Cure, ajmo malo o prehrani i kozmetici u trudnoći. Jeste li sto mijenjale kada ste saznale da ste trudne? Bas me zanimaju iskustva. Ja, sto se tice prehrane sam izbacila tunu, suhomesnate proizvode tipa prsuta i kobasa. Jedem kuhanu sunku, mlijecne proizvode kupujem u trgovinama, s naznakom na pasterizirano mlijeko, povrce dobro operem. Ne zelim pretjerano robovati prehrani. Ako mi se jede priustim si junk. Uz gablec narucim i salatu za koju ne znam kako je oprana, al eto...jede mi se kiselo.
Sto se tice kozmetike promijenila sam samo kremu za lice i BB kremu, ostalo sve koristim kao i inace. Kosu ne bojam, tak da s tim nemam problem. 😅
eeeeh i skoro zaboravih pozdraviti Lori!Nadam se da si dobro!
Mišić bok Dobro sam hvala na pitanju, kako si ti draga? Ti si već prošla pola puta, divno
37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
FET 9./10.mj ⏳️
Ne, ne smatram uopce da je uzv pouzdaniji, ali ako doktor zna što radi trebao bi uočiti da se mozak ne razvija i sl. Ovo sa tom curicom je jedan horor koji ne želim nikada nikome… Ipak, s druge strane ja imam poznanicu koja je u zadnji tren odlučila da nece pobaciti dijete sa down sindromom i koja je toliko plakala kad je rodila da nije mogla uzeti bebu u naručje dok joj doktor nije rekao da je beba skroz zdrava i nema down. Skoro je napravila pobačaj koji je na kraju ispao netočno dijagnoza "zahvaljujući" tim testovima. Ovaj tvoji i moj primjer su ekstremi i najvjerojatnije će se i na uzv i nipt testu dobiti dobar uvid u djetetov razvoj, a greške su nažalost moguće osobito kad se naleti na nekog nestručnog liječnika.
Pobačaj se NIKADA ALI BAŠ NIKADA ne radi samo na osnovu nipt-a, ako test dođe loš radi se ili biopsija korionskih resica ili amnio koje su 100posto tocne analize kojima dobijemo nalaz kariograma ploda.
Uh, uzasna priča, bas mi je žao. Znam za to, ali koliko se sjećam ona nije željela jer je odlučila da nece pobaciti i nije htjela riskirati sa tim invazivnim testovima. Samo sam htjela reći da je moguće da i testovi budu netočni ponekad (znam, rijetko, ali budu). Uglavnom, smatram da svatko na temelju svojih uvjerenja, iskustava, mišljenja i financijskih mogućnosti u konačnici mora donesti odluku za sebe. Ja niti nakon ovih primjera nemam potrebu ići na nipt testove i znam da je nekima to glupo, ali jednostavno je tako i nema tog primjera koji će me natjerati da ga napravim…
A mi bi se trebale vratit na sretnije teme čim prije 😄😄 Cestitke svima na dobrim pregledima 😍
Mislim da si krivo shvatila primjere i općenito ovu konstruktivnu razmjenu mišljenja. Nitko ih ne nabraja da tebe ili bilo koga u nešto ubijedi... 🙈
Prvo trebamo da razumijemo koncept greške...🙌
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Cure, ajmo malo o prehrani i kozmetici u trudnoći. Jeste li sto mijenjale kada ste saznale da ste trudne? Bas me zanimaju iskustva. Ja, sto se tice prehrane sam izbacila tunu, suhomesnate proizvode tipa prsuta i kobasa. Jedem kuhanu sunku, mlijecne proizvode kupujem u trgovinama, s naznakom na pasterizirano mlijeko, povrce dobro operem. Ne zelim pretjerano robovati prehrani. Ako mi se jede priustim si junk. Uz gablec narucim i salatu za koju ne znam kako je oprana, al eto…jede mi se kiselo.
Sto se tice kozmetike promijenila sam samo kremu za lice i BB kremu, ostalo sve koristim kao i inace. Kosu ne bojam, tak da s tim nemam problem. 😅
Inače koristim prirodne proizvode odavno vec... pogotovo antiperspirant, gelove za tusiranje, sampone... šminku je nemoguće bas pronaci prirodnu pa koristim malo kvalitetniju.
Pokušavam se držati one 70% ishrane riba, voće, povrce, resto meso i neke "lošije stvari" koje mi se sada bas traže 😅. Mliječno, gluten, kavu ne konzumiram. A od sada izbjegavam svježe meso i suhomesnate proizvode...
B.leaf, sada tek vidim da pišeš da si ponovno trudna tako da čestitam i držim fige da testovi budu dobri! 🤞🤞
Lady.D, ja već godinama koristim prirodnu kozmetiku (sampone, sapune, dezice, kreme) jer sam gledala neki dokumentarac o štetnim sastojcima i što rade nama i bebama u trudnoći. Nažalost zaboravila sam kako se zove... u dekorativnoj kozmetici je gotovo nemoguće izbjeći te sastojke, ali treba na ovo što možemo paziti. Plastične boce i slično izbjegavati u širokom luku. Za hranu- pa jedem sve ko inace, trudim se više povrća, voća i orašastih plodova. Ne mogu rec da imam savršenu prehranu jer pojedem i slatko i junk kad mi dodje 😅
🙋♀️30🙋♂️30
➕ 5.2.2021. 💙
Pozdrav mame,
Tražim sad na netu neke korisne info za buduće mame i naletim na ovu stranicu. Inače termin mi je 21.09.2021, Zagreb. Prvo sam dijete rodila u Vinogradskoj. Sad bih svakako promjenila pa se premišljam između Sv.Duha i Petrove. Obzirom da je na Duhu velika gužva naručila sam se na anomaly scan u Petrovu pa ću vidjeti kako će to sve proći. Nisam čitala sve od početka. Ali ukratko mogu još reći da sam radila NIPT test i nisam požalila ni kune, mir koji to donese se ne može platiti. :)
Sad još razmišljam da bih išla na neko trudničko vježbanje, ide li netko od vas ili ima nešto za preporučiti?
Pozdrav svima. :)
Maddy, ja ti idem na prenatalni pilates na Trešnjevku i skroz je ok. Ispočetka bude lagano ali kako trbuh krene rasti postane skroz zadovoljavajuće 😊
Bok svima! Mene zanima je li neka od vas odlučila da neće raditi prenatalni test bilo kojeg tipa? Ginekolog mi je na zadnjem pregledu rekao da do sljedećeg pregleda razmislim. Sad sam 9+4.
Missy, za kad je dogovorena kava? Gdje se mogu javiti? 😊
Endzrue, termin sljedećeg pregleda mi je 13.5., a termin 20.11. ❤
Ja nisam radila ništa!
Pozdrav mame,
Tražim sad na netu neke korisne info za buduće mame i naletim na ovu stranicu. Inače termin mi je 21.09.2021, Zagreb. Prvo sam dijete rodila u Vinogradskoj. Sad bih svakako promjenila pa se premišljam između Sv.Duha i Petrove. Obzirom da je na Duhu velika gužva naručila sam se na anomaly scan u Petrovu pa ću vidjeti kako će to sve proći. Nisam čitala sve od početka. Ali ukratko mogu još reći da sam radila NIPT test i nisam požalila ni kune, mir koji to donese se ne može platiti. :)
Sad još razmišljam da bih išla na neko trudničko vježbanje, ide li netko od vas ili ima nešto za preporučiti?
Pozdrav svima. :)
Maddy, ja ti idem na prenatalni pilates na Trešnjevku i skroz je ok. Ispočetka bude lagano ali kako trbuh krene rasti postane skroz zadovoljavajuće 😊
Ma daj? 😄 primate nove clanove?sad kad otvorim komplilacije mogla bi se bavit pilatesom 😅🥰
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Curke imam jos jedno pitanje. Kad je radila uzv doktorica se nasmijala i kaže da se beba odguruje nogicama i da je aktivna. Ja sam isto vidjela na uzv bilo mi je preslatko da to malo čudo je tako nemirno. Dali je to uredu dali mora biti tako? Dali mu nešta smeta možda?
Oprostite na pitanjima al prva trudnoća i nemam pojma o ničemu.
Curke imam jos jedno pitanje. Kad je radila uzv doktorica se nasmijala i kaže da se beba odguruje nogicama i da je aktivna. Ja sam isto vidjela na uzv bilo mi je preslatko da to malo čudo je tako nemirno. Dali je to uredu dali mora biti tako? Dali mu nešta smeta možda?
Oprostite na pitanjima al prva trudnoća i nemam pojma o ničemu.
Sve je u najboljem redu, što se toga tiče ako se brines radi bebine aktivnosti ❤
Moju prvu su jedva hvatali na U.z koliko je bila aktivna....
Tako bebe ojacavaju mišiće koji se razvijuju, kosti... i one rade naporan posao 🌸
Sortiraj odgovore
Najstariji