Cure pomagajte, svadam se sa muzem oko povrca, jednostavno ga ne volim, i gadi mi se i ne mogu ga jesti. A on me tjera da ga jedem jer je zdravo. Naravno znam da je, ali kako sa se natjeram da ga jedem i sta da napravim nekakav recept da ga na kraju pojedem. Znaci varivo ne mogu ocima vidjet kamoli pojest… Sto se mesa tice na sve načine i bilo koje meso volim
Mozes skuhati povrce pa ga izmiksati stapnim mikserom u krem juhu.
Probala, nema sanse, zeludac mi se dize, a muz je rekao da je fino ak da vise to ne pravim hahaha
Ma cure nemojte se brinuti ako vam trenutno gadi neka hrana a kao zdrava je. Ako ne ide- ne ide! S razlogom je tako. Nis vam nece biti ako par tjedana/mjeseci ne budete jele ‘zdravo’.
Jedite ono kaj vam pase. A da nije bas (samo) junk food. Pa kad malo prode vrijeme ‘prilagodbe’ tijela na trudnocu...dode i zdravi apetit. 😉
Ma cure nemojte se brinuti ako vam trenutno gadi neka hrana a kao zdrava je. Ako ne ide- ne ide! S razlogom je tako. Nis vam nece biti ako par tjedana/mjeseci ne budete jele ‘zdravo’.
Jedite ono kaj vam pase. A da nije bas (samo) junk food. Pa kad malo prode vrijeme ‘prilagodbe’ tijela na trudnocu…dode i zdravi apetit. 😉
Ali zato špagete sa umakom ili samo skuhane mogu jesti nonstop i masline i to mi jedino ne smrdi
Ma meni je ginekologica rekla da prva tri mjeseca jedem samo ono sto mogu - i doslovno su mi pasale samo tjestenine i peciva i tuna (znam da se ne smije ali sve sto je umjereno je ok), i eto sve do neki dan... Nema pravila, osim ako ti se nesto jede jeeedi :)) P.S. Takoder zadnjih par tjedana nisam mogla smisliti povrce osim na pizzi (mozda da tako probas tikvice, kukuruz, baby spinat...?)
Neka pita sa povrcem ili tjestenina sa povrcem, npr. Sa vrhnjem i spinatom..
Ma opusti se i jedi sto ti ide😊
Što se tiče hrane, obozavam povrće ali sad nikako čušpajz ne mogu vidjeti pogotovo ako ga ja skuham.
Uopće se ne uzbuđujem radi toga.
E sad čajevi. Otišla u kuću zelenog čaja kupila voćni čaj s hibiskusom i idem guglati smiju li to trudnice... Naravno da ne smiju.
Hoće mi biti što ako u tjednu popijem šalicu dvije toga čaja.
Kavu ne pijem jer mi nije fina već tjednima.
Ugl evo idem s posla direktno na pregled, nervoza je na vrhuncu.
Sretno na pregledu MiMi!
Ma najsigurnije se oko svega posavjetovati s ginekologom. :)
S tim da, da, za čajeve sam čula da ipak postoje ti neki koji su jači pa kasnije mogu utjecati na prerano otvaranje trudnice (kao i vruća kupka, o čemu je bilo govora ranije)
Sto se hrane tiče, totalno sam izgubila apetit. Jedino sto mogu zamisliti da jedem su tjestenina i peciva. Nadam se da će i ta faza proći uskoro. Ma sve ću izdržati, samo da mrvica bude dobro. ❤️
Mimi, bas i ja pijem čaj voćni mix sa hibiskusom. Nisam pomislila da se ni to ne smije.... Mislim se kako su žene prije bile blažene u neznanju dok još nije bilo interneta... pile su i jele sve ono što se “ne smije” pa je sve bilo OK.
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Jedite ono kaj vam pase. A da nije bas (samo) junk food. Pa kad malo prode vrijeme ‘prilagodbe’ tijela na trudnocu…dode i zdravi apetit. 😉
Ali zato špagete sa umakom ili samo skuhane mogu jesti nonstop i masline i to mi jedino ne smrdi
Napokon 2804 ako ti je to jedina briga zašto možeš jesti špagete a ostalo ne ti si sretna žena. Nemoj se zamarati aa takvim, glupostima. Ja nisam hranu do nedavno vidjeti. I to je kažu normalno. Jedi šta ti paše.
Evo me s pregleda.
U ponedjeljak moram opet jer srce kuca 90 u min, pa je doktor zabrinut, kaže da je to malo.
Sortiraj odgovore
Najstariji