Pozdrav cure,žene,majke,kraljice 😁 evo mene sa kombiniranog tj.uvz,posto mi je prva trudnoca nzn sta znace sve ove kratice
CRL 58mm
BPD 19 mm
NT 1.1mm
NBM 4,3mm
Kčs(+)
Fp (+)
Jel bi to bilo u redu nalaz za 12.tjedan ako se koja razumije u to,beba je spavala pa smo je morali budit muckanjem i kašljanjem 🤣vec je spavalica na mamu 🥰 nalazi krvi ce bit za tjedan dana tek ..sretno svima dalje 😘
Prva trudnoća 🥰
Svi nalazi uredni
Prvi pregled 24.3. - 7+6 🤗
Drugi pregled 28.04. - 13+2
.... 28.5. -17+1 stize nam dečko 💙
....30.6 - 21+6 sve u redu 🙈veseli Noa
...24.7 - ogtt -u redu
...30.7- 26+1 rastemo 💙
...30.8
www.roda.hr one su stvarno odlične. Ima i rodina grupa na fejsu (kako neki kažu sekta , al nije jer sam more odgovora preko tražilice dobila preko grupe) . Znači njihovu stranicu najbolje prokopati i pogledaj film na youtubeu mliječna staza. U rodilištu obavezno vuči sestre svako hranjenje da dođu provjerit hvat. Ne smije Vas bolit bradavica dok sisaju. Čim boli ne valja hvat i napravit će vam bebica ranu (osjetljivije su bradavice u prvim danima)
https://www.ringeraja.hr/clanak/tumacenje-ultrazvucnih-nalaza-u-trudnoci_528.html?page=
Mlijeko pijem jedino u kavi, općenito u prehrani mi ne paše pogotovo i sad ima utjecaj na rad štitnjače (na terapiji sam). Pijem jogurte i kefire i time nadoknadim. Ako to pitaš jer misliš da ćeš imat više mlijeka, nećeš. Mlijeko se stvara kako beba sisa. Kako isprazni toliko se napuni. Znači i da su ti sise šljive opet bi imala mlijeka :D Pravilan hvat bebe je sve što trebaš proučit i dobro dobro se pripremit (mi imamo 2god staža, sa sisetina na šljive)
Ma ne pitam zbog dojenja, Ima do toga Jos 🙈 vec onako, zbog kalcija.. I ja Imam problem Sa stitnjacom Ali nisam primijetila da Mi ista smeta, 🤷♀️
09.2017- spontani
04.2018- spontani
10.2019-spontani
02.2021+ ❤️❤️
Lisa27čestitam na curici 🥳
Što se tiče testova mislim da je za početak uz pouzdanog ginekologa i uzv dobar kombinirani probir kao neki orijentir, a ukoliko se pokaže nešto sumnjivo da se napravi NIPT… Radim u toj struci da mogu reći da je kombinirani dosta pouzdan ali naravno da je NIPT točniji i bolji ali je financijski teže svakome si to priuštiti
Drago mi je cuti iz tvoje perspektive da je kombinirani pouzdan.
Gledam te svoje hormone iz krvi i FREE beta mi je uz donju granicu a pappa je iz gornju. I totalno takav nalaz ne ide uz trisiomiju ni blizu. Jedino je pitanje da li se stvarno te trisomije moraju odraziti na moje hormone ili se moze desiti da uopce ne utjecu na njih
Vjerojatno je sve moguce. Kao sto se 20% downica ne prikaze na uzv.
Rita hvala i tebi na iskustvu s nn. Utjesno je stvarno ako se uzima manja vrijednost.
Cure cestitam na dobrim pregledima ❤️
A ostali rizici su u nižim graničnim vrijednostima? Vjerujem da će sve biti ok na daljnjim pretragama ali to vrijeme čekanja je teško. Još par dana i doći će nalazi a do onda što manje stresa ❣️
Dns sam obavila uzv, sve je u redu, nosna kost vidljiva, nn 0.7. Kaže gin da je sve u redu i idući pregled imamo 20.5. 🥰
Dns sam i vadila krv za kombinirani pa čekam nalaz.
Puno je pregleda dns, držim fige da je svima sve ok ❤️
Baby N 💙
Što se tiče testova mislim da je za početak uz pouzdanog ginekologa i uzv dobar kombinirani probir kao neki orijentir, a ukoliko se pokaže nešto sumnjivo da se napravi NIPT… Radim u toj struci da mogu reći da je kombinirani dosta pouzdan ali naravno da je NIPT točniji i bolji ali je financijski teže svakome si to priuštiti
Gledam te svoje hormone iz krvi i FREE beta mi je uz donju granicu a pappa je iz gornju. I totalno takav nalaz ne ide uz trisiomiju ni blizu. Jedino je pitanje da li se stvarno te trisomije moraju odraziti na moje hormone ili se moze desiti da uopce ne utjecu na njih
Rita hvala i tebi na iskustvu s nn. Utjesno je stvarno ako se uzima manja vrijednost.
A ostali rizici su u nižim graničnim vrijednostima? Vjerujem da će sve biti ok na daljnjim pretragama ali to vrijeme čekanja je teško. Još par dana i doći će nalazi a do onda što manje stresa ❣️
Ma da
Down je 1:2000
Patu i Edrwards su 1:13000
To sve uz visoku mjeru nuhalnog nabora
Tako da vjerujem da mi je biokemija u redu skroz
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
🍀Termin idućeg pregleda 🍀
Travanj:
Lady.D 22.04.
Traveller 22.04.
Nikkas 22.04.
Lyra 22.04.
Jana25 23.04.
Ivkica 24.04.
CarpeDiem 26.04.
Buhtlica34 26.04.
Jackie27 27.04
Petoma93 28.04.
Lollypop 28.04.
Ponosna.mama 28.04.
Lyra 29.04.
Tracy 29.04.
Love2021 29.04.
Tommyfame 30.04.
Orhideja 30.04.
Kiky 🥰 30.04.
Freya_444 30.4.
Svibanj:
Ana25 03.05.
Sanjalica 04.05.
Nikkas 04.05.
Tienna 05.05.
Taya 05.05.
Malenabeba8 05.05.
Mala_martina1990 05.05.
Eemine4 05.05.
Ani92 06.05.
Haru 06.05.
Mateja31 06.05.
Little baby 06.05.
Iva2 12.05.
Dannna 12.05.
Lady D. 13.05.
Kinderica 13.05.
Leah 17.05.
Sanja0508 18.05.
Lješnjak 18.05.
Endzrue 19.05.
Lisa27 👶🧸🎀 19.05.
Lorre 20.05.
Monalisa 24.05.
Ma da
To je stvarno super nalaz i jako dobar temelj
Ma da
To je stvarno super nalaz i jako dobar temelj
I meni je izgledalo obecavajuce
Nuhalni nazalost moze biti uzrokovan s vise problema, no idemo korak po korak.
Javim se kad stignu nalazi panorame.. Pusa svima
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Sortiraj odgovore
Najstariji