Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Granger
    08. Lipanj 2022. 07:50

Ja sam u bolnici ionako svaki mjesec zbog heparina, a sad su rekli da od idućeg puta krećemo s CTGom kod njih. To će biti 28. tjedan. Za pregled ne znam hoće li raditi ili ne, to ću valjda tamo vidjeti, ali moja doktorica misli da neće. 
    Evo ja sjedim u bolnici, napokon na oGTTu. Ovdje imaju politiku da vade čak 4 puta. Ja ne znam, ali nikad u životu nisam morala popiti ništa odvratnije. I inače mi sve bude preslatko, ali ovo je bilo stvarno strašno. 🤮

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Tratincica31
    08. Lipanj 2022. 08:43

Granger

Ja sam u bolnici ionako svaki mjesec zbog heparina, a sad su rekli da od idućeg puta krećemo s CTGom kod njih. To će biti 28. tjedan. Za pregled ne znam hoće li raditi ili ne, to ću valjda tamo vidjeti, ali moja doktorica misli da neće.
    Evo ja sjedim u bolnici, napokon na oGTTu. Ovdje imaju politiku da vade čak 4 puta. Ja ne znam, ali nikad u životu nisam morala popiti ništa odvratnije. I inače mi sve bude preslatko, ali ovo je bilo stvarno strašno. 🤮

Ja sam također na heparinu, 2x dnevno po 5000ui plus aspirin. Preglede imam svaka 3tj,čekam petak pa ćemo vidjeti šta kažu. Ctg tako rano? Ja sam u prvoj trudnoći sa blizancima išla prvi put u 28tt i jedva su uspijeli ih naći 😅 inače znam da je preporuka od 38 tt ali kod nas kreću od 35 🤷

2013. 37+3 👶💗👶💙
    2022. Baby boy coming 💙🥰

Granger
    08. Lipanj 2022. 08:46

Tratincica31

Granger

Ja sam također na heparinu, 2x dnevno po 5000ui plus aspirin. Preglede imam svaka 3tj,čekam petak pa ćemo vidjeti šta kažu. Ctg tako rano? Ja sam u prvoj trudnoći sa blizancima išla prvi put u 28tt i jedva su uspijeli ih naći 😅 inače znam da je preporuka od 38 tt ali kod nas kreću od 35 🤷

Nemam pojima. Tako su rekli pa me malo i iznenadili. Al dobro...što trebamo obavit ćemo. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Tratincica31
    08. Lipanj 2022. 08:55

Granger

Tratincica31

Granger

Nemam pojima. Tako su rekli pa me malo i iznenadili. Al dobro…što trebamo obavit ćemo.

Ma odlično, slažem se. Sretno! 

2013. 37+3 👶💗👶💙
    2022. Baby boy coming 💙🥰

• Tratincica31
    08. Lipanj 2022. 08:56

Kako vama računaju termin poroda? Kod mene je već 10 godina ciklus 24 dana, a oni računaju 28 🤷

2013. 37+3 👶💗👶💙
    2022. Baby boy coming 💙🥰

berry
    08. Lipanj 2022. 10:28

Kako je vama s BH kontrakcijama? Meni se svako malo stegne trbuh, po noći me tjera piškiti svako malo. Išla sam na pregled jučer u TA u Petrovu i cerviks je ok. Nisu mi ništa posebno dali tipa magnezij ili mirovanje. Al i dalje se steže donji dio trbuha svako malo. Nije bolno al osjetim to lagano stezanje pogotovo kad ležim. Sad je 27 tjedan, nekako mi je to još rano.

• Zabicamala
    08. Lipanj 2022. 11:01

berry

Kako je vama s BH kontrakcijama? Meni se svako malo stegne trbuh, po noći me tjera piškiti svako malo. Išla sam na pregled jučer u TA u Petrovu i cerviks je ok. Nisu mi ništa posebno dali tipa magnezij ili mirovanje. Al i dalje se steže donji dio trbuha svako malo. Nije bolno al osjetim to lagano stezanje pogotovo kad ležim. Sad je 27 tjedan, nekako mi je to još rano.

Meni su bh kontrakcije krenule sa nekih 16. tjedana, prvo se stezao donji dio trbuha. Sad mi se steže gornji dio trbuha i rade se kvrge. Prošli tjedan sam bila privatno kod jednog super doktora i rekao je da se nemam što brinuti dok god se ne javljaju u jednakim razmacima. Da je to priprema maternice na porod i da sam skroz zatvorena i cerviks mi je dosta dugačak.
    Osim što su neugodne nekad i stisnu mjehur, nije zabrinjavajuće ako se nepravilno jave tokom dana, tako sam si ja to protumačila. Isto tako u dosta knjiga sam pročitala da su normalne i da je dobro kod pojave istih vježbati disanje za porod, to moram priznati da mi ne ide jer prestanem disati kad me stisne 

• Zabicamala
    08. Lipanj 2022. 11:05

I ne pijem magnezij, ni ne mirujem posebno. A s obzirom da sam doma, više ležim i sjedim i kod ležanja bh kontrkcije intenzivnije osjetim, al čim se ustanem popuste. I češće mi se jave popodne i navečer, vjerojatno od umora. 

Mallla
    08. Lipanj 2022. 11:09

Tratincica31

Kako vama računaju termin poroda? Kod mene je već 10 godina ciklus 24 dana, a oni računaju 28 🤷

Datum zadnje menstruacije + 7 dana - 3 mjeseca!
    Prve dvije trudnoće mi je korigiran termin za tjedan dana radi kasnih ovulacija i mjera uzv-a koje su bile dosljedno u minusu po 1 do 2 tjedna. Ali mi oba dva puta u bolnici nisu priznavali tu korekciju već žugali i tvrdili da se termin gleda po zadnjoj M. A sad nemam taj problem sve se poklapa u dan sa zadnjom M.
    Al što cure kažu rijetko tko rodi na predviđeni termin zato se i od 37 tjedna računa da smo u terminu pa kad god.

url=https://lilypie.com]

Mallla
    08. Lipanj 2022. 11:12

Svaki put me dr pregleda palpatorno (prstima) a onda na uzv preko trbuha.
    Magnezij pijem na svoju ruku jer mi godi, znači rješi mi umor, probavu, bolne noge - osjetno.
    Bh kontrakcije nemam ili ne znam prepoznati, al me zato probava zna mučiti posebice sad dok željezo pijem.
    Inače je moj odlazak na wc po 5min, izađe što treba i super. A sad se trebam pomučit, pa me oblije i znoj, pa imam grčiće i tako. Ipak osjećam i benefite željeza, kad ga pijem energičnija sam općenito kroz dan i osjetim razliku.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.