔 21.tt
    27.12 ➕
    Baby girl 💗

Jelušićkaa
    19. Svibanj 2023. 16:42

MomM.94

Ja vodim trudnocu u Vinogradskoj, i svaki put su me uz uzv pregledavali i vaginalno. Isto mi cerviks nikad nisu spominjali, samo kazu da sam zatvorena. Prematalicu smo mi kupili u ikei, ona sto se moze kasnije pretvorit u obicnu komodu, pa nam je to super. A ja od jucer muku mucim sa zubnim mesom, sve crveno. A bila prosli tjedan kod zubarke i sve super. I danas ju zvala i rekla da kupim sprej na bazi propolisa i bas osjecam olaksanjes

Mislim da se smije i čaj ohladen od zalfije pa ispirati .

• Barbi7
    19. Svibanj 2023. 17:10

Bok cure :)

Inaće nisam aktivna u forumima ali ovo mi se čini kao super prilika i sudeći po iskustvima mojih prijateljica kao super pirlika upoznati buduće mame kao ja :)

Veselim se svim razgovorima i sretno svima nama <3

moj ticker[https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20720;96/st/20231116/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/865b/preg.png]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.