Dobro večer drage mame,
pišem prvi puta, a pratim vas od prvih stranica trudnica. Toliko ste mi pomogle svojim iskustvima i savjetima da ne mogu ni opisati. Znam vas čitati i ponavljam u sebi "e da, točno to, tak je i meni" 🙈.
Baš ste krasne 🥰
Ukratko da objasnim zašto se nisam javljala.
5 neuspješnih trudnoća i šesta nam je donijela naše malo čudo. Bilo je tu puno straha i neizvjesnosti. Dok sad razmisli ne znam gdje sam uzela svu tu snagu, ali nagrada je tu.
I tek je sada sve sjelo na svoje mjesto i mogu reći da sam sada svjesna da je stvarno tu s nama❤️
Tako da znate da vas čitaju i druge mame i da radite odličan posao i ovdje na forumu!
Pa prekrasno 🥺🥺🥺 DOBRODOŠLA 💜 svaka čast na svemu što ste prošli, nadam se da ćeš nam odsad i pisati 😊 ako želiš, predstavi nam malo svoje malo dugoočekivano čudo, rado ćemo ga primiti u naš klub jesenskih bebara 🥰
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Ja sam imala vec mengu i evo bas cekam drugu, iako dojim. Kazem muzu da bi mogli sad sve ispocetka, kaze da sam luda🙃🤭
.
Ajme Zara koji pokakanac🙉.
.
Endzure kako je lijep, kao s reklame 😍.
.
Misuc svaka cast sta si se brzo snasla i odreagirala, ja se bojim ako nedajboze dodje do takve situavije da se ne ukocim od straha i ne znam kako reagirat.
.
Leonah bas mi je zao sta vas je sve snaslo, drago mi je da je babac nasmijan i ti mi zvucis da se super nosis sa svime. Bravo mama.
.
Spremam se u petak u soping za malu. Ima jednu jedinu igracku koju voli, a to je morski konjic zvecka koji ima pjesmice i skuzila sam da ful reagira na crvenu boju, sta vasi bebaci vole?
.
I pitanje jel vase bebe bulje u TV? Ova moja je toliko luda za TVom da uvijek mora bit ugasen kad je ona u sobi s TVom, ako je slucajno TV upaljen ona se okrece za njim.
Dobro večer drage mame,
pišem prvi puta, a pratim vas od prvih stranica trudnica. Toliko ste mi pomogle svojim iskustvima i savjetima da ne mogu ni opisati. Znam vas čitati i ponavljam u sebi "e da, točno to, tak je i meni" 🙈.
Baš ste krasne 🥰
Ukratko da objasnim zašto se nisam javljala.
5 neuspješnih trudnoća i šesta nam je donijela naše malo čudo. Bilo je tu puno straha i neizvjesnosti. Dok sad razmisli ne znam gdje sam uzela svu tu snagu, ali nagrada je tu.
I tek je sada sve sjelo na svoje mjesto i mogu reći da sam sada svjesna da je stvarno tu s nama❤️
Tako da znate da vas čitaju i druge mame i da radite odličan posao i ovdje na forumu!
Pa prekrasno 🥺🥺🥺 DOBRODOŠLA 💜 svaka čast na svemu što ste prošli, nadam se da ćeš nam odsad i pisati 😊 ako želiš, predstavi nam malo svoje malo dugoočekivano čudo, rado ćemo ga primiti u naš klub jesenskih bebara 🥰
Hvala na dobrodošlici, vrlo rado💓
26.10. nas je iznenadila naša malena djevojčica.
Iznenadila kažem jer ja do zadnjeg trena nisam bila svjesna da je to sad stvarno to. 3680gr i 50cm čiste sreće je bilo💓.
Sad smo se već dobro upoznali svi tri 🥳 no ima i dalje iznenađenja.
Kontrola s 3 mjeseca je pokazala da sreća raste 👶5700 i 60cm.
Prijepodne vesela i nasmijana🤗, poslijepodne zna biti i mrgud 🙈, nije spavalica, ali zato je velika cicalica i maza, dude i bočice su joj fujfuj🙄
Stalno ju ogledavam, analiziram svaki pokret 😅 tako da joj neće biti i nije lako sa mnom. Hihi
Nije mi ništa teško za nju napraviti, ali ponekad se stvarno moram prisjetiti da nisam samo mama.
Snalazim se najbolje kak znam. Sad sam se tek malo više opustila 🤪
💃36 🕺38
👶26.10. 💓Sara
Evo da se i ja napokon javim, nije me bilo neko vrijeme jer nam se nagomilalo svega nečeg i sad sam napokon pročitala zaostatke.
Bili smo kod neuropedijatra i dijagnoza je neujednačen tonus s prevladavajućim hipertonusom. Idemo na vježbe u bolnicu gdje sam jako nezadovoljna fizioterapeuticom koja radi vježbe, izrazito neugodna osoba i zato smo krenuli i privatno. Dječak ima faze brzog napretka i onda kao da zaostaje. Poslani smo na UZV mozga, kontrolu očiju (ne prati svjetlo), vaditi krv i TSH te na testiranje za alergije. Ima atopijski dermatitis po cijelom tijelu, licu i tjemenu i borimo se zadnja dva mjeseca s tim.. jako ga češe noću i sav se izgrebe jer skine rukavice. Nisam htjela mazati kortikosteroidima već sam uzela prirodne preparate kod jedne farmaceutice nakon što sve kreme za atopijski nisu pokazale nikakav napredak. Uz to ima alergiju na mlijeko i kikiriki i tko zna na što još (alergolog mi je rekao da prick testovi nisu dovoljno osjetljivi i poslao me raditi testove iz krvi jer vjeruje da ima još alergija). Poslani smo i na test za imunitet u slučaju da zbog atopijskog dermatitisa dobije bakteriju pa da znamo kako liječiti. A najgore od svega, ima stalne zelene stolice i poslani smo na test za okultno krvarenje i kad bude imao 6 mjeseci na testiranje za celijakiju. Pored svega toga on je jedna savršena nasmijana beba i
Leonoah...oh, bas mi je zao, pa sve ga je nesto pogodilo, nadam se da ce se barem vjezbicama srediti sto se moze, a alergije su uvijek neodređena stvar, ali dobro je sto si probala sa prirodnim preparatima prvo.
Ako te ista tjesi sto se tice regresije, i mi smo evo sa 3,5mj tocno u istom sto si pisala...opet se budi nocu cesce, leđa mi pucaju od nosenja, uspavljivanje nikako ili jedva...nemam rijeci utjehe...ja sam si kupila onaj shiatsu masazer u Lidlu da bar malo leđa lijecim na kraju 'radnog' dana🙃🙃😜, jer ne mogu slusati da se dere, pa ga nosim.. Vele da bude proslo...😅😅
https://ibb.co/Swgyb2c
https://ibb.co/n8gmZk7
https://ibb.co/xgYLWKs
Evo velikog dječaka (lijepog ko curica)
Prekrasan je! 😍
Ajme Endzrue, pa to je beba maneken, vec sada🤩🤩🤩
Dajte me podsjetite, sa koliko im se formira boja ociju finalno? Moj M ima isto ovako svjetle, plavo sive, ali ne znam da li je to svima u toj dobi ili ipak naznaka da bi mogle biti plave😄
Do godine dana bi se trebala formirati finalna boja.. E sad ima nekih fora sa suncem da još variraju nijanse. Nadam se da će ostat ovakve ili eventualno zelene. Tamno smeđe ima starija seka. Ona je uvijek imala duboke tamne sive oči.
Leonoah drži se. Meni je starija bila Hilpertonus. I isto je imala alergije al tek s 5mj su se pojavile. Radi alergija i vježbi sam dobila pola radnog vremena a negdje se dobije odmah da uopće ne radiš pa si to saznaj malo. Samo ću ti reć da nam je sve s godinu dana nestalo ko rukom odnešeno. Bila je jako živo dijete (i ostala), žurila za sve. Zato hiper.. Prohodala je 10 dana iza 1 rođendana bez da ju je itko ikad našetavao za ruke. Danas ima 3 god i 3mj. Alergiju na gljive samo. Jede sve i motorički je iznad svoje dobi. Dijete najurednijeg mogućeš razvoja. Priča apsolutno sve čisto. Ako sam te barem malo utješila bilo bi mi drago
A menga...
Dobila 6.5 tjedana iza poroda, maleni samo doji. Ciklusi 3x na razmak od 20 dana.. Pa se zadnja 2x promaknulo na 25-26 dana kak mi je i inače. Uredna ko urica. Tako mi je i sa starijom bilo (ona je 2g sisala)
Cure da li je koja imala situaciju, da joj nakon skoro 3 mj od poroda ispada kao neka sluz smeđkasto-prozirna, onako kao želatina.. 🙄 prije dva dana kao da mi je krenilo smeđarenje i ništa..danas vidim mrvicu te sluzi na dnevnom ul...kasnije prije tuširanja veći komad te sluzi, i poslije tuširanja manju količinu tog.. također čitav dan mi je kao prozirna rastezljiva sluz ko u plodnim danima 🙄 inače carski sam imala, pa možda se šta god čisti ili je to put k dobijanju menge. Dojila sam 2 ipo mj, sad se ponekad izdojim nemam puno mlijeka pa smo na AD.
👩💼 25
🤵 29
L 06.11 - happiness 🍀❤️
Cure da li je koja imala situaciju, da joj nakon skoro 3 mj od poroda ispada kao neka sluz smeđkasto-prozirna, onako kao želatina.. 🙄 prije dva dana kao da mi je krenilo smeđarenje i ništa..danas vidim mrvicu te sluzi na dnevnom ul…kasnije prije tuširanja veći komad te sluzi, i poslije tuširanja manju količinu tog.. također čitav dan mi je kao prozirna rastezljiva sluz ko u plodnim danima 🙄 inače carski sam imala, pa možda se šta god čisti ili je to put k dobijanju menge. Dojila sam 2 ipo mj, sad se ponekad izdojim nemam puno mlijeka pa smo na AD.
SweetDream15, meni je tako, al 2 mj nakon poroda.. isto sam prestala prije 2 tj dojiti, ali joj dam tu i tamo da se poigra sa cickom.. danas sam bila kod ginekologice i kaze da se jos cistim i da ciklus nije poceo (sve to vidi na UZV), al obzirom da me muci to curenje koje nije stalo puna 2 mj, dala mi je Duphaston tablete da pokrene menstruaciju i da se sve ponovo stabilizira.
Naša srećica** 12/2021
Leonoah, imamo slicnu situaciju. Isto atopijski (zasad pomaze Dexetyl kreme - tako nesto) ali stalno izbijaju nove fleke. Ali nisu nas poslali na alergo, kad su tebe slali?
Isto disotoni sindrom i asimetrija trupa. Vjezbamo 2x tjedno po bobathu i sad cu ga odvest na emmet. Uvz mozga cekamo.
Vjezbat doma mi je jako tesko jer mali negoduje i onda krene s izvijsnjem tak da jedva odradim pola sata dnevno. Kak vi stojite s tim?
Sortiraj odgovore
Najstariji