Bilja, hvala što si podijelila link
kiki, a morat ćemo uskoro, samo ne znam kako ćemo muž je jako popustljiv pa mu bude žao, ja bih ga pustila da grebe i mjauče pa bi odustao u nekom trenutku. Već razmišljam da kupimo madrac na napuhavanje da muž s njim može spavat u drugoj sobi kad dođe vrijeme 🙈 Što se tiče bolovanja, sad se i ja premišljam...super mi je što mogu radit od kuće i dobijem punu plaću pa prvenstveno to radim zbog plaće da mogu kupit sve što mi bude trebalo...no s druge strane, rado bih odmarala i uživala u trudnoći. Vjerojatno se može i kasnije otić na bolovanje pa kasnije možda i odem.
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Ja danas šaljem poruku ginekologu za pregled. I ja imam stres na poslu jer idemo u renovaciju,a mi radnici nekamo na posudbu. Početak trudnoće,neznam kak reči šefici a moram. Točno mi je muka. Povraćati ću😕😕😕
A meni je moja rekla da je prerano za pregled do 16, pa moram cekati taj termin. Kod nas je fizicki nepodnosljivo raditi a uz to izbila je neka nesuglasica i trenutno je horor na poslu.. ja sam sve umornija. Reci cu sefici ovaj tjedan, pa cu vidjeti kako ce sve to izgledati..
mene moj ginekolog naručio 09.03...još ranije😑
Flowerson hvala za link 🥰🥰 i ja isto imam zelju probati dojiti, iako moja mama nije mene dojila i nista mi ne fali 🙌🏻 😂
Odlucila sam da cu probati pa ako bude islo bude ako ne ne.
Sto se tice poroda, ja isto vodim muza sa sobom 💪🏻 neka vidi koju patnju zene prolaze! 🤭 Ali nekako se jos ne bojim; ne znam, pozitivna sam prema svemu jer jos uvijek ne mogu vjerojati da nam je uspjelo i da nasa beba stize… stvarnoooooo stize 🤭🤭
Kiki da, nitko ne zna jos osim nase vjencane kume… svima ce biti iznenadjenje iako svi stalnu zapitkuju kad cete kad cete, ocekuju to i forsiraju nas stalno 😂
BabyBoy 💙
Sto se tiče poroda mislim da je što manje znaš šta te čeka tim bolje, ako prolazis to prvi put. Imala sam 2 prirodna poroda bez dripa bez epiduralne i prvi put je trajalo 6 sati od dolaska u bolnicu do rođenja curice. Drugi porod bio je brži, dva sata, ali puno bolniji 🙈
Što se tiče dojenja curu sam dojila 2 i pol godine, bilo je svega, rana, mastitisa, neprospavanih dana i noći, boli, plača, lijepih trenutaka, ta bliskost i povezanost nešto posebno stvarno. Drugo dijete dojila sam nažalost samo mjesec dana jer sam dobila postporođajnu depresiju, Bogu hvala sve je dobro prošlo, iako me boli što ga nisam dojila, smatram da mu nije ništa falilo i da je pravi dečko.
Također sam prošla i medikamentozni prekid trudnoće u 11 tjednu i bol mogu usporediti sa malo jačim menstrualnim bolovima ili početkom trudova, pravi trudovi kad krenu su puno puno jači.
Ovo je samo moje iskustvo , nadam se da će sve biti onako kako si i same želimo ❤🤞
👣 Curka 2018. ❤
👣 Dečko 2021. 💙
9/2022. Blighted ovum 😔
28.12.2022 ➕🙏
👣 Dečko 2023. 💙
Ja se isto bojim poroda, prošla sam jedan pobačaj i meni osobno je bol bila užasna, puno puno jača od menstrualne. Uopće ne mogu zamisliti da trudovi mogu biti puno jača bol od toga jer mi je i to bilo na rubu izdržljivosti.. Tako da ne znam, strah me kako će to izgledati.
Što se tiče epiduralne, mislim da se ne može uzet kad god hoćeš, neke moje prijateljice su tražile epiduralnu kad je postalo gadno pa su im doktori rekli da su zakasnili, da to može do određenog trenutka u porodu, morat ću se još malo informirati na internetu oko toga...
Muž će isto ići sa mnom....
Što se tiče dojenja, ne znam, nemam neku izrazitu želju da moram dojit, ali mislim da hoću...
Preko trnja do zvijezda
Ja 91, mm 92
Azoospermija/kriptozoospermija
2021 postupak Turska ⛔
Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
29.08.2023 rodio se sin
10/2024 postupak za drugo dijete ❌
amarenna, to je lijepo iskustvo svakako, osim ovog medikamentoznog. Ja sam povraćala, imala proljev, bila na rubu padanja u nesvijest od boli, znam da nije svakom ista bol, al ja sam htjela kroz prozor skočit od boli.
Mimica, slažem se s tobom za bol pobačaja, ne mogu zamislit da su trudovi puno gori. Nisam znala ovo za epiduralnu, frendica je htjela rodit prirodno i u jednom trenutku više nije mogla trpit bol pa je ipak dobila epiduralnu...e sad, vjerojatno je ona još imala priliku zatražit, nisam o tome razmišljala uopće.
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Uh, ja još ne razmišljam o porodu, ali jako me zanima da li se na onim tečajevima za trudnice nauče neke korisne stvari? Recimo, da se trudnice upoznaju s cijelim postupkom porođaja, šta se sve daje od lijekova, kakvi “tipovi” porođaja postoje u bolnicama (tipa ne znam, porod u vodi, porod na sve 4, itd.), koja su prava trudnica i muževa ili pratnje… imam milijun pitanja, a mrzim negdje doći nespremna i ne znati što očekivati. Kad si jadan negdje prvi put, lako te isprepadaju, a i uvjeti u našim bolnicama nisu svima najugodnija iskustva. Treba sve dobro izguglat!
Flowerson nažalost dijelim tvoje iskustvo u vezi pobačaja, isto povraćanje i doslovno sam molila da mi daju nešto od lijekova, ali ništa mi nije baš pomagalo, s tim da sam ja imala spontani pobačaj u 7 tjednu, bez lijekova, samo je izašlo. Pa mi sad nije jasno ako je to toliko boljelo kad je plod bio toliko mali, kako će bolit kad izlazi dijete van, ma ne želim ni razmišljat o tome...
Za epiduralnu nisam točno sigurna kad može, a kad ne, ali tako sam ja čula... I slažem se s Lily da bi bilo lijepo da nas nešto o tome nauče na tečajevima. Jel itko išao na te tečajeve, što tamo bude? I je li to obavezno ići?
Preko trnja do zvijezda
Ja 91, mm 92
Azoospermija/kriptozoospermija
2021 postupak Turska ⛔
Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
29.08.2023 rodio se sin
10/2024 postupak za drugo dijete ❌
Mimica, kažu da boli puno gore kad je plod manji jer je teže izbacit pa se nekako nadam da ima istine u tome. Ja sam dobila brufen 800 koji je djelovao 45 minuta, nakon toga nema ništa, trpi kako znaš.
Mene isto zanimaju ti tečajevi, što se tamo nauči i dal se isplati ić.
Cure ne razmišljate o porodu previše, kad dođe trenutak gotovo je, nema nazad, izdrzat ćemo sve nekako 🤞❤ svaka zena je drugačija i kod jedne žene je svaka trudnoća drugačija. A nama ne ponovilo se nikad više loših iskustava, neka nas prate samo dobra...što se tiče tečaja nisam išla nikako, i mene zanima što se tamo može naučiti 😊
👣 Curka 2018. ❤
👣 Dečko 2021. 💙
9/2022. Blighted ovum 😔
28.12.2022 ➕🙏
👣 Dečko 2023. 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji