Pozdrav cure.. čitam vas i pratim, ali uz odlaske na posao i dvogodišnjaka doma ne stignem baš pisati ..
Danas sam išla vadit krv za Harmony, pa su mi na brzinu obavili i kratki ultrazvuk i hvala bogu sve je ok za sada..
Nego.. zanima me dali je koja nakon prvih krvnih nalaza imala povišen šećer natašte.. svi nalazi su mi odlični, samo to je došlo 5.2... a znam da je granica 5.1.. pa me zanima dali koja ima iskustva s tim.. hvala unaprijed
🙎♀️ 35.god
🙎♂️ 36.god.
+ 20.10.'20. ❤
It's a boy💙 30.06.2021.
+ 11.02.2023.❤️
Termin:25.10.2023.
Harmony 30.03. ✅️ it's a girl💗
Pozdrav cure.. čitam vas i pratim, ali uz odlaske na posao i dvogodišnjaka doma ne stignem baš pisati..
Danas sam išla vadit krv za Harmony, pa su mi na brzinu obavili i kratki ultrazvuk i hvala bogu sve je ok za sada..
Nego.. zanima me dali je koja nakon prvih krvnih nalaza imala povišen šećer natašte.. svi nalazi su mi odlični, samo to je došlo 5.2… a znam da je granica 5.1.. pa me zanima dali koja ima iskustva s tim.. hvala unaprijed
Imam ja, moj je bio 5.3 Na netu ima neka dijeta od 1800 kalorija (doslovno upišeš dijabetička dijeta 1800 kalorija i imaš cijeli jelovnik). Makar se ja toga ne pridržavam, jedem što mogu jer imam mučnine pa šta god uspijem pojest, dobro je nije to ništa strašno, probaj pripazit da ne jedeš puno slatkog
Pozdrav cure.. čitam vas i pratim, ali uz odlaske na posao i dvogodišnjaka doma ne stignem baš pisati..
Nego.. zanima me dali je koja nakon prvih krvnih nalaza imala povišen šećer natašte.. svi nalazi su mi odlični, samo to je došlo 5.2… a znam da je granica 5.1.. pa me zanima dali koja ima iskustva s tim.. hvala unaprijed
Ja imam 5,4 a granica jeste 5,1. Ja vučem to od prije trudnoće al se tad stvarno nisam pazila i jela sam bas mnogo peciva i čokolade. Pitala sam za dijetu 1800 i mojoj enokrinologinji/dijabetologinji to nije za mene jer ipak ja nisam na inzulinu.
Mislim da ću do narednog pregleda imati dosta manji šećer. Medjutim, nema vise krompiruše nego batat, nema riže nego samo crvena riža, nema teletine, nego samo puretina i riba, nema hljeba (ima čija, kvinoja, proso), nema marelica, ima avokado i bobičasto voće (kad ga bude bilo hehe ). Nema cijenjenih sokova, voćnih jogurta i sl., samo limunada. Obavezno šetanje poslije obroka. Imam dva obroka dnevno, ne tri. Doručak i ručak/večera prije 18. I to je to.
Nadji tabelu namirnica sa niskim glikemijskim indeksom. Ta ishrana je malo mučna al navikneš se. Bolje nego da mi raste šećer i da učinim lose bebama.
Hej, isto tako i ja ovo mi je prvi puta da mi je povišen šećer, ginić isto savjetovao dijetu, no i ja se ne mogu baš strogo pridržavati toga..
slatko izbjegavam, svaki tjedan neku sitnicu ako me baš uhvati, a pecivo si ne mogu izbaciti jer sam ovisnik no sve sam smanjila i prženo...
nadam se da će ostati na tome i da neće rasti, no baš prije vađenja sam imala velike mučnine i povraćanja pa nisam ništa skoro ni jela 3 dana (neka viroza me uhvatila) i isto je bio 5.2
2015g 💜
2020g 💙
2023g 💙
Zaboravila sam naglasit šta moja endokrinologinja/dijabetologinja preporučuje jesti ako je glukoza viša: jedi leblebiju, leću, zeleni grah, buraniju, spanać, paprike i kupus (ako nemaš problema s toroidnom jer toroidna ne voli kupusnjače, odnosno kupus, brokule, karfiol).
Sreća pa ja ionako nisam neki glanćer, al mi nedostaje torta od maka s malinama :)
Mislim da bi se trebala bolje raspitati o jelovniku za osobe sa inzulinskom rezistencijom jer sigurno nećeš 20-30 kg više do kraja trudnoće i pridržavati se toga sto ti kažu.
Znam da je visok secer problematican, al jel ima koja nizak? 😅 Meni je u 1. mj bia 4.2, a prosli tjedan 2.9 🤔
Kiki nizak secer je cest kod trudnica, tj trudnice imaju velike oscilacije i dolazi brzo do pada secera. Ja sam imala par puta sa vrtoglavicom, preznojavanjem i lupanjem seca i od tad nosim cokoladice po torbi. 😁
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Mislim da bi se trebala bolje raspitati o jelovniku za osobe sa inzulinskom rezistencijom jer sigurno nećeš 20-30 kg više do kraja trudnoće i pridržavati se toga sto ti kažu.
Ja imam inzulinsku, pikam se svaki dan da vidim kolki su mi šećeri. Nisam imala mučnine, povraćanja, mogu sve jesti i u minusu sam 0,5 s kolažom. A približavamo se 5 mjesecu
🧒 28
🧑29
05.01. ➕
Baby boy 💙T💙
Drage cure,
Čitam vas svakodnevno i odlučila se pridružiti 😊.
Najviše sam mogla naći utjehu u Flowerson koja je imala iste tegobe kao i ja što se tiče mučnina i averzijama prema hrani 😁. Mene te mučnine baš ne popuštaju - od jutra do sutra su prisutne. Taman pomislim mogao bi se mogao približiti kraj tome sam kad eto i povraćanja 🙈. No opet, kad znaš da u tebi raste to malo biće sve se izdrži.
Što se tiče ove glukoze, ja sam imala 5.3 i poslala me ginekologica da idem raditi guk profil, slušala sam predavanje na Vuk Vrhovcu. Nakon vađenja krvi glukoza mi je bila ok i nisu mi spominjali da idem na dijetu. Da ta glukoza ovisi i u kojem si tjednu trudnoće.
Svoj ticker sam prilagodila terminu koji je bio na zadnjem ultrazvuku, jer je beba bila za šest dana veća.
Veselim se našem druženju! ❤
🙍♂️33 🙍♀️39
30.01. ➕️
5+6 ❤
Panorama ✔️ Girl 💜
Slijedeći pregled 19.04.
Sortiraj odgovore
Najstariji