Jutro svima! Ja obavila pregled i blagoreceno ostala u soku. Malena se nabila glavicom skroz dolje i ja sam se pocela otvarat. Kaze dr. da je prerano da bude tako nisko i moram mirovat/lezat. Cak ni sjedenje ne preporuca. Cudno joj kako nisam nikakve bolove imala. A zaista nisam osjecala nista.
Uz sve to, jos me i poslala na Vuk Vrhovac zbog povisene prve vrijednosti na OGTT-u (5.2). Rekla mi odmah izbaciti slatko i sokove, a eventualna dijeta nakon rezultata sa VV. Ne znam kako mirovanje i hodanje po VV idu zajedno, al ok. Ide mozda koja od vas gore u pon, da se malo druskamo? Curke koje ste bile, koliko cu vremena izgubit tamo? Samo dodem, ne trebam ih prije zvat za narudzbu?
Malena je dobro, 1582 g, mjere su sve ili + ili - par dana, Uredna kolicina plodne vode.
Sljedeci pregled 08.09. ili ranije ako se pojave bilo kakvi bolovi.
🙋🏼♀️29
🙋🏻♂️32
16.02. ➕
12.03. Prvi pregled ❤ kuca
09.06. Stize nam curica 🥰
27.10. Love is born ❤ baby E.
Mokosh, Mateja super da su pregledi dobro prošli 🙂
buhtlica divna siii 🥰🥰🥰
U Pepcu je Harry Potter linija, ima i za decke i cure, najmanja vel. 62, ja sam uzela ovaj sa slike kompletic i iz Bubamare ove preslatke hlačice 😀
https://ibb.co/7n2m9WL
https://ibb.co/VYdn1Zb
Meni je seka kupila onaj za djecake sto pise Wizard in training, skoro sam se rasplakala nasred Pepca. 😂
A razmisljam sve da muz i ja kupimo onaj set dekicu i jastuk iz te kolekcije. 😊
Da predobro haha, imas i na H&m-u online isto brdo stvari Harry 😀😀
Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm
Hej, hej...
Tracy koja priča. Ni meni nije jasan taj dr s hitne... drzim fige da ili da te puste da si u miru kući ili nek se pokrene, pa da mrvica stigne 😍 nema smisla tako biti tamo za bez veze...
Mokosh moja prija je u košaru od kolica stavila jastuk za nošenje, pa eto ideje 😃
Sretno svima na pregledima 🌞
Ide li tko roditi u Petrovu?? Ne znam kad se tamo kreće u ta?
Imam i pitanje vezano uz otvaranje porodiljnog (ne komplikacije već baš porodiljni). Moja tetka u racunovodstvu jer blesava i kaže da nikad nije otvarala odmah porodiljni nego prvo komplikacije...okej, njen problem. Mene samo zanima do kojeg u mjesecu trebam predati sve na HZZO? 2.9.imam pregled, gina će mi s 1.9.otvorit porodiljni, pa samo ako ću imat problem u računovodstvu da znam koliko imam fore..
28.1. ➕🤰
28.9. Rita
🦔🍂
Ani92 onda sada samo mirovanje. Slušaj i dr i vjerujem da neće biti problema 💕
28.1. ➕🤰
28.9. Rita
🦔🍂
Plavabosankauspjela sam napraviti termin u bolnicu…imam obilazak bolnice,razgovor i pregled…tada cu biti 38.sedmica ahhaha valjda se ne porodim do prijave hahaha 😂😂
Ajmeee super 🥳 jesi ih na kraju telefonom dobila il?
Hahaha valjda nećeš 😂😂🤞🏻
Daaaaa neces vjerovat...od drugi putaa mi se zena javila 😂😂
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Hej, hej…
Tracykoja priča. Ni meni nije jasan taj dr s hitne… drzim fige da ili da te puste da si u miru kući ili nek se pokrene, pa da mrvica stigne 😍 nema smisla tako biti tamo za bez veze…
Mokoshmoja prija je u košaru od kolica stavila jastuk za nošenje, pa eto ideje 😃
Imam i pitanje vezano uz otvaranje porodiljnog (ne komplikacije već baš porodiljni). Moja tetka u racunovodstvu jer blesava i kaže da nikad nije otvarala odmah porodiljni nego prvo komplikacije…okej, njen problem. Mene samo zanima do kojeg u mjesecu trebam predati sve na HZZO? 2.9.imam pregled, gina će mi s 1.9.otvorit porodiljni, pa samo ako ću imat problem u računovodstvu da znam koliko imam fore..
Trebas predati do petog u mjesecu. Treba ti h1 doznaka, zahtjev za isplatu porodoljnog i izjava za otvaranje porodiljnog.
A onda ce im vjerovatno trebati i r1 obrazac sa placama zadnjih 6 mjeseci, kopija osobne i kopija tekuceg racuna. I to je to. Neka me neko ispravi ako je krivo, jer ja sam isto prvo na komplikacije isla. Ali mislim da sam procitala da ide ovako. I sve to e-mailom na pisarnicu posalji. Skupa sa svojim brojem telefona da te mogu nazvati ako im sta jos treba.
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙
Hej, hej…
Tracykoja priča. Ni meni nije jasan taj dr s hitne… drzim fige da ili da te puste da si u miru kući ili nek se pokrene, pa da mrvica stigne 😍 nema smisla tako biti tamo za bez veze…
Mokoshmoja prija je u košaru od kolica stavila jastuk za nošenje, pa eto ideje 😃
Imam i pitanje vezano uz otvaranje porodiljnog (ne komplikacije već baš porodiljni). Moja tetka u racunovodstvu jer blesava i kaže da nikad nije otvarala odmah porodiljni nego prvo komplikacije…okej, njen problem. Mene samo zanima do kojeg u mjesecu trebam predati sve na HZZO? 2.9.imam pregled, gina će mi s 1.9.otvorit porodiljni, pa samo ako ću imat problem u računovodstvu da znam koliko imam fore..
Na HZZO moras predati do 5.9., a u svoju firmu kako ti kazu, kod nas je do kraja tog mjeseca za koji donosis doznake. Ja otvaram porodiljni sada sa 30.8. i slati cu mejlom doznake na oba mjesta.
Tracy dobro si ti to sve izdrzala al samo nek te kuci puste kad ti je vec blizu.
ponosna.mama imam isti problem sa slatkim, prva 4mj ga nisam okusila, a sad bi non stop nesto. Al nek si ti docekala sladoled nakon 20 min😂😂 setnjom si izgubila sladoled i nadoknadila izgubljeno sendvicem, to ja zovem balans, sta te briga😂😂
Mokosh da li ti je kosara onaj princip kolica koja ide iz lezeceg u sjedeci polozaj? Takva je imala i frendica i isto su se tako osjetile te dojnje podloge, ona je stavljala deblje dekice kao podlogu unutra i kasnije zimsku vrecu.
Ania kao sto cure kazu samo slusaj doktora i bit ce sve ok.😇 frendica mi je u tjednima kao ti i isto zbog niskog nosenja mora mirovati.
Tracy-ajme koja prica. Pa ja njih uopce ne kuzim. Iskreno se nadam da ce te pustiti kuci. Javljaj sve
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙
Ja sam već danima stalno u nekim bolovima🤣 ili menstrualni ili pravi bolni grčevi koji liče na trudove ili me beba lupa u rebra u pi-pi… ne staje🙈 Sinoć sam se tri puta probudila s takvom boli u lijevoj strani dolje nisko gdje su jajnici, trajalo je svaki put po 30ak sekundi i prošlo. Noću se dižem barem 5 puta na wc i jedva čekam rodit🙈 Baš postaje sve teško.. ali barem sa spavanjem i žgaravicom nemam problema, a ni s apetitom.. zadnjih dana pretjerujem sa slatkišima i sve se bojim koliko ću još kg natuč do poroda.
Neeegooo, cure koje ste oko mog termina, jeste li da napravimo neku grupu na Whatsappu pa da se družimo i tamo?
👱🏻♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
Prva trudnoća - termin 29.09.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji