Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sunce7
    14. Travanj 2021. 10:51

Orange

Pozdrav, citam vas vec neko vrijeme jer sam isto trudna, ponovo. Bez djece sam i iza sebe imam dvije neuspjesne trudnoce. Vidim da se povela rasprava oko NN i kombiniranog testa. Evo ja sam vam primjer gdje je NN bio ok i sve mjere ok i dr me nije slao na daljnja testiranja da bi na kraju u 25tt otkrio anomalije nespojive sa životom, da bi u 30tt zavrsila na induciranom porodu. Tu na forumu po raznim temama sam naletjela na par slicnih prica, pa vidim da to nije bas nesto sto se rijetko događa. U ovoj trudnoci mi nitko nije preporucio da radim kombinirani test jer on vec sa 33+ godine daje los rezultat zbog godina, trenutno imam 35, niti se itko oslanja na NN jer te dvije stavke ne moraju znaciti nista, kao sto sam napisala NN u toj trudnoci je bio savrsen ali na kraju nista nije bilo savrseno. Sada cu poduzeti sve da pokusam izbjeci ponavljanje tog scenarija i nadati se da je ipak sve ok. Dakle ono sto bih ja preporucila ako imate bilo kakav crv sumnje je napraviti neki NIPT za pocetak.
    Naravno da su nam svima vece sanse da ce sve biti ok, ali eto ponekad se dogodi i ova druga strana price.

Zao mi je zbog takvog iskustva.😞

Uvijek sam govorila ako vec nesto lose treba biti nek se desi sto prije, al tako kasno je bas tuzno i sigurno traumaticno.😞 nadam se da ce ovaj put biti sve ok, drzim fige.🥰

Leonoah
    14. Travanj 2021. 11:21

Hej cure, evo mene s pregleda. Šokirala sam se kad sam na vaganju skužila da sam se udebljala 5 kg u mjesec dana😵  najgore od svega je što treniram 3x tjedno, idem u duge šetnje (prijeđem između 7 i 10km dnevno), hranim se zdravo.. ništa mi nije jasno🙈 ako ovako nastavim ne gine mi dobiti još 15kg do kraja. I da, ginićka misli da je dečko, a mi smo silno priželjkivali curicu. Sljedeći pregled je oko 13.05. u bolnici anomaly scan. 

👱🏻‍♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
    Prva trudnoća - termin 29.09.2021.

• buhtlica34
    14. Travanj 2021. 11:25

Leonoah

Hej cure, evo mene s pregleda. Šokirala sam se kad sam na vaganju skužila da sam se udebljala 5 kg u mjesec dana😵 najgore od svega je što treniram 3x tjedno, idem u duge šetnje (prijeđem između 7 i 10km dnevno), hranim se zdravo.. ništa mi nije jasno🙈 ako ovako nastavim ne gine mi dobiti još 15kg do kraja. I da, ginićka misli da je dečko, a mi smo silno priželjkivali curicu. Sljedeći pregled je oko 13.05. u bolnici anomaly scan.

Gdje treniraš i što? :) ja želim početi čim mi prođu ove mučnine, inače sam išla 3xtjedno u teretanu, i baš mi fali to. znam da neću moći taj intenzitet, ali voljela bi ići na neke vježbe 

• monalisa
    14. Travanj 2021. 11:27

Sanjarka samo misliti pozitivno i budi hrabra, drzim fige da sve bude kak treba ❤❤❤
    Evo i mi obavili pregled, sve je u najboljem redu, bebica je velika 5,18cm mase rukicama i nogicama i vrti ko luda 😊 najvjerovatnije je cura, ali mi je rekao nek se ne drzim 100% toga 🥰🥰

• monalisa
    14. Travanj 2021. 11:30

monalisa

Sanjarka samo misliti pozitivno i budi hrabra, drzim fige da sve bude kak treba ❤❤❤
    Evo i mi obavili pregled, sve je u najboljem redu, bebica je velika 5,18cm mase rukicama i nogicama i vrti ko luda 😊 najvjerovatnije je cura, ali mi je rekao nek se ne drzim 100% toga 🥰🥰

I da, skinula sam 1,5kg zbog povracanja i mucnina tako da sam u minusu s kilama, trenutno 81,5kg 🤭

Hera✨
    14. Travanj 2021. 11:31

Cure cestitam na super pregledima! 🥳
    Moj je tek u 18h i do tad cu izludit 😩

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

little baby
    14. Travanj 2021. 11:35

I mi smo obavili pregled,sve je super. Bebica lijepo raste i napreduje. Veca je za tjedan dana,vidjela sam ju kako se mice i kako srceko kuca. Udebljala sam se 1kg,i sl pregled je 06.05 u bolnici kad imam i uzv kod njih

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

Leonoah
    14. Travanj 2021. 11:54

buhtlica34

Leonoah

Hej cure, evo mene s pregleda. Šokirala sam se kad sam na vaganju skužila da sam se udebljala 5 kg u mjesec dana😵 najgore od svega je što treniram 3x tjedno, idem u duge šetnje (prijeđem između 7 i 10km dnevno), hranim se zdravo.. ništa mi nije jasno🙈 ako ovako nastavim ne gine mi dobiti još 15kg do kraja. I da, ginićka misli da je dečko, a mi smo silno priželjkivali curicu. Sljedeći pregled je oko 13.05. u bolnici anomaly scan.

Gdje treniraš i što? :) ja želim početi čim mi prođu ove mučnine, inače sam išla 3xtjedno u teretanu, i baš mi fali to. znam da neću moći taj intenzitet, ali voljela bi ići na neke vježbe

Ja sam u Dubrovniku, idem na grupne treninge (budu sveukupno 3-4 cure) s tim da su moje vježbe prilagođene zbog trudnoće. Radi se o kružnom treningu

👱🏻‍♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
    Prva trudnoća - termin 29.09.2021.

andjelina23
    14. Travanj 2021. 12:06

Leonoah

Da te utjesim :) ja sam u prvoj trudnoci normalno jela, svaki mjesec bi dobila 1-1 ipo kg i onda na jednom pregledu u mjesec dana 6 kg! Bila sam u šoku. Izasla sam placuci od doktorice jer me isprepadala da to nije dobro, da mogu dobit Secer i Svasta nesto.. Sta je najluđe tih 6 kg se uopce nije primijetilo 🙄🙄🙄 do kraja trudnoce sam nastavila normalno dobivati na kilaži tako da mi uopce nije jasno tih 6 kg 🙈 i rodila zdravu curicu.. Zatrudnila sam sa 70 kg, dobila 18 kg do kraja s tim da je vecina otisla u stomak.
    I sestra mi je također samo jedan mjesec dobila 5 kg. Objasnjenje ginekologa je bilo da se volumen krvi povecao, voda joj se malo nakupljala i to je to.. Nista strasno 🤗

🤍 Spontani sa 6 tjedana/ 2014
    🧑 Curica 3 godine /2019.
    🤍 Spontani s 12 tjedana, kiretaža/2021.
    🧑 Curica 1 godina (mjesec dana nakon kiretaže zatrudnila)
    🤰https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;11/st/20230621/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c4a6/preg.png

andjelina23
    14. Travanj 2021. 12:09

andjelina23

Kad vam se poceo vidjet trbuh u drugoj trudnoći? U prvoj mi se poceo nazirat s nekih 5 mjeseci, sad sam 11+1 i Vec se dosta vidi 🙈🙈 kolika cu bit do kraja, ne jedem nesto vise nego prije🤷🏼

Itko? 🤣🙈

🤍 Spontani sa 6 tjedana/ 2014
    🧑 Curica 3 godine /2019.
    🤍 Spontani s 12 tjedana, kiretaža/2021.
    🧑 Curica 1 godina (mjesec dana nakon kiretaže zatrudnila)
    🤰https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;11/st/20230621/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c4a6/preg.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.