Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Napokon 2804
    05. Srpanj 2020. 14:36

Sanja*

Visoka sam 172. Tu su kile, tu su, bez brige 🤭 da je još neko kraj mene na slici skužile bi se. Ovo je strateška poza, i odjeća, a i kut fotografiranja. Evo, recimo, ni jedan od ove dvojice muškihnije sitni ali pokraj mene jesu 🤪

Na kavi sam vidla čak dvoja kolica peg perego u upotrebi pa sam se sjetila kak je netko od vas komentiral da su popularna i da ih svi imaju. Ja sam do danas vidla samo jedna u kc 🙂
    Nadam se da bude lijepa, topla jesen pa da i ja svojeg malog prošetam u našim kolicima…

Ali opet ne izgledas kao da su tolike kile u pitanju... i nikad ne bih rekla da si preko 100 kg,  ali najbitnije je da se ti dobro osjecas u svojoj koži i da bebica raste i napreduje. Kile dođu i odu... 😊

• LoMa
    05. Srpanj 2020. 14:54

Evo primljena sam u petrovu, pregledali me i dr došao do mene da mi sve objasni. Plodna voda definitivno curi, ali je još uvijek u normalnoj granici, nemam nikakvih trudova niti bolova. Uzeli su mi briseve, spojili na tokolizu (ili tako nešto sto sprječava otvaranje), dali preventivno antibiotike da ne bih dobila infekciju kojoj se  postaje sklon kad krene curiti plodna voda...fizički se osjećam dobro, malo glavobolje od nespavanja, ali inače bas oke..psihički je puno veći pritisak jer dosad sam imala urednu trudnoću...
    Vidim da sve pisete (a i tak sam ja čitala) da će oni gurati da sto duže ostanem 2u1, ali meni vam je dr rekao bas suprotno👀 u smislu da bi on volio da ostanem 2u1 još nekih 7-10 dana, ali da ako pred kraj tog perioda ne krenu moji prirodni trudovi da bi on inducirao porod....njegova logika je ta da sto je malac duže unutra u ovim uvjetima da su veće šanse da će se navući neka infekcija unatoč naporima...i da bi on rade porodio bebu u 31.tjednu ali sa je siguran da nema infekciju, nego to sad navlačio na 35.tjedan tipa pa da se dijete zarazi s nekom infekcijom koja moze imati i posljedice po zdravlje...kao da malom u inkubatoru ničega ne bude falilo, a siguran je od infekcija....
    Beba je sada 1500g...njima je to kao lijepa težina 🥺 
    I eto, izgleda da ću roditi prije svih vas...o palcicima i s palcicima nemam bas nikakvog iskustva niti znanja...niti oblekice u konačnici 🤦🏼‍♀️
    Muž doma se baca na pranje svega živoga, ja kupujem online one brojeve ispod 50 di nađem da mu imam kaj obuci kad doma dođemo..naišla sam na podatak da ak je ostatak stvari u redu, da se otpusta kad beba dođe do 2500g...

Svaki savjet/iskustvo dobrodošlo 👀

2020
    05. Srpanj 2020. 15:05

LoMa

Evo primljena sam u petrovu, pregledali me i dr došao do mene da mi sve objasni. Plodna voda definitivno curi, ali je još uvijek u normalnoj granici, nemam nikakvih trudova niti bolova. Uzeli su mi briseve, spojili na tokolizu (ili tako nešto sto sprječava otvaranje), dali preventivno antibiotike da ne bih dobila infekciju kojoj se postaje sklon kad krene curiti plodna voda…fizički se osjećam dobro, malo glavobolje od nespavanja, ali inače bas oke..psihički je puno veći pritisak jer dosad sam imala urednu trudnoću…
    Vidim da sve pisete (a i tak sam ja čitala) da će oni gurati da sto duže ostanem 2u1, ali meni vam je dr rekao bas suprotno👀 u smislu da bi on volio da ostanem 2u1 još nekih 7-10 dana, ali da ako pred kraj tog perioda ne krenu moji prirodni trudovi da bi on inducirao porod….njegova logika je ta da sto je malac duže unutra u ovim uvjetima da su veće šanse da će se navući neka infekcija unatoč naporima…i da bi on rade porodio bebu u 31.tjednu ali sa je siguran da nema infekciju, nego to sad navlačio na 35.tjedan tipa pa da se dijete zarazi s nekom infekcijom koja moze imati i posljedice po zdravlje…kao da malom u inkubatoru ničega ne bude falilo, a siguran je od infekcija….
    Beba je sada 1500g…njima je to kao lijepa težina 🥺
    I eto, izgleda da ću roditi prije svih vas…o palcicima i s palcicima nemam bas nikakvog iskustva niti znanja…niti oblekice u konačnici 🤦🏼‍♀️
    Muž doma se baca na pranje svega živoga, ja kupujem online one brojeve ispod 50 di nađem da mu imam kaj obuci kad doma dođemo..naišla sam na podatak da ak je ostatak stvari u redu, da se otpusta kad beba dođe do 2500g…

Ajme draga LoMa, vjerujem da si u velikom šoku! Ali slušaj doktore i učinite što je najbolje za bebača. Ja vam želim svu sreću ovog svijeta!! 🍀🍀💛 bitno da si već došla u neke tjedne kad nije više toliko rizično roditi. Čuvaj se 😘😘 i javljaj sve! 💜💛🍀💜💛🍀

05. Srpanj 2020. 15:08

Već me par dana boli na području stidnice s jedne strane stidnih usana (ne kraj ulaza u rodnicu). Bol osjetim pri svakom ustajanju, micanju, stalno je prisutna. Boli me kao da sam vozila bicikl i nabila se na sic 😅 kao da imam modricu doli ili neko istegnuće..Ne znam kako bih drukčije opisala tu bol 🙄 
    Trudnoća je od samog početka uredna, beba se svako malo javlja 🥰 sutra idem ginekologu, ali ako je neka od vas imala slične bolove voljela bih već sad znati do čega to može biti.

Marta14
    05. Srpanj 2020. 15:10

Loma upoznat ces uskoro svoju srecicu! 💜🙏Meni ovaj tvoj post i to sto je doktor rekao djeluje bas optimisiticno(naravno da je najbolje u terminu ali za ovu situaciju..) , znaju oni sto je najbolje za vas i njima treba vjerovati..sve ce to biti u redu
    Trebas manju robicu i pelene , toga ima online.. Racunaj da cete biti neko vrijeme u bolnici pa ni ne treba previse zuriti muz.
    I ako nisi torbu spremila neka ti on donese, uloske i to.. 

• Sif
    05. Srpanj 2020. 15:10

Pozdrav cure! Uspjela procitati zaostatke, puno ste tema prosle 😸 

LoMa - sretno tebi i bebici ❤ 

Tejic - za dojenje, tak sam i ja mislila dok sama nisam bila u koma situaciji s tim 🙁 procitala sam naknadno negdje podatak da samo 20% uspije dojiti bez problema.. da ne duzim, budem ti pricala na kavi ☺ ali, cim vise znanja imas, lakse se rijese problemi, ali naravno teze ako nisi spreman na njih niti znas da su uopce moguci..

Ugodnu nedjelju svima 🍇🍊🍍🍎🍒🍓

Happymom
    05. Srpanj 2020. 15:12

Loma opusti se koliko mozes od stresa... Imas ocito dobru skrb i doktora koji ti je lipo sve pojasnia, oni ce i spremni doc u ovu situaciju. Bebica ima definitivno solidnu tezinu, vjerojatno će imat toliku otprilike i kad se rodi. Ako ti je ikakva utjeha, iman rođaka koji je sad skoro punoljetan, rodia se je sa 1100 g, potpuno je zdrav. A koliko je tek medicina isla naprid u tih skoro 18 godina 
    I naravno, opremajte se polako, ali jasno, bebica nece odma par dana nakon poroda ic kuci tako da ne tribas nakupovat previse toga odma sad. 
    I znan ti da c&a ima te mini brojeve(ispod 50).

Marta14
    05. Srpanj 2020. 15:18

Isabela, sta je bilo sa pepom? 

05. Srpanj 2020. 15:30

LoMa

Evo primljena sam u petrovu, pregledali me i dr došao do mene da mi sve objasni. Plodna voda definitivno curi, ali je još uvijek u normalnoj granici, nemam nikakvih trudova niti bolova. Uzeli su mi briseve, spojili na tokolizu (ili tako nešto sto sprječava otvaranje), dali preventivno antibiotike da ne bih dobila infekciju kojoj se postaje sklon kad krene curiti plodna voda…fizički se osjećam dobro, malo glavobolje od nespavanja, ali inače bas oke..psihički je puno veći pritisak jer dosad sam imala urednu trudnoću…
    Vidim da sve pisete (a i tak sam ja čitala) da će oni gurati da sto duže ostanem 2u1, ali meni vam je dr rekao bas suprotno👀 u smislu da bi on volio da ostanem 2u1 još nekih 7-10 dana, ali da ako pred kraj tog perioda ne krenu moji prirodni trudovi da bi on inducirao porod….njegova logika je ta da sto je malac duže unutra u ovim uvjetima da su veće šanse da će se navući neka infekcija unatoč naporima…i da bi on rade porodio bebu u 31.tjednu ali sa je siguran da nema infekciju, nego to sad navlačio na 35.tjedan tipa pa da se dijete zarazi s nekom infekcijom koja moze imati i posljedice po zdravlje…kao da malom u inkubatoru ničega ne bude falilo, a siguran je od infekcija….
    Beba je sada 1500g…njima je to kao lijepa težina 🥺
    I eto, izgleda da ću roditi prije svih vas…o palcicima i s palcicima nemam bas nikakvog iskustva niti znanja…niti oblekice u konačnici 🤦🏼‍♀️
    Muž doma se baca na pranje svega živoga, ja kupujem online one brojeve ispod 50 di nađem da mu imam kaj obuci kad doma dođemo..naišla sam na podatak da ak je ostatak stvari u redu, da se otpusta kad beba dođe do 2500g…

Ajoj još malo, znači 😍
    I meni djeluje optimistično, iako nije to ono što si svaka trudnica zamišlja i priželjkuje, ali oni imaju iskustva i treba vjerovati. Neki savjet nemam ali imam lijepe želje, neka bude sve u redu s vama 🤞🍀🙏💕
    Vidjela sam robicu manjih brojeva (ispod 50) i u kiku.

Princess Mimi
    05. Srpanj 2020. 15:43

LoMa ako te boli glava to ti moze biti od tokolize pa im reci na vrijeme ako bude jače i dat će ti paracetamol.
    Također, učlani se u fb grupu CRO hobice za palcice i naruči svojoj bebici jednu hobicu 🥰 besplatne su, doniraju se bolnicama a služe za to da imitiraju pupčanu vrpcu u inkubatoru i beba se uz njih puno bolje razvija.
    Puno puno sreće vam želim i samo slušajte doktore i bit će sve u redu 💜

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.