Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • buhtlica34
    07. Listopad 2021. 22:16

Lady.D

Cure, evo i mene s updateom. Mališa je vec 2.400 g (33+5), komad bebe. Koliko su vase bebice bile u ovom tjednu? Krenula sam racunati koliko bi mogao teziti ako nastavi ovoliko dobivati kroz tjedne i malo sam se preplašila. 😂
    Ja zatvorena ko čep. Sljedeci pregled kod njega 19.10. Tad ce mi napraviti bris za streptokok i dogovorit cemo se hocu li jos koji put kod njega ili u TA SD.

Meni ti je mala na 34+3 bila 2600, tako da dobar je on 😊

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    07. Listopad 2021. 22:38

Hallo cureee...cestitaam na smotuljcima srece onima koje su rodilee...u zaostatkuu sam jakooo punooo...al ajde prvo da ja opisem svoj porod pa vas citam 🥰

Znaci 30.09. Odlazak u bolnicu na termin u 8h...jaki u konstantni bolovi ispod rebara ( pisala sam u par navrata o tome )...prikljucena na ctg i sve super kontrakcija nema...sve do momenta kada bebini otkucaji padaju na 55 😮 sva u soku zvonim i govorim da nesto nije uredu...skuplja se njih 7 oko mene...jedni otvaraju venski put...drugi pripremaju neku spricu u slucaju da se srcane frekvencije ne vrate u normalu da mi to ubrizgaju...drugi popravljaju ctg...ja se vec od straha gubiim...tu mi pozlije...u nekom momentu dolazim sebi i sa bebinim srcem sve oke i ostavljaju me u bolnici na promatranju...spustaju me u radjaonu gdje mi prikljucuju 2 boce fizioloske i ctg koji traje 2sata...kasnije idem u sobu i svaki sat vremena ctg i uvijek super i ocitavanje blagih kontrakcija...u 18h predlaze doktorica da mi stavi kateter da se pocnem otvarat jer se ne otvaram...pristajem jer od straha za bebu sam bila spremna pristat na sve...
    U 5h budim se i osjetim kako sam mokra...ispod mene koja kap krvi...ustajem na wc i kateter ispada...
    Zvonim i javljam i sestra me prikljucuje na ctg...blage kontrakcije...vracaju me u sobu i odma kontrakcije pocinju na 5min...trpim negdje do 6h...zvonim i kazem razmak kontrakcija ii salju me u radjaonu...zovem muzaaa naravno 🤣
    U radjaoni 8cm otvorena...babica daje za bolove...to me osamutiloo ii daloo mi pauze aa bolovi uzaasnoi jakii...probijaaa mi vodenjak i onda nastaje horor…nagoni za tiskanje slabi...ja tiskam a beba nogicama udari u rebra ja stanem izbije mi daah...par puta tako i cujem babicu zove doktora kaze ovo ne ide...dolazi njih trojica...kroz maglu vidim vuku neku spravu...babica govori sad ce to brzo donijeli su vakum...doktor govori njoj penji se na stomak...ovaj jedan priprema vakum a doktor uzima makaze...babica govori tiskaj ja nemam napone tiskam onako na praznoo...

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.
    Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    07. Listopad 2021. 22:38

2 puta sam smogla snage i moj bebac rodjem u 10:08h, plav kao strumf,pupcana jednom oko vrata, odma progledao i micao se i kroz par sekundi proplakao...rodjen je 3880gr i 57cm …sjecena sam tj. Bolje receno iskasapljena...jos uvijek se oporavljam i ide jako teskoo...kucii smooo...malac sisaaa ali mi stalnoo spava i ne budi se nikada sam..budim ga svaka 2 do 3 sata da sisa...to sve prepisujem zutici koju ima...nista strasno ali je ima...

Etoo to je bilo moje iskustvo...jel ima neka da joj se beba ne budi sama??malo me to brine??

Bas sam se raspisala hahha...sretnoo cureee pa se javiim kad budem imala.vise vremena...navikavamo se jos hihi 🥰❤

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.
    Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙

• ponosna.mama
    07. Listopad 2021. 23:12

Draga Sanjalica ovo tvoje mi zvuci tako brutalno da su mi suze dosle na oci 😥
    Drzi se zeno, kapa do poda za sve sta si prosla i nadam se da ce se malac pocet sto prije budit sam i rijesit zutice 💞

• ponosna.mama
    07. Listopad 2021. 23:20

Zene moje, ja sam se danas toliko satrala da vam ne mogu opisat 😔
    Od jutros nisam stala, taman sam gotova sa svime. Uspila sam oprat svu robicu, posteljinu, tetre, rucnike, vrece, deke, ma sve sta postoji za bebu. Onda sam to susila na sve moguce nacine po kuci, cetri masine robe, nesto u susilicu, nesto na malo susilo u kuci, nesto vani ispod balkona da nije na kisi, izludila 😕
    E onda je uslijedilo peglanje sve te robe, katastrofa. Pa onda slaganje robe, pa odnesi sve u sobu, pa smisli di cu sve stavit u komodu, na komodu, oko komode, a da MM ne moze skuzit je li bebica musko ili zensko (bez da otvori ladice)🙄
    I to jos nije sve...
    Nakon toga sam spremala torbu za rodiliste, tu sam isto izludila dok sam skuzila sta sve spremit i jedva je sve stalo u torbu, a ko zna sta cu se jos sitit da sam zaboravila spremit.
    Pa kad sam vec to spremila, zasto ne bi i torbu za cetvrtak za GUK profil 🙈
    Uglavnom sad padam s nogu i idem se srusit u krevet.
    Ujutro je pregled, javim vam se s novostima 😘

bumac95
    07. Listopad 2021. 23:55

Sanjalica moj je spavao prva dva tjedna. Doslovno sam ga vodom špricala da ga probudim. Evo me sad, upravo na prstima izašla iz sobe i molim Boga da odspava bar dok seriju pogledam 🤦🏼‍♀️😂

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

• MARELA
    08. Listopad 2021. 00:26

Love2021

Jel vas malo strah poroda? Do sada me nije bilo ali kad vidim da je za 4 dana termin i da uskoro kreće, panika me ulovila 😬 Još su moji doma svi neki bolesni pa se nadam da neću skupiti i ja i tak bolesna rađati 😑

Mene je... :/ strah me jer znam kako izgleda i neke stvari nebi ponovila, strah me malo da cu izgubiti fokus i previse se koncentrirati na bol i da ce mi zato biti gore, a s druge strane sanjarim da bude bolje i zamisljam one trenutke poslije kada je sve gotovo, sve mi se mijesa u glavi, nebi nekako, a znam da je datum sve blizi😅. Meni je inace sutra termin po uzv, a za tjedan dana po datumu. 
    Mislim da bi mi zapravo dobro doslo malo pozitvnih afirmacija😅😅 na prvom porodu sam bila skroz kulerica🙃🙃

• MARELA
    08. Listopad 2021. 00:30

Jackie27

Curke, da se javim. Moj pregled u TA je danas prošao standardno. Čekanje neću ni spominjati jer je klasika haha.
    I dalje sam otvorena samo 1 prst, nema uopće pomaka već tjedan dana. Bebina glavica nije smještena skroz kako treba, pa pretp da zato ni ne dolazi do otvaranja. Plodna voda uredna. Ali rekla je da je beba zrela za porod, već sam prešla 40 tt pa ćemo u subotu na kontroli raspraviti što i kako dalje ako se nešto ne pokrene dotad 😊
    -
    Ljudi okolo me jako zamaraju porukama i pozivima. Osjećam se kao Traveller u to vrijeme kada se približavao termin i kad ga je prešla. Stalno hrpa poruka ima li išta novo, jesam u komadu, termin je jel se šta događa. Jesam išla na pregled, šta kaže doktor, kad je opet pregled, idem li na CTG i malii milijuuuun pitanja 😤😤😤
    Pokušam svima odg i vratim kako je sve dobro, promjena nema i nema naznaka da će uskoro. Ono ne bi li dala do znanja da se ne pokreće ništa i da me ne zamaraju. Ali nema koristi.
    A ako ne odg, znam da će zvati muža ili moje roditelje i biti u fazonu 'A sigurno je rodila, pa se ne javlja'.
    Oprostite na ovolikoj količini negativne energije 😒 ali evo stvarno ne kužim kako im se da više. Znam da nitko ne misli ništa loše, ali da se nešto dogodilo sigurno bi saznali jer se vijesti šire brzinom munje. Baš mi unose nervozu, nemir i osjećam se užasno 😑😑
    -
    Sorry još jednom na ovim izljevima 🙈🙈🙈❤

Jackie27, nekako je s prvom bebom uvijek pritisak, jer i sama vjerojatno jedva cekas da se porod dogodi i da krene to novo razdoblje s bebom, a dodatno imas osjecaj kad svi toliko ispituju da fakat nesto nije u redu s tobom, prođe termin, a nista se ne dogaďa, ni dan, ni dva, ni sedam dana mozda poslije, a ekipa samo zove i smara. To je fakat frustrirajuce.
    Probaj se mozda koncentrirat da svoj zivot sada, zaboravi na datum, nađi si neku zanimaciju svaki dan i uzivaj u njoj, odi na kavu, citaj nesto, odmaraj, planiraj, pospremaj, mazi bebu u trbuhu i taj dan ce ti se samo stvoriti. Kada te netko pita 'kaj si jos u komadu', kazi da ti se uopce ne zuri i da ces javiti svakako cim se desi i ides dalje po svome. Nemaju ljudi lose namjere, samo su znatizeljni, a neki nemaju bas takta, no to ne znaci da moras pustiti da to utjece na tebe. Beba ti mora doci za max 2 tjedna, nema vise vremena od toga, a to je u odnosu na 9 prethodnih mjeseci fakat malo. Probaj uzivat jos malo u slobodici, drzim fige da se uspijes opustiti i da sve bude okej😉

Ivona1505
    08. Listopad 2021. 06:41

Sanjalica ajme jadna ti, ali bitno da je sve proslo i da ste vas dvoje sad fino skupa zivi i zdravi. 💞
    Jutro curke, danas nam je dan D. 😂 
    Strah od poroda nemam, vise od anestezije same nego poroda, jedva cekam da dode vec vise nas andeo mali. Jedino sto me plasi malo je to kakva cu ja mama biti, hocu znati sta mu je kad place i takve stvari. Za muza sam uvjerena da ce biti odlican tata, a sebe preispitujem, pricala sam i sa mamom o tome, rekla je da se smirim samo, kaze normalno je sto se tako osjecam, ali da cu pomoc uvijek imati pa me malo smirila. 

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    👩‍❤️‍💋‍👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
    25.02.➕🤰🏻
    👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
    Termin carskog 18.10.2021. 😊
    Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
    09.01. ➕
    Termin: 10.09.2024. 🤰🏻

Lisa27 👶🧸🎀
    08. Listopad 2021. 07:21

sanja0508

bumac95

Ivona ja sam bila pozitivna na streptokok. Ništa posebno osim sto sam dobila prilikom poroda (vaginalnog) antibiotik. Malenog su još u bolnici jednom testirali i to je to.
    Kiky sretno. I meni su gel dali u Ri. U 11:30 ga dobila i u 7:30 rodila. Znam da je svaka žena individualna, ali eto čisto usporedbe radi. Znaci 8 sati od prve doze :D
    Sanjarka guram, šta mi drugo preostaje? 😂🤦🏼‍♀️
    Najgore od svega šta danas kašlje za poludit i žali se da ga grlo boli. Napravila sam mu brzi kod kuće i kaže negativan, sad čekamo rasplet situacije u sljedećim danima 😂
    Tetre - iz prve ruke potvrđujem da su iz etherala neopisivo bolje nego iz pepca. Nakon 10 pranja već vidim veliku razliku. Ove iz Pepca mi služe za ove “prljave” stvari. Bljuckanje, podoji, kod presvlačenja i to. Ove iz Etherala mi stoje u kolicima, Nuni, gnijezdu, krevetiću i tako. Ugl ove iz Pepca služe svrsi, ali ove iz Etherala s

Nisi jedina. I meni dosli nalazi i ja sam pozitivna. Isto su mi objasnili da ne brinem da cu dobiti antibiotik i da ce malog pregledati i testirati.
    Bas mora nesto biti 😥 ali dobro svo zlo s tim. Idemo pozitivno dalje.

Heii ne brini, i ja sam bila pozitivna te je sve super prošlo..sa 37 tjedana sam popila kutiju amoksila i do kraja pila probiotik lactogyn onaj za vaginalnu floru..na porodu dobila antibiotik u venu ali kako sam rodila za sat vremena nemam pojma da li je prodjelovao ali uglavnom bebica nije pokupila streptokok i skroz je zdrava 💕

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.