Curke izvinite sto skrećem s teme ali ima li neko slučajno ideju šta da kupim mužu za godišnjicu? 🤦🏻♀️😃
Pa neznam dali ima neki hobi ,nesto sto voli..moj muz voli muziku i svira pa mu uvijek nesto od toga uzmem ili parkside alat iz lidla,tu je gori nego mi zene,samo ceka cetvrtak da vidi sta ce biti🤣🤣
Mozda ga mozes i iznenaditi s nekim fotkanjem u foto studiu vas i bebice pa da imate jednu lijepu uspomenu za godisnjicu.
👱♀️1987 🧑1982
19.09.2021.
It's a girl💞👣 Korina
Ja vas redovito čitam ali ne pišem puno jer u biti ništa se zanimljivo ne događa. Imamo još uvik iste borbe, vidin kao i buhtlica, samo šta moja mala isključivo doji.
Bljuckanje - mi smo ricnuli jezik (posterior tounge tie) u savjetnice za dojenje / doktorice i od tada nemam problema sa dojenjem više. (Podsjetnik: ako se netko ne sjeća; mala je štrajkala dojenje prije mjesec dana, samo sam joj uspavanoj mogla uvalit ali imala je dovoljno popišanih i ukakanih pelena pa nismo davali dohranu, također sam pokušala izdojiti i dati jer su mi dojke skoro eksplodirale a i nisam tila da mi proizvodnja padne ali mala nikako nije tila prihvatit ni jednu bočicu pa san samo zamrznila i planiram davati u kašice za 4 mjeseca, čisto da ne propadne). Ugl rezanje jezika ipak nije pomoglo sa refluksom i njoj se stalno vraća mlijeko. Svaka slika je sa ružnim babarinima (podbradnicima?) i mjenjam ih do 10 dnevno, i tetra pelene su svugdi po kući, kolicima, torbama jer bez njih ne mogu živit. Mjenjam nju i sebe par puta dnevno. I mislim definitivno da od tog bljucanja ne napreduje u težini koliko bi trebala ali gladna nije, popisane i ukakane pelene su tu, ja sam tvrdoglavo izdržala bez dohrane najgorih mjesec dana, doduše pomoglo je i to šta ne želi ni moje mlijeko u bočici, ali da mi je svejedno svaki put kad povrati na pod - nije. (Nastavak u drugom komentaru)
Njoj isto nije dijagnosticiran GERB ali ima GER i to mi je pedijatrica sama dala uputnicu da odem u gastroenterologa i na ultrazvuk i sve je u redu fizički (bili smo s njenih 20 dana) ali rečeno mi je da se sfinkter nije dovoljno razvio (klasik objašnjenje u nekih beba) i da kad očvrsne smanjit će se i bljuckanje. I uzela sam joj kosi jastuk iako sve teže spava na njemu jer se iskrivi, ali u kolicima joj stoji taj kosi jastuk. I držimo je uspravno i svašta smo pokušali ali ništa ne pomaže, neke dane imamo super dan a neke dane ne prestaje bljucat, povrati u mlazu preko ramena, ne može spavat jer kad napokon zaspe onda je probudi nakon 10 minuta vraćanje sadržaja, muči se jadna, ne spava koliko bi trebala, ne jede koliko bi tila, kenjkava je radi kiseline... Ugl psihički teško ali guramo. Stalno se podsjećam da je bitno da je zdrava i svo zlo u tome i čekam tih 6 mjeseci da se sama uspravi i da se smanji to. Iako svaki put kad je probudi iz dubokog sna gušenje a znan da bi odspavala 3h minimum - poludim!
Ima mali želudac i ne stane toliko puno u nju valjda a jede svako uru vrimena po 10 min max. Ja san izmorena ali sam se prilagodila i doslovno iman osjećaj da cili dan samo dojim. Jednostavno ne želi više i onda jede svako sat vremena. Sama si je regulirala tako valjda radi bljucanja.
Na pregledu sa dva mjeseca je napredovala samo 650 g od prvog mjeseca, a kad se sjetim da je prvih tjedan dana života u TJEDAN DANA dobila 500g muka me uvati. Ne znam i nisam još otkrila zašto ima refluks, jel zato jer je blago hipertonična ili radi toungue tie-a koji je sad opet srasta, ili radi nečeg trećeg ali mislim da jedino šta (nam) preostaje je bit strpljiv i čekat da prođe. I uložiti u kvalitetnu nosiljku ko nije ;)
Btw na prošlom pregledu sam dobila uputnicu OPET za gastroenterologa da poprati situaciju sa težinom, jer prvi put kad je bila je imala samo 20 dana. Sad već imamo 2ipo mjeseca. Naručena san tek u veljači 2022 (hrvatsko zdravstvo 🎉) ali povuć ću neku vezu i planiram otići kroz prvi mjesec, sad neću jer ima previše korone i neda mi se po bolnici jer ne smatram da je još kritično a i ne vjerujem da tu ima lijeka nekog. Evo dok ovo pišem sad, ona se probudila i vidim da je probudila kiselina jadnu a da bi spavala još da nije. I to grčenje, i ne razumjevanje okoline "šta ti plače, a jel gladna, a biće grčići, tako ti je moja..." Nope.
E, i od zanimljivih stvari: cijepila sam se u petak iako dojim. So far, so good. Istraživala sam dosta i donila tu odluku, pa ćemo vidit.
Tracy- kao da sam ja pisala što se tiče bljuckanja / povraćanja u mlazu. Samo što moj dobro napreduje što se tiče težine. Ali svako hranjenje je pokora, pod mi je bijel od mlijeka, svi podbradnjaci su svaki dan u upotrebi, tetrice da ih imam 50 ne bi bilo dovoljno. Bljucka i dok spava i između obroka, to ga stalno budi. Nekad u ležećem položaju bljucne do čarapa. Kad ga dignem podrignut vrišti dok ne izbaci mlijeko iz sebe. Stalno mu se vraća mlijeko u usta i vidim da mu je to neugodno, štuca iza svakog obroka… ma mogla bi pisat sad knjigu o tome. Pedijatrica dva puta rekla da sve dok dobija na težini da se ne zabrinjavamo i da sfinkter nije sazrio.. a ja sam luda više od konstantnog čišćenja, presvlačenja i gledanja njega kako se muči.. a opet ga ne bi mučila pretragama ako je stvarno sve ok. A gdje povući granicu između u redu je i nije u redu kad je u pitanje količina bljuckanja…
👱🏻♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
Prva trudnoća - termin 29.09.2021.
Moj Teo se presisa pa povrati sve i onda opet glad, ali to je mozda jednom u dva dana,.. Dok dobivaju na tezini bljunkenje nije zabrinjavajuce, kad ne dobivaju na tezini, ne kakaju, bljunke u mlazovima i samo piške odmah u bolnicu.. Tako je mama mene skoro izgubila jer su svi govorili da lakomo sisam, da ovo, da ono. Vjerujte svojem osjecaju
Tracy, moja mala je isto samo dojena, 3 puta sam joj samo dala ad, jer sam mislila da je gladna jer je cili dan bila na sisi ali i dalje je tražila još - i sva tri puta je od 120 ml pojela 30, znači nije bila gladna, samo joj sisa služi za sve, ujteha, uspavljivanja, hrana.. Dudu sad hoće ali samo u rijetkim prilikama i kad se zvijezde poklopce.
Kod mene nije baš takva situacija, npr navečer uopće ne bljucka, ali preko dana zna isto tako izmedju obroka dok spava ponekad. I to je tako sad zadnjih par dana, cini mi se od kad je imala skok prošli tjedan. Nama je prvi pregled 16.12, pa cu vidjeti kakav je prirast i sto kaže pedijatrica na to. Ali ako je dovoljno dobila isto je za sada ne bi mučila sa pretraga a.
E da, Tracy, kad si maloj išla recnuti jezik, kako je to izgledalo? Moja cini mi se isto ima spojen jezik, i ja to imam, a to je nasljedno, pa da znam kakva je procedura.
Ma meni se Mila svaki put pokaki i po piški, znači svako cca 3 sata oboje obavi. Zato joj i je guza bila crvena, ona stalno kaki. Mislim drago mi je to bolje neg da je i to muči
Sortiraj odgovore
Najstariji