Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Fluffy
    28. Siječanj 2020. 14:22

Cure, upadam ko padobranac, inace sam na ljetnim bebama ali volim procitati nekad i vas ako mogu pomoci s kakvim savjetima :). 
    Vidila sam da je netko pisao za gusti iscjedak i sumnju na trudnocu...meni je to bio prvi znak trudnoce uz jako bolne grudi. 
    Sto se tice zuckastog urina, to vam je vjerojatno od trudnickih vitamina koje uzimate, nije nista neuobicajeno da vitamini obojaju urin, posebno ako ima B kompleksa u njima. 
    Cure sa smedkastim i krvavim iscjetkom, dok vam je na uzv sve ok, nista ne brinite. I mene su mucili sve do sredine 12.tjedna stalno. Bila na pregledu i kod vise lijecnika i sve je ok...ne znaju razlog al predpostavljaju nekakvo pucanje kapilarica. 

Talija
    28. Siječanj 2020. 14:27

Nemo

Mene zanima sto ako nekome Nifty pokaze lose,sta bi napravile? I koliko je to sve točno? Da li moze pokazati lose a da nije ili obrnuto?

Upravo zbog tog pitanja mislim da necu raditi. Sto bi mi znacio taj nalaz? Poprilicno sam sigurna da nebi imala snage pobaciti da saznam za neki sindrom jer sam jako osjetljiva na to.. svaki put kad gledam neku emisiju, placem ko kisna godina...

Fluffy
    28. Siječanj 2020. 14:27

Sto se tice nifty...ja sam radila Panorama testiranje. To je isto ko nifty samo drugi proizvodac valjda. I ispalo je sve ok. Razlog radi kojeg sam radila je cinjenica da sam bila pod velikim stresom jer sam prvu trudnocu izgubila u 8 tjednu radi kromosomske aberacije. Bebi je stali srce. Kad mi je krenula ova trudnoca, imala sam i krvaruckanja plus svo to prijsnje ruzno iskustvo..jednostavno nisam mogla mirno spavat. Bila sam svjesna da los rezultat me moze jos vise uznemirit, ali s obzirom da sam svakako bila poprilicno pod stresom i uznemirena, odlucila sam to napraviti. Rezultsti su gotovi kroz 10 dana. Napravila sam to kad sam bila 9+1 . Saznala sam i da je curica :)). I eto stvarno me smiro taj test, bar koliko moze uz one klasicne trudnicke strahove. Inace testovi pokazuju vjerojatnost...sta ne znaci ako je sansa mala da dijete nece biti zdravo, ili obrnuto. Odluka je na vama, i na cinjenici kako se trenutno osjecate i kakve sumnje vas muce vezano za trudnocu. Nema nekog pravog odgovora.

28. Siječanj 2020. 14:39

Nisam znala da je biti trudna ovako stresno 😅

• MiMi
    28. Siječanj 2020. 14:43

Talija

Nemo

Mene zanima sto ako nekome Nifty pokaze lose,sta bi napravile? I koliko je to sve točno? Da li moze pokazati lose a da nije ili obrnuto?

Upravo zbog tog pitanja mislim da necu raditi. Sto bi mi znacio taj nalaz? Poprilicno sam sigurna da nebi imala snage pobaciti da saznam za neki sindrom jer sam jako osjetljiva na to.. svaki put kad gledam neku emisiju, placem ko kisna godina…

Baš i mene to muči što bi onda s tim nalazom ako statistika nije na mojoj strani išla dalje na amniocentezu.. Ne znam preskup je taj test da pokaže samo statistiku jedino je fora što se zna točno spol.
    Imam 30 sad, ako sve bude ok rodila bi s 31 i to prvo, već tu će me etiketirati kao staru prvorotkinju. 

🌼TiKi🌼
    28. Siječanj 2020. 14:55

Ja sam radila Nifty, zbog sindroma Down u obitelji. Napravi se uzv, izvadi krv i rezultati su gotovi za 6-10 dana. Tocnost je 99,8%. Radila sam nifty plus koji otkriva preko sezdeset anomalija. Neke od njih su nespojive sa zivotom, a s obzirom da se test radi dosta rano, lakse bi mi bilo prekinuti trudnocu, nego da mi dijete umre po rođenju ne daj Boze. Uz to, kad bi i pokazao sindrom Down, ne bih pobacila, ali bih imala vremena pripremiti se koliko toliko na odgoj toga djeteta, zbog toga mi je bilo bitno napraviti Nifty. Ni jedan taj test nije stopostotan, to je samo amniocenteza, ali vam moze dati sigurnost da je sve u redu. Ono sto vam ja savjetujem da odete na anomaly scanove i mali i veliki jer malformacije organa se jedino tako mogu otkriti. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Tonks
    28. Siječanj 2020. 15:00

Cure, ima tko iskustva s Escherihijom, kakav savjet nešto? Moze li utjecati nekako na trudnocu? Imam 10 na 5. :/

• malisa
    28. Siječanj 2020. 15:06

Ja necu radit Nifty her znam da ne bi nista uradila i da saznam za neku mogucu/vjerojatnu bolest,koja opet na kraju ne mora bit a imam cijelu trudnocu dodatno stres. Jedino sto mi je tu zanimljivo je zbog spola ali mogu cekat do 16-17.tt .
    A test za anomalije mi je u prvoj trudnoci bio u sklopu standardnog pregleda ako se ne varam pa tako ce i sad valjda.

Marta14
    28. Siječanj 2020. 15:23

malisa

Marta14

Cure, meni nekako sve zuckasto dole.. Npr. Na dnevnom i nakon mokrenja kad se obrisem na papiru bude zuckasto…Mozda netko zna? Palo mi na pamet da nije infekcija neka al nemam bas neke tegobe druge

Kod mene je samo mokraca bas zuta,je li moguce da je samo to ili je bas iscjedak? I kao da nije preporucivo dnevene nosit u trudnoci zbog mogucih infekcija…ne znam jel jos kome to ginekolog rekao,meni je u prvoj babica to rekla.
    Sorry na 3 por za radom ali mi mozak dns ne radi pa nisam mogla zapamtit sto je tko pisao

Joj znam da ne bih smjela dnevne nositi ali ja ne mogu protiv toga, jednostavno me ovaj smedi iscjedak proganja.. I cijeli moj dan se vrti oko toga pa stalno gledam u gace iako sam rekla da necu.
    Nije ovo zuto bas kao iscjedak vise je tekuce, ali da i meni je mokraca zuta.. 

Marta14
    28. Siječanj 2020. 15:29

Ja ne znam sta cu.. Rodila bih svakako dijete sa Downom, isto tako bi i pobacila da se pokaze nesto kao sto Tiki kaze, nespojivo sa zivotom.

I da imam slucaja sa Downom u obitelji i vise godina isla bi bez razmisljanja, ali imam 30, ne smatram to nekim godinama...

Tu gdje zivim se sve placa, kombinirani probir je 190e, onaj sljedeci pregled je isto tako nekako.. To je vec oko 400..onda bolje odmah Nifty i gotovo..
    Ali ne znam.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.