Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lady.D
    27. Svibanj 2021. 13:03

Eto Jana25 lijepo objasnila. Nisam znala da ne postoji mineralna krema sa SPF50. To znaci da svi jaki faktori koji su kao za klince i osjetljivu kozu sadrze iskljucivo kemijaki faktor? Ja planiram na more za tjedan dana, do onda moram nesto smisliti. 🙈
    Sto se tice pratnje na pregledu. Ja idem privatno i dozvoljeno je povesti partnera. Do sada nisam, ali na sljedeci pregled bude isao i on. Mislim da ce onda tek dobiti osjecaj da beba dolazi. 😂

Jana25
    27. Svibanj 2021. 13:11

Lady.D

Eto Jana25 lijepo objasnila. Nisam znala da ne postoji mineralna krema sa SPF50. To znaci da svi jaki faktori koji su kao za klince i osjetljivu kozu sadrze iskljucivo kemijaki faktor? Ja planiram na more za tjedan dana, do onda moram nesto smisliti. 🙈
    Sto se tice pratnje na pregledu. Ja idem privatno i dozvoljeno je povesti partnera. Do sada nisam, ali na sljedeci pregled bude isao i on. Mislim da ce onda tek dobiti osjecaj da beba dolazi. 😂

Mozda ima samo cinkov oksid, a ne i titan dioksid. Tako da, vjerojatno je kemijska zastita  😉

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Jana25
    27. Svibanj 2021. 13:22

Evo samo primjer: https://www.eau-thermale-avene.com.hr/zastita-od-sunca/netolerantna-i-alergijama-sklona-koza/mineralna-linija-spf-50-spf-50/mineralna
    .
    Ova krema od Avene. (Nisam probala, ne znam) pise 100%mineralna zasgita spf 50, a kad pogledate sastav, nema cink oksida.. ne kazem da nije dobra, ali nije 100% mineral 😄
    I hrpa njih tako. Samo čitati sastav.
    Puse 😙😙

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Mišić
    27. Svibanj 2021. 13:51

Zara7

EndzrueZara7

Love2021

Zara7

Puno hvala na brzom odgovoru 😊 probala sam sve što postoji na tržištu (5 vrsta vaginaleta) osim oralnih antimikotika koje ne smijemo u trudnoći, nažalost mirna budem samo par dana i onda ponovno isti simptomi :( nadam se da ću je sutra uspjet dobiti da kaže što dalje!

Ja ti imam candidu stalno. Gyno nešt od Krke mi je dala sad zadnje.. 7 dana vaginaleta. Canesten ne pomaže. Rekla mi je izbaci šećer i brašno i one će se smirit. Ništa torte, kolači ni slatkiši

Hvala ti! 🥰 Ja imam u kontinuitetu, slabo mi išta pomaže. Trudim se regulirati sve navedeno 😌 nadam se da će se bar nakon trudnoće povući, baš sam luda više 🤯 javi ako ti nešto od preparata baš pomogne na duže staze 😙

Ja sam isto u prošloj trudnoći i nakon poroda vukla candidu i onda mi je ginekolog propisao neku tabletu koja se samo popije i stvarno je nakon toga bilo puno bolje (npr. opet pojavila mi se tek kad mi je jako imunitet bio pao). Ali sam zaboravila kako se zove taj lijek. :senilna:

Mišić
    27. Svibanj 2021. 13:55

Čestitam svima na urednim pregledima i otkrivenim spolovima! 
    _____
    Kreme za sunčanje - baš sam neki dan dječaku kupila Alphanova faktor 50 koja je kao prirodna, bez kemijskih filtera, osigurava trenutnu zaštitu po nanošenju, bla, bla. I sad nakon Janinog posta idem čitati sastav i naravno da ima samo titan dioksid.  Ali isto ću ju i ja posuditi, hahaha.

• ponosna.mama
    27. Svibanj 2021. 14:01

Drage moje, evo mene s pregleda 😊 ..sve je u redu i stize nam Lara 💝🥰

Lady.D
    27. Svibanj 2021. 14:19

Jana25

Evo samo primjer:https://www.eau-thermale-avene.com.hr/zastita-od-sunca/netolerantna-i-alergijama-sklona-koza/mineralna-linija-spf-50-spf-50/mineralna
    .
    Ova krema od Avene. (Nisam probala, ne znam) pise 100%mineralna zasgita spf 50, a kad pogledate sastav, nema cink oksida.. ne kazem da nije dobra, ali nije 100% mineral 😄
    I hrpa njih tako. Samo čitati sastav.
    Puse 😙😙

Ima super stranica na kojoj mozete provjeriti sastojke bilo kojeg kozmetickog proizvoda i njihovu razinu stetnosti - COSDNA. 
    Bas sam isla provjeriti tu Avene i kao sto si i napisala sadrzi i mineralni i kemijski faktor. Ali vjerojatno je sigurnija od onih koje sadrze iskljucivo kemijski. 

https://www.cosdna.com/eng/cosmetic_6185553276.html

plavabosanka
    27. Svibanj 2021. 14:21

ponosna.mama

Drage moje, evo mene s pregleda 😊 ..sve je u redu i stize nam Lara 💝🥰

Čestitam. Ajde da stiže i jedna curka🥳🥳💗

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

plavabosanka
    27. Svibanj 2021. 14:26

Nego žene da vas pitam jel imala još neka od vas problem da se brzo zadiše i uspuše kad radi nešto ili kad tipa ide u šetnju itd? I kak ste to riješile, ako jeste? 

Pošto ja inače živim u Schwarzwaldu gdje je sve brdovito(a navikla na moju ravnu Podravinu) i inače sam se znala uspuhat kad se treba popeti u brdo, ali sam uvijek to pripisala niskom tlaku jer i kad bi trebala trčati nebi mogla dugo a da se ne krenem teško disati. Ali sad kao da me na to sve pere i pristisak u trbuhu. Izašla sam u šetnju puna elana, a tražila prvu klupu da sjednem jer sam crkla dok sam se popela do stazice😭 

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

CarpeDiem.
    27. Svibanj 2021. 14:27

Jana25

Lady.D

Zara7

Jutroo svima 😊
    Čestitke na super pregledima 🥳🥳
    ______
    Znam da je bila tema već, al ne sjećam se zaključka. Koje kreme za sunčanje su sigurne u trudnoći? Jel ima neka da se krenula sunčati već pa da je upućena?😎🌞🌡

Ja sam nedavno isto pitala za sunčalice, ali nije bilo nikakvog konkretnog odgovora. Možda je bilo rano za razmišljanje o tome. Malo sam proucavala, najbolje su kreme sa mineralnim faktorima. Naisla sam na olival mineral KIDS 30 faktor i Biobazin mineralni losion 30 faktor, 50 faktor nisam trazila, ali izbor je i veci.
    Problem kod takvih krema je sto se jako tesko razmazuju, pa koza ostane bijela. 🙈 Nisam vise pametna. Obzirom da cu na moru biti ukupno 10 dana, razmisljam i o nekoj kvalitetnoj kremi s kemijskim faktorom. 🤷‍♀️

Postoji mineralna i kemijska od UV zraka.
    Mineralna odbija suncevu svjetlost od koze (zato je bijela i teze se razmazuje, uvijek preporuka za djecu), a kemijska pretvara suncevu energiju u toplonsku (zna zagrijat kozu, pecnut)
    Jedina mineralna krema je ona koja sadrzi u sastavu i CINKOV OKSID i TITAN DIOKSID. Prava mineralna krema, s takvim sastavom ne postoji 50SPF, max je 30SPF.
    Jos razlila je sto kemijski trebate cesce obnavljat nego mineralni.
    Nemam neku kremu koju bi preporucila ili jednu ili drugu. Probala sam ih dosta. Ono sto mi je botno da nema alkohola (nije svaki alkohol u kremama los) parabena, parafina.
    Jos ako netko ima osjetljivu kozu, preporula je mineralni faktor.
    Nadam se da sam pomogla 😊

Dodala bih da Titanijum dioksid uvijek mora da se provjeri sa proizvođačem da li je u NANO ILI NON NANO obliku. 
    Konkretne preporuke za cure koje mrzi ili da čitaju deklaraciju ili se  jednostavno ne razumiju bila bi npr.
    -Francuski brend Gamarde spf ima ga i za odrasle i za bebe
    -organlook krema za sunčanje 
    -sunwegan imaju je za djecu i odrasle (DM, müler)
    -biobaza
    -lavera krema za sunčanje 
    -alteya organic (ljelarne)
    -azeta bio
    -Mustela ima odličnu kremu ove godine. 
    Nadam se sa sam pomogla.

url=https://lilypie.com]

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.