Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mima_zap
    05. Kolovoz 2022. 12:16

Curke, u torbu za bolnicu jeste stavile cijeli paket pelena (cca26kom)? Isto tako podloške za prematanje cijeli paket od 10kom ili samo par? To baš zauzima puno mjesta pa nezz jel bi cijele... Ja sam kupila neke vlažne maramice na bazi vode ima ih 80kom a čini mi se kao da paket ima 1kg 😅

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

bellaru
    05. Kolovoz 2022. 12:16

Al ako uzmes speed jel onda imas dojam da ide sve brze?🤔

Aries upravo to za epiziotomiju

Aries5
    05. Kolovoz 2022. 12:22

Mima_zap

Curke, u torbu za bolnicu jeste stavile cijeli paket pelena (cca26kom)? Isto tako podloške za prematanje cijeli paket od 10kom ili samo par? To baš zauzima puno mjesta pa nezz jel bi cijele… Ja sam kupila neke vlažne maramice na bazi vode ima ih 80kom a čini mi se kao da paket ima 1kg 😅

Paket pelena da ali podloska samo 2 (jedan za mene i jedan za malenog ako cu ga presvlaciti na krevetu, a mozda ce i oba biti za mene) vlazne sam isto cijelj paket jer cu ih sigurno i za sebe koristiti

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

bellaru
    05. Kolovoz 2022. 12:22

Meni je epi popustila na izgonu i ja sam osjetila i rezanje i sivanje i jos mi rekla dr da se ne otimam dok me siva🙄 mada vecina zena ne osjeti ni jedno ni drugo.

Aries5
    05. Kolovoz 2022. 12:24

amelie11

A da li se osjeti to kad te rezu? Mima js cu uzeti cijeli paket od 26 i vlazne neke u vrecici onako i to im odmah dati, necu to spremati u torbu

Meni je jedna babica rekla da pokusaju razrezati kad je trud jer onda zena ne osjeti nista osim tog truda, ako imas epiduralnu ne osjetis. 
    Ali opet vjerujem da manje boli jedan zarez skarama nego da osjetim kako mi dolje tkivo puca na sve strane 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Aries5
    05. Kolovoz 2022. 12:27

Brontosaurica

Aries5

O jeste se raspisale 🙈

Tena meni od cca 20 tjedna govore kako mali ima dugacke noge, bolje da ti ne govorim kakve sam sve snove imala o njegovim nogama 🤦🏽‍♀️ pa sam panicno muzu govorila kako smo dobili sve hlacice koje imaju ona stopala i da nas mali to nece nositi jer ima duge noge i necemo mu imati kaj obuci i sl 😂😂

Porod bi svakako vaginalni ali ako bude komplikacija nemam o cemu razmisljati
    E sad ja bi isto radije doma sjedila do zadnjeg, tako je moja sestra pa je na kraju dosla ful otvorena ali nije bilo vremena ni za klizmu ni nista rodila u roku 20 min (prvi porod) a drugi je dosla kad su joj trudovi bili na nekih 12-15 min isto nije bilo vremena za epiduralnu ali ovaj put je uspjela primit klizmu ali cim se otusirala je rodila, ja bi ipak epiduralnu nekako 🙈
    Epizitomijanuzno zlo ali ajde, ne znam samo kako netko moze reci da je bolje da zena sama popuca 🤦🏽‍♀️ tkivo kad pukne se uvija prema unutra i onda natezu to tkivo da bi nekako sasili, kad zarezu zarezu skarama, cisti ravni rez i ne moraju poslije previse natezati. Zato neke zene godinama osjete oziljke od epizitomije i imaju problema sa odnosima jer je tkivo prisilno nategnuto i sasiveno

Čekaj nešto je tu krivo napisano. Hoćeš reći da je epiziotomija boljaa ili gora jer kod nje je čisti rez kod pucanja pucas u svim smjerovima samo ovisi koliko šavova. Ako imaš dva tri to je super vjerojatno ne osjetiš al ima žena koje popucaju skroz do guze…

Mislim da se razumijemo ja ne želim opet prolazit epiziotomiju haha nisam ja zagovornik nje, al ne bih htjela ni popucat. Skromna sam 😂😂

Hahahah kazem bolje zarezati nego popucati 
    Ne zelim ni ja da me rezu ali radije to nego da popucam do guze kako kazes 🙈

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

bellaru
    05. Kolovoz 2022. 12:37

Bez brige, to sve prodje i sve brzo zaboravis. Nema dva ista poroda tako da ne mozemo znat sta nas ceka al sve prezivimo;) 

Granger
    05. Kolovoz 2022. 12:38

Pa šta ne mogu dat neku lokalnu anesteziju u tom dijelu pa barem to da ne boli? Ma mislim stvarno...u 21. stoljeću dok postoje ljekovi za sve oni šivaju na živo. Meni i pucanje i rezanje zvuče strašno i prestrašno. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Princess_Mimi
    05. Kolovoz 2022. 12:39

Mima ja sam sve to stavila u posebnu vrećicu veliku, da mi ne zauzima mjesta u koferu. Dakle, uloške,pelene,podloge,blazinice.

• Dandelion0
    05. Kolovoz 2022. 13:10

Hej curke, 
    da se konačno javim. Napisala post i obrisao mi se.
    Nisam bila dugo, a zadnjih par dana sam se pokušavala sjetiti šifre i uloviti zaostatke. Bila sam baš nekakva jadna. U 25 tt sam bila završila u bolnici zbog krvarenja i curenja plodne vode. Dobila terapiju, strogo mirovanje i stalo je. Sada sam 33+5, došla sam kući i mirujem. Uglavnom, nisu se nadali da ću dočekati tjedne. Uplašili su nas s porodom tako rano i jednostavno tjedan po tjedan psihičke borbe i evo nas još u komadu. Pročitala sam da je i amelie nešto slično prolazila. Ugl, baš jedno teško i neizvjesno iskustvo gdje stvarno živiš dan po dan i zahvaljuješ što je bebica dan duže u trbuhu. Sada je malo lakše, ali još tjedan-dva pa ću moći odahnuti. Počeli smo konačno i stvari po kući razmještati, čekamo ormar, komode... Jer ja nisam htjela ništa slagati od straha da ne izgubimo bebicu. Ugl, sada je toliko posla da svi oko mene pomažu, a ja nadgledam iz kreveta. 😁 

Stiže nam curica 💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.