Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bosco
    14. Ožujak 2020. 19:03

Bebanomoje

Ja sam danas bila na prvom pregledu, 6 + 2 mi je danas. Nije dobro, plod tj nista ne vidi u maternici. Slala me vaditi betu i opet cu u pon vaditi pa cemo vidjeti dalje. Sumnja na vanmatericnu jer mi je ovulacija bila sigurno 13 ili 14.2 jer sam isto bila na pregledu prosli mjesec tako da sam sada sigurno 6 tjedana trudna. Zmrdana sam sva, to mi je bio najveći strah. Cudno je da bas nista ne vidi, jos je komentirala kako mi je bas sluznice zadebljana, bas izgleda ko da sam trudna ali nema nicega. Nisam tu htjela pisati lose vijesti, ali da li je mozda koja od vas imala slicnu situaciju?

Ja sam prvi pregled imala s 6+5, vidjela se gestrijatrijska vrecica i zumancana vrecica bez ploda. Nakraju je zbog mojih ciklusa ispalo da se nije nista vidjelo jer sam zapravo bila 5+2. Kakvi su tebi ciklusi? 

• Bebanomoje
    14. Ožujak 2020. 19:24

Bosco

Bebanomoje

Ja sam danas bila na prvom pregledu, 6 + 2 mi je danas. Nije dobro, plod tj nista ne vidi u maternici. Slala me vaditi betu i opet cu u pon vaditi pa cemo vidjeti dalje. Sumnja na vanmatericnu jer mi je ovulacija bila sigurno 13 ili 14.2 jer sam isto bila na pregledu prosli mjesec tako da sam sada sigurno 6 tjedana trudna. Zmrdana sam sva, to mi je bio najveći strah. Cudno je da bas nista ne vidi, jos je komentirala kako mi je bas sluznice zadebljana, bas izgleda ko da sam trudna ali nema nicega. Nisam tu htjela pisati lose vijesti, ali da li je mozda koja od vas imala slicnu situaciju?

Ja sam prvi pregled imala s 6+5, vidjela se gestrijatrijska vrecica i zumancana vrecica bez ploda. Nakraju je zbog mojih ciklusa ispalo da se nije nista vidjelo jer sam zapravo bila 5+2. Kakvi su tebi ciklusi?

Meni su ciklusi skroz uredni, 29 - 31 dan. Najvise je cudno to sto je 14.2 (dakle 15.dan nakon zadnje menge) ovulacija vec bila, i sve je kao skolski. Da mi je bar vidjela GV danas, ne bih se toliko brinula, ali i njoj je bilo cudno da bas nista ne vidi s obzirom na datum ovulacije. 

Napokon 2804
    14. Ožujak 2020. 21:52

Bebanomoje

Tonia

Bebanomoje meni ti doktorica za 5+6 nije ništa vidjela, ali baš ništa… Isto me slala vaditi betu, pa je prva bila oko 6000 a druga 16000…Novi ultrazvuk smo radile tek nakon 10-ak dana i tad se vidio plod i otkucaji…Uvijek može biti kasnija implantacija pa nekoliko dana radi veliku razliku. Po beti će se sve vidjeti, samo se nemoj sekirati i polako

Meni je danasnja beta samo 403. Rekla je da je to ok, ali ja bas ne vjerujem. Ne preostaje mi nista nego cekati tu betu u pon i otici na hitnu ako krenu bolovi. Sve ovo me sokiralo jer nisam imala nikakvo krvarenje uopce, bas sam mislila da ce biti sve ok.
    U svakom slučaju hvala ti 😘

Meni se ništa nije vidjelo dok beta nije narasla preko 1000,tako da možda je bila kasnija implantacija 

Vita26
    14. Ožujak 2020. 22:08

Inaa
    Ma ja ti danas isla na hitnu,imala sam bas krv,i sad se smirilo imam malo jos smedje ali nije puno.pregledali su me,i ultrazvuk na pravili,srce kuca sve je dobro sa bebicom opce ne vidi odakle ja pocela krvariti,rekla sam da mi malo Bolilo jajnik ljevi .nemam pojma sta je u glavnom rekao je da moram strogo mirovati

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

Napokon 2804
    14. Ožujak 2020. 22:15

Vita26

Inaa
    Ma ja ti danas isla na hitnu,imala sam bas krv,i sad se smirilo imam malo jos smedje ali nije puno.pregledali su me,i ultrazvuk na pravili,srce kuca sve je dobro sa bebicom opce ne vidi odakle ja pocela krvariti,rekla sam da mi malo Bolilo jajnik ljevi .nemam pojma sta je u glavnom rekao je da moram strogo mirovati

Toga se i drzi onda. Samo na wc i nikako nemoj tiskati da bi kakala i slicno.. Krevet samo, jedes, pijes sve lezeci ili blago sjedeći, nikako nemoj sjediti da ne stvaras pritisak na maternicu.. Opusti se i samo misli pozitivno 

Hip_Hopsica
    14. Ožujak 2020. 22:27

Bebanomoje

Bosco

Bebanomoje

Meni su ciklusi skroz uredni, 29 - 31 dan. Najvise je cudno to sto je 14.2 (dakle 15.dan nakon zadnje menge) ovulacija vec bila, i sve je kao skolski. Da mi je bar vidjela GV danas, ne bih se toliko brinula, ali i njoj je bilo cudno da bas nista ne vidi s obzirom na datum ovulacije.

Bebanomoje, kako si utvrdila kad je bila ovulacija? Jer prema Bhcg riječ je ili o vrlo ranoj trudnoći i onda nije niti čudno da nije ništa vidjela na ultrazvuku ili stvarno nešto nije u redu s trudnoćom.  
    Moja ginekologica ima vrhunski ultrazvuk i na betu preko 600 je uspjela jedva vidjeti mini točkicu. Ako pak znaš da je ovulacija bila 14.02. onda si sigurno punih 6 tjedana trudna  i onda ta beta ne odgovara tjednima i ne sluti na dobro. 
    Al od živciranja nemaš ništa... nadam se da je riječ o manjoj trudnoći i da će beta u ponedjeljak lijepo narasti. I svakako uvijek potražiti drugo mišljenje. 
    Nadam se da sam.malo pomogla. Ja sam isto na 100 muka. U pet idem na prvi ultrazvuk i sva sam u grču od straha... ne mogu si pomoći. Cice svako malo stignem da provjerim dal me još uvijek  bole, veselim se svakoj i najmanjoj mučnini i prištiću... ma koma.
    Držim ti fige da bude sve dobro na kraju i šaljem zagrljaj... 

02/2017..... spontani pobačaj
    02/2018..... stigla naša curica :-)
    04/2019..... spontani pobačaj
    07/2019..... spontani pobačaj
    02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
    15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik

Ninche9
    14. Ožujak 2020. 22:28

Bebanomoje ja se nadam da ima nade za urednu trudnocu. Ali sada si 6+2 i sad bi vec moralo biti nesto na uzv u maternici ako je sve uredno, moje iskustvo s ravnih 5tt je vidjela vrecicu na uvzu i rekla bitno da se vidi da je u maternici
    Molim te slusaj sto ti tijelo govori i odmah na prvi los simptom idi na hitnu.. ne znam oprosti sto ovako izravno pisem, zasto te ostavlja do ponedjeljka bez da te posalje negdje u bolnicu gdje mozda imaju bolji uzv.. Ako je vanmaternicna treba intervenciju doktora na vrijeme. Ja sam med.struke i doktorica kod koje sam imala prilike kratko raditi je kod sumnje na vanmaternicnu odmah slala na hitnu ginekolosku na jos jedan uzv i ako je nalaz bio los krenulo se odmah dalje. Znam da si trazila iskustvo, nije moje licno ali imam potrebu to ti reci iako znam da ne zvuci bas dobro 
    Saljem ti pozitivne vibre i  nadam se da je rijec o kasnijoj implantaciji  i da ce sve biti u redu

Hip_Hopsica
    14. Ožujak 2020. 22:32

Vita26

Inaa

Vita26 super da je sve ok s bebicom,  a ti ne mrdaj  dok ne prođe kritičan period. Drži se kreveta i sretno. 
    Biti će to sve OK.

02/2017..... spontani pobačaj
    02/2018..... stigla naša curica :-)
    04/2019..... spontani pobačaj
    07/2019..... spontani pobačaj
    02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
    15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik

Napokon 2804
    14. Ožujak 2020. 23:27

Moje iskustvo. Zadnja menga 24.12., 27.1. Završavam u bolnici radi jakih bolova u stomaku (ne u maternici i oko nje njego bas stomak, od pupka pa na gore) govorim na hitnoj da mi je test za trudnoću pozitivan, vade betu, ona je oko 216 (ne sjećam se točno) , rade uzv stomaka, sumnjaju na vanmaternicnu ili slijepo crijevo, daju mi infuziju i paracetamol i salju me na ginekologiju, tamo doktor radi uzv, kaze ne vidi nista osim endometija koji odgovara tome stanju da je trudoca, ali ne vidi nista vise, GV nema ni traga ni glasa. Ostavlja me u bolnici, sutradan ponavlja betu ona je narasla (nije se uduplala jer je proslo od ponavljanja nalaza mozda 20 sati) ponavljaju uzv i dalje nista, ostajem i dalje u bolnici, ne boli me vise stomak ali imam temperaturu... Sutradan ponavljaju betu beta 416, kazu odlično beta raste, opet uzv, na uzv opet nista, ni najmanje tockice da se vidi. (ta 2 dana nisam smjela ni jesti ni piti u slučaju da idem na operaciju) otpustaju me kući i kazu za 2 dana ujutro doci nataste da ponove betu. U slučaju da nije pravilno narasla operacija... Dolazim u bolnicu, vade krv, 2 sata sjedim u čekaonici i tresem se, od nervoze, gladi, zedi... Stigao nalaz kaze beta 1021, ja presretna, vristim od srece, idem na uzv da vide situaciju, kad uzv pokazuje jednu malu prekrasnu tockicu (GV) kaze doktor ima nade. Dodi za 4 dana opet da izvadimo betu i napravimo uzv, i dalje ne daje pozitivne komentare... Dolazim opet, standard na taste, krv, čekanje, beta 5065, uzv moja mala GV je narasla, doktor potvrđuje trudnoću. Kamen sa srca mi je pao...
    Nakon toga se narucila kod svog ginekologa, i gin kaze bila je jako rana trudnoca, kasna ovulacija i samim time kasna implantacija.... Plod mi je manji za 5 dana.. Prvi test za trudnocu sam radila nakon 3 dana kasnjenja i bila je blijeda crtica, test osjetljivosti 10miu... Tako da ne gubi nadu, opusti se i cekaj ponedjeljak i nove nalaze... 

• 🦋BlueIvy🦋
    15. Ožujak 2020. 08:08

želja

Pije li koja od vas čaj od đumbira?

Caj od đumbira je dobar kod jutarnjih mucnina, iako ih nemam ja ga koristim jer je rijetki koji smijemo, naravno ne treba pretjerivati, kao i sa ostalim ostarim.. 

11/18 - blighted
    3/20 - missed ab
    7/22 - missed ab
    10/23 🩷E

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.