Cure koje ste rekle da kupujete magnezij u dm-u, jel' to taj?
https://ibb.co/QfzWj89
Da da taj je i kod mene 2x1 pijem i sve ok. Ispočetka sam pila mg direct brzo se popije košta koliko i ovo pakovanje. A isto miligrana ima tako da nevidim ds ne bi valjalo.
misscooking i ja sam mislila da svi u prvom timestru rade vaginalno 🙈 jos smo na proslom pregledu komentirale da trebam papu pa je rekla da ce si zabiljezit jer bi iduci pregled trebao biti preko trbuha.
Mozda ovisi o ultrazvuku koji ginekolog ima… A privatno mi je dr radila preko trbuha (14.tj), no nije mogla izmjeriti nesto u vezi bebinog mjehura pa je dio ipak odradila vaginalno.
Ali meni uvijek u sve tri trudnoće svaki pregled vaginalno. Svaki. I na porodu i svi do toga. Tako da sam se sad iznenadila čitajući da postoje pregledi bez vaginalnog. Razumijem za uzv,ali za pregled ne razumijem. Neznam. Možda sam ja stara🤣🤣
Ahaaaa...pa ne znam, pretpostavljam da ne rade svaki put pregled nego mozda samo UZV, nekad mozda samo pregled bez uzv. Vi viserotke ste iskusnije, meni je prva pa samo nagadjam hehe.
Obzirom da bi vani u cijeloj trudnoci dobila manje pregleda i ultrazvuka nego sto sam do sada u 3 mjeseca, ja sam zadovoljna 🤣
32🙋♀️🙋♂️
26.2. ➕️ 30.4 🩷
sto se tiče pregleda i to očito sve zavisi od doktora od gužve vremena j svega. Ja ni papu ni briseve nisam radila nikad niti ogtt spominju ponekad nalaze krvi i to je sve. zadnja 2 puta ginekoski su me gledali meni ne smeta nekako lakše mi kad mi kaže da sam zatvorena iako nije bas ugodno kad ruku turi dole 😣
Uzv neko da sliku neko ne da kako kad. Zadnji put nisam ni dobila ali ne smeta mi jer je uzv užas živi ništa se ne vidi bitno je da su mjere ok da sam čula otkucaje i to je to.
Mislim da se ne trebamo brinuti svaka od nas je razicita i različiti su doktori. Različite su nam i potrebe. Sve dok su bebice dobro.
Jelusicka ma slazem se da. Samo neka bebaci rastu
32🙋♀️🙋♂️
26.2. ➕️ 30.4 🩷
Natipkam ja cijeli roman i ode mi sve 🙈
Jagoda glavno da je agonija prosla i da si ok. Oces morat dalje mirovat?
Jopa glavno da je beba dobro. Al da, bas ih nebi ubilo da ti ju pokaze 3 minute.
Meni na svakom pregledu gleda urin i vaginalno. Zadnji put je prvi put bio uzv preko droba, sad neznam jel zato sto je muz dosa samnom ili bi svejedno tako radila 🤷 ovo neki dan u bolnici mi je bio prvi put bez vag pregleda, samo preko droba… Neznam, isto bi bila mirnija da mi mjere cerviks svaki put. Pogotovo sad sam to tila jer sam krenula na te vjezbe i napatila se doma na bausteli pa da se nije stogod skratilo 🙈
A mene slala vec 3 puta na kks, urin i jos neke stvari, papu i briseve obavila, a tsh vadim svaki misec i idem kod endokrinologa. Tako da, svako malo krv ide iz mene 😅😅
Ja evo ne znam, mozda je stvarno stvar u privatnicima/drzavnim pa onda u skladu s tim i masinama koje imaju… gledam sad svoj nalaz od proslog pregleda (vodim trudnocu kod privatnog gin) koji je bio samo preko trbuha i pise- cervikometrija: cervikslni kanal do 40 mm, unutarnje usce T oblika. Znaci i bez pregleda “rukom” je izmjerio cerviks. Cackala sam i strane forume, bas se u zadnje vrijeme inzistira da nema potrebe za stalnim vaginalnim pregledima upravo zbog potencijalnih bakterija koje se tako mogu unijeti.
It’s a girl 💞
I kod mene svaki pregled vaginalni uzv, provjeri valjda cerviks i sad zadnji put i vaginalni i preko trbuha. Krv i urin vadila na početku, sve bilo ok pa valjda nije bilo potrebe za naknadnim vađenjima. Briseve isto odradila nekad u 12tt i mislim da će mi nekad na sljedećem pregledu pomovno odradit bris zbog streptokoka. Srce nisam nikad čula, ali mi je svaki put lijepo pokazala na monitoru sve i šta god sam pitala, sve objasnila. Uzv jako kratko traje, možda 1-2 min, ali mi ulijeva povjerenje jer je zbilja stručna i pažljiva.
Ponekad mislim da je ok i kad se ode na svega par ultrazvuka u trudnoći i kad se ne čačka dolje toliko, pogotovo kad je sve ok s trudnoćom. Valjda svi imaju neku svoju praksu, ali svakako se ne treba ustručavat pitat ih za dodatnu sigurnost. Druga stvar je što se mi volimo družit s bebicama pa ih barem nakratko vidjet svakih mjesec dana Ovo moje dijete je jutros toliko lupilo kad je muž držao ruku na trbuhu da se ovaj scimao kao da ga je struja stresla
umrla sam od smijeha
Lily kung fu bebica 😆 jedva cekam prve pokrete 😊
Zenice sto uzimate od vitamina? Novalac u meni izaziva osjecaj gadjenja cim ga izvadim iz kutije, jedva ga gurnem u usta. 😒
32🙋♀️🙋♂️
26.2. ➕️ 30.4 🩷
Lily, bome i ja kažem mužu kad me beba tuče
Artemida, ja uzimam novalac, meni je skroz ok, nisam primijetila nikakve smetnje. Dva puta tjedno uzimam Vitamin D dozu 2500 UI, al to ću do šestog mjeseca ako se ukaže sunce i konačno zagrije.
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Ja uzimam premama i zadovoljna sam. Nemam gađenje ni mučnine od njih. Novalac nisam htjela jer je netko ovdje napisao da je imao problema s otvaranjem apetita od njih i mučnina.
23y👫
5.8.2022. 7tt 👼🤍
23.2.2023.➕️❤️🌈
Baby girl 💗
Jedino što je premama dnevna doza u kapsuli i tableti. Ne znam jel tako i kod novalacaa..
23y👫
5.8.2022. 7tt 👼🤍
23.2.2023.➕️❤️🌈
Baby girl 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji