Evo upravo mi je bljucnuo ( pljunuo ) gusto mlijeko🤔 a jeo je u 18 i 30🤔 jel to normalno??
Ja bih rekla da je normalno. Sve dok ne povraća u mlazu. Bljucanjem izbacuju višak hrane, nagutaju se previše zraka a sfinkter između želuca i jednjaka im nije dovoljno razvijen i otvara se kad ne bi trebao.
Taj zrak koji progutaju mora nekako izići, a s njim iziđe i tekućina.
-
Ako beba dobro napreduje, ne gubi na težini, ima dovoljan broj mokrih pelena - nema razloga za brigu 😊
I bljucanje se javlja nakon hranjenja.
Ako se radi o povraćanju bude u mlazu i neovisno o hranjenju.
-
Bebu treba hraniti u uspravnijem položaju, dići je koji put tokom hranjenja da podrigne, da obrok traje dulje, praviti te pauze tijekom hranjenja, uzeti bočicu sa sporijim otpustom, držati bebu u uspravnom položaju nakon hranjenja 😊
Ali rekla bih da nema razloga za brigu.
-
Moj dječak je na AD-u. Nekada traži jesti i nakon sat vremena. Ovisi. Možda da mu probaš davati češće manje količine da se ne prejeda.
Hvalaaa punoo na objasnjenju…hranim ga u uspravnom polozaju…poslije hranjenja ga drzim uspravno 20min do pola sata…piski non stop heheh 😅🤣aa kaka svaki drugi dan malo teze ali iskaka na kraju 😅🤷♀️🤦♀️
Vidjet cu koliko je napredovao u utorak idemo pedijatru…vidjet cu sta ce da mi kaze….mozda mu hrana ne pase? 🤷♀️🤔 a ne bojimm se da mijenjam da ne napravim jos gore 🤦♀️
Je li i jedna bebica pije vodu ili caaj?
Moj mali je neki dan bljucao nakom davanja BioGaie. Nekih 24-30 h je bljucao stalno. A prije toga samo jednom kad se baš prejeo.
Sad nekad bljucne, ali mu tako samo iscuri iz usta. Nije nikakav mlaz. Tako da ne brinem.
-
Vidim da si pisala da imaš Nuk. I spominjala si Avent anticolic. Neka jede Aventom, bolje je od Nuka.
-
Moj dječak jede Novalac 1 - u rodilištu jeo Aptamil, ali sam nastavila s ovom. Super je prihvatio, bljucne ponekad. Piški jako, kaka većinom jednom dnevno, rijetko više puta ili da ne kaka više dana (s tim smo imali problem na početku).
Sada nekad mu napravimo par stupnjeva topliju bočicu ako vidimo da ga muči kakanje, pa ga to potjera 😃😃
Uglavnom, hranu nemoj mijenjati na svoju ruku. Upitaj pedijatra za savjet 😊
-
Voda/čaj - preporuke kažu da do navršenih 6 mjeseci života nije potrebna nikakva dodatna tekućina, jer potrebnu tekućinu dobivaju kroz majčino mlijeko ili AD. Tako da ja ne dajem ništa 😊 samo AD 😃
Dječak M 💙 10/2021
Dječak N 🩵 06.12.2024.
Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛
Perutanje - i moj se gulio cijeli. Rekla patronazna normalno jer iz vode izađu na zrak.
Kupanje - par dana nakon otpadanja pupka. Svako kupanje teška trauma. Vrištao je toliko da sam se psihički pripremala. Onda sam ga jedan dan stavila sa sobom (tojest muž ga je doveo) u kadu, i gle čuda, šuti i uziva. Lezi meni na nogama, duboko uronjen u vodu (ne glava naravno) i mogao bi zaspat bez problema koliko mu je ugodno. Od tad se tako kupamo 😂
Da napomenem da se ja prva otusiram, sve isperem sa sebe i iz kade i novu vodu stavim. Ne kažem da je najhigijenskije, ali bar nema vrištanje i ostajanja bez daha 🤭
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Sanjalica neka me netko ispravi ako griješim, ali mislim da bebama do kasica ne treba ni voda ni caj :)
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
I Mili se malo peruta trbuščića i oko rukice, ja sam je malo sa bademovim uljem prešla nakon što sam je po brisala.
Jel vaša djeca užasno plaču i ne mirna su kad ih "kupate" (brišete sa vodom i blazinicom)? Moja skviči ko prasica, pa se ja onda istresiram cijela.. I kad joj pelenu mijenjam je plač teški, općenito čim ju skidam. Kako ih smirite?
Vagali smo je danas, ima 3490, znači dobila je od petka 140 g. Ja sam zadovoljna skroz bitno mi je da sam vidjela da dobiva na težini.
Otpepala sam dojenje prije I nakon podoja, samo sam sebi stvorila pressing, dojim ju kad želi i svi mirni.
Dojenje, pelena ili kupanje pa dojenje opet. Tak se smiri
Nema potrebe ni voda ni čaj jer ispiru mlijeko iz crijeva koje ih oblaže i štiti (inače sve loše ide preko crijeva)
I Mili se malo peruta trbuščića i oko rukice, ja sam je malo sa bademovim uljem prešla nakon što sam je po brisala.
Jel vaša djeca užasno plaču i ne mirna su kad ih "kupate" (brišete sa vodom i blazinicom)? Moja skviči ko prasica, pa se ja onda istresiram cijela.. I kad joj pelenu mijenjam je plač teški, općenito čim ju skidam. Kako ih smirite?
Vagali smo je danas, ima 3490, znači dobila je od petka 140 g. Ja sam zadovoljna skroz bitno mi je da sam vidjela da dobiva na težini.
Otpepala sam dojenje prije I nakon podoja, samo sam sebi stvorila pressing, dojim ju kad želi i svi mirni.
Mi malo popamo i onda pošto znam da ga sisa uspava, idemo se presvući, obrisazi, umiti i sta već trebamo. Isto tako rije baš pravog kupanja mu dam malo papati i onda budemo super kad se kupamo, baš voli vodu i uvijek mi se kesi😅 vristi kad mu nos cistim jer to ostavim budala uvijek za kraj a on već postane gladan🤣🤣
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Hej drage moje,evo ja se testirala i negativna sam 🎉 temp vise nemam,mislim da je fakat bilo do cica i da se nisam dobro izdojila 🥴
Hvala Vam svima na podršci i uputama sto i kako 🥰
Inače,i mi se perutamo,osobito stopala i jutros sam kod brisanja primjetila s lijeve strane trbuščića.
Pupcic nam još nije otpao pa je i dalje samo brisanje mokrom krpom i to je to 🤷♀️
Osim toga,izašli smo van do kraja ulice u šetnju posto je bio divan i sunčan dan,grofici se dopalo jer nije gunđala 😎
Off topic.
Sad sam se opet sjetila Kikys jesenskih beba tj trudnica,jel itko zna ista o toj ženi? Ona je nestala netom u periodu njene indukcije ako se ne varam.
Kiky ako nas čitaš,javi se-fakat mislimo na tebe ❤️
Jel Kiki imala termin kad i ja, ako se dobro sjećam?
Nema nam ni Madamel ovdje, doduše s njom se znam privatno čuti
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
Mame koje izričito dojite… Jel normalno da je kakica baš ono vodenasta. Dok sam ga mijenjala je naravno i kakao u par navrata, i to je više izgledalo kao da piški kroz guzu… Žuta senf voda… Ne znam jel to proljev ili je normalno 😬🙄
Mi smo znali imat takvu kakicu sad jel normalno il ne nez. Čitala sam u knjizi da je kod dojenih beba sve vrste stolica normalne osim zelene boje
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Mame koje izričito dojite… Jel normalno da je kakica baš ono vodenasta. Dok sam ga mijenjala je naravno i kakao u par navrata, i to je više izgledalo kao da piški kroz guzu… Žuta senf voda… Ne znam jel to proljev ili je normalno 😬🙄
Mi smo znali imat takvu kakicu sad jel normalno il ne nez. Čitala sam u knjizi da je kod dojenih beba sve vrste stolica normalne osim zelene boje
Osim bijele i crne.. Zelena je isto ok. Gdje si to čitala?
Je, zuta senf zrnata vodica, cuje se kad kaka kao da ima proljev.. Sve boje osim crne i bijele su okej
Sortiraj odgovore
Najstariji