Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tina.Antares
    05. Srpanj 2020. 08:22

Apropo pive i proizvodnje mlijeka, jedno su bapske priče, drugo je iskustvo. Piva koja se preporuča pri proizvodnji mlijeka, pa tako i pri čišćenju bubrega treba biti topla ili sobne temperature. Dojiti odmah iza toga nećete sigurno, a tijelu treba određen period da preradi sve. Kao što nećete unositi kofein koji isto ulazi kroz mlijeko velikim količinama, tako vrijedi za ovo. Čaj od anisa, komorača stimulira proizvodnju mlijeka, a isto ima pozitivan utjecaj na dječji organizam i probavu. Čaj od lista maline je intenzivan, ali isto djelotvoran, no ako imate kvrge ili nagle nalete mlijeka, onda ne koristiti dok se ne ulovi ritam. Čaj od sjemena piskavice je isto super, ali uz povećan unos tekućine inače može negativno utjecati na organizam. Ako vas ulovi mastitis, izvrsni su oblozi od zobi i ječma, uz onaj klasičan bapski od lista kupusa. Uspješno sam izdajala s tommee tippee i njihove bočice su mi bile sasvim ok zbog dude širokog oboda kako su mi bile dojke pa nije bilo krivog hvatanja.
    Uspješno smo kćer i ja dojile, usprkos upali obje dojke i mastitisu, začepljenih i kvrgavih kanalica i krvave bradavice zbog nepotrebnog stavljanja leptirića još u bolnici nakon carskog. Imala sam izvrsno iskustvo s Rodinim savjetnicama, pa ih toplo preporučam jer svaka cica i beba su drugačije. 

05. Srpanj 2020. 08:53

Dobro jutro dame.
    Moj mali je od početka dole nisko. Doktorica je vidla još i prije neg sam ja to sama osjetila, na pregledu u 16.tjednu, nije mi to baš veselo priopćila ali nije ni zabrinuta bila. Više ono - to ti bude nezgodno za nositi. Rekla je da mi zbog toga bude pritisak dole, peckanje, često mokrenje, poteškoće s pražnjenjem mjehura,... što je veći to ga više osjetim u guzici (dok se tak namjesti). Baš ko da mi svrdla po kostima zdjelice i to se prenosi svud okolo. I onda ga osjetim kak god sjedila ili ležala, uvijek dolje nisko kak su gaćice. Vrlo neugodan osjećaj. Isto se često bojim da mu je neugodno i da je pritisnut. Doktorica je do sad na svakom pregledu rekla da je sve u redu. 🤔 u petak idem opet pa ćemo vidjeti...

05. Srpanj 2020. 08:57

Moje cice još uopće nisu proradile. Nit su narasle, nit su očvrsnule... ništa. Za poticanje dojenja ću probati shatavari prah, već kad budem blizu termina.
    LoMa sad si u dobrim rukama, kak su već i cure rekle, doktori se budu pobrinuli za vas da izdurate što dalje. Samo slušaj njih i hrabro dan po dan 🤞🍀💕

Dinosaurus
    05. Srpanj 2020. 09:32

Loma zao mi je da prozivljavas taj stres ali evo ka sta cure kazu u najboljim si rukama i doktori znaju sta radit a ti probaj bit pozitivna 🤗❤️
    Bapske price sam mislila u smislu "preporuke pijenja pive". Struka sigurno ne preporucuje alkohol bilo kakve vrste za prozivodnju mlika. Za to postoji uravnotezena i zdrava prehrana i ispravno uspostavljeno dojenje. Kazem isto iz iskustva nakon 20+mj dojenja 😊 ali ako netko zeli pit pivu iz gusta to je svaciji odabir i nema se kome sta pravdat.
    Sanja ne boj se, proradit ce one kad bude tribalo, nemoj se opterecivat 😊
    Ugodnu nedilju vam zelimo! 🤗

05. Srpanj 2020. 10:09

Evo sam se zbigecala 😂🙈

Idem na kavu, prvi put nakon... hmm prvi put ove godine uopće. Nisam tip za kave, sva sam nervozna i tremu imam, ali eto...
    Ugodan vam dan svima 🍀☀️

Vita26
    05. Srpanj 2020. 10:18

Loma Drzi se ,iguracete vi to,Bice sve to uredu 🙏🙏🙏doktore ce na praviti sve sto trebaju💋💋misli pozitivno ❤️
    Sanja izgledas prekasno uzivaj 😘🌞🌞

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

AngelEyes
    05. Srpanj 2020. 10:26

Loma drzi se, samo hrabro i pozitivno! U našim si mislima 🙏
    Sanja top si, uzivaj 🥰
    Pregledala sam jučer Rodin tečaj, nekako sam baš u pozitivnim mislima oko poroda i svega 💕
    Ugodan ostatak vikenda svima želim! 

👩83.g. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑82.g. sve ok

2016. tubarna (lapar., ode prvi jajovod)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (prirodna trudnoća)
    2022. spontani u 7tt
    2023. tubarna (lapar., ode i drugi jajovod)
    03/24 IVF, Cito ?

05. Srpanj 2020. 10:26

Vita baš sam sad mislila na tebe kak se dugo ne javljaš, da je valjda mužić opet doma, kad eto tebe 😊🌺

• ela32
    05. Srpanj 2020. 10:54

Loma drzi se i vjerujem da ce doktori uciniti sve da sto duze bebica bude u tebi. U dobrim si rukama sada i samo imaj strpljenja i polako iz dan u dan!
    Sanja - zeno svaki put kad objavis sliku ja gledam ovaj tvoj potpis i mislim da si nesto krivo napisala (111kg???) Pa gdje su te kile? Ti izgledas predivno!!!

Skakavac
    05. Srpanj 2020. 10:58

Dobro vam jutro :)
    Prvo LoMa. Draga samo smireno, sto je vise moguce. Stres nikad nista dobrog donija nije. Znan da je tesko kontrolirati se, pogotovo kad je beba i njena dobrobit u pitanju, ali na mistu si di sigurnija ne mozes bit. Bas kako pisu cure, na ljetnim bebama su zene prosle svakakve scenarije, bebe su doma zive i zdrave. Samo pozitivno. Uvik se sitin jednog citata "svoj si pakao ali i svoj si raj." Bit ce sve uredu, lipi su tjedni kod tebe 💓

Mene sinoc isto malo opralo.. Oden po ko zna koji put na wc i ovog puta vidin doslovno dvi smeđe točkice na gaćicama. Odma sto scenarija u glavi. Legnen i nakon malo vrimena, beba se javi. Pisen vam jer san sigurna kako se vecina nas svakog dana susrece s laksim i tezim tegobama. Nije mala stvar donit bebu na svit. Cuvajte se, slušajte svoj instinkt i reagirajte kad ste u strahu. Proc ce, samo dan po dan.

Zelin vam Lip danasnji dan sa sta manje tegoba. 
    💓🙋‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.