Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Demetria
    05. Srpanj 2020. 11:30

Meni je majka rekla kad sam joj javila da sam trudna ovo: Sad ti tek kreću brige i problemi. Nije da te plašim, ali katu prođeš prva tri mjeseca i nema straha vise. Uvijek ima straha. I sa 12 tjedana i sa 30 tjedana i sa 30 godina (koliko sam tada imala kad mi je to rekla). Da je lako imati djecu imao bi ju svatko. Ali isto tako je i prekrasno iskustvo.
    Zato ako ništa ne boli ili nešto uživaj, ako je nešto lose slušaj svoje tijelo i doktore. 
    Mama valjda zna, pa rodila je nas 5. Zato pozitivno unutra, negativno van.
    Za gubljenje plodne vode znam da se preporučuje pijuckati vodu i sok od brusnice. Uglavnom tekućinu. I da se sve izgurati.
    Jako sam zahvalna sto smo mi u redu i necu se vise žaliti da mi je vruće ili da ne mogu spavati kad neke imaju teže probleme.
    "
    I ja osjećam bebicu skroz nisko i kad lupa bude bolno, pa mi muž guglao i kaže te vibracije bolne se osjete ako je blizu cerviksa, zato bude nelagodno.
    Zanimljivo mi kako vikendom uvijek ode tako nisko.
    Preko tjedna ujutro se spusti zbog treninga, ali popodne se vrati, ali vikend svaki ode nisko 🙈🙈🙈

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Princess Mimi
    05. Srpanj 2020. 11:30

Sanja baš si zgodna trudnica 🤗
    Ostalima želim opušten i lijep dan 🥰

Ninche9
    05. Srpanj 2020. 11:35

LoMa a tobom smo u mislima, nadam se da ce sve biti u redu, imas lijepe tjedne a i oni ce odgadati koliko je moguce. U dobrim si rukama drzi se i javljaj nam kako ste 💜
    Dojenje i proizvodnja mlijeka ja licno nebi pivu jer ide u mlijeko, Tina koja je razlika izmedu tople i hladne pive? Po meni je to sve jedno te isto, sastav je isti bila ona hladna il topla i dode u zeludac gdje dr ugrije pa ide dalje
    Ono sto 100% pomaze je piskavica, ja sam svaki dan uzimala zlicicu mljevenog sjemena piskavice i mlijeko mi je pocelo teci u potocima. Ima jak miris i tijelo tj znoj poprimi neobican miris po njoj, al nije stetna. Samo treba biti oprezan i ne pretjerati da nebi doslo do prevelike proizvodnje, to je takoder krajnost
    Ja s Rodama nemam neko posebno dobro iskustvo, korisno je procitati savjete ali to forsiranje dojenja kao jedinog izbora mi smeta
    A kazem to kao netko tko je dojio vise od godinu dana, prosla izdajanje, upaljene dojke, sesirice, los hvat i ostale divote dojenja, slala muza u Svicu po magicne kuglice za proizvodnju mlijeka (koje btw pomazu!!!) tako da mogu reci da neko iskustvo i znanje o dojenju imam i opet mi njihov stav dojenje i samo dojenje, svaka mama moze dojiti mi je malo previse forsiranja

2020
    05. Srpanj 2020. 11:55

Draga LoMa, drži se, budi hrabra i izgurat ćete to, bitno da si na sigurnom mjestu i da si na vrijeme reagirala 💛💜
    SANJA jako lijepo izgledaš i zračiš 💜💛 i ja sam se šokirala kad sam vidjela da piše 111kg,  rekla bih 70ak po slici?!?
    Hvala svima za savjete za dojenje, malo me toga strah iskreno, ne sviđa mi se niti pomisao na dojenje a kamo li na upaljene sise, ali dat ću sve što je u mojoj moći da to uspije i da traje što dulje!
    Ugodan dan svima želim! 💛💜

Demetria
    05. Srpanj 2020. 12:54

Sanja*

Evo sam se zbigecala 😂🙈

Idem na kavu, prvi put nakon… hmm prvi put ove godine uopće. Nisam tip za kave, sva sam nervozna i tremu imam, ali eto…
    Ugodan vam dan svima 🍀☀️

Baš si slatka...koliko si visoka?
    Ja sam na 90kg sa 172 cm. I neki dan raspravljamo muž i ja o kilama, kažem ja njemu: dakle ako ja sad imam 90 kila, a s toliko sam ušla u trudnoći, i sad sam 3 mjeseca do termina, koliko je onda moja prava kilaža?
    Mislim u tih 90 je plodna voda, beba i povećana maternica zar ne? Pa mi odmah malo lakše ;)

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Napokon 2804
    05. Srpanj 2020. 13:01

LoMa, bit ce sve dobro vjerujem da ce uspjeti kontrolirati sve i da cete dugo izdrzati 2u1...
    U ljetnim bebicama sam citala da je jedna cura rodila blizance u 28 tjednu ako se ne varam, druga je rodila u 30 tjednu... i sve su bebe odlicne i kod kuce... tako da ako si jako uplasena, javi im se, umirit ce te sigurno. ❤❤❤❤❤❤
    .
    Sanja, tvoj potpis mi zvuci neistin, em godine, em kile... pa gdje je to sve. Po godinama bih rekla  bar 10 manje, a kile bar 40 manje

Tejic
    05. Srpanj 2020. 13:06

Pozdrav svima! 😊

LoMa jako mi je zao sto prozivljavas sve ovo, u dobrim si rukama sada i zelim ti svu srecu da sve prode kako treba 💜❤️💜
    Marta kazu da do 2 godine se moze kupati unutra samo se makne onaj donji dio za novorođenčad. Iskreno da ti kazem nisam razmisljala o tome da sto ako je beba bucmasta pa ne stane unutra 🤔  ne znam, mozda sam se i zeznula s tom kadicom, mozda su ipak bolje obicne pa da se taj umetak da staviti i maknuti 🤔 definitivno je nedostatak to sto se taj izboceni dio ne moze maknuti pa bi mogla puno duze posluziti, al vdjeti cemo. Covjek nazalost na greskama uci (samo ja uvijek na svojima 😅), u najgorem slucaju cu ju prodati i kupiti obicnu 😕
    *
    Jucer sam naletila na neki clanak o dojenju i sad kazu sto se te pive i alkohola tice, naravno najbolje je ne konzumirati nista, ali ako bas imas jaku zelju onda oke al se izdojis prije. Ili treba proci 1h najmanje od popijene (jedne) case pive, vina, ili cigarete jer sve to ulazi u mlijeko..pa sad evo to je sve stvar osobnog stava i svaka mama bude sama odlucila kako ce. Znam da mi recimo nikak nije bilo lijepo vidjeti frendice koje su pusile cik za cikom pokraj male bebice, i jos ju pitam pa jel to ne smeta bebi, kaze maa nee njemu nist ne smeta.. Reko okee tvoj izbor 😕
    Oo jesam se bezveze raspislaa 😅

Tejic
    05. Srpanj 2020. 13:13

E da 🙈 Sanja supeeeer si, mraaak 🤩
    I to dojenje, nije mi jasno zasto postoji toliko SOS telefona podrske dojenju, razno razne grupe podrske, savjetovanja, razgovori ovo ono tisucu i jedna stvar..kaj je to zenama tak tesko fizicki ili psihicki? Dal zene ne znaju il ne mogu dojti pa trebaju savjetovalista i podrske? Kaj ti ne veli patronazna sve kak treba i sestre u bolnici? Ne kuzim te "drame" 🤔 

05. Srpanj 2020. 14:31

Visoka sam 172. Tu su kile, tu su, bez brige 🤭 da je još neko kraj mene na slici skužile bi se. Ovo je strateška poza, i odjeća, a i kut fotografiranja. Evo, recimo, ni jedan od ove dvojice muških nije sitni ali pokraj mene jesu 🤪

Na kavi sam vidla čak dvoja kolica peg perego u upotrebi pa sam se sjetila kak je netko od vas komentiral da su popularna i da ih svi imaju. Ja sam do danas vidla samo jedna u kc 🙂
    Nadam se da bude lijepa, topla jesen pa da i ja svojeg malog prošetam u našim kolicima...

Napokon 2804
    05. Srpanj 2020. 14:33

Tejic

E da 🙈 Sanja supeeeer si, mraaak 🤩
    I to dojenje, nije mi jasno zasto postoji toliko SOS telefona podrske dojenju, razno razne grupe podrske, savjetovanja, razgovori ovo ono tisucu i jedna stvar..kaj je to zenama tak tesko fizicki ili psihicki? Dal zene ne znaju il ne mogu dojti pa trebaju savjetovalista i podrske? Kaj ti ne veli patronazna sve kak treba i sestre u bolnici? Ne kuzim te "drame" 🤔

Sve smo mi razlicite i naravno da nekom ide lakse nekom teze dojenje. Iako osobno smatram, s obzirom da su hrvatska rodilišta većinom prijatelj djeteta i mogu reći forsaju dojenje, trebala se posvetiti tim ženama i pokazati i objasniti dojenje. Prilagoditi se svakoj... ovako dojenje predstavlja strah dobrom dijelu žena, i tu su onda takve udruge, podrške i slično, što pokušavaju pomoći... opet jasno mi je da većini rodilišta, kao i drugih odjela fali radne snage i da je dobar dio nadrkan jer su preopterećeni poslom i papirima, ali to nije razlog za nesto forsirati... 
    U glavi mi je zvučalo sve ljepše, a ovako dok sam napisala, pola sam zaboravila. Jbga

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.