Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sanja0508
    06. Travanj 2021. 19:39

Lisa27 👶🧸🎀

Lyra

Nama dosli rezultati Panorame - stize nam i treci decko 🎉 i naravno, sve niski rizici sto je najbitnije. ❤️

Čestitam 💙💙💙

Cestitam i da dobrim rezultatima i na malom decku. 💙

Ja 33 godina, MM 31
    15.2.2021 + 🤞❤
    2.5.2021- stiže dečko 💙💙
    31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙

• Ivana2021
    06. Travanj 2021. 19:52

Cure, nova sam na forumu i moja beba također dolazi na jesen ove god😁 Imam pitanje, ne znam je li glupo, danas mi je 12+6,dosad otkad sam saznala za trudnoću sam uvijek osjećala dolje neko škakljanje, presijecanje, ništa bolno više sam po tome znala da se beba razvija i dosad na ultrazvucima je sve u redu. Ima 3 dana da ne osjećam baš ništa od toga pa me uhvatio strah da nije srce prestalo kucat. Pregled mi je tek 16.4. Kakav je vama osjećaj dole? Da li išta osjećate u ovom periodu, znan da je rano za pomicanje bebe i to nije bilo to, ali uvijek je nesto zatezalo na točno odreden om mjestu dole desno kao da je tu beba. Inaće trudnoća dosad mi je idealna, bez simptoma osim u početku bolnih grudi. Sad su samo napete i pojavile se vene na njima, ni jednom mi nije došla muka, apetit odličan. Pomozite curke, dođe mi nazvati da me ranije primi na ultrazvuk ali opet da ne misli da sam teški paničar😵

Hera✨
    06. Travanj 2021. 20:02

Lyra cestitam na zdravom deckicu 💙
    Ivana dobrodosla :) meni je to od dana do dana. Nekad par dana nista ne osjetim, pa opet neki osjecaj dole da se nesto dogada. Mislim da to stvatno nije pokazatelj.

Sto se tice kila ja sam jos na -1 iako nisam se vagala zadnja dva dana jer mislim da sam od ove silne hrane momentalno 3 kg dobila 😂
    A stvari za bebe... ja sam totalno u neznanju. Neki dan muz i ja prolazili pored ducana za bebe, isli malo skicnut kolica itd. Ostala sam u panici kad sam vidjela sve sta postoji i kolko toga svega ima hahah. Previse izbora i previse stvari. Al ovo su korisni savjeti tako da hvala curke 🥰😅

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

• marea
    06. Travanj 2021. 20:08

Bok! Stiže nam broj 2 u studenom pa bih se pridružila :) 

Missy88

Cure, ima neka mozda popis stvari koje je potrebno nabaviti za bebu? 😁 Mozda neka od vas koje vec imate djecu pa znate iz iskustva. Ove "vece" stvari tipa kolica, krevetic, komoda za previjanje, kadica itd. Taj dio znam, ali me zanima koliko npr. bodija, hlacica, kapica, bocica, tetrica, rucnika i tako stvari koje se svakodnevno koriste u njezi, oblacenju… Mozda je rano za sve to, ali polako gledam sto kupiti pa me muce kolicine i sto sve uopce 😁

Joj, to ti je sve tako individualno. Ja sam nakupovala toliko robice da imam trojke imala bih dovoljno. Ovisi o dosta stvari... tipa ako imaš sušilicu puno je lakše, koliko često planiraš prati robicu (odvojeno ili s vašom), ako beba bljucka onda je treba češće presvlačiti, pa dok sam dojila mlijeko je curilo na sve strane tako da je bilo ili presvuci bebu ili ga obloži tetra pelenama :D 

Uglavnom meni su najpraktičnije bile jednodjelne pidžamice za noć i bodi + hlačice sa stopalima / tregerice za dan jer se puno lakše skidaju za promjenu pelene. Pidžamice sa cifom su zakon, ali kod novorođenčeta stvarno nema razlike jesu li na cif ili gumbe. Kad se počnu bacakati uokolo, onda je cif jako praktičan (ima HM i Carters). Pidžamice su mi najdraže iz Nexta, ostala robica većinom C&A, nešto manje H&M. Pepco mi se sve za novorođenče toliko stisnulo da je to bio bačen novac, bolje su im stvari za veće bebe / klince. 
    Ručnika za malog imamo dva ona s kapuljačom, dok se jedan pere drugi se koristi. Desetak tetri ti je dosta, lako dokupiš ako bude potrebno. Ručnikići iz Ikee su zakon, ja sam ih za dojenje koristila. 
    Vreća za spavanje najbolja stvar ikad. Nikakvi jastuci, popluni, dekice, to sve van iz krevetića. Vreća za spavanje i plathica i to je to. 
    I tako :D Uopće se ne sjećam što još treba za bebu osim pelena :D

• buducamama2021
    06. Travanj 2021. 20:09

Cure trebam pomoc... ustvari savjet😬
    Stomak mi je cijeli dan kritican, em sto mi je muka, em mi crijeva rade 100 na sat i imam vjetrove i ne znam vise sta da radim pa me zanima smijem li napraviti domaci caj od mente, jer znam da se neki cajevi smiju neki ne smiju piti u trudnoci
    I svugdje sam procitala da smije caj od mente i na jednom portalu nadjem da ne smije jer opusta misice maternice😩
    Molim vas nek se neka javi ako je pila taj caj i ako ima bilo kakva iskustva
    Iii sorry na dugom postu
    Ljubim vas sve i nadam se da uzivate u mazenju trbuščića❤

20 god; mm 25 god; pobacaj u 12 mj zbog anomalija ploda
    Folate Solgar
    24.3. + 😍
    https://lbdm.lilypie.com/AKybp1.png

• marea
    06. Travanj 2021. 20:14

E da, čitala sam malo temu unatrag pa vidim da vas dosta muče mučnine. Utješite me da će ovo uskoro prestati! Ušli smo u 11 tjedan, a i dalje povraćam po cijele dane, doslovno. Nemam više snage za ništa, samo pazim da ne dehidriram, ovo je prestrašno.

Mišić
    06. Travanj 2021. 20:22

Marea Dobrodosla! 🤗 i potpisujem i tvoj popis! 😀
    Buducamama smijes caj od mente, od jedne salice bebi nece nista biti, a tebi bi moglo pomoci.

• buducamama2021
    06. Travanj 2021. 20:26

Mišić

Marea Dobrodosla! 🤗 i potpisujem i tvoj popis! 😀
    Buducamama smijes caj od mente, od jedne salice bebi nece nista biti, a tebi bi moglo pomoci.

Joj hvala ti punoo
    Pa upravo sam procitala negdje kao da i cajevi koji se ne preporucuju bas da ne moze nista biti od jedne solje
    A po mom nekom laickom misljenju je menta bas nesto od najjednostavnijih trava 
    Nadam se da nece bebi nista biti😞

20 god; mm 25 god; pobacaj u 12 mj zbog anomalija ploda
    Folate Solgar
    24.3. + 😍
    https://lbdm.lilypie.com/AKybp1.png

• MARELA
    06. Travanj 2021. 20:46

Ja bih jos nadodala sto se tice opreme za bebe - prva jedno 3, 5mj su nam totalno bile neprakticne majice. Bebe su male, opustene i to se sve podfrkava po leđima, pa samo morate popravljat. Nama su najbolji bili bodiji sa kopcanjem između nogu i sve druge spojene piđamice obavezno sa gumbicima ili cifom između nogu za brzo i efikasno mijenjanje pelena bez da cijelu bebu moras ispretumbat😄 ili bodi + hlacice sa stoplima. Buduci da su jesenske bebe, mislim da ce nam brzo trebati i zimska vreca za kolica. Nama je komoda za bebe Adax bila bacen novac - plitke ladice, nis nije stalo unutra, a prematala sam na kraju na krevetu, jer mi je bilo lakse😀.
    Ah bas se veselim🥰🥰 sad sam se bas prisjetila malo.
    Nego, neki dan me frendica bas pitala sto cu napraviti drugacije nego prvi puta😅. 
    Prvo mi je palo na pamet spavanje. Mi smo prvi puta sve prepustili slucaju i zavrsili buđenjem svaka 2h, neispavanoscu i skorim zivcanim slomom😅. Na kraju smo se 'spasili' tako da je spavao s nama, ali to je onda potrajalo godinama😬. Ne preporucam ako zelite odrzati uredan spolni zivot😅. Navodno postoje metode koje djeluju, treba ih od pocetka naviknut da sami zaspu u kindacu (stavit ih kad pocnu znakovi da su umorni i odrzavat rutinu), pa bumo vidli ovaj puta dal ce ici😄.
    Cure s mucninama - drz'te se...nije velika utjeha da ce proci, jer nekima to bas potraje...a tako uz dana u dan je stvarno ubitacno. Koristite sve moguce metode za smanjenje mucnine koje procitajte i ne odustajte. Mene su akupresurne narukvice spasile.

SamoMalo
    06. Travanj 2021. 21:01

Znam muku, nas malac ima 3 godine i jos zna spavat s nama. Al smo u seksualnom zivotu postali puno kreativniji, ima mjesta van kreveta 😄😂
    Iako je ovaj rad od doma dosta promijenio stvari jer imamo puno vremena solo. Rekla bi da je zato takav baby boom oko mene ove godine 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.