Meni je danas koma dan, potonula sam skroz, kupila onaj SNS set za relaktaciju od Medele ali nisam ga jos uspjela koristiti, jer stalno nesto i onda prođe 2 i vec ja moram izdajat i ne stignem to punit i montirat i eto ga opet na boci. Savjetnica nam je rekla da ga sto prije pocnemo vracat na dojku i maknemo bocicu jer se vec sda naviknuo i biti ce sve teze i teze vratiti ga. Ali eto, danas probala bez sesirica - nejde, uhvati, pa pusti i nakon 3x pocne plakat i moram sve prekinut. Onda stavim sesiric, to uhvati, ali onda me boli. Pocinjem sumnjat na neku upalu, mozda je gljivica ili bakterija, jer me danas bolilo i između podoja kao u kanalicima ispod bradavice…u utorak zovem dr-icu, jel zna netko da li za lijek za cice zovem ginekologicu ili dr opce prakse?
I tak…ubija me to, sve sam zivo napravila, pripremila prije, informirala se, krenuli smo ok u bolnici i koda mi se sudbina smije u lice i kaze e bas neces dojiti. Mene boli, pa ga nemrem stavljati na cicu, a sto ga dulje ne stavljam i dajem na bocicu, to smo dalje od svega…i sve to skupa me cini tako jadnom i tuznom, stvarno sam se posvetila svemu tome maksimalno, nista drugo ni ne radim, nego samo krug izdajanje, hranjenje, spavanje, pokusaj dojenja i stvarno ne mogu vjerovat da nejde :((( s prvim je bar islo na sesirice, s ovim ni to.
Uh, ne znam što bih ti pametno rekla.
Ako ti je baš želja onda zagrizi dalje i pokušaj nastaviti. (Kao da čitam moje pokusaje sa prvom kćerkom, apsolutno te razumijem). Kada te malo zaboli preko sesirica probaj pretrpiti koji minut na pocetku možda prestane, tako i meni bude sada. Prvi minut zaboli, poslije ništa. Pokušaj i sa setom za relaktaciju.
Pij minimalno 3 l vode dnevno. Bebu pokušaj staviti na podoj prije nego se baš unervozi i raspalce, ili mu daj izdojenog da podrigne pa kada se tako umiri onda probaj sa cicom. Mimo podoja ga probaj držati na sebi zbog mirisa i osjecaja.
Gledaj nekako da se oslobodis tog ocekivanja "da moras uspjeti", jednostavno pokusavaj nekako kao bezobavezno, bez stresa.
I nemoj se kriviti kada ne uspije, gledaj na to kao da će svaki put biti sve bolje i da ti jednostavno treba vremena. I tebi i bebi.
----
Ako si pak umorna od svega i ipak misliš da nećeš moći izgurati taj tempo i stres onda je možda najbolje da odustanes.
Nekako ćeš ti sama najbolje znati gdje i kako stojiš sa tom odlukom. 🙏
Mi smo tu ako šta možemo pomoći.
url=https://lilypie.com]
Hvala cure za odgovore, onda jos ne bi trebala poceti pojacavati, za sada nam je 70 ml onda dosta. A kad ste poceli u setnje? Mi Mateja iznesemo malo van onako umotanog u dekicu, ali bi prosetala s njom makar po ulici nasoj.
Marela ako ne ide ne ide, nemoj ti slusati savjetnicu i te fore vracaj ga brzo na sisu i slicno, meni je moja patronazna rekla ako ne ide da se izdajam posto mlijeka imam i rijeseno, stvarno nije vrijedno tvog psihickog zdravlja nimalo. Nama je isto donekle islo u bolnici i kako smo dosli kuci bilo je mucenje i njega i mene samo, ovako se izdojim, jednom dam ja bocicu, jednom tata. Je doduse da se vrtimo u krug, izdajanje, odmaranje pa opet izdajanje, ali nije vrijedno toga da se ti osjecas lose,to se sve prenosi na bebace, oni osjete nase emocije.
I ja bi prije nazvala ginekologinju, nekako mi se cini logicnije da bi za lijek za sise bila nadlezna ona.
Ma ti bi mogla slobodno skockati sebe i bebu i svaki dan malo na zrak. Utoplite se samo dobro. 😊
Meni je to najlepši dio dana, setnja sa curama.
Cure, hvala...ulovila me panika od tog izdajanja...ovim tempom mozemo do kada, kako, trebat ce sve vise, do 6 mj onda ne mozemo nikamo otici jer eto, svaka 3h, ako ne i 2 ja moram izdajati, pa grijati i davati na bocicu, to je da se propucas🥴.
Krivo mi je sto sam rijesila zastoj i mlijeko bas sad lijepo ide, a on nece cicu, a sa sesiricem boli, nevjerojatno.. jedino ako fakat nije nes uslo kroz ranu...ne boli samo na pocetku podoja, nego prvo je ok, a onda se pojacava, a ranice na bradavici su mi vec skoro potpuno zarasle, nebi trebalo... :/ s prvim se sjecam da sam isto imala rane i dojila sam preko sesirica, ali kada sam ga koristila nije bolilo i nakon nekog vremena su bradavice ocvrsnule i sve je bilo ok.
Ma ok, korak po korak, imate pravo, necu se opterecivat vracanjem na cicu ako sada nejde, u utorak zovem dr da iskljucimo neku bakteriju/gljivicu, a povremeno cu ga pokusavat stavljat dok je miran i polu sit, ostalo izdajanje i AD i to je to. Mislim da nema vise opcija, moram se pomiriti da moguce da necu dojiti. Zao mi je jedino jer znam koliko je to lijepo, povezujuce, prakticno, koji su sve benefiti i bas sam se radovala ovaj put i pripremila, za razliku od prosli puta kada mi je bilo svejedno, a na kraju smo dojili do 15 mjeseci😐.
Ah...eto.
Moj je bio sa mnom u sobi i kad bi plakao bi ga vadila i stavljala na sisu i onda nazad vraćala pod svjetlo
Moj nije ni imao zuticu, vrijednost na dan kad amo isli kuci bila 101 ako se ne varam. Ali ovo za plakanje u bolnici mi poznato, ako bebane ne uspijemo mi mame smiriti nama su dolazile sestre pa ih odvozile cisto da se i mi malo smirimo i odmorimo.
I vidjela sam na drugoj temi ti za prijateljicu, strasno. Jadna zena, mogu misliti prije svega kako joj je fizicki tesko sa upalom pluca, a onda tek psihicki sto ne moze biti sa bebicom. :/ Nadam se da ce sto prije preboljeti tu glupu koronu pa da se mogu ona i bebica maziti i paziti. 😊
Ma užas. Na posebnom je uređaju koji joj daje kisik. Pala joj je saturacija kisika na 78. Svi smo van sebe. Danas je napokon stabilniju. Digli su par doktora na noge. Jadni oni koji nemaju nikog
Moj je bio sa mnom u sobi i kad bi plakao bi ga vadila i stavljala na sisu i onda nazad vraćala pod svjetlo
Moj nije ni imao zuticu, vrijednost na dan kad amo isli kuci bila 101 ako se ne varam. Ali ovo za plakanje u bolnici mi poznato, ako bebane ne uspijemo mi mame smiriti nama su dolazile sestre pa ih odvozile cisto da se i mi malo smirimo i odmorimo.
I vidjela sam na drugoj temi ti za prijateljicu, strasno. Jadna zena, mogu misliti prije svega kako joj je fizicki tesko sa upalom pluca, a onda tek psihicki sto ne moze biti sa bebicom. :/ Nadam se da ce sto prije preboljeti tu glupu koronu pa da se mogu ona i bebica maziti i paziti. 😊
Ma užas. Na posebnom je uređaju koji joj daje kisik. Pala joj je saturacija kisika na 78. Svi smo van sebe. Danas je napokon stabilniju. Digli su par doktora na noge. Jadni oni koji nemaju nikog
Hebena korona 😥
Nek sve zavrsi dobro! 🙏
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Ja vam šaljem mah iz svog kreveta 😁
Pušteni smo jučer s normalnim vrijednostima crp-a 💪🎉
Čitam vas ali samo nek se malo uhodamo pa se i ja aktivno uključim u temu 😊
Sta se dojenja tiče ma nemojte si cure krvariti život s takvim ubijanjem u pojam.
To je samo dojenje. Evo ja imam u planu ciljano biti na kombinaciji dojenja, izdajanja i ad. Vidit cemo sta Ce ispast od toga ali zaista nismo nemajke ako isključivo ne dojimo.
Tracy bemti sve sta se mucite 😭 kako je proslo na pregledu?
Ps. Ta bol na početku dojenja u bradavici koja je poprilično intenzivna ali traje jako kratko je normalna ili nije? 🤔
Ps. Ta bol na početku dojenja u bradavici koja je poprilično intenzivna ali traje jako kratko je normalna ili nije? 🤔
Dobrodosli kuci 🥰❤
Normalna je, to te boli dok mlijeko ne krene. Prestat ce s vremenom 😁
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Endzrue nadam se da ce se sto prije oporaviti, bas se jadna namucila s tom glupom koronom. :/
Mi cemoo danas onda malo u setnju, makar kod nas po ulici. 😊
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
To bi trebalo biti normalno i povuce se obicno kroz neko vrijeme. Kod mene je nazalost obrnuto, pa moguce da je stvarno neka bakterija u pitanju.
Sortiraj odgovore
Najstariji