Jesenske bebe 2023. 🍂🍁🌦️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pipi11
    12. Svibanj 2023. 22:11

Cure, baš sam i ja razmišljala o vrtiću. Znači mi koje ćemo roditi iza 1.9 u principu nema šanse da dijete upadne? Znači to da se moram snaći godinu dana?  To je jako puno. Jer gdje nema mjesta neće biti ni u toku godine i pretpostavljam da tu gubimo godinu.

Imam pitanje vezano uz anomaly scan, ovaj veliki. Može li se to obaviti skupa sa 4D, da ne idem dva puta? Cure koje ste radile, da li je muž mogao biti s vama jer sam čitala da se tu svašta nešto pregledava pa sam dobila dojam da je to vaginalni pregled plus kroz trbuh ( anomaly). Znam da je 4d nešto kasnije ali ja bi to nekako spojila najradije 

• MomN.93
    13. Svibanj 2023. 00:35

Pipi11

Cure, baš sam i ja razmišljala o vrtiću. Znači mi koje ćemo roditi iza 1.9 u principu nema šanse da dijete upadne? Znači to da se moram snaći godinu dana? To je jako puno. Jer gdje nema mjesta neće biti ni u toku godine i pretpostavljam da tu gubimo godinu.

Imam pitanje vezano uz anomaly scan, ovaj veliki. Može li se to obaviti skupa sa 4D, da ne idem dva puta? Cure koje ste radile, da li je muž mogao biti s vama jer sam čitala da se tu svašta nešto pregledava pa sam dobila dojam da je to vaginalni pregled plus kroz trbuh ( anomaly). Znam da je 4d nešto kasnije ali ja bi to nekako spojila najradije

Ja sam anomaly radila i privat i u bolnici u Petrovoj. Radi se preko trbuha, u Petrovoj dobro da su mi pokazali monitor 😂 
    Privat je druga priča. Muž bio samnom, doktor sve lijepo objašnjavao, radio i 4D odmah, dobili predivne slike, na kraju me htio pregledati i vaginalno, zamolio muža da izađe i to je to. I tad mi je mjerio i cervix 

🧒 28
    🧑29
    05.01. ➕
    Baby boy 💙T💙

Pipi11
    13. Svibanj 2023. 08:26

Mom, hvala na odgovoru 🙂
    Znači može odmah i 4d. A u kojem tjednu si tad bila? Jer znam da se anomaly radi nešto malo ranije od 4d pa da potrefim da i ja to odradim skupa da muž konačno vidi bebu. Ja ću preskočiti bolnicu upravo iz tog razloga, katastrofa su im ultrazvuci i isto mislim da niti bi što vidjela niti bi muž mogao biti sa mnom. 

Lena1897
    13. Svibanj 2023. 09:31

NOIR, uopće se ne brini, možda je strašno kad neko spomene štitnjaču ako nikad prije nisi imala tegoba, ali relax, dobiješ tabletice za to i to je sva mudrost, a od njih ti može biti samo bolje. Između svega ostalog,  pomažu da se osoba ne goji kako bi se gojila bez njih s lijenom stitnom. 
    MAMI-M, molim te, kakvi su doktori na GAK-u? Ja sam se mislila tuspasiti tamo čisto da ne dođem na porod kao padobranac, a i da češće nadgledaju bebe jer bih onda išla i tamo i privatno, ali ne znam je li to pametna ideja. Čula sam svakakve priče, mislila izabrati dr. Dekovića, ali još uvijek se dvoumim…

Danas sam malo nestrpljiva pa sam počela istraživati bebeću kozmetiku, cucle, flašice, šta su zeke a šta benkice :D planiram neke sitne stvari početi lagano skupljati iako je super rano. Nisam ni znala da imaju posebne flašice za najmanje bebe a posebne za one od 3 mjeseca i starije… Trebala bih na neki kurs :D 

Lena1897
    13. Svibanj 2023. 09:50

Flowerson, a pa znači skoro svugdje ista priča. Ovdje, da bi žena dobila injekciju Depo Progesterona, napravili su bauk na kvadrat. Prvo od privatnog doktora ideš po nalog/dozvolu za injekciju kod dr opće prakse, onda ideš u dom zdravlja kod ginekologa ali tamo neće da daju tu injekciju jer kvragu nemaju nalaz. Na kraju ideš isto u dom zdravlja na intervenciju (a tamo stotine duša bolesnih, djece s zausnjacima, pljuskavicama…..) i čekaš. U suprotnom ti je opcija da ideš s kraja na kraj grada svom privatnom doktoru iako ti je ovaj dom zdravlja ispred mjesta stanovanja. Nije problem sad, al s velikim trbuhom će biti, al eto, ne mogu oni da daju običnu injekciju u guzCu  :) Sto bi jednostavno kad može komplikovano. 

Flowerson 🌸
    13. Svibanj 2023. 09:52

Ja sam na kraju odlučila anomaly scan radit u bolnici. Odlučila sam da neću više ništa plaćat ono što mogu odradit preko hzzo-a. Radila sam nipt i to sam puno platila, to mi je nekako bila najvažnija stavka nakon brige i stresa što sam prošla, a sad ovo ostalo se pouzdam da će u bolnici bit stručni odradit što treba.
    Prijavljujem da više ne mogu spavat na leđima, trbuh me baš zateže 🙈 Postajem sve svjesnija trudnoće iako to smiješno zvuči da nisam svjesna trudnoće skoro na pol puta, al kad mi se nije vidio toliko trbuh, nit još osjećam bebu. Baš se veselim 💗

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Flowerson 🌸
    13. Svibanj 2023. 09:58

Lena1897

Flowerson, a pa znači skoro svugdje ista priča. Ovdje, da bi žena dobila injekciju Depo Progesterona, napravili su bauk na kvadrat. Prvo od privatnog doktora ideš po nalog/dozvolu za injekciju kod dr opće prakse, onda ideš u dom zdravlja kod ginekologa ali tamo neće da daju tu injekciju jer kvragu nemaju nalaz. Na kraju ideš isto u dom zdravlja na intervenciju (a tamo stotine duša bolesnih, djece s zausnjacima, pljuskavicama…..) i čekaš. U suprotnom ti je opcija da ideš s kraja na kraj grada svom privatnom doktoru iako ti je ovaj dom zdravlja ispred mjesta stanovanja. Nije problem sad, al s velikim trbuhom će biti, al eto, ne mogu oni da daju običnu injekciju u guzCu :) Sto bi jednostavno kad može komplikovano.

Meni je napravila problem zbog obične uputnice za covid testiranje, nije mi ju htjela dat, a trebala mi je za ivf postupak. Na kraju sam se brukala, jutro kad mi je trebala ona nije radila pa mi ju je izdala moja doktorica opće prakse iako to nije bilo na njoj da mi izdaje. Bilo je još toga, al da ne ulazim sad u detalje... 😅

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Lena1897
    13. Svibanj 2023. 10:17

kiki13

Meni najbolje na leđima 😅 tad uopce nista ne osjetim… Cim legnem na bok odma iskoci drob i onda stavim kusin ispred sebe da me muz ne udre koliko se vrti 😅 i onda mi svi govore: pa nece ti ni trebat krevetic kad ce ionako s vama spavat… Mos mislit kako ce s nama spavat 🤣 zdrobia bi ju za po ure 🙈🤣

Hahah, a i meni, na ledjima mi jedino odgovara al ovi neki kažu “neeeeee”, neku venu da tako pritiscemo ili šta već pa se valjutam ko tuljan, a onda kad ne ide samo malo se odmorim na ledjima haha. 

Pitam se je li pomaze jastuk za trudnice u tom slučaju, valja li to čemu? 

Lena1897
    13. Svibanj 2023. 10:28

Hahahaha, upravu si. MM se šokirao kad je vidio kako izgleda taj trudnički jastuk hahaha. Ej, uštedila si mi novac :D 

La_Lupa
    13. Svibanj 2023. 10:29

Kiki sretniceeee, u Zagrebu magla, ledeno 🙄😬
    Ja jos uvik zaspem na drobu, jedino tako mogu, jos nije tako velik, a onda se prebacujem s boka na bok..
    Netko je spominjao stitnjacu, ja sam na euthyroxu 125mg, sad mi je TSH 3.4, a bio je na pocetku 9… 

BabyBoy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.