Pozdrav cure! Ja sam sa zimskih trudnica, ali imam pitanje za vas posto ste vec vise odmakle u trudnoci. Kakav vam je bio TSH na pocetku trudnoce? Ja imam 2.61 i zele uvesti terapiju, a vidim da bekima s vecim nije uvedeno.
Svašta meni je takav bio ili čak oko 3 pa sve ok ništa ne pijem. Neznam jedino ove cure sto otprije imaju problema sa štitnom šta kažu…ja nemam sreća s njom problema. Ali u trudnoći se tsh mjenja pa se prati cestto
Ja nemam problema od prije, nisam bila nikad na terapiji. Mislim, pit ću ako moram, ali nekako mi se ne čini toliko alarmantno stanje
12/2023 dječak 💙
Pozdrav cure! Ja sam sa zimskih trudnica, ali imam pitanje za vas posto ste vec vise odmakle u trudnoci. Kakav vam je bio TSH na pocetku trudnoce? Ja imam 2.61 i zele uvesti terapiju, a vidim da bekima s vecim nije uvedeno.
Nekakvo pravilo je da TSH u trudnoći treba bit do 2,5 pa ti vjerojatno zato žele uvest terapiju...ako ti je sad prešao 2,5 izgledno je da će još narast.
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Svašta meni je takav bio ili čak oko 3 pa sve ok ništa ne pijem. Neznam jedino ove cure sto otprije imaju problema sa štitnom šta kažu…ja nemam sreća s njom problema. Ali u trudnoći se tsh mjenja pa se prati cestto
Ja nemam problema od prije, nisam bila nikad na terapiji. Mislim, pit ću ako moram, ali nekako mi se ne čini toliko alarmantno stanje
Meni je u 8 tjednu narastao na 8,5 i od onda sam na terapiji.. trenutno mi je terapija euthyrox 100/75 i s tom th mi se drži oko 2/2,5
🧒 28
🧑29
05.01. ➕
Baby boy 💙T💙
Da se i ja nadovezem za vrtice kod nas su upisi u 7mj s tim da krenu u vrtic od 9mj vjerovatno sve zavisi od mjesta do mjesta.. Evo mi smo sina upisali u 7mj i krenuo je pocetkom 11mj jer smo mi tako pisali, tako je punio godinu dana i ja sam se trebala vratiti na posao par dana pred njegov rođendan.
-Netko me pitao za mirovanje,da i meni je receno da mirujem ali ne strogo. Normalni kucanski poslovi,trgovina i sve ostalo na svakodnevnoj bazi da radim s pojasom za nisku trudnocu koji mi je preporucen u 20om tjednu ali s obzirom da imam jos kuci djete od 19mj i zivimo sami to je i razumljivo. Ali gledam odmarati sto vise,mm mi bas dosta pomaze. A na iducoj kontroli ako bude sta gore (a nadamo se da nece) cemo vidjet sta cemo. Mi se nadamo da taj pojas pomaze jer naosjetim vise bolove u leđima i skroz nisko u stomaku u kombinaciji s BH kontrakcijama. I dalje imam te lazne kontrakcije ali bez bolova.
🧑 36 👩27
2020g 👼 💔
2021g 🧒 💙
2023g 👧🩷
I moj je bio 2.60 i nisam dobila terapiju.
Kod nas su upisi u vrtic 4.mjesecu, i pravilo je ko i kod vecine da su djeca rodenda od 01.09 na listi cekanja.
🙋♀️ 29
🙋♂️30
14.06.2016 💙👶
Someone i love was never born. 💓😇
22.02.2022 💔 21.tt
27.12 ➕
Baby girl 💗
I kod nas su upisi i 4mj u vrtic a kreće se u 9mj
👣 Curka 2018. ❤
👣 Dečko 2021. 💙
9/2022. Blighted ovum 😔
28.12.2022 ➕🙏
👣 Dečko 2023. 💙
Ja sam imala 3.4 i isto sam dobila terapiju Letrox 25/50. Nikad prije nisam imala problema sa stitnjacom.
30 👫🏻 28
11.2 +
7.3 ❤
18.4. NIPT ✅ 💜
5.6. Anomaly scan ✅
Draga Jagoda nadam se da ces procitati
Prije svega nemoj nista da brines, meni su radili u utorak cerklaz na GAK-u u Sa.
Dosla sam dan ranije u bolnicu, sa prethodno uradnjenim brisevima, laboratorijom, nalazom interniste...
Sam zahvat kratko traje, radili su u totalnoj anesteziji.
Od odlaska u salu do povratka u sobu proslo je 2 i po sata. Kad sam se probudila nije me ništa bolilo, kad sam dosla u sobu osjetila sam nagodu, pa mi je doktorica objasnila da je stavila strajfnu (gazu), koju su mi tu vece izvadili. Vadjenje nije boljelo, samo mala nelagoda.
Sutradan sam pustena kuci, uz preporuku da par dana mirujem.
U utorak imam kontrolu kod svoje doktorice.
Meni npr niko nije rekao, ali za svaki slucaj ponesi uloske, jer postoji mogucnost da se malo krvari.
🧑 31
👩 27
👧❤ 5
10/22 💔 missAb 8tt
🩸Trombofilija
27.1. ➕️🥰
clexane 💉
👭🩷🩷
Cure, pitanje…sad si trebam organizirat ljetni godišnji odmor. Dal prije porodiljnog treba iskoristit cijeli godišnji koji je ostao ili se ostatak godišnjeg može prenijet nakon porodiljnog? I što bude nakon porodiljnog? Dal dobijem odmah novi godišnji ili samo ono što prenesem od starog prije porodiljnog? Zbunjena sam oko ovog, a ne bih se htjela zeznuti.
S obzirom da je trudnoca u pitanju, onda mozes koristiti go i kad se vratis, al bitno je da to bude iduce godine npr. Jer cim ti prijede za dvije kalendarske godine stari ti propada. Tak je meni propao pa znam provjereno 🙄 sad sam si 3x provjeravala haha
I meni sad vrijeme brzo prolazi,a na početku nikad proći , sigurno što sam bila u strahu i pogotovo IVF pa čekaj transfer,netu,uzv.
Ja sam pročitala i čula da je u državnim vrtićima prijava djece koja su rođena do 31.8.2023. pa me sad to brine, znači da ću moći dijete tek s 2 g upisati u vrtić jer mi je termin početkom 9 mj.
Meni je uopce nevjerojatno da postoji mogucnost da dr neda bolovanje, pogotovo curama koje su prosle ivf i slicno 🤷🏽♀️
Sto se tice vrtica, nama je prvo dijete rodeno u sijecnju i naravno da nije upala ali smo se svejedno prijavili i iduce godine dobili bod za to tako da svakako preporucam svima da se svejedno prijave. Nekad i taj bod odigra ulogu.
A frendice koje su upisivale djecu u privatne vrtice (jer nisu upale u drzavni) danas ih i dalje ne mogu prebaciti u drzavni jer ih ovi odbijaju i upisuju djecu koja su i mlada ali nisu nigdje. Tako da sve to treba dobro paziti..
Sortiraj odgovore
Najstariji