Malamagla čestitam na pregledu i na curici, odmah sam vas dodala na popis 💜
Treće tromjesečje računam od 27+1 (odnosno ulaska u 28 TT) 😊
Kad ćeš dopunjavati popis možeš meni staviti 💜 da je cura.
Girl power💪 da malo uravnotežimo te muškiće 😀
I ja bila na pregledu dns. Sve je super s bebicom no cervix mi se smanjio na 25 mm a tek sam 26 ipol tj trudna, jako sam zabrinuta jer je na onoj izvanrednoj kontroli prije 10 dana bio 32. Doktor je rekao da malo usporim, da ne moram bas strogo mirovat a meni se ovo cini dosta alarmantno, tako da cu pokusat mirovat maksimalno.
I mi smo danas imali redovnu kontrolu, sve je u najboljem redu, curka dobro napreduje, mjere u skladu sa tjednima, protoci dobri 🥰 Cerviks miruje na 29 mm, nastavljam sa terapijom i nadam se da se nece dodatno skracivati. 😊
👩🦰 32 FSH 18 💞 🧔 30 Asthenozoospermia
1. ICSI 11/2021 ( Femara, Gonal 225, Cetrotide, Ovitrelle)➡️6🥚➡️ 2x3d🐧 FET 12/2021 beta 💫13dpt 449💫 15dpt1069💫
I ja bila na pregledu dns. Sve je super s bebicom no cervix mi se smanjio na 25 mm a tek sam 26 ipol tj trudna, jako sam zabrinuta jer je na onoj izvanrednoj kontroli prije 10 dana bio 32. Doktor je rekao da malo usporim, da ne moram bas strogo mirovat a meni se ovo cini dosta alarmantno, tako da cu pokusat mirovat maksimalno.
Je li koristis nesto od terapije? Meni je nakon sto mi se za 2 tjedna skratio cerviks sa 34 na 29mm, doktor ukljucio roidakal 2x1 i utrogestan 2x100 i sad za sad miruje. Ni ja ne mirujem strogo, ali kad god mogu legnem, ne dizem nista tesko i izjegavam se saginjati i cucati.
👩🦰 32 FSH 18 💞 🧔 30 Asthenozoospermia
1. ICSI 11/2021 ( Femara, Gonal 225, Cetrotide, Ovitrelle)➡️6🥚➡️ 2x3d🐧 FET 12/2021 beta 💫13dpt 449💫 15dpt1069💫
Divna meni nije dao nikakvu terapiju a ja ga nisam pitala jer nisam u tom trenutku bila upucena u to, nije on ni dizao toliku paniku. Tek sam kad sam dosla doma i malo procitala koliko bi trebao biti se jako uplasila a on mi je samo rekao da sto vise mirujem.
Tebi je Brontosaurice onda već debelo dan ☺️ tako sam ja jučer pa me oko 14h skomiralo da sam jedva glavu držala a dica u punoj snazi 🤦🏻♀️
E baš to Ima333 mnogi nit ne ptidaju pretjerano važnost. Npr moja gin to piše u člancima prsta, njebog prsta a ja pojma nemam koliko je to mm. Naravno uočila bi ona da se smanjuje al očito nije.
Netko je tu pisao da je beba na zadak, moja je bila prošli put na zadak a sad ovaj poprečno pa sam čitala da kod kasnijih trudnoća i oslabljelih mišića često treća trudnoća bude poprečna. Gin mi kaže da beba ima još mjesta i dovoljno plodne vode za okretanje i misli da je sad u procesu okretanja...al kako bude samo nek smo dobro. Meni za pokretljivost i organe paše to poprečno jer ne smeta 😉 malo sebična perspektiva.
Idemo prvi cilj nam je dogurat do 32, pa 34, pa 36 o da smo mirne...brzo će to doletit...a kako kaže Brontosaurica zadnja 3 tjedna će nam trajat vječnost 🤣
url=https://lilypie.com]
Divna super da curka napreduje, neka i dalje bude sve u redu 🤗
Ja se nisam opet nista naspavala, em bol u ledima em dolje kod mjehura, em nonstop na wc, luda sam bila… ali zato se mali nonstop ritao 😁
Mogu vam reci da ja u zadnje vrijeme skroz ne pazim, neki dan sam se bas naradila po kuci, a cucanje i saginjanje zab da je zapravo najopasnije… mialim trudnoca je uredna sad (nadam se i dalje), ali s obzirom sta je bilo mogla bi se cuvat jer sta mi treba opet neki sok. A tezinu u zeludcu vjer osjecam jer jedem nezdravo, gotovo svaku vecer, a sinoc sam pila Pipi i onda se cudim sto me boli 🤦🏼♀️
E tako i ja, sve je uredno onda ja pretjeram pa me sastavi. Srezala sam kućanske poslove na minimum jer me oni baš demoliraju, a skitanje, vožnja auta i slično mi ne smeta ništa...
url=https://lilypie.com]
Joj cure super za preglede...nek su bebe zdrave, a vi sa skraćenim cerviksom malčice pripazite. Ako doktori ne dižu paniku onda je sigurno okej.
Mallla i moja dr. mjeri u člancima i do sad je uvijek samo rekla, dobro je, sve zatvoreno.
.
Sad jedno moje glupo pitanje. Pišete o položaju bebe. Moja je od početka nekako u stranu, ali glavom gore. Glava je baš ono ispod rebra. Šta nije da se oni mogu okrenut sve do kraja? Ili bi trebali već sad ranije?
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Cestitam cure na pregledima! A za cerviks, bas kao sta i druge cure kazu, mirovanje koliko je moguce.
Ja isto imam takvoh ginekologa da pooojma nemam sta je sa cerviksom, koliki je u mm ili u clancima prstiju 🤷
Racunam da je sve ok pa ce reagirat gin ako ne bude ok. Valjda.
Ja sam uhvatila crijevnu virozu od malog, ubio me proljev. Pocela sam piti kapsule aktivnog ugljena po preporuci tete iz apoteke pa se nadam da ce se smirit. U zadnja 3 dana sam pojela mozda 3 tosta, jednostavno ne mogu nista staviti u usta i sve mi se gadi. 😫
Ne znam da li da zovem ginekologa popodne? Ne znam sta bi mi pametno uopce mogao reci. Pijem vode koliko mogu, uzela sam i rehidromix za izgubljene elektrolite i evo ugljen.
I naravno da me najgori napadaj proljeva uhvati oko 4-5 ujutro i onda se ne naspavam nista. Koma.
Joj zao mi je Kokoloo,te viroze su zbilja uzas… Ja ti znam kad mi je tako popit Boulardi probiotik, on mi zaustavi maltene odmah, tj imam ujutro i onda se smiri. Zapravo najbitnije je da tekucinu unosis, sto vise vode i meni osobno pase caj od kamilice, probaj i jogurt uz tost, makar malo…
Ajme Amelie, sad si me bas sjetila.. neki dan sam cistila ladicu sa lijekovima, bacala one kojima je prosao rok itd i naisla bas na taj probiotik, rok bio jos mjesec dana i ja kraljica zakljucila kako cu ga bacit jer nam nece trebat jos tih mjesec dana. Dobro sam se zajebala 🥴 mogla bi ga opet kupit! Hvala ti na savjetima, je stvarno su uzas viroze. Vidim da sam i izgubila skoro kilu. Nadoknadit cu ja ti ovih dana!
Sortiraj odgovore
Najstariji