Podsjetite me , vi koji ste imali žuticu na koju vrijednost bilurubina ste pusteni kući?
Javim ti sutra. Moj je sad bio 24 h na suncanju.
Sanjarka, evo mi otpusteni sa 206 vrijednosti 5. dan.
Pije suncanja je imao 188, 233, 268..
Hvala Lyra , drago mi je da ste kući 💙 sta velika braća kazu?
Mi nismo bili te sreće 🥺 žutica je bila ok, al ima blago povisen crp 🥺 ostavili su nas danas na novom vadenju. Ako pada idemo doma ako raste ostanemo.
Bas me sve jako pogodilo. Jako mi fale djecica i maloj je danas rodendan…. Ma joj. Evo opet cmizdrim.
Jasno mi je da je to za njegovo dobro. Ali hormoni valjda rade svoje.
Sta se zutice evo jutros mu je 160
Tako da je to pod kontrolom 😊
Mi imamo identičnu priču. Em lampa, em cmizdrenje cilu noć u lampi, em crp onda povišen. Sve znan, drž se!
Ja idem upravo na dežurnu pedijatriju jer mala ne jede i odvija sisu već 6 dana, sumnjam na soor ili afte u grlu jer joj je bolno. Jede samo uspavana. Čak sam napisala post rodama jer san mislila da je do dojenja, i bila sam u savjetnice uživo privatno. Sumnjam i na posteriorni frenulum kojeg je u Hrvatskoj teško dijagnosticirat. Ugl borimo se. Mala ne spava, slabo jede a ima refluks pa i šta pojede pola povrati, slabo dobija na težini. Stalno plače, vrišti na dojci i jučer je sve skupa jedva 8h spavala u 24h. A pedijatrica opet u petak tvrdi da je ona zdravo dite pa ja guglanjem moram istraživat jer vidin da mi je dite gladno i nešto joj JE. Pošaljem update kad saznamo kao iskustvo nekome ko čita u budućnosti.
Meni se prije 15 dana isto upalio kanalić. 45 min sam ispod tuša izdajala. Jedva. Modrice san imala od straha da se ne upali sisa i ne dobijem mastitis :( bolilo me tri dana posli.
Cure nakon kojeg vremena ste pocele pojacavati mlijeko bebacima? Vi koje se izdajate i/ili dajete adaptirano? Ja sam danas malo pojacala na 80-90ml posto ce nam Matej sutra 2 tjedna, pa da vidim kako ste vi. 😊
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
Moj ima 3 tjedna i jos mu dajemo 60ml na bocu ADa po potrebi (kad nisam doma). Bude mu dosta iako sam mislila pojacat na 90. Ne znam kolko posisa pa nisam pametna.
Tracy , nadam se da ces dobiti odgovore, bas grozna situacija!
Podsjetite me , vi koji ste imali žuticu na koju vrijednost bilurubina ste pusteni kući?
Javim ti sutra. Moj je sad bio 24 h na suncanju.
Sanjarka, evo mi otpusteni sa 206 vrijednosti 5. dan.
Pije suncanja je imao 188, 233, 268..
Hvala Lyra , drago mi je da ste kući 💙 sta velika braća kazu?
Mi nismo bili te sreće 🥺 žutica je bila ok, al ima blago povisen crp 🥺 ostavili su nas danas na novom vadenju. Ako pada idemo doma ako raste ostanemo.
Bas me sve jako pogodilo. Jako mi fale djecica i maloj je danas rodendan…. Ma joj. Evo opet cmizdrim.
Jasno mi je da je to za njegovo dobro. Ali hormoni valjda rade svoje.
Sta se zutice evo jutros mu je 160
Tako da je to pod kontrolom 😊
Joj vjerujem ti ❤️ Pogotovo jos za rodjendan.
Moji su jos mali, mladji nije ni skuzio da se nest posebno dogadja 🤣 bitno da je mama tu. Stariji ga dodje malo pomazit i ode svojim poslom. Za sad mi je ok. Najvise se borim sa starijim kojeg sad mladji u svemu zivcira, jer mu uzima igracke najvise, i onda on njega gurne nogama ili lupi po glavi 😅 potrajat ce.
👦 11/2017 👶 9/2020
Cure nakon kojeg vremena ste pocele pojacavati mlijeko bebacima? Vi koje se izdajate i/ili dajete adaptirano? Ja sam danas malo pojacala na 80-90ml posto ce nam Matej sutra 2 tjedna, pa da vidim kako ste vi. 😊
Mi smo sa 2 tjedna bili na cc 60-70, a sad sa skoro 3 je krenuo na 90, ali dosta mi izbljuca onda poslije, pa doziramo, ovisno koliko je proslo od zadnjeg hranjenja. Nama je savjetnica rekla da bi sada trebali dnevno uzimati oko 600ml, pa bi nama konkretno, buduci da ima oko 8 hranjenja to bilo oko 75ml idealno.
Meni je danas koma dan, potonula sam skroz, kupila onaj SNS set za relaktaciju od Medele ali nisam ga jos uspjela koristiti, jer stalno nesto i onda prođe 2 i vec ja moram izdajat i ne stignem to punit i montirat i eto ga opet na boci. Savjetnica nam je rekla da ga sto prije pocnemo vracat na dojku i maknemo bocicu jer se vec sda naviknuo i biti ce sve teze i teze vratiti ga. Ali eto, danas probala bez sesirica - nejde, uhvati, pa pusti i nakon 3x pocne plakat i moram sve prekinut. Onda stavim sesiric, to uhvati, ali onda me boli. Pocinjem sumnjat na neku upalu, mozda je gljivica ili bakterija, jer me danas bolilo i između podoja kao u kanalicima ispod bradavice...u utorak zovem dr-icu, jel zna netko da li za lijek za cice zovem ginekologicu ili dr opce prakse?
I tak...ubija me to, sve sam zivo napravila, pripremila prije, informirala se, krenuli smo ok u bolnici i koda mi se sudbina smije u lice i kaze e bas neces dojiti. Mene boli, pa ga nemrem stavljati na cicu, a sto ga dulje ne stavljam i dajem na bocicu, to smo dalje od svega...i sve to skupa me cini tako jadnom i tuznom, stvarno sam se posvetila svemu tome maksimalno, nista drugo ni ne radim, nego samo krug izdajanje, hranjenje, spavanje, pokusaj dojenja i stvarno ne mogu vjerovat da nejde :((( s prvim je bar islo na sesirice, s ovim ni to.
Znam da ti se to sad cini uzasno ali probaj se manje opterecivat. Djeca ce narasti i na cici i na izdojenom i na ADu. Dok ide, ide. Nije vrijedno tvog psihickog zdravlja.
Hvala cure za odgovore, onda jos ne bi trebala poceti pojacavati, za sada nam je 70 ml onda dosta. A kad ste poceli u setnje? Mi Mateja iznesemo malo van onako umotanog u dekicu, ali bi prosetala s njom makar po ulici nasoj.
Marela ako ne ide ne ide, nemoj ti slusati savjetnicu i te fore vracaj ga brzo na sisu i slicno, meni je moja patronazna rekla ako ne ide da se izdajam posto mlijeka imam i rijeseno, stvarno nije vrijedno tvog psihickog zdravlja nimalo. Nama je isto donekle islo u bolnici i kako smo dosli kuci bilo je mucenje i njega i mene samo, ovako se izdojim, jednom dam ja bocicu, jednom tata. Je doduse da se vrtimo u krug, izdajanje, odmaranje pa opet izdajanje, ali nije vrijedno toga da se ti osjecas lose,to se sve prenosi na bebace, oni osjete nase emocije.
I ja bi prije nazvala ginekologinju, nekako mi se cini logicnije da bi za lijek za sise bila nadlezna ona.
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
Mi smo krenuli i setnje s tjedan dana i idemo svaki dan osim ovih dan dva jer su bas jake magle (zg)
Sortiraj odgovore
Najstariji