Princes mimi kaj se pijeska tiče, oni su skuzili jer sam doslovno piskila krv i umirlaa od bolova.
Kaj se tiče pepe napisala sam u postu, znači isla ke na redovnu kontrolu i otkrili joj prolaps vodenjaka i da se skroz otvorila...nije imala nikakve simptome i još je k tome mirovala jer je bila u bolnici prije dva tjedna zbog skraćenja cerviksa.
Loma, ja ti samo mogu reći drzi se i svw bude to super!
U bolnici sam se druzila s dvije curke u situaciji ko i ti, ali u manjim tjednima. Jednoj je vodenjak pukao u 17 tt, sad je 23 i bebač napreduje dobro, s 24 tt će dobit injekciju za pluća, a ova druga je u 24 tt i isto puknut vodenjak visoko, kapka stalno, ali beba ima dovoljno i drzat će ju što duze mogu. Tako da samo pozitivno! To su maleni borci! ♥️
Kaj se mene tiče, ja imam bolove cijeli dan danas, em leda, em trbuh, uništena mi crijeva pa si mislim da je do toga jer nemam nikakva stezanja u trbuhu...ali svakako ako se bolovi ne smire idem opet na hitnu...vise ne vjerujem svom tijelu nimalo.
[/url
Ja isto rijetko pisem al drage moje cure stalno vas pratim... Svim curama koje su dostigle neke tegobe zelim da sto prije prodju i da sve bude u redu s vama i s bebicama 💓 Nek nam svima trudnoce budu "skolske" i ove vrucine sto lakse...
LoMa a tobom smo u mislima, nadam se da ce sve biti u redu, imas lijepe tjedne a i oni ce odgadati koliko je moguce. U dobrim si rukama drzi se i javljaj nam kako ste 💜
Dojenje i proizvodnja mlijeka ja licno nebi pivu jer ide u mlijeko, Tina koja je razlika izmedu tople i hladne pive? Po meni je to sve jedno te isto, sastav je isti bila ona hladna il topla i dode u zeludac gdje dr ugrije pa ide dalje
Ono sto 100% pomaze je piskavica, ja sam svaki dan uzimala zlicicu mljevenog sjemena piskavice i mlijeko mi je pocelo teci u potocima. Ima jak miris i tijelo tj znoj poprimi neobican miris po njoj, al nije stetna. Samo treba biti oprezan i ne pretjerati da nebi doslo do prevelike proizvodnje, to je takoder krajnost
Ja s Rodamanemam neko posebno dobro iskustvo, korisno je procitati savjete ali to forsiranje dojenja kao jedinog izbora mi smeta
A kazem to kao netko tko je dojio vise od godinu dana, prosla izdajanje, upaljene dojke, sesirice, los hvat i ostale divote dojenja, slala muza u Svicu po magicne kuglice za proizvodnju mlijeka (koje btw pomazu!!!) tako da mogu reci da neko iskustvo i znanje o dojenju imam i opet mi njihov stav dojenje i samo dojenje, svaka mama moze dojiti mi je malo previse forsiranja
Daj mi onda reci da li se podriguje bebu kad zaspi tokom podoja?? Ili ak ima zraka ne moze uopce zaspat? Hahaha neki dan sam pitala nitko me nije dozivio
[link=https://lilypie.com][/link]
Hej svima.
Dok popratim sve.. Trajat ce xD
Ela drago mi je da je sve ok s bebom. I nadam se da ce sa pupcanom vrpcom i uzvom bit ok. Drz se. Bolje pregledat, pa ces bit mirnija. Drzi se! :)
Isabela drz se :)
Ne znam tko je Pepa, al nadam se da ce sve bit ok!
Tejic ajme koja razlika! Al slatko je ko secer 😍
Zel svaka cast na broju pregleda u tjedan dana...
Drago mi je da je s bebom sve ok, a nadam se da ce ti stitnjacu i tlak uspjet kontrolirat s ljekovima :) uzivaj na moru :)
Demetria uzela sam pampers ptemium care 1 jer mi je frendica rekla da je nju spasilo sto valjda ima trakicu koja mijenja boju kad je pelena mokra (ak sam ja to dobro shvatila), a za kasnije su mi preporucili violetu i babylove... Zasad imam 1 paket (to je za cca prvih 10 dana), a onda ce tata ic kupovat, a kasnije cemo probavat...
Unakit drz se. Meni po noci pomogne malo se kao nagnut s lijevog boka prema ledima, al opet ne zelat skroz na ledima...i isto s desnom stranom... Podbocim se s jastucima pa olaksam pritisak na sam kuk...mozda pomogne :)
Spremna za rodiliste/bolnicu ja sam spremna za bolnicu ako cu morat ranije ili ako posteljica odluci radit probleme (nekako se nadam da ce se to jos nekim cudom rijesit...), za rodiliste mi je ista ta torba plus vrecica s uloscima i ostalim stvarima koje ti trebaju kad rodis, i stvari za bebu za izac iz bolnice su spremljene. Ponavljam da ne moram bit u niskom startu zbog posteljice ne bi jos bila spremna, ali ovako neka stoji spakirana torba, i nadam se da mi nece trebat puno prerano :)
Zojo mislim da bi i ja dobila potpuno neprimjerene stvari da pustim dragom da mi sprema stvari xD (ovak mu jos moram napisat di je sta, jer iako sam mu rekla ne bu nis popamtio...) xD
Tina hvala na ohrabrujucim rijecima svima nama buducim mamama (mene ne brine kupanje, vec neke druge stvari, al nadam se da za sve vrijedi taj model kad primis djete, sve znas 😊)
Sif svakako o da racuna na kavi sljedeci petak, i ja tad imam kontrolu 😁
LoMa u dobrim ste rukama i ti ii bebica, zelim vam svu srecu i da sve prođe u najboljem redu 😊 svakako nam se javljaj kad god uhvatis priliku ili ti bude dosadno, a do tad ti saljemo velike zagrljaje 🤗🤗
LoMa a tobom smo u mislima, nadam se da ce sve biti u redu, imas lijepe tjedne a i oni ce odgadati koliko je moguce. U dobrim si rukama drzi se i javljaj nam kako ste 💜
Dojenje i proizvodnja mlijeka ja licno nebi pivu jer ide u mlijeko, Tina koja je razlika izmedu tople i hladne pive? Po meni je to sve jedno te isto, sastav je isti bila ona hladna il topla i dode u zeludac gdje dr ugrije pa ide dalje
Ono sto 100% pomaze je piskavica, ja sam svaki dan uzimala zlicicu mljevenog sjemena piskavice i mlijeko mi je pocelo teci u potocima. Ima jak miris i tijelo tj znoj poprimi neobican miris po njoj, al nije stetna. Samo treba biti oprezan i ne pretjerati da nebi doslo do prevelike proizvodnje, to je takoder krajnost
Ja s Rodamanemam neko posebno dobro iskustvo, korisno je procitati savjete ali to forsiranje dojenja kao jedinog izbora mi smeta
A kazem to kao netko tko je dojio vise od godinu dana, prosla izdajanje, upaljene dojke, sesirice, los hvat i ostale divote dojenja, slala muza u Svicu po magicne kuglice za proizvodnju mlijeka (koje btw pomazu!!!) tako da mogu reci da neko iskustvo i znanje o dojenju imam i opet mi njihov stav dojenje i samo dojenje, svaka mama moze dojiti mi je malo previse forsiranja
Daj mi onda reci da li se podriguje bebu kad zaspi tokom podoja?? Ili ak ima zraka ne moze uopce zaspat? Hahaha neki dan sam pitala nitko me nije dozivio
Hej moj sin nije htio podrignuti nikako. Ja sam ga dizala ispočetka i nakon podoja iako je spavao ali nikako nije imao potrebu za podrignuti, čak mi nikad nije ni bljucao tako da ćeš to vidjeti tek kad rodiš. Svaka beba je individua 😁
url=https://lilypie.com]
https://ibb.co/Y0SFKCm
https://ibb.co/Gx60rsD
Mi smo dobili robice ima velicina od 50 do 80 i super... nesto izgleda potpuno novo, a ovo malo vece je idealno za kuci kad krene sliniti jako i slicno...
.
.
.
Cure moje, drzite se sve od reda, mi smo hrabre, a ova mala bica u nama su jos hrabrija, tako da podrska smo jedna drugoj i mozemo sve!
Tina mozda bedasto pitanje, al kak se bira porodnicar. Jel se to moze il samo ako kod nekog ides privatno ili imas vezu? (pitam jer bi htjela izbjec neke persone...)
Drago mi je da je sve ok s bebom :)
Napokon meni je nisko beba, ali me ne smeta krizat noge, dapace pase mi, ne smeta me kad hodam, osim kad mi je ujutro krcat mjehur ili kad me ulovi lagani zatvor (dogodi se da jedan dan ne mogu na wc, pa mi je sljedeci pritisak, i onda kad odradim wc je sve opet ok...). Suosjecam s nocnim lupanjem, meni zna trebat po sat i pol dok se ne izlupa, i onda me probudi usred noci s udarcima... I tak... Al kazu da je to sve ok :)
Loma ajme. Zao mi je, ali u bolnici si, oni ce napraviti sve u svojoj moci da odgode porod. Dobro je da si skuzila i dosla da mozes primit lijek za pluca jer to kazu puno pomaze ako beba bude ranije rodena. A i ako rodis, dat ce sve od sebe da zbrinu i tebe i bebu najbolje sto mogu. Pokusaj se stresirat sto manje (znam da se ne mozes opustiti). Saljem vam veliki zagrljaj, drz se i nadam se da ce sve bit najbolje sto moze :)
Sanja lijepa, odlicno izgledas!! Uzivaj! :)
2020 i mene brine dojenje, ali cu probat, dat sve od sebe... Ako ne ide, nece bit ni prva ni zadnja beba na adaptiranom...
Kilaza u trudnoci ne mogu tocno nac sad, al ima negdje slika koliko u trudnoci (u terminu) tezi beba, posteljica, maternica, visak krvi i vode, plodova voda, grudi i masno tkivo (to valjda ono koje se mora nakupit ne znam)...
Loma a doktor valjda zna bolje od nas. Drago mi je da si fizicki dobro i da nemas trudove/bolove! Psihicki mogu samo pretpostavit sto prolazis (meni je bilo koma kad su mi rekli da necu izdrzat do 26 tt), drzi se. Mislim na tebe.
U petrovoj ima dosta palcica pa mozda da pricas s nekom zenom koja zna il nesto (ako je moguce). Meni su rekli da ne kupujem previse male robice jer u bolnici nije u robici(provjeri tu info), a da onda relativno brzo rastu, i ne idete odmah doma, nego ce jos beba malo rasti u bolnici... I da nije panika ako je malo velika robica, ali c&a ima brojeve 42 i 46... sto se tezine tice, 2.5 kg nam se cini malo, al npr ja sam rodena s 2.5 kg u terminu i 50 cm, bila sam jako mala beba i mama je samnom nakon 3 dana isla doma. Nije ista situacija, ali mene smiruje ta cinjenica da ako i ja ranije rodim (a postoji realna mogucnost) i beba bude mala, da sve moze bit ok :) nadam se da cemo ti sve bar malo pomoci
Loma i ja sam u Petrovoj . Koja si soba? Biti će sve ok.
https://lilypie.com/Maternity_code.php#
Loma i ja sam u Petrovoj . Koja si soba? Biti će sve ok.
Bulba, kako ste vi, mislila sam na vas danima.
Sortiraj odgovore
Najstariji