🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mateja2602
    02. Veljača 2022. 12:27

Pozdrav ženice drage! 🤗
    Evo i mene nakon nekog vremena, nikako da uhvatim “ritam”. Čitam vas kad god stignem, ali pisanje mi baš i ne ide. Vidim da sve uspijete kuhati i dijelite recepte šakom i kapom - šta mi je zbilja divno za vidjeti, ali ja nekad u danu jedva sebi uzmem neko pecivo pa pojedem na brzaka s nogu. O kuhanju ni ne moram, ne znam kad bi si to još stavila u dnevni raspored. 😩🤦🏼‍♀️ A inače baš jako volim kuhati, i iskreno jedva čekam dan kad ću opet zakoračiti u kuhinju uz malu bebaru. 🥲 Samo ću reći da me mama, svekrva i baka od dragog spašavaju. Ali vama ostalima zbilja svaka čast! Željela bi biti organizirana i kuhati baš poput vas. 
    Nubelino podloga - i mi je isto imamo i oduševljena sam. Ja sam ju naručila pred sam kraj trudnoće jer sam vidjela od prijateljice tu podlogu pa mi se baš dopala. 🤩
    Menga -  ja sam ju isto dobila, mislim da nakon 2. mjeseca, tako nekako. Prva je bila više neka slabija, kako si i ti Lady.D, opisala, znači ista situacija je bila i kod mene. Druga je bila nešto obilnija. 
    Cijepljenje - neka cura je pitala za cijepljenje još prije (davno 😅), čini mi se Mia, ali nisam sigurna. Ja sam se cijepila i raspitala sam se kod dva epidemiologa i rekli su da svakako preporučaju da se cijepim. Već sam primila i drugu dozu.
    Carpe, hvala puno na podijeljenom vezano uz dohranu za bebice. ❤️🤗 Ja iskreno nisam još ništa počela proučavati niti sam gledala šta bi joj od namirnica prvo uključila, ali ću se svakako sada voditi ovim tvojim smjernicama.  
    Sunce - može i meni knjica na mail mateya02@gmail.com
    Hvala unapijed. 😄 
    Pitanje - kapi Oleovit (za mame koje doje, i ako ih koja bebica pije), zanima me do kad ih planirate davati bebicama ? Pitala sam pedijatricu pa mi je rekl do godine dana što mi je baš nekako dugo. 
    I slikice svih bebica koje ste stavile su divne! ❤️😍🥰 Svaki put se raspametim dok ih gledam i zamišljam kako bi bilo lijepo da se te naše bebice jednom i uživo upoznaju. 🙈🤩 

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 33
    👩🏼‍❤️‍👨🏻 2010 | 💍 2021

Leonoah
    02. Veljača 2022. 12:46

Endzrue hvala na podijeljenom iskustvu s curicom. Ja sam inače easy going osoba i uvijek sve gledam s pozitivne strane tako da vjerujem da ćemo sve ovo ubrzo proći i da će se malac lijepo razvijati i dalje. Bitno mi je da je nasmijan i da ga ništa ne boli, ovo ostalo ćemo lako😊
    SamoMalo mi vježbamo svaki dan 5-6 puta između 10 i 20min, stalno sam s njim na podu i vrtim se u krug oko hranjenja, presvlacenja, vjezbanja i uspavljivanja. U onih 20-30min što mi odspava trčim čistiti i jesti🙈 
    Menga- još nisam dobila, ali ide mi neki žuti iscjedak još uvijek- nikad nije ni prestao. Termin za ginekologa mi je za 10ak dana tek

👱🏻‍♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
    Prva trudnoća - termin 29.09.2021.

Mišić
    02. Veljača 2022. 14:18

Prvo, jako mi je drago da su se javile cure koje ne pisu cesto. 🤗
    Leonoah bas mi je zao sto vam se sve to zaredalo 😩
    Mateja d vitamin se zna davati i do 3. godine, a onda po potrebi u zimskom razdoblju😃
    Drugo, kod nas opet veselo. 😩 moja djevojcica je dobila nekakav proljev i sinoc se pojavila krv u stolici i noc smo provele na pedijatriji. Dali su joj infuziju, izboli ju mali milijun puta dok nisu stavili braunilu. 😭 Sad je bolje pa su nas pustili da kuci cekamo ostatak nalaza.
    _____
    Menstruacija - sad sam zaboravila tko je pitao, ali i moja prva nakon prestanka dojenja je slicno izgledala, bila je jako tamna i kao iscjedak (isto sam rodila carskim rezom). 
    Dojenje - potpisujem sve sto je napisala Jackie. Nista nije crno- bijelo niti smo mi sve iste. I ja sam educirana o dojenju, iza sebe imam dvogodisnji staz dojenja sina, mislila sam da sve znam i da znam rijesiti svaki problem, a onda me zivot jos jednom osamario i pokazao koliko sam naivna u svojim razmisljanjima. Vec sam pisala da se moja djevojcica odbila preko noci kad se razboljela (nakon par mjeseci) i nije vise bilo sanse da se vrati jer nije htjela prihvatiti. I ja cu opet ponoviti - beba treba biti sita i da joj je mama sposobna brinuti se za nju, neovisno o nacinu hranjenja.

Mišić
    02. Veljača 2022. 14:22

Nesto sam jos htjela iskomentirati, ali je moj umorni neispavani mozak zaboravio. 😆 
    Bumac, nadam se da si se zabavila na kraju. 😃
    Eh i kod mene se upravo sprema verzija s piletinom i tortiljama (nravno da se sad ne mogu sjetiti tko je stavio recept 😬), a od kostiju kuham malo juhe. 😆 2 u 1, hahhaha

Mišić
    02. Veljača 2022. 14:38

Ima li mozda koja od vas iskustva s Novalacom Allernova AR? Dobili smo preporuku da joj sad dok ovo traje dajem to mlijeko bez laktoze, medjutim uopce ga ne zeli piti. 😳 nisam ju mogla ostaviti gladnu pa sam joj dala uobicajenu jedinicu. 🙈 
    I Ima li koja od vas iskustva s crijevnom virozom kod beba? Sin mi ju nikad nije imao pa mi je ovo prvi susret 😩😩

CarpeDiem.
    02. Veljača 2022. 15:00

Pozdrav cure! Prvenstveno mi je drago da ste se javile i vi koje nam baš često ne pišete. Takodjer dobrodošlica malo čudo i nysa 🙌💌
    Endzrue predivan djecak sa predivnim okicama 💚 , i čestitke na prvom zubu. 🥳🎉
    Moja starija je već imala 2 donje jedinice za 6 mjeseci, što bi praznovjerje reklo "stiže ubrzo i druga beba" (ako brzo niknu zubi prvoj bebi🤣 ).
    Bumac95 uzivaj u provodu i pravi se da nisi cula muzevu uvredu ... 🙈
    Nadam se da će se beba i tata snaći i da neces imati hitne intervencije da moras brzo  kući 🙌
    Mako88 hvala ljepo na savjetima oko dojenja, sve zvuči i jeste jednostavno, (i sama kombiniram dojenje izdajanje, dohranu).
    Medjutim nekim ženama jednostavno ne ide dojenje iz xxx razloga i to treba poštovati. 🙌💕
    Mateja31 da sam bliže ili bih podjelila rucak sa tobom ili pricuvala bebu da uhvatis ritam. I svima vama mamama  koje se mucite, ne snalazite, ne spavate. 🙌
    Moram da priznam i ako sam jako dobro organizirana, sa prvom bebom nije sve islo glatko. Sada sa njih dvije sam apsolutni multipraktik 🤭. Sve dodje sa iskustvom pa se tako i neke vještine poput organizacije nauče i razviju.
    Leonoah zao mi je što baš imate izazovno razdoblje i vjerujem da ćete ga uspješno prevazici. Medjutim želim da pohvalim tebe kako se ljepo i pragmaticno nosis sa svim. Piši nam češće ❤
    Leah tv ne gleda ni starija niti bilo kakav ekran, beba pogotovo. 
    Što se tiče druge bebe i mi bi 3. medjutim, sacekat ćemo minimalno 2 godine ipak, i mislim da bi to bilo to. 🙈🎀

Za sada je ovo moja reakcija na muzevu želju  https://ibb.co/6BSp0K8 🤣🤣 
    -------
    Jedna molba mamama čije bebe imaju ekceme,  možete li podjeliti sliku.
    Moja Ellie u zadnjih mjesec dana ima na obrazima nešto što mi liči na a.d ali mažem prirodnim melemom i prilicno se povuče uz njega. Bez je haos crveno i suho. Nisam sigurna da li je to to ( iako mi bez mazanja ovog melema jako lici.) Imamo termin u petak kod dr pa čisto da uporedim sa slikama vaših beba dok ne doceka pregled.

url=https://lilypie.com]

CarpeDiem.
    02. Veljača 2022. 15:07

Mateja31 drago mi je da si se javila, što se vitamina D3 tiče ja ga pijem i sada konstantno, dajem i davati ću djeci isto tako. 🙈
    Najviše zbog imuniteta u ova luda vremena (kontrolirano naravno , u skladu sa krvkom slikom i dodacima koji neraskidivo idu uz D3).

Zara dođite kod nas par dana na skijanje i zimske čarolije ❄️🌬☃️🙌
    ------
    Gospodja menstruacija redovna, bezbolna,  kraceg trajanja (5 dana).
    Imala sam period smedjarenja (ne konstantnog), prije prve mjesecnice iza poroda dr je rekao da je to ok.
    Imam naredni pregled u martu.
    Iako imam i još dva termina ovih dana na nuklearnoj zbog stitne želim i tu da provjerim sve da bih bila sigurna da je sve uredu.

CarpeDiem.
    02. Veljača 2022. 15:12

Mišić baš mi je žao,  nadam se da će uskoro biti bolje. Javi nam rezultate ostalih nalaza, nisam se susrela sa stomacnom virozom kod beba. Starija mi inače nije imala ni povišene t. dok nije krenula u vrtic.🙈
    Vjerujem da ce sve biti ok🙏

• Fritula
    02. Veljača 2022. 16:34

Evo i ja bi vam se priključila ako primate nove mame 😁
    Ima bebača M od 4+++ zdrava i vesela beba. Ovaj 4.mjesec nam je koma radi regresije sna i zubića za koje mislim da bi trebali uskoro jer trlja desni od sto god stigne. 
    Otkako je se naučio okrenuti se na trbuh, to je odlučio najčešće vježbati u snu 😅 Tako da se već 3 tjedna budi, cijelu noć, svaki sat ili na pola sata. Jako tanak san ima. Nije ni svladao povratak na leđa pa plače u snu da ga okrenem. Isto ko što je jedna mama pisala uspavljivanje je isto obavezno uz plač neovisno je li u kolicima vani, nosiljci ili ga nunam doma. Točno kad skuži da ga zspavljujem ili mu se krene spavati kreće plač. Eto toliko od mene za sad. 

• Fritula
    02. Veljača 2022. 16:40

Mišić

Prvo, jako mi je drago da su se javile cure koje ne pisu cesto. 🤗
    Leonoah bas mi je zao sto vam se sve to zaredalo 😩
    Mateja d vitamin se zna davati i do 3. godine, a onda po potrebi u zimskom razdoblju😃
    Drugo, kod nas opet veselo. 😩 moja djevojcica je dobila nekakav proljev i sinoc se pojavila krv u stolici i noc smo provele na pedijatriji. Dali su joj infuziju, izboli ju mali milijun puta dok nisu stavili braunilu. 😭 Sad je bolje pa su nas pustili da kuci cekamo ostatak nalaza.
    _____
    Menstruacija - sad sam zaboravila tko je pitao, ali i moja prva nakon prestanka dojenja je slicno izgledala, bila je jako tamna i kao iscjedak (isto sam rodila carskim rezom).
    Dojenje - potpisujem sve sto je napisala Jackie. Nista nije crno- bijelo niti smo mi sve iste. I ja sam educirana o dojenju, iza sebe imam dvogodisnji staz dojenja sina, mislila sam da sve znam i da znam rijesiti svaki problem, a onda me zivot jos jednom osamario i pokazao koliko sam naivna u svojim razmisljanjima. Vec sam pisala da se moja djevojcica odbila preko noci kad se razboljela (nakon par mjeseci) i nije vise bilo sanse da se vrati jer nije htjela prihvatiti. I ja cu opet ponoviti - beba treba biti sita i da joj je mama sposobna brinuti se za nju, neovisno o nacinu hranjenja.

Moj bebač je imao krv u stolici jedan dan u dvije pelene. Poslije se nije pojavljivalo, a skužili smo da sam dan prije jela kinesku prvi put od kako sam rodila. Spomenuli pedijatrici i rekla da je moguće da mu je soja sos preko majčinog mlijeka zasmetao. S obzirom da se nije ponovilo nije tražila dodatne pretrage.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.