Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Divna 🎀
    07. Lipanj 2022. 11:29

I moja bebica se okrece, prosli mjesec je bila glavom dolje a sada je glavom gore.  Ima jos vremena do poroda. Cula sam da neke zene uspiju i u visokim tjednima vjezbama u cetveronoskom polozaju pozicionirati bebu u pravilan polozaj za izgon. Nadam se da nama to nece trebati 😁

👩‍🦰 32 FSH 18 💞 🧔 30 Asthenozoospermia
    1. ICSI 11/2021 ( Femara, Gonal 225, Cetrotide, Ovitrelle)➡️6🥚➡️ 2x3d🐧 FET 12/2021 beta 💫13dpt 449💫 15dpt1069💫

Divna 🎀
    07. Lipanj 2022. 11:34

Ima li koja od vas da je imala iscasenje kukova pri rodjenju?
    Kazu da to moze biti indikacija za carski,  ali ne mora nuzno. Ja sam imala, brzo mi se saniralo bez posljedica i operacija.
    Voljela bih prirodan porod naravno, ali ako je bolje za mene i bebu, ne bih rizikovala. 

👩‍🦰 32 FSH 18 💞 🧔 30 Asthenozoospermia
    1. ICSI 11/2021 ( Femara, Gonal 225, Cetrotide, Ovitrelle)➡️6🥚➡️ 2x3d🐧 FET 12/2021 beta 💫13dpt 449💫 15dpt1069💫

Mallla
    07. Lipanj 2022. 12:00

Granger možda ti u trudničkoj piše 1čl npr. To ti je to! Kasnije će pisati 1/4 čl, pa 1/2 čl...itd. Da, da mogu se bebe okrenuti do zadnjeg, najčešće oko 32 tj do 36tj se okrenu a nekom i pred sam porod. Samo kažu da je poprečni najzeznutiji.

Ajme Kokolo baš te sastavilo, al po ovom što pišeš radiš već sve što bi ti i dr. Rekao. Čula sam da ugljen jako brzo pomogne pa držim fige da i kod tebe bude tako.

url=https://lilypie.com]

• Teich25
    07. Lipanj 2022. 12:31

Drago mi je zbog svih urednih pregleda i vidim da imamo još koju djevojčicu ☺️ Aktivni ugljen je super jer veže na sebe sve tak da brže izađe iz organizma, ali ja bi ti isto kao teta iz ljekarne savjetovala da si uzmeš neki probiotik i da malo obnoviš sad crijevnu floru. Isto tako znam da je teško natjerati se jesti, al probaj bilo kaj osim tosta još pojesti.
    Moja mama je imala isčašene kukove i mene i sestru bez problema rodila prirodnim putem, al pitaj još doktora. 

👨‍🦱 27 🙋‍♀️25
    08.01.22. ➕

14.09.2022. 💙

• jedna1
    07. Lipanj 2022. 13:03

Ja svaki mjesec šaljem mailom doznake na hzzo i to moraš do 5. u mjesecu za prošli mj. Samo sam 1. put otišla tamo ali i to je bilo suvišno jer mi je teta na informacijama dala formular i popis priloga koji moram priložiti i rekla na koji mail da to pošaljem (mail je pisarnica vašeg područnog ureda, barem meni u Jukićevoj).
    E sad, mene zanima prijelaz sa komplikacija na porodiljni - pročitala sam negdje da to za živo čudo ide automatizmom. No, na porodilj možeš 45 ili 30 dana prije termina i sad ne znam kad me oni prebace, da li trebam žicati da to naprave što ranije ili je to logično kod komplikacija? Jer ja bi naravno cijelu plaću što prije...

• jedna1
    07. Lipanj 2022. 13:13

amelie11

Ja svaki mjesec nosim i na posao (nekad mi kolegica odnese) i na hzzo osobno, uzela sam si onih obrazaca doma, pa to ispunim i samo sa doznakama predam na prozor zenama tamo one vec znaju i to je to.

Puno ti je lakše mailom, ja samo proslijedim doznaku koju mi sestra od ginke pošalje na hzzo (zamoli ju da ti šalje mailom) a obrazac je trebalo samo prvi put.

• Kokoloo
    07. Lipanj 2022. 13:19

Hvala ti teich na savjetu, poslat cu muza popodne po probiotik obavezno. I potrudit cu se danas pojesti stagod konkretnije iako stvaaarno ne ide. 😫

Princess_Mimi
    07. Lipanj 2022. 15:51

Cure super za uspješne preglede 😊
    Tarry samo malo uspori tempo i bit će sve ok. Ja sam se u prošloj trudnoći otvarala od 28 TT i na kraju dogurala do 39 😅
    Kokoloo te crijevne viroze su najgore. Bas te iscrpi... Vidim da su ti cure preporučile aktivni uljen i svakako ih poslušaj jer je to u slučaju proljeva spas! Brz oporavak ti želim 🙏🏼
    .
    Mi smo bili danas na pregledu. Sad od 30 TT ćemo ići svaka dva tjedna. Sve je ok, nastavljam sa progesteronom do 34 TT. Bebac ima oko 1500g, veliki je dečko 😊 Okrenut je glavicom prema dolje i u tom položaju je već tjednima, tako da će vjerojatno ostati do poroda 😅

Mallla
    07. Lipanj 2022. 16:57

Kod mene, budući da sam daleko od većih bolnica nema odlaska u trudničku ambulantu. Do 36tj se ide svako 4 tj na pregled, onda se smanji na 2 puta po 2 tjedna i onda kad se dođe do termina svako drugi dan. Naravno ako je cijelo vrijeme sve u redu. U suprotnom malo češće počme od 30tt. S tim isto da se nikako ne radi ctg.
    Na pregledu s 36tt uzme bris na streptokok i izdaje uputnicu za rodilište ja samo trebam reć jel ću Dubrovnik ili Split. Ako Dubrovnik onda mi uputnica pokriva Dubrovnik i Metković.

url=https://lilypie.com]

• Tratincica31
    07. Lipanj 2022. 19:29

Pozdrav svima, nama je termin 12.10. Međutim planiraju porod najkasnije do 38tt tako da je to kraj 9mjeseca pošto je prva trudnoća  također planirana ranije, dog carski rez u 37tt. Visikorizična trudnoća iako do sada uredna, pratim se u trudničkoj ambulanti svaka 3tj sam na pregledu. Mene zanima koliko često vama rade vag. pregled, ja uglavnom dolazim samo na ultrazvuk, dr kaže da što manje diraju dole to bolje. Ali ima jedno 2 mj da nisam imala pregled osim Ultrazvuka. Pa nisam sigurna koliko je to ok, a neugodno mi pitati 😅

2013. 37+3 👶💗👶💙
    2022. Baby boy coming 💙🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.