I Mili se malo peruta trbuščića i oko rukice, ja sam je malo sa bademovim uljem prešla nakon što sam je po brisala.
Jel vaša djeca užasno plaču i ne mirna su kad ih "kupate" (brišete sa vodom i blazinicom)? Moja skviči ko prasica, pa se ja onda istresiram cijela.. I kad joj pelenu mijenjam je plač teški, općenito čim ju skidam. Kako ih smirite?
Vagali smo je danas, ima 3490, znači dobila je od petka 140 g. Ja sam zadovoljna skroz bitno mi je da sam vidjela da dobiva na težini.
Otpepala sam dojenje prije I nakon podoja, samo sam sebi stvorila pressing, dojim ju kad želi i svi mirni.
Sanjarkai ja sam vec dijagnozu ustanovila 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ vidjet cu sta pedijatar kaze i koliko je dobio na kilazi…mog bas muci stomacic dok.ne podrigne aa svako podrigivanje je i vracanje hrane i on to proguta i pocne da stuca..ako ne proguta onda izbaci…to prepisujem visku hrane…ali mi nekada zna bljucnut i kasnije…sve se bojim da nije reflux 🤦♀️
On haljapljivo i jede i jako je nemiran kada jede…i imam osjecaj da mu pipa od flasice ne pase …bas se cuje kada jede kao da ne prijone fino na nepce…ne znam kako da opisem…pa sam danas kupila Aventovu flasicu da probam s njom 🤷♀️
I ne izbacuje hranu u mlazu nego ono curka na cosak usnica…ali i dalje ne vidim razliku bljuckanja i povracanja (osim ako nije mlaz )…nemam blage vezee…🤦♀️🤷♀️
Pomagajtee ako koja mamitaa zna i ima iskustva…razmisljala sam da mu uvedem i Antireflux hranu umjesto jedinice 🤦♀️🤷♀️
I da… ako mijenjaš hranu treba ići postepeno, ne odjedanput jer onda mogu imati problema sa stolicom.
Nisam to stigla napisati, Lili mi se probudila. Uglavnom ima i o tome u toj grupi što sam napisala.
Sanjarkai ja sam vec dijagnozu ustanovila 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ vidjet cu sta pedijatar kaze i koliko je dobio na kilazi…mog bas muci stomacic dok.ne podrigne aa svako podrigivanje je i vracanje hrane i on to proguta i pocne da stuca..ako ne proguta onda izbaci…to prepisujem visku hrane…ali mi nekada zna bljucnut i kasnije…sve se bojim da nije reflux 🤦♀️
On haljapljivo i jede i jako je nemiran kada jede…i imam osjecaj da mu pipa od flasice ne pase …bas se cuje kada jede kao da ne prijone fino na nepce…ne znam kako da opisem…pa sam danas kupila Aventovu flasicu da probam s njom 🤷♀️
I ne izbacuje hranu u mlazu nego ono curka na cosak usnica…ali i dalje ne vidim razliku bljuckanja i povracanja (osim ako nije mlaz )…nemam blage vezee…🤦♀️🤷♀️
Pomagajtee ako koja mamitaa zna i ima iskustva…razmisljala sam da mu uvedem i Antireflux hranu umjesto jedinice 🤦♀️🤷♀️
I da… ako mijenjaš hranu treba ići postepeno, ne odjedanput jer onda mogu imati problema sa stolicom.
Nisam to stigla napisati, Lili mi se probudila. Uglavnom ima i o tome u toj grupi što sam napisala.
Ja koristim hipp 1 od pocetka...s tim sto nema vise hipp 1 bez Metafolin-a samoo sa Metafolin-om...i nisam mogla postepeno da predjem na ovaj novi jer nisam imala gdje da kupim stari AD🤷♀️ Ali nema mi problema,kaka svaki drugi dan ili svaki dan...ali bljuckanje me ubija...bojim se sve da nije nesto ozbiljno 🤷♀️
Promijenila sam i flasicu pa cemo da vidimo...koliko vi imate flasica za bebe koje samo piju AD? imam nukovih 6 (3 male i 3 velike) u slucaju da predjem na Aventove ne znam koliko da kupim 🤷♀️😅
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Ja koristim hipp 1 od pocetka…s tim sto nema vise hipp 1 bez Metafolin-a samoo sa Metafolin-om…i nisam mogla postepeno da predjem na ovaj novi jer nisam imala gdje da kupim stari AD🤷♀️ Ali nema mi problema,kaka svaki drugi dan ili svaki dan…ali bljuckanje me ubija…bojim se sve da nije nesto ozbiljno 🤷♀️
Promijenila sam i flasicu pa cemo da vidimo…koliko vi imate flasica za bebe koje samo piju AD? imam nukovih 6 (3 male i 3 velike) u slucaju da predjem na Aventove ne znam koliko da kupim 🤷♀️😅
Evo da se ja malo ubacim.
I ja pratim tu grupu na fejsu Adaptirano mlijeko i prehrana.
Za bebe koje su na AD-u i kombinirano AD i dojenje preporučuju se bočice sa sporijim otpustom. Najsporija Dr. Browns usko grlo, Dr. Browns široko grlo za malo veće bebe, Tomee Tipee pa MAM sa duplim dnom.
Avent anticolic ima brži otpust. NUK bočice imaju jako brzi otpust i ne savjetuje se hranjenje njima, pogotovo ne kod halapljivih beba.
-
Moj dječak isto jako brzo jede, nema vremena čekati i onda se nalijeva bez obzira na vrstu bočice.
Pogledaj PBF (Paced Bottle Feeding) tehniku hranjenja - beba u uspravnom položaju, sisač napola pun, daš mu da povuče i onda popustiš. Produžit ćeš vrijeme obroka, beba brže shvati da je sita pa se neće prejedati, i bit će manje bljucanja i vraćanja hrane.
Ja malog pustim malo da se nasiti i onda krenem primijenjivati tu tehniku. Doduše nekad polovično - hranim u ne skroz uspravnom položaju i sisač bude pun većinom. Ali mu popuštam da nema mlijeka u sisaču i obrok nam traje 20ak min. I bolje je otkad tako radim 😊
-
Bočice - savjetujem ti da isprobaš najprije šta mu odgovara, pa kupuješ više. Ja tako kupovala, na kraju mi stoji velika Avent i Dr. Browns usko grlo nekorištena jer mu ne odgovaraju.
Uglavnom, najprije smo bili na Avent anticolic. Brzo je jeo
Kupila dr.Browns usko grlo - kako je velika beba, taj sisač je dosta mali i on ga uvali u usta cijelog sve do navoja za sisač, ma koliko ja vadila i namještala. Pa smo opet probali Avent. Nešto nije štimalo. Zaključili smo da mu ne odgovara takav okrugli sisač. Više mu odgovara plosnati. Tako da smo sada na MAM bočici sa duplim dnom. I Avent dude koristi 😊
-
Mijenjanje dohrane - ne savjetujem ti uvođenje takve vrste dohrane na svoju ruku. AR formule protiv bljucanja. To je ipak posebna vrsta formule i ne bi trebalo uvoditi bez prethodnog savjetovanja sa pedijatrom 😊
Dječak M 💙 10/2021
Dječak N 🩵 06.12.2024.
Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛
Mame koje izričito dojite... Jel normalno da je kakica baš ono vodenasta. Dok sam ga mijenjala je naravno i kakao u par navrata, i to je više izgledalo kao da piški kroz guzu... Žuta senf voda... Ne znam jel to proljev ili je normalno 😬🙄
Sanjalice posavjetuj se s pedijatrom. No prema svemu napisanom mislim da je to normalno bljuckanje.
Poklončić i ja je se često sjetim, bas mi je nevjerojatno da je tako nestala 😒
Buhtlice bravo za prirast 🙂💪
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
I Mili se malo peruta trbuščića i oko rukice, ja sam je malo sa bademovim uljem prešla nakon što sam je po brisala.
Jel vaša djeca užasno plaču i ne mirna su kad ih "kupate" (brišete sa vodom i blazinicom)? Moja skviči ko prasica, pa se ja onda istresiram cijela.. I kad joj pelenu mijenjam je plač teški, općenito čim ju skidam. Kako ih smirite?
Vagali smo je danas, ima 3490, znači dobila je od petka 140 g. Ja sam zadovoljna skroz bitno mi je da sam vidjela da dobiva na težini.
Otpepala sam dojenje prije I nakon podoja, samo sam sebi stvorila pressing, dojim ju kad želi i svi mirni.
I kod nas je bilo to skvičanje i plakanje kod kupanja i presvlačenja sigurno prvi mjesec i onda samo prestalo. Tad sam si mislila kada ćeš prestati plakati kao da te mučimo, a sad sam već i zaboravila na to.
'21. 💙
'24. 💛
Evo upravo mi je bljucnuo ( pljunuo ) gusto mlijeko🤔 a jeo je u 18 i 30🤔 jel to normalno??
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Evo upravo mi je bljucnuo ( pljunuo ) gusto mlijeko🤔 a jeo je u 18 i 30🤔 jel to normalno??
Ja bih rekla da je normalno. Sve dok ne povraća u mlazu. Bljucanjem izbacuju višak hrane, nagutaju se previše zraka a sfinkter između želuca i jednjaka im nije dovoljno razvijen i otvara se kad ne bi trebao.
Taj zrak koji progutaju mora nekako izići, a s njim iziđe i tekućina.
-
Ako beba dobro napreduje, ne gubi na težini, ima dovoljan broj mokrih pelena - nema razloga za brigu 😊
I bljucanje se javlja nakon hranjenja.
Ako se radi o povraćanju bude u mlazu i neovisno o hranjenju.
-
Bebu treba hraniti u uspravnijem položaju, dići je koji put tokom hranjenja da podrigne, da obrok traje dulje, praviti te pauze tijekom hranjenja, uzeti bočicu sa sporijim otpustom, držati bebu u uspravnom položaju nakon hranjenja 😊
Ali rekla bih da nema razloga za brigu.
-
Moj dječak je na AD-u. Nekada traži jesti i nakon sat vremena. Ovisi. Možda da mu probaš davati češće manje količine da se ne prejeda.
Dječak M 💙 10/2021
Dječak N 🩵 06.12.2024.
Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛
Ja bih rekla da je normalno. Sve dok ne povraća u mlazu. Bljucanjem izbacuju višak hrane, nagutaju se previše zraka a sfinkter između želuca i jednjaka im nije dovoljno razvijen i otvara se kad ne bi trebao.
Taj zrak koji progutaju mora nekako izići, a s njim iziđe i tekućina.
-
Ako beba dobro napreduje, ne gubi na težini, ima dovoljan broj mokrih pelena - nema razloga za brigu 😊
I bljucanje se javlja nakon hranjenja.
Ako se radi o povraćanju bude u mlazu i neovisno o hranjenju.
-
Bebu treba hraniti u uspravnijem položaju, dići je koji put tokom hranjenja da podrigne, da obrok traje dulje, praviti te pauze tijekom hranjenja, uzeti bočicu sa sporijim otpustom, držati bebu u uspravnom položaju nakon hranjenja 😊
Ali rekla bih da nema razloga za brigu.
-
Moj dječak je na AD-u. Nekada traži jesti i nakon sat vremena. Ovisi. Možda da mu probaš davati češće manje količine da se ne prejeda.
Hvalaaa punoo na objasnjenju...hranim ga u uspravnom polozaju...poslije hranjenja ga drzim uspravno 20min do pola sata...piski non stop heheh 😅🤣aa kaka svaki drugi dan malo teze ali iskaka na kraju 😅🤷♀️🤦♀️
Vidjet cu koliko je napredovao u utorak idemo pedijatru...vidjet cu sta ce da mi kaze....mozda mu hrana ne pase? 🤷♀️🤔 a ne bojimm se da mijenjam da ne napravim jos gore 🤦♀️
Je li i jedna bebica pije vodu ili caaj?
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji