Amarenna super da ti je bolje i da napokon možeš kući 🤗🥰🤭
Pereca kako si ti?🤗🙏
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Lijep pozdrav svima! 🙋🏻♀️
Eto nakon godinu i 5 mjeseci braka... Ta daaam! 🎶
Pozitivan test na trudnoću.
Zadnja M bila na Valentinovo i nakon kašnjenja i užasno bolnih grudi uradila test (zapravo 2 različita testa isti dan) i i oba pozitivna!
Sreću ne moram opisati jer je bila ogromna!!! ❤️
Prvo zbog pokušavanja, a drugo što mi je mužu dijagnosticirana oligoasthenozoospermia (no, doktor je rekao da je sa njegovim nalazom moguća oplodnja prirodnim putem).
E eto je. Kad smo o tome najmanje razmišljali! 🤰🏻
Ginekolog me na prvi pogled naručio tek 3.4. što se meni čini jaaaakoooo dugoooo! Jel to ok tako? Vaša iskustva ženice molim. Ako je po računici, danas sam u 5 + 5 tjednu trudnoće.
Čak sam i pomislila otići privatno ginekologu samo da vidim da li je sve u redu. 🙏🏻 Možda zvuči malo glupo, ali... Strah postoji.
Uskoro ću 37, te i nisam baš u cvijetu mladosti. A i dodatni strah je što imam dijagnosticiranu masnu jetru (sama sam je otkrila na rutinskom pregledu u 11 mj i '22 🤷🏻♀️) i zbog toga osjećam neki dodatni strah.
Nekih tegoba i nemam... Jedem rado oduvijek tako da... 🤤😝
Jedino što sam žedna (ovu noć pogotovo, kao da sam se najela slanine i slane hrane). I imam neki čudan ukus u ustima. 😑Suhoća. Neki bljutav okus. Metalni bi rekla. Stolica je i više nego uredna, i više puta dnevno. Nadutost je tu i puno grlo svega.
I da, ginekolog mi preporučio Gravidon A koji pijem sad već nekoliko dana.
Dakle, moje pitanje je glupavo i glasi, dal je sa mnom i sa mojim bićem sve u najboljem redu? 🤰🏻❤️
Lijep pozdrav svima! 🙋🏻♀️
Eto nakon godinu i 5 mjeseci braka… Ta daaam! 🎶
Pozitivan test na trudnoću.
Zadnja M bila na Valentinovo i nakon kašnjenja i užasno bolnih grudi uradila test (zapravo 2 različita testa isti dan) i i oba pozitivna!
Sreću ne moram opisati jer je bila ogromna!!! ❤️
Prvo zbog pokušavanja, a drugo što mi je mužu dijagnosticirana oligoasthenozoospermia (no, doktor je rekao da je sa njegovim nalazom moguća oplodnja prirodnim putem).
E eto je. Kad smo o tome najmanje razmišljali! 🤰🏻
Ginekolog me na prvi pogled naručio tek 3.4. što se meni čini jaaaakoooo dugoooo! Jel to ok tako? Vaša iskustva ženice molim. Ako je po računici, danas sam u 5 + 5 tjednu trudnoće.
Čak sam i pomislila otići privatno ginekologu samo da vidim da li je sve u redu. 🙏🏻 Možda zvuči malo glupo, ali… Strah postoji.
Uskoro ću 37, te i nisam baš u cvijetu mladosti. A i dodatni strah je što imam dijagnosticiranu masnu jetru (sama sam je otkrila na rutinskom pregledu u 11 mj i '22 🤷🏻♀️) i zbog toga osjećam neki dodatni strah.
Nekih tegoba i nemam… Jedem rado oduvijek tako da… 🤤😝
Jedino što sam žedna (ovu noć pogotovo, kao da sam se najela slanine i slane hrane). I imam neki čudan ukus u ustima. 😑Suhoća. Neki bljutav okus. Metalni bi rekla. Stolica je i više nego uredna, i više puta dnevno. Nadutost je tu i puno grlo svega.
I da, ginekolog mi preporučio Gravidon A koji pijem sad već nekoliko dana.
Dakle, moje pitanje je glupavo i glasi, dal je sa mnom i sa mojim bićem sve u najboljem redu? 🤰🏻❤️
Dobrodošla I čestitke na pozitivnom testu!! 🥰 neka bude školska I uredna trudnoca 😊 e sad , za pregled se ne isplati ni ic ranije jer je prerano da se vidi sve kako treba i plod i otkucaji zato se i naručuje malo kasnije. Strah je normalan i svi ostali simptomi koje imaš su sasvim normalni 🙃uzivaj i brzo će pregled bez brige!
MalaG ❤
👣 Curka 2018. ❤
👣 Dečko 2021. 💙
9/2022. Blighted ovum 😔
28.12.2022 ➕🙏
👣 Dečko 2023. 💙
Takutako nadam se da ce biti sve ok na kraju inkod tebe 🙏
Amarena, MalaG hvala na pitanju. 🥰 Amarena drago mi je da ces kuci 😊
Meni je danas bio doktor, uradio ultrazvuk i kaze da je to hematom 3 cm na ivici posteljice. Rekao mi je da mu djeluje da se cerviks iznutra razmeksao i nakuplja se tecnost tj krv od hematoma, ali je duzina cerviksa joa dobra. Rekao je da je beba savrseno dobro. Preporuceno mi je da ne idem raditi, ne radim teske poslove, ne dizem tesko, odmaram, ali da ne moram strogo mirovati jer kao to se vise ne preporucuje, mogu pomalo prosetati. Imam kontrolu ove nedelje kod ginekologa jos jednom. Sta znam, ja vjerujem da ce sve biti dobro na kraju. 🙏♥️
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Zaboravih napisati mogu danas kuci, jer sam ja rekla ako cu samo da lezim i pijem magnezijum bolje da sam kuci i doktor se nije protivio, a svakako mi kontrola planirana. A ne znam je li 3 cm veliko za hematom ne razumijem se, mozda neko zna?
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Takutaka nadamo se najboljem ishodu 🙏❤️
Amarenna joj bas mi je drago da ides svojoj djecici 🥰
Pereca nemam iskustva s hematomom,ali svu srecu ti zelim da sto prije iscuri i da ostatak trudnoce provedes u miru 🙏💞
Tina _kobra dobrodosla,rano ti je jos preporucavaju oko 7,8tj tek prve preglede.. Strpis se malo i brzo ce doci 3.4 kad i imas zakazani pregled 💕
🧑 36 👩27
2020g 👼 💔
2021g 🧒 💙
2023g 👧🩷
Zaboravih napisati mogu danas kuci, jer sam ja rekla ako cu samo da lezim i pijem magnezijum bolje da sam kuci i doktor se nije protivio, a svakako mi kontrola planirana. A ne znam je li 3 cm veliko za hematom ne razumijem se, mozda neko zna?
Mislim da sam ti vec pisala da je moj 58.7 mm, tako da mi tvoj kao duplo manji zvuci ok. Koju si tacno terapiju dobila da pijes?
Hej dali su mi 600 mg Magnezijuma dnevno u dve doze i odmaranje, opservacija i kontrole.
Inace nista vise, progesteron sam pitala kaze to nije terapija za hematom. E sad ja sam u Njemackoj, a doktor je nas bio, ali radi ovde preko 10 godina.
E sad bar nesto pozitivno da ja od tog magnezijuma tolikog nemam vise zatvor 🤭
Na koliko tebi rade kontrolu i znas li gdje je hematom?
Kiki evo lezim, mm per ves 😂😊hvala 🥰
Teich hvala ti 🥰😊
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Takutaka nadam se dobrom ishodu, užasno je pročitati ovako nešto, baš mi je jako žao što to prolaziš iskreno se nadam da nije ono najgore i da je to neki skriveni hematom…
TinaKobra dobrodošla, neka sve bude dobro i školski
Takutakanadamo se najboljem ishodu 🙏❤️
Amarennajoj bas mi je drago da ides svojoj djecici 🥰
Perecanemam iskustva s hematomom,ali svu srecu ti zelim da sto prije iscuri i da ostatak trudnoce provedes u miru 🙏💞
Tina _kobradobrodosla,rano ti je jos preporucavaju oko 7,8tj tek prve preglede.. Strpis se malo i brzo ce doci 3.4 kad i imas zakazani pregled 💕
Da ne ponavljam što je teich95 napisala. :)
A pošto se sad uključujem nakon par dana.
Ja sam dojila sina 15 mjeseci i 8 dana.
Bilo je jako teško na početku, ali se isplatilo.
Ja nisam nikad bila wow uzbuđena oko toga, ali sam bila ponosna što smo eto uspjeli, jer sam se bas namucila.
Isto se nadam s drugim.
Osim mucenja.
💙17.8.2020.👦
👩❤️💋👨 27 i 31 god.
22.1. +
24.2. ❤️ kuca
Mislim da sam ti vec pisala da je moj 58.7 mm, tako da mi tvoj kao duplo manji zvuci ok. Koju si tacno terapiju dobila da pijes?
Hej dali su mi 600 mg Magnezijuma dnevno u dve doze i odmaranje, opservacija i kontrole.
Inace nista vise, progesteron sam pitala kaze to nije terapija za hematom. E sad ja sam u Njemackoj, a doktor je nas bio, ali radi ovde preko 10 godina.
E sad bar nesto pozitivno da ja od tog magnezijuma tolikog nemam vise zatvor 🤭
Na koliko tebi rade kontrolu i znas li gdje je hematom?
Kiki evo lezim, mm per ves 😂😊hvala 🥰
Teich hvala ti 🥰😊
Ahaa, meni privatnik koji je otkrio hematom zakazo je kontrolu za mjesec dana, a i onaj drzavni koji ga nije otkrio, zakazo je isto za mjesec dana, tako da cu ic uporedo obojici, to dodje na svakih 15 dana jednom… Dzaba, ne moze se drukcije
A obojica su mi za krvarenje dali Duphaston, i prvi koji nije znao od cega je krv i drugi koji je otkrio… A magnezij pijem vec mjesec i po u Roidakalu…
Nije mi reko gdje je tacno hematom…
(i ja lezim po citav dan i ama bas nista ne radim, bas se pridrzavam, sutra vadim krvnu grupu, to mi je prvi izlet🤭)
Pitacu ja i moju doktoricu koja me vodi ambulantno je li progesteron trebam. Ma da ovde stvarno rijetko cujem. Mislim da ce to sve biti ok kod nas, razgradice se, nesto ce samo otici i bice ok. I kako beba bude rasla sve ce ga vise pritiskati i zatvarati. Meni predstoji lezanje, a tebi lijek izlazak na vadjenje krvi zelim 🤭🥰
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Sortiraj odgovore
Najstariji